Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 5
Bubulina42 spune:
Dana,tu ai dreptate si eu stiu asta, insa la mine orice mentioneaza, macar, risc de abortion, e bye-bye.De aia si spun ca fiecare alege cum simte si cum crede ca ii e mai bine.
16 +
bioana spune:
buna seara, ma bucur sa vad ca sunteti bine.
GEORGIA bine ai venit.sa ai parte de o sarcina usoara!!
felicitari mamicilor pentru fetite si baietei..abia asteptam si noi sa aflam ce o sa avem........dar pana la eco de 20 de sapt-pe 17 iulie, mai e mult..
eu dimineata sunt foarte ok, dupa-masa insa ma ia cu greturi...aseara am vomat...
pupici la burtici..
embarazada de 14+
Bubulina42 spune:
si ca sa vorbim despre chestiuni frumoaaaaaase, iete colea ce zice povestitoru', despre saptamana 17 de sarcina (Onuuutz, esti prin zona?- ca tu urmezi soon soon soon
In saptamana a 17 -a de sarcina, fetusul se apropie de dimensiunea placentei, ajungand sa masoare in jur de 19 cm si sa aib#259; o greutatea de aproximativ 200 g.
In aceasta etapta, fibrele nervoase incep sa se acopere cu o substanta alba, moale numita mielina, cea care formeaza un fel de teaca ce contribuie la conducerea influxurilor nervoase.
Se consolideaza si mai mult reteau de neuroni, care, de acum inainte, va permite dezvoltarea simturilor auzului, gustului, vederii si mirosului.
Tot in a 17 -a saptamana de sarcina, in prelungirea tubului intestinal al micutului se dezvolta o excrescenta, care nu reprezinta altceva, decat apendicele acestuia.
In saptamana a 17 -a de sarcina, fetusul isi intide voios bratele si picioarele, poate apuca cu manutele cordonul ombilical, iar daca este fetita, trompele uterine si uterul se afla in plin proces de evolutie.
I se dezvolta si papilele gustative, care sunt de doua ori mai numeroase fata de cele ale unui adult si incepe sa diferentieze gusturile de baza, iar dintre acestea, preferatul bebelusului este dulcele.
Incepand cu saptamana a 17 -a de sarcina, micutul incepe sa isi tina capul din ce in ce mai drept, i se dezvolta buricele degetelelor si amprentele, precum si unghiutele, motiv pentru care acestea sunt taiate impediat dupa ce se naste.
Alaturi de lanugo (perisor fin care acopera corpul fetusului), piele bebelusului incepe sa fie protejata de un strat de grasime alb-cenusie, numit vernix caseosa, care ii protejeaza pielea de lichidul amniotic si care va facilita inaintarea acestuia prin canalul nasterii.
In plus, celule adipoase de sub piele, care se afla intr-o continua extindere, au un puternic rol termoizolant si va permite micutului sa se acomodeze mult mai usor la trecerea din mediul uterin in cel exterior.
In ceea ce o priveste pe viitoarea mamica, aceasta poate resimti, incepand cu saptamana a 17 -a de sarcina, dureri ale picioarelor, deoarece bebelusul preseaza nervul sciatic, care pleaca din partea inferioara a maduvei spinarii, ramificand fiecare picior.
O ameliorarea a acestor dureri se poate realiza cu ajutorul masajului delicat, a exercitiilor usoare sau prin ridicarea picioarelor deasupra unui strat de perne.
Un alt dezavantaj al acestei perioade ar fi scurgerile vaginale abundente (leucoree), care pot fi considerate normale atata timp cat nu sunt insotite de un miros neplacut sau senzatii de mancarime si/sau arsura, aspecte ingrijoratoare ce pot semnala o posibila infectie.
In acest caz, femeia insarcinata trebuie sa isi contacteze urgent medicul, pentru a i se administra tratamentul ce nu prezinta nici un fel de risc pentru fat.
Simptomele sindromului tunelului carpian, pot aparea pentru prima data in saptamana a 17 -a de sarcina, acestea manifestandu-se sub forma unor senzatii de durere, amorteli, tremuratura la nivelul degetelor si incheieturilor, afectiuni care vor disparea la scurt timp de la nastere.
Pentru diminuarea acestor dureri, medicul poate recomanda femeii insarcinate sa-si infasoare incheieturile cu fase din diverse materiale sau sa foloseasca niste manusi specifice, cu rol de contentie.
Totodata, greutatea corporala crescuta poate sa afecteze echilibrul acesteia, in timp ce modificarea tensiunii intraoculare va produce disconfort femeilor care au probleme cu vederea si in special celor care poarta lentile de contact.
Tot in saptamana a 17 -a de sarcina, este indicat ca viitoarea mamica sa inceapa sa vorbeasca cu micutul sau, sa il obisnuiasca cu melodii relaxante, deoarece acesta va fi capabil sa le recunoasa dupa nastere, fiind familiarizat cu ele inca din mediul uterin.
Pe de alta parte, femeia insarcinata trebuie sa aiba grija sa evite zgomotele puternice, deoarece acestea sunt percepute de micut, care va reactiona acoperindu-si urechile cu manutele, ba chiar tresarind in burtica.
Bine de stiut:
- pe toata perioada sarcinii, viitoarea mamica trebuie sa evite pe cat posibil stresul, deoarece studiile stiintifice au demonstrate faptul ca nivelul ridicat de stres creste riscul nasterii premature;
ce frumos, nuuuuu? sa ma vezi ce dialoguri incing eu cu ghemotocul de acum inainte, daca tot a inceput sa fie vioi, pai sa-l punem la treaba!
Si feteleeee, cum vedeti, sindromul tunelului tra la la, Conu nerv, secretiile incep sa isi faca de cap, asa ca relx si mergem inainte cu burtici frumoase si sanatoase!
pup!
16 +
Mami_de2 spune:
Douraa tot de pe elemental .ro am comandat si eu toate uleiurile cu care ma masez seara de seara
Si ma dau si cu 2,3 picaturi din asa ceva si pe fata de 3 ori pe saptamana. sper doar sa nu imi apara cosuri, vedem pt ca e recenta treaba deocamdata pt fatza:))
nu prea am respectat retetele lor eu, ca mi se parea mie ca ar avea putine ingrediente unele;))
eu am facut o salata totala cu care ma dau seara de seara
cred ca am ~10 ingrediente;)) toate naturale
am pus asa:
- ulei de argan: 150ml;
- ulei de masline: 50 ml;
- ulei de migdale dulci: 80ml;
- ulei de macadamia: 50 ml
-ulei de avocado: 50 ml;
- ulei de aloe vera: 35 ml
- unt de shea: 50 de gr topit;
- unt de cocos: 50 de gr topit;
- unt de cacao: 50 de gr topit;
- vitamian E : 20 picaturi
- glicerina vegetala: cateva picaturi
:))
si cu toate astea amestecate, ma dau seara de seara:))... ca o salatica arat dupa:P
PS:eu m-am uitat la toate produsele organice si am dat comanda de tot ce era anti vergeturi, hidratant si era bifat ca permis in sarcina :)) nu am mai tinut cont de nici o reteta: efectiv le-am amestecat pe toate apoi si le-am pus intr-un flacon:)))
*oare am facut bine?:D
15+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 2 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:200 mg pe zi;
douradoudou spune:
uite ca de goji nu stiam ca nu sunt ok in sarcina..din ferivcire nu am mancat ..mancam cu misso cand era mai mica
mami de 2, nu stiu daca e ok sa faci amestecuri fara sa verifici inainte..poate unele sunt incompatibile..si sa stii ca daca vreo reteta are 2 ingrediente asta nu inseamna ca este mai putin eficienta
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
onutz83 spune:
Heeeellooooo, cucuietele
Bubulici, la cat de multe saptamani se poateeeeee!!
Noi suntem foooarte bine, eu tot mai fara vlaga asa... Nu-mi vine sa ma misc deloc, parca am 80 de ani.
Onutz 15+
A.C spune:
Neata,fetele!!!!Am visat un bebelus baietel azi noapte.Sper sa fie de bun augur. Azi schimbam si semnatura.Incheiem 17 sapt.
Gata,va las ca trebuie sa ma pregasesc sa plec la scoala.Va pup pe toate si va doresc o zi excelenta!!!!
Alina 17+ mami de Delia ( 5 ani si 11 luni)
andie_n spune:
Buna dimineata!
Bafta Alina sa fie baietel daca asa iti doresti. Merci ca mi-ai amintit sa-mi schimb si eu semnatura, azi terminam 17 saptamani .
O zi buna tuturor! Sanatate!
Andreea 17+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 2 Duphaston
bioana spune:
neata, ce faceti azi?cum va simtiti?incepe weekwnd-ul.ce fain...
am ajuns la 51 de kg!!!!asta inseamna ca am pus 2!!!!!!!ura!!
sa aveti o zi excelenta!!
MAMI esti bine, da?
embarazada de 14+
Mami_de2 spune:
neata fetelor!
ce imi place cand schimbam saptamanile:X
PS:Doura, nu stiu cat sunt de incompatibile, faza e ca inainte sa ma apuc de procedeu am tot citit diverse retete d-astea organice si erau diverse variante intre ele si imi lasau senzatia ca ar merge..apoi am mai citit pe un blog al unei pasionate de asa ceva ca ea facea la fel un mix din peste 5 uleiuri din ce am eu in lista mea si era super multumita..asa ca am riscat... Oricum nu putea face ''Bum'':)) deci nu erau asa mari pericolele ca pana la urma nu eram intr-un lab de chimie si astea erau acizi;)
ideea ca-s extrem de multumita de amestec..are un usor miros de ciocolata(de la untul de cacao combinat cu nuca (de la avocado,argan,etc) e ok mirosul si pielea am impresia ca e ff misto, catifelata dimineata! sper sa isi faca ii efectul acum..sa nu imi apara vergeturi. Vedem:P
*Faza e ca decat o lotiune cumparata in care nu stiu daca ar contine 5% din vreun ulei din asta de am folosit eu , restul toate ''de laborator'' mai bine combinatia mea:)
15+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 2 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:200 mg pe zi;