Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Wasabi, da... Si eu am doi in casa care l-ar pune in orice. Nu eu.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

mie mi se pare ca ghimbiru' are gust de sapun
hreanu' imi place, da' wasabi ii prea tare pentru gustu' meu

wow! Julie, cultivi sfecla?
asha-asha cu batzu' pe el! :) bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Off-topic

- chiar ca ne trebuie niscai bafta, nu numai la test, da' si lui, sa nu fie omorat de ma-sa Dar asta e mai mult de "return to sender"....

- da, cultiv sfecla, is taranca de-a binelea, si... hai sa-ti enumar ce mai am prin gradina, sa te inspaimant: ceapa-bulb, ceapa-verde, cartofi, morcovi, telina, dovlecei, ridichi de luna, ridichi negre, ridichi japoneze, levantica, gogosari, ardei grasi, castraveti, rosii, rosii cherry, pastarnac, floarea-soarelui, marar, patrunjel si romanesc si japonez, fasole, busuioc... pe langa sfecla

Vorba cantecului, "avem di taaatiiii"

Mergi la inceput

ioi, nu ma-nspaimanti, imi trezesti invidia si admiratia

ai si bujori in obrajori? tot vorba cantecului :))

Mergi la inceput

apropó de cultivat ... cum ii cu radioctivitatea?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

apropó de cultivat ... cum ii cu radioctivitatea?

Creste, in mod natural, cand ploua sau ninge... Si cum am oficial intrat de vreo doua zile in anotimpul ploios... Bizzzzzzzzzzzzzz!

Dar noi locuim la vreo 700 de kilometri (in linie dreapta) de Fukushima... desi pe langa vreo 5-6 reactoare de-ale noastre (care-s intregi, sanatoase, oprite pt. revizii)... Noi nu suferim de isteria radiatiior, ca stim cu ce se mananca :P

Nope, n-am bujori in obrajori, is innegrita deja. Cioara!

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Sunt suparata pt. ca in ultima vreme am avut norocul sa dau numai peste incompetenti si puturosi.Eu aia care ma contraziceam cu toata lumea...in fine,imi trece . Nu am crezut ca exista asa cevaaa
M-am mutat in Ro. cu sufletul.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Julie, dar ce ne poti spune despre Issei Sagawa? Cand am vazut un documentar de la NG cu el, mi s-a facut parul maciuca. Nu numai pentru ceea ce a facut, dar si pentru ca japonezii nu-l considera suficient de periculos sa fie inchis. Daca si asta e justitie...

Pe mine ma seaca manierele japonezilor, cu gura mereu pana la urechi, nenaturali ca niste papusi trase de sfori. Am avut ocazia sa intalnesc grupuri (de la distanta) si zambetele alea mi-au creat o senzatie neplacuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

intreba cineva cum e tratata femeia japoneza? ne-ai spus ca nu prea se cade sa lucreze, dar cum e tratata ea ca mama, ca sotie, ca stapana a casei? ar fi interesant de stiut...
povesteste-ne despre traditiile lor de nunta, cum se fac casatoriile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Julie, dar ce ne poti spune despre Issei Sagawa? Cand am vazut un documentar de la NG cu el, mi s-a facut parul maciuca. Nu numai pentru ceea ce a facut, dar si pentru ca japonezii nu-l considera suficient de periculos sa fie inchis.

Abia acum am auzit prima oara despre acest Sagawa - deci trebuie sa-mi declin competenta de a comenta in vreun fel.

Ca informatie, am gasit aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Issei_Sagawa

unde scrie clar ca a fost eliberat de catre Franta si apoi, citez " However, Japanese authorities found it to be legally impossible to hold him, because the French government refused to release court documents (which remain secret), to Japan, claiming that the case was already dropped in France."

NG a zis de nenumarate ori, in documentare despre Japonia, cum ca Osaka e una din vechile capitale ale acestei tari (precizez, pentru cei care iau de bun tot ce vad pe acolo - informatia este gresita!), deci eu personal le iau "informatiile" cu acel "grain of salt" de suspiciune.

Iar bunele maniere sunt bune maniere peste tot, indiferent ca pe unii ii "seaca".

O sa revin la conditia femeii zilele urmatoare, cand voi avea timp.

J.

Mergi la inceput