Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Asa e si aici. Si mie imi convine de minune. Urasc cand ma ating straini, ca sa nu mai spun ca m-as isteriza rau (sa-mi atinga cineva copilul) sa fie cum e in Ro (sau nu stiu daca mai e la fel, dar candva era) cand te pupau toate babele, toate 'matusicile', copiil fiind, ca esti dulce-dragut-simpatic-etc... [emoticon care se scutura]

Pai daca ai merge cu transportul in comun si ar fi aglomerat (cum e de obicei), ce-ai face? Acolo te atingi involuntar de o multime de oameni. Deci nu ma refer la pupaturi sau alte chestii oarecum intime.
Eu ma intreb cum de merg cu metroul japonezii, ca am vazut ca e "omor" acolo, ba chiar mai au si angajati care ii inghesuie bine ca sa incapa toti. Alea-s garnituri de metrou pline de isterizati?

(si sa nu-mi spuneti ca aia iau toti anxiolitice sa treaca de angoasa atingerii aproapelui iar abonamentul la metrou se elibereaza laolalta cu reteta!)

Pai exact de asta NU merg cu transportul in comun, sa nu ma isterizez. Nu iau toti anxiolitice pur si simplu ptr. ca NU toata lumea e germofobica sau alte cele. Cei care sunt ok sa fie atinsi de straini sau nu au de ales, iau transportul in comun, ceilalti, ne plimbam pe jos sau cu masina. Da' zau ca nu e cazul sa vina cineva sa ne arate cu degetul.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Mackaroo, bine-ai venit pe forum in pr rind!

Pe urma si eu zic sa scrieti in cadrul aceluiasi subiect dar, daca se poate, fara acuze de genul e 'eronat' ce zici tu. Julie a zis ca ea prezinta asa cum vede ea, din pct ei de vedere si experienta ei.

Nu de alta dar, daca e asa, fiecare stie si vede altfel, ce-ar fi sa zic ca Nelia se inseala, ca nu vine gunoiul doar o data pe saptamina sau ca eu n-am vazut saci de gunoi din care maninca veveritele? Din contra, stiu sigur ca zice exact cum e, asa cum zic si eu exact ca gunoiul vine de 2 ori si ca, daca fac reclamatie la primarie ca gunoierii trec mai devreme decit prevazut, peste x zile situatia se remediaza si ei vin la ora stabilita. Si traim in acelasi oras, d'apai intr-o tara? Cite diferente n-or fi!

Eu nu stiu dac-oi ajunge vreodata in Japonia, mi-ar placea mie sa vad multe, dar stiu ca n-o sa le vad, asa ca mi-e de folos sa aflu de la voi decit de pe net info oarecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami
Pai exact de asta NU merg cu transportul in comun, sa nu ma isterizez. Nu iau toti anxiolitice pur si simplu ptr. ca NU toata lumea e germofobica sau alte cele. Cei care sunt ok sa fie atinsi de straini sau nu au de ales, iau transportul in comun, ceilalti, ne plimbam pe jos sau cu masina. Da' zau ca nu e cazul sa vina cineva sa ne arate cu degetul.

Eu nu arat pe nimeni cu degetul, imi cer scuze daca asa s-a inteles.
Ceea ce eu nu pricep (si am si ironizat) este de ce ar fi bacteriofobia (o afectiune psihica la urma urmei) ridicata la "rang" de comportament dezirabil. Nu inteleg beneficiile acestui demers. Bineinteles ca celor care se tem de apropierea altor oameni le prieste, insa ei nu reprezinta majoritatea in nici o societate (japoneza, canadiana, romana, samd). Personal vad numai dezavantaje, instrainarea omului de om, izolarea lui sociala si psihica, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns escu spune:

Julie multumesc ca ai postat din jurnalul de acum 10 ani... nice capture..
Posteaza in continuare, imi place punctul tau de vedere si felul in care scrii. Nu te impiedica de off topicuri ca suntem in stare sa le ignoram, mai ales cand cauta pricina postarilor tale si nu vin ca un punct de vedere personal.
Am vazut intrebari despre cum este privita femeia. Eu as fi curioasa cum este privit barbatul. Ca provider? Este incarcat cu povara sustinerii familiei fizic si psihic? Nu este un stres prea mare pentru el? Cum este privit un barbat somer? Cand si de ce doresc sa se insoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Scuze! Am sters mesajul, era pentru o alta sectiune a forumului. Ieri am avut o zi plina de gafe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

La multi ani Gabi si petrecere frumoasa!
La noi arsita de dupa ploile indelungate au facut pamantul caramida: crusta groasa deasupra si crapaturi adanci, e compact si tare, desi inca ud in adancime. Buruienile au crescut inalte si misuna tantarii!

huh? sigur aici ai vrut sa scrii?

ma rog, n-are importanta, macar asa, dac-am postat, pot evalua si eu acest topic minunat.

si o intrebare on topic? am inteles eu bine, comparatia balenei cu vaca se refera la gust, in ciuda cautarilor de sensuri mai profunde greenpeace-iste in acea afirmatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

olympia, cred ca ai vrut sa scrii la gradinaru' vesel :)

si uite asa ma duse gandu' la gradinile japoneze si wabi-sabi

p.s :) mai tineri minte melodia www.youtube.com/watch?v=D3A9_C3acws" target="_blank"> omleta din oua de broasca testoasa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mackaroo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Mackaroo, bine-ai venit pe forum in pr rind!

Pe urma si eu zic sa scrieti in cadrul aceluiasi subiect dar, daca se poate, fara acuze de genul e 'eronat' ce zici tu. Julie a zis ca ea prezinta asa cum vede ea, din pct ei de vedere si experienta ei.

Nu de alta dar, daca e asa, fiecare stie si vede altfel, ce-ar fi sa zic ca Nelia se inseala, ca nu vine gunoiul doar o data pe saptamina sau ca eu n-am vazut saci de gunoi din care maninca veveritele? Din contra, stiu sigur ca zice exact cum e, asa cum zic si eu exact ca gunoiul vine de 2 ori si ca, daca fac reclamatie la primarie ca gunoierii trec mai devreme decit prevazut, peste x zile situatia se remediaza si ei vin la ora stabilita. Si traim in acelasi oras, d'apai intr-o tara? Cite diferente n-or fi!

Eu nu stiu dac-oi ajunge vreodata in Japonia, mi-ar placea mie sa vad multe, dar stiu ca n-o sa le vad, asa ca mi-e de folos sa aflu de la voi decit de pe net info oarecare.

Katya,multumesc.

Nu stiu,poate m-am legat prea mult de detalii si risc sa par chitibusara dar sper ca s-a inteles ca eu critic doar usurinta cu care sunt aruncate unele afirmatii.E vorba de modul de exprimare in primul rand,de ton si de 'infloritul' unor chestii..ceea ce nu da bine pt ochiul unora care tin la acuratetea informatiei.Ca tot se vrea un topic informativ,nu? Daca era jurnal,ca si postarile de acum 10 ani,poti sa fii sigura ca nu saream sa corectez nimic,imi luam cafeaua si savuram in liniste

Si-acum inapoi la oile noastre.

Personal,filozofia asta de grup pe mine m-a prins si nu prea.Adica are si rezultate frumoase(spirit de echipa,disciplina,ordine etc) dar efectele negative mi se par mult prea mari ca sa 'worth it'..Nu se incurajeaza de ex gandirea creativa,exprimarea sentimentelor si a ideilor personale,ceea ce e f important,zic eu.Si aduce cu sine diverse mecanisme-unul dintre ele ar fi de ex 'grin and bear' sau versiunea japoneza 'gambaru,gambatte' .Deci,rabda,de dragul grupului.Rabda,nu conteaza cat de incomfortabil iti e,grupul e mai presus,chiar daca tu simti ca ai dreptate,nu asta e important.

Ei si luati chestia asta si incercati s-o puneti in aplicare in diverse medii si situatii:la scoala,la gradinita,la servici samd. ia sa vedem ce rezulta? Stress,frustrare,oboseala,din cauza presiunii insuportabile.Sunt copilasii incurajati sa se exteriorizeze si sa spuna ce simt?(ce facea profesorul respectiv in Children full of life este exceptia de la regula,chiar este un om extraordinar si alte cadre didactice ar trebui sa-i urmeze exemplul) NU.De ce? Pt a nu iesi in evidenta,pt a nu fi diferiti..

Si uite-asa ne invartim in cerc pana cand ajungem la varste venerabile si tot inchistati si narrow minded suntem.Nu zic toti,ca unii mai si scapa,datorita genelor,a imprejurarilor,you name it,nu vreau sa spun ca tot japonezul e asa.Dar ati prins ideea,de aici iau nastere multe probleme,pt ca,in opinia mea,aceasta filozofie de grup ingradeste individul si ii opreste la un moment dat dezvoltarea interioara,maturizarea afectiva,il tine captiv intr-o never ending copilarie,din punctul asta de vedere(afectiv).

Si aici ajungem la problemele de comunicare pe care le au marea majoritate,pentru ca neavand increderea ca esti acceptat,te vei inchide la un moment dat,din instinct de aparare.E un mecanism poate mai greu se sesizat dar l-am observat la multa lume,chiar eu incepusem sa devin mai distanta(unele chestii se iau,pur si simplu,dupa ani de zile),mai inflexibila.In fine..mie personal asta a fost lucrul care mi-a 'sarit in ochi' imediat cum am ajuns in Japonia si care efectiv m-a uimit si continua sa ma uimeasca:imaturitatea adultilor.
Perseverenta si tenacitate-da,responsabili-da,de cuvant,seriosi-da da da.Abilitati de comunicare-aproape de zero.Flexibilitate? Pauza..

Mai vin,sper sa am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Pai, vezi? Si aici se traieste pe straturi. Dar eu nu te invidiez pe tine ca stai intr-un loc unde gunoiul se ia de doua ori (inca, si aici se lua de doua, dar uite ca primaria arondismentului a hotarit ca e prea mult), gunoierilor le e teama de reclamatii si veveritele sint bine-crescute si nu papa din saci... stiu ca asa e, am vazut ca asa e.

Eu as vrea sa o citesc pe Julie, imi place mult cum scrie! Si mi-ar placea sa citesc si alte fete care locuiesc Japonia sau care au locuit sau care o cunosc. Insa, ma deranjeaza platitul de polite, din virtual sau din viata reala. Nu ne-a cerut nimeni sa traim in locul japonezilor, sa le acceptam obiceiurile, nu cred ca subiectul e deschis ca sa ne invete sa traim japonezeste... asa ca chestii, scrise cu oripilare, de genul ah, nu as putea trai asa, sa iei in deridere felul in care isi respecta spatiul intim cind de fapt nu stii exact ce simt si de ce procedeaza acum, adica ii treci prin filtrul tau, felul in care simti tu... nu-si au rostul. Parerea mea!

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Exact la ceea ce ai scris tu, mackaroo, m-am referit cand am intrabat despre dezvoltarea individului in Japonia.
Julie nu a detaliat, insa a afirmat ca posibilitatile sunt multiple si dealtfel mult mai numeroase cantitativ decat in alte tari de calibru similar. Eu ma indoiesc ca e asa.
Nu am fost in Japonia, insa am interactionat mult cu japonezi si vad la ei exact ceea ce ai descris tu - persoane inchise in sine, timorate, pentru care contactul social e de-a dreptul problematic. (Profesional sunt toti, fara exceptie, jos palaria.)

De-asta imi si doresc sa stiu daca aceasta problema e recunoscuta ca atare in Japonia si daca da, ce se intreprinde in sensul corijarii ei?
Inteleg ca se pluseaza doar pe grup, insa ca individ, care sunt riscurile daca te rupi de grup si de interesele sale?

Mergi la inceput