Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Le faceti si voi cu iepurasi, robotei, floricele

Mai demult, cand era copilul mic si faceam asta ocazional doar (pana anul trecut masa de pranz, de la scoala, era furnizata de scoala), da, m-am mai jucat cu floricele, mesaje din alge, portretul lui Matei in orez etc.

De anul asta insa, cantina liceului s-a desfiintat si am trecut pe facut sufertase - zilnic. Care, normal, trebuie sa fie mai "barbatesti", desi, daca ii mai strecor cate un "robotel" pe-acolo, nu se supara...

Sunt curioasa cum face Hannen

J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Victoria-mami,
Ba da, mey, am fost!

La-de-toate-restaurantele-posibile-in-Japonia (dar nu la toate), ca doar am avut tot timpul si mi-s si gurmanda si curioasa intr-ale artei culinare. Dar pe cuvant ca nu l-am vazut decat in filme pe ala cu masa in forma de U si cu bucatari care se joaca cu focul, cutitele si arunca ciuperci si caracatite in gurile mesenilor! Ziceti-mi unde dau si eu de un asemenea restaurant aici si ma duc maine!!!

Pai nu o sa dai. La Yakiniku adevarat iti gatesti singur; in America de Nord, iti gateste bucatarul, ca daca te arzi tu in restaurantu' lor, s-au ars si ei cu un ditai procesu'. Intelegi diferenta? Si mesele in U tot numai aici, probabil sa nu angajeze 'jde bucatari ptr. fiecare masa.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Hannen, mi se pare super tare.:) Inseamna ca japonezii sunt foarte deschisi spre nou, in comparatie cu romanii care stim cat de retinuti pot fi ,la ceea ce nu cunosc de ani de zile.
Imi pare rau ca nu ai gasit prietene japoneze adevarate. Crezi ca cultura e problema sau pur si simplu s-a intamplat sa cunosti oameni care au alte notiuni de prietenie?

Julie,
waaaaa, da, exact!
Trebuie sa-ti imaginezi cum ma uitam la ea si zambeam tamp asa, ca nu stiam ce sa fac.
Am invitat-o la noi acasa, am rugat-o sa ma invete sa fac sushi. A venit pregatita cu de toate,(nu a vrut sa imi zica ce trebuie sa cumpar)inclusiv cu un aparat performant de fotografiat. Mi-a fotografiat toata casa si ne-a facut mult sushi. Comunicam intr-un fel de engleza dar mai ales cu gesturi. Mi-a placut mult experienta.
Am observat ca sunt foarte sensibili la compplimente, ii spusesem japonezei mele ca imi plac masinile made in japan. S-a aplecat asa de cateva ori, foarte incantata.

Acum inteleg si faza cu shopping-ul. Vazusem o doamna japoneza iesind dintr-un magazin foarte scump incarcata de pungi si pachete, abia se mai vedea saraca de ea de sub volumul cadourilor. II vedeam doar sandalele si varful capului.

Faza cu plecaciunile japoneze trebuie sa fi fost de tot deliciul! Ce n-as da sa le fi vazut soferilor expresia fetei.

PS-Multumesc, am notat titlul.Sunt curioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
in America de Nord, iti gateste bucatarul, ca daca te arzi tu in restaurantu' lor, s-au ars si ei cu un ditai procesu'. Intelegi diferenta? Si mesele in U tot numai aici, probabil sa nu angajeze 'jde bucatari ptr. fiecare masa.

Aaaaaaa, in sfarsit am inteles. Am halit yakiniku la greu (sa-ti spun ca de fapt, aici, restaurantele de yakiniku sunt considerate coreene? ) si toata sfaraiala e sa-ti faci tu carnea...

Sarumana pentru lamurire

Lady, si complimentele - daca se poate, sincere - fac parte din eticheta de aici. La fel cum si cadourile, datul-primitul, re-datul etc.

J

Gata, ma duc si eu la somn, pe maine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Julie, m-ai distrat cu plecaciunile tale
si citindu-va cu waaa-urile mi-am amintit de o curizitate lingvistica de aici pe care mi-am asumat-o cu toate ca mi s-a parut cam caraghioasa la inceput si nici nu-i folosita de multa lume.
cand asculti activ, da' nu vrei sa intrerupi si nici nu vrei cuvantu', vrei doar sa confirmi, spui un fel de schvuuu cu buze tzuguiate in timp ce inspiri; in scris se folosete .jo

ai consumat vreo ciudatenie culinara? ai indraznit sa incerci fugu?

somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:

Citat:
in America de Nord, iti gateste bucatarul, ca daca te arzi tu in restaurantu' lor, s-au ars si ei cu un ditai procesu'. Intelegi diferenta? Si mesele in U tot numai aici, probabil sa nu angajeze 'jde bucatari ptr. fiecare masa.

Aaaaaaa, in sfarsit am inteles. Am halit yakiniku la greu (sa-ti spun ca de fapt, aici, restaurantele de yakiniku sunt considerate coreene? ) si toata sfaraiala e sa-ti faci tu carnea...

Sarumana pentru lamurire

Lady, si complimentele - daca se poate, sincere - fac parte din eticheta de aici. La fel cum si cadourile, datul-primitul, re-datul etc.

J

E posibil sa imi amintesc eu gresit (sau sa nu fi stiut niciodata corect ), dar coreenii parac-si revendica 'drepturi de autor' asupra yakiniku, dar japonezii zic ca ei au inventat yakiniku din-ainte de razboi!? Moaaaaaaaaaaaaaaama, ce dor mi-e

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Le faceti si voi cu iepurasi, robotei, floricele? Acum trei ani am iesit cu o familie venita din Japonia (doar mama era japoneza, dar au preferat sa locuiasca acolo) si cind am ajuns la capitolul prinz, au scos cei trei copiii ai lor cutiile (verzi) de prinz (de atunci caut si eu pentru copiii mei si nu gasesc, am vrut sa comand de pe Amazon si mi-au zis ca nu livreaza unde stau eu). Si cind le-au deschis am ramas cu ochii pe ele, in loc sa mincam din ale noastre... Erau aranjate atit de frumos, cu maimutoi cu ochi, colorate, aveau orez, legume, niste bule de carne si inca alte chestii multe si marunte, minutios aranjate. Mi-a placuuuut! Si copiilor mei la fel.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

si eu sunt incantata de ele - aici sunt ceva exemple

http://valentinadang.blogspot.ca/2010/12/omg-bento-boxes.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Gata,am ajuns acasa.merg in patru labe de oboseala da` tre` sa spui si eu ceva.

Lady,eu cred ca e din cauza culturii.Nu stiu cum sa explic ,vorbim,ridem...ne confesam (si ele zic multe si din casa,cunosc atat de mult divortate cu cite 2-3 copii) dar se simte totusi o raceala,o retinere.Nu sunt genul carora sa te deschizi total ,complet.Sau pe care sa le suni la ceas tarziu de seara ca te-ai certat cu berbatul.Nu stiu cum sa ma fac inteleasa.Poate Julie reuseste mai bine.
In plus vorbesc pe la spate.Mai ales daca esti gaijin.Moama,cred ca abia asteapta sa te discute cu alta prietena.Multi ani nu am crezut(ca asa sunt eu de felul meu deschisa si naiva si nu ma pricep deloc la oameni) dar Doamne ce le mai place sa vorbeasca.Fac niste bisericute si taca-taca-taca-taca...uneori niste discutii atit de stupide.

Julie,mai faceam si eu figurine (ursuleti,iepurasi..) cind erau fetele mai mici si faceam obentou doar pt. ensoku&undoukai ,dar de cind trebuie sa fac zilnic ...sankiu but no sankiu
Eu incerc sa pastrez o balanta echilibrata cu okazu din carne/peste si legume .Cateodata mai tin pasul cu desertul scolii si mai pun si cite o cutiuta de fructe separat (dar numai ce ofera scoala,altceva nu am voie.Adica daca azi au la scoala kiwi,eu pot sa le dau tot kiwi nu alte minuni ca sa nu le fie pofta la ceilalti).

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Citat:

Citat:

Sarumana pentru lamurire

....

J

si eu le stiu tot de coreene, aici in toronto sunt multe dar la toate le zice coreene, unul singur are co-patronat coreano japonez, dat in add zice ca-i corean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Julie pt subiect si pt informatii.

Hop si eu cu o intrebare, cand mi-o veni randu': care e relatia lor cu natura? Am vazut un reportaj mai mult sau mai putin la misto, despre japonezi, in care spunea cineva ca japonezul poate admira o juma de zi un cires inflorit, fara sa-l deranjeze ca de jur imprejur sunt gunoaie... chiar asa e?

De ce spui ca "stim cu ce se mananca radiatiile"? Stie sotzul tau (sau tu) ceva ce altii nu stiu? De fiecare data cand ma gandesc la ce s-a intamplat imi amintesc de Cernobil si de faptul ca nu cunosc 1 familie (extinsa) in Romania care sa nu aiba un membru fost sau actual bolnav de cancer, sau chiar dus de tot, si ma strange in spate. Din fericire voi sunteti departe...

PS1: am vazut pozele cu pachetelele pt scoala... cine are atata timp si rabdare?? La noi dureaza max. 15 min 2 cutii pe care le facem dimineatza devreme

Mergi la inceput