Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mackaroo

Si aici ajungem la problemele de comunicare pe care le au marea majoritate,pentru ca neavand increderea ca esti acceptat,te vei inchide la un moment dat,din instinct de aparare.E un mecanism poate mai greu se sesizat dar l-am observat la multa lume,chiar eu incepusem sa devin mai distanta(unele chestii se iau,pur si simplu,dupa ani de zile),mai inflexibila.In fine..mie personal asta a fost lucrul care mi-a 'sarit in ochi' imediat cum am ajuns in Japonia si care efectiv m-a uimit si continua sa ma uimeasca:imaturitatea adultilor.
Perseverenta si tenacitate-da,responsabili-da,de cuvant,seriosi-da da da.Abilitati de comunicare-aproape de zero.Flexibilitate? Pauza..

Inteleg ce spui... insa cind spui imaturitatea adultilor, ai un standard in gind. Care este, cel al societatilor europene sau americane?

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Julie, sper ca nu te superi ca citim "critic" (nici macar critic, insa nu stiu cum sa ma exprim ca sa nu fiu inteleasa gresit si incadrata la categoria politelor de platit) ceea ce postezi tu. Din moment ce nu ai deschis un blog ci un topic pe forum, deduc ca esti deschisa comentariilor / intrebarilor / interpelarilor si contrazicerilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Pai exact de asta NU merg cu transportul in comun, sa nu ma isterizez. Nu iau toti anxiolitice pur si simplu ptr. ca NU toata lumea e germofobica sau alte cele. Cei care sunt ok sa fie atinsi de straini sau nu au de ales, iau transportul in comun, ceilalti, ne plimbam pe jos sau cu masina. Da' zau ca nu e cazul sa vina cineva sa ne arate cu degetul.

Eu nu arat pe nimeni cu degetul, imi cer scuze daca asa s-a inteles.
Ceea ce eu nu pricep (si am si ironizat) este de ce ar fi bacteriofobia (o afectiune psihica la urma urmei) ridicata la "rang" de comportament dezirabil. Nu inteleg beneficiile acestui demers. Bineinteles ca celor care se tem de apropierea altor oameni le prieste, insa ei nu reprezinta majoritatea in nici o societate (japoneza, canadiana, romana, samd). Personal vad numai dezavantaje, instrainarea omului de om, izolarea lui sociala si psihica, etc.

Cora,
Mie mi se pare chestie de respect sa respecti (ma repet din lipsa de inspiratie) spatiul perosnal al fiecaruia. Atunci cand 2 oameni doresc sa se apropie, o sa gaseasca modalitati sa arate celuilalt 'acceptul'. Pe mine ma deranjeaza cand astept la coada sa platesc ceva (de ex.) si aia/ala din spate ma inghesuie, ma atinge, ma imbranceste. Nu stiu daca e numai bacteriofobie, cred ca sunt si amintiri neplacute din vremea comunista si impinsul la coada... probabil, nu m-am gandit pana acum mai departe de 'nu-mi place'.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Citat:

Exact la ceea ce ai scris tu, mackaroo, m-am referit cand am intrabat despre dezvoltarea individului in Japonia.
Julie nu a detaliat, insa a afirmat ca posibilitatile sunt multiple si dealtfel mult mai numeroase cantitativ decat in alte tari de calibru similar. Eu ma indoiesc ca e asa.
Nu am fost in Japonia, insa am interactionat mult cu japonezi si vad la ei exact ceea ce ai descris tu - persoane inchise in sine, timorate, pentru care contactul social e de-a dreptul problematic. (Profesional sunt toti, fara exceptie, jos palaria.)

De-asta imi si doresc sa stiu daca aceasta problema e recunoscuta ca atare in Japonia si daca da, ce se intreprinde in sensul corijarii ei?
Inteleg ca se pluseaza doar pe grup, insa ca individ, care sunt riscurile daca te rupi de grup si de interesele sale?

Cora,nu stiu sa-ti zic exact,case by case.Depinde in ce context se situeaza grupul-la scoala,la servici,intre vecini,etc.
Sotul meu zice ca la scoala de ex,sunt in stare sa minta ca au aceleasi preferinte doar ca sa fie acceptati,atat de mare e teama de a fi exclusi din grup.De obicei,cei care au curajul sa spuna sau sa fie altfel sunt 'bullied'.E un fenomen foarte intalnit in scoli si am inteles ca se fac eforturi pt a fi diminuat,daca nu eradicat total.
La servici..depinde de companie,la fel.So,pe scurt riscul ar fi sa nu mai fii acceptat ulterior nici de alte grupuri.
Masuri,se iau,insa lucrurile se misca incet,incetisor.Din care cauza eu am si decis ca imi trebuie o gura de aer proaspat de Vest ca sa-mi incarc bateriile si-apoi oi mai vedea daca ma simt pregatita sa iau in piept sistemul minune au ba..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Citat:
citat din mesajul lui mackaroo

Si aici ajungem la problemele de comunicare pe care le au marea majoritate,pentru ca neavand increderea ca esti acceptat,te vei inchide la un moment dat,din instinct de aparare.E un mecanism poate mai greu se sesizat dar l-am observat la multa lume,chiar eu incepusem sa devin mai distanta(unele chestii se iau,pur si simplu,dupa ani de zile),mai inflexibila.In fine..mie personal asta a fost lucrul care mi-a 'sarit in ochi' imediat cum am ajuns in Japonia si care efectiv m-a uimit si continua sa ma uimeasca:imaturitatea adultilor.
Perseverenta si tenacitate-da,responsabili-da,de cuvant,seriosi-da da da.Abilitati de comunicare-aproape de zero.Flexibilitate? Pauza..

Inteleg ce spui... insa cind spui imaturitatea adultilor, ai un standard in gind. Care este, cel al societatilor europene sau americane?

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Da,in general.Pt ca in particular stim ca exista destule probleme si-n societatile respective,insa de obicei 'thinking outside the box','speak up' sunt incurajate si considerate calitati,nu defecte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Fete din Japonia, am o curiozitate enorma : broderie traditionala, quilting, alte lucrari de mina.

Am facut cunostinta cu tehnca simpla de sashiko si am gasit apoi reviste minunate cu idei super-originale si descrieri de accesorii pentru lucru manual complet minunate.
Sunt magazine dese, cluburi, la ce nivel se face ?

Merci.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mik

Fete din Japonia, am o curiozitate enorma : broderie traditionala, quilting, alte lucrari de mina.

Am facut cunostinta cu tehnca simpla de sashiko si am gasit apoi reviste minunate cu idei super-originale si descrieri de accesorii pentru lucru manual complet minunate.
Sunt magazine dese, cluburi, la ce nivel se face ?

Merci.

Mik.

Eu una nu stiu,n-am avut tangenta niciodata dar poate stiu alte fete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Multumesc Julie pentru acest subiect , si eu il citesc, cu mare curiozitate. Desi nu am fost inca in Japonia, ma fascineaza si pe mine mai ales mentalitatea lor, tocmai pentru ca este atit de diferita de cea occidentala.

Daca ai timp si chef sa scrii despre asta, m-ar interesa si sa citesc despre procesul tau de adaptare in Japonia, ce ti s-a parut cel mai greu, si de asemenea ce anume-ti place cel mai mult acolo si ce-ti place cel mai putin (banuiesc ca sint si destule inconveniente, ca peste tot).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:

Citat:

Citat:
Pai exact de asta NU merg cu transportul in comun, sa nu ma isterizez. Nu iau toti anxiolitice pur si simplu ptr. ca NU toata lumea e germofobica sau alte cele. Cei care sunt ok sa fie atinsi de straini sau nu au de ales, iau transportul in comun, ceilalti, ne plimbam pe jos sau cu masina. Da' zau ca nu e cazul sa vina cineva sa ne arate cu degetul.

Eu nu arat pe nimeni cu degetul, imi cer scuze daca asa s-a inteles.
Ceea ce eu nu pricep (si am si ironizat) este de ce ar fi bacteriofobia (o afectiune psihica la urma urmei) ridicata la "rang" de comportament dezirabil. Nu inteleg beneficiile acestui demers. Bineinteles ca celor care se tem de apropierea altor oameni le prieste, insa ei nu reprezinta majoritatea in nici o societate (japoneza, canadiana, romana, samd). Personal vad numai dezavantaje, instrainarea omului de om, izolarea lui sociala si psihica, etc.

Cora,
Mie mi se pare chestie de respect sa respecti (ma repet din lipsa de inspiratie) spatiul perosnal al fiecaruia. Atunci cand 2 oameni doresc sa se apropie, o sa gaseasca modalitati sa arate celuilalt 'acceptul'. Pe mine ma deranjeaza cand astept la coada sa platesc ceva (de ex.) si aia/ala din spate ma inghesuie, ma atinge, ma imbranceste. Nu stiu daca e numai bacteriofobie, cred ca sunt si amintiri neplacute din vremea comunista si impinsul la coada... probabil, nu m-am gandit pana acum mai departe de 'nu-mi place'.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Victoria, iteleg ce vrei sa spui pentru ca asa sint si eu. Insa as vrea sa adaug ca acest spatiu privat al fiecaruia difera de la un spatiu cultural la altul. Ceea ce este "aproape" pentru tine este "distant" pentru altul. Ceea ce vezi tu ca respect, este raceala sau nepolitete pentru cineva care nu are acelasi "spatiu privat" ca si tine.
Momentan eu traiesc intr-o tara(Portugalia) in care spatiul privat este foarte restrins si ma seaca treaba asta, dar nu am ce sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip

Victoria, iteleg ce vrei sa spui pentru ca asa sint si eu. Insa as vrea sa adaug ca acest spatiu privat al fiecaruia difera de la un spatiu cultural la altul. Ceea ce este "aproape" pentru tine este "distant" pentru altul. Ceea ce vezi tu ca respect, este raceala sau nepolitete pentru cineva care nu are acelasi "spatiu privat" ca si tine.
Momentan eu traiesc intr-o tara(Portugalia) in care spatiul privat este foarte restrins si ma seaca treaba asta, dar nu am ce sa fac

Cipcipcip si Julia (4 august 2005) + Erik (16 mai 2010)

Cip si eu inteleg si sunt de acord cu ce spui; dar in momentul in care ma atingi sau stai sa mi te urci in spate, cred ca e 'universal valabil' ca spatiul personal mi-e invadat. Sa-mi lase si mie un macar 30-50 cm distanta, sa respir, sa nu-mi respire in ceafa... eventual daca mai si tuseste/stranuta macar sa nu mi-o faca in ceafa.

_

VICTORIA

Mergi la inceput