Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (14)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Menincs nu te mai ingrijora degeaba! Hai sa iti zic de prietena mea cea mai buna anul trecut cand era insarcinata: a facut dublu test la 12 sapt si a iesit cu riscuri ff mari de 1:200 pt trisomie. Eco era insa bine. A asteptat triplu test l-a facut si rezultatul la fel de catastrofal: riscuri proaste, corelatia sange, varsta,etc. dadea risc nasol.. s-a speriat de mama mama..a mers apoi la 3 medici ff buni 3 ecografisti celebri si toti au asigurat-o ca bebe la eco e perfect, toate le are in regula si ca ei nu recomanda amniocenteza pt asa ceva. Asadar si cu DT si cu TT proaste si bebe e perfect! Prietena mea a mers pe mana lor intr-un final si a nascut acum 6 luni un baietel perfect sanatos. Asadarr DT si TT sunt niste statistici dupa mine.. eu ac sa nu ma mai stersez , desi am facut DT si aiesit f bine, medicul mi-a zis ca nu e nevoie de nici un TT, sa stau linistita acasa ca nu mai facem TT o data ce DT a iesit bine..offf nu stiu de ce te mai stresezi puiu' degeaba!

PS: fetelor vcoi fsceti 3 morfologii toata sarcina..as a enormal.. eu cred ca fac 15 pana la final :)) din 3 in 3 sapt clar :)) pt ca mie tre sa mi se masoare ir-urile alea... si astea se fac la morfo doppler.. deci vreau nu vreau eu fac morfofetala aproape lunar:)) ca vad ca nu am avzut nicaieri doar eco doppler..toti iti baga pe gat, toate clinicile direct morfofetala doppler care e exagerat de scumpa fratilor! e 450-500 de lei de fiecare data!
15+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 2 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:200 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Neata, fetele!

Geani, nici eu n-am simtit-o pe fie-mea miscand, dar nu mi-a dat prin cap sa ma gandesc ca-i ceva in neregula cu ploada, ci maxim cu mine - sunt o maaaaare nesimtita . SI ma mai intreaba si toate seturile de bunici, matusi si alte rubedenii care mai stiu "Si? o simti cand misca?" io raspund ca nu, iar ei se uita la mine asa ... incruntat

Burta e mica si la mine, dimineata nici nu te prinzi ca-s gravida, abia dupa vreo 2 mese se mai gogoneaza nitel. Daca am vreo bluza mai larga zici ca-s ultima diva (ma masor in fiecare sambata, burta e la acelasi nivel de vreo luna jumate - pun centimetrul la doua degete sub buric - , numai tzatzele insista sa pompeze cate un centimetru la fiecare 2 saptamani )

Menics, mie de femibion 2 mi-a zis ca o sa-l iau pana nasc. Amnio o sa fac si eu, vineri, asa ca o sa-ti pot da detalii. Ca fapt divers 1 din 100 de amnio se soldeaza cu probleme pentru sarcina, deci un procent redus. Pe buletinul meu de la DT (TT nu a iesit inca) sunt trecute si niste valori pentru riscul de pierdere in urma amniocentezei si la mine era mai mic decat 1:250. Verifica daca si pe buletinul tau e asa ceva; diseara daca nu uit, mai arunc un ochi pe hartiile mele si-ti spun exact ce si cum; dar din ce-mi aduc aminte, valorile "cut off" faceau referire la amniocenteza intr-un fel sau altul.
Despre termenul de 24 saptamani, eu stiam ca nu este strict si ca daca ceva e in neregula (cele 3 sindroame sau altceva incompatibil cu o viata normala a mamei/copilului) se iau masuri.

Ca tot pomeni Bubu de cosmaruri, pana acum avem asa:
1) ma obliga jumatatoiul sa-mi scot singura lichidul amniotic cu o seringa de-aia imensa ca-n desene animate, ca sa mai economisim niste bani la amniocenteza
2) moare jumatatoiul si io stau in casa plina de lucrurile lui si ma uit la numarul lui din telefon si ma intreb daca o sa-mi raspunda cand il sun
3) gasesc jumatatoiul cu 5 dintre colegele lui in casa, cica pregatindu-se sa le duca la serviciu
La 1 - m-am trezit si l-am luat direct la pumni
La 2 - in viata lui nu l-am iubit asa mult ca-n dimineata aia
La 3 - am decis sa ignor; clar nu gaseste chiar 5 colege care sa-l doreasca; hai una, maxim 2, dar cinci nici nu se pune problema

Onutz, grija maica! Si nu mai cauta atatea chestii pe jos Bine, bebele s-ar putea sa se distreze, banuiesc ca are niste senzatii ca-n roller coaster cand se arunca mama-sa pe trotuare

Mami, am mai auzit de IR-uri dar nu stiu exact ce sunt si mai ales nu cred ca le-am vazut trecute undeva pe fisele de la eco. Sunt scrise undeva? Sub ce forma? (sa stiu unde naiba sa ma uit si eu diseara pe fisa)

Angelique, pune deoparte cat iti permiti sa pui. Cheltuieli neprevazute vor tot aparea. Asa si eu aveam pusi niste bani deoparte si mi se parea mie o suma tare frumusica, si iete ca tre sa-i dau pe amniocenteza. Si strangeam la ei din octombrie anul trecut. Asa ca niciodata nu vei pune suficient cat sa acoperi tot ce apare in materie de sarcina si bebe.

Saptamana usoara, silfidele!
(daca va zic iar balenute, cine stie ce depresii mai starnesc )

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

menics, mai bine te calmezi si uita de amnio..nu e cazul....daca era ceva in neregla se vedea pana acum..si in cazul unui copil cu down(sigur nu e cazul la tinre), nu se intrerupe sarcina ...dar n u te mai gandi tu la asa ceva....doamne ce fericita sunt ca nu fac testele astea....nu mai stresa bb-le si stai cuminte si enjoy the sarcina
fetelor remedii pt picioare umflate in sarcina nu prea sunt...decat sare f putina, stat in picoare cat mai putin..mersul e bun dar nu 10 k-20 km:)...cand sunt umflae , stati intinse cu picioarele mai sus pe o perna eventual...

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

La noi se anuntase un we plin de treaba si smotru la casa, dar s-a intamplat sa se arda motorul de la abric si sotul a fost nevoit sa caute unul nou, asa ca mi-a dat liber si n-ma facut altceva decat sa zac in pat.

Bubu si Onutz - incercati sa nu mai mancati sarat. Am patit-o si eu la prima sarcina cu umflatul picioarelor si mainilor. Sigura solutie a fost fara sare si odihna.

Ary - La multi ani Juniorului! Sa va traiasca si sa va aduca bucurii.

Vin si eu bu burta la raport ca se cunoaste destul de bine. Acum parca are lata forma fata de prima data.
Si mai raportez si o mica geloasa la orizont care vrea sa bata bblusul cand va veni.

Nicoleta

Mergi la inceput

morfoligii sunt 3, 1 pt fiecare trimestru...

<hr noshade size="1" />
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

menincs.. IR sunt niste indici de rezistenta pe arterele uterine. IR stanga si IR dreapta, + IR ombilicala. pe aici se hraneste bebele si masoara fluxul sangvin..ideal e sa fie pana in 0,6.. daca e mai amre e naspa.. eu una o am 0,55 normala si una 0,72 cam mare si de aici stresul meu:(.. asa ca astept sa se faca buna si asta daca nu sa intru la tratament;
de obicei se zice ca aceste IR se fac dupa 18 pt ca sapt abia atunci sunt relevante.. dar eu le-am facut mai devreme din cauza paranoii mele cu riscul de trombofilie.
la eco tre sa fi facut morfofetala cu doppler, ca sa ti le masoare, altfel nu scire la o eco normala pe nicaieri.

15+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 2 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:200 mg pe zi;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Menics, eu zic ca de vreme ce masuratorile au iesit bine nu ai de ce sa te ingrijorezi. Riscurile alea sunt calculate tinand cont de istoricul medical al familiei, daca fumezi/ai fumat sau nu etc. Singurele masuratoti care il privesc pe sunt cele ecografice, si daca acelea au fost ok, atunci aproape sigur si e ok
La PAPP-A si Free Beta HCG nu gasim valori de referinta pentru ca ele sunt corelate de catre medic si acel program cu varsta sarcinii si alti parametri.
Popics, e tare frumos cu rubedeniile, cum isi dau ele cu parerea
Foarte tari visele tale
De cautat pe jos sa vedem cat or mai rezista picioarele mele, ca momentan sunt cat butucii
Da, da, silfide e bine
Multumesc, fetelor, pentru impresiile despre burtici, m-am mai linistit

Onutz 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Tocmai mi-a cazut plomba de la maseaua de minte, ce ma fac?
Eu anestezie nu vreau sa fac,fara anestezie sa o scot doare de mori.
Si in plus alta plomba nu cred ca mai tine ca maseaua de minte de varza
Aveti idee cum se procedeaza in aceste cazuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Dana, cel mai bine te lamureste un stomatolog. Eu stiu ca in functie de varsta sarcinii si sensibilitatea la diferitele tipuri de anestezie exista anestezice care nu dauneaza sarcinii.
Pana atunci eu zic sa aplici sfatul pe care ni l-a dat Bubulici mai demult- tine acolo strans un catel de usturoi, musca din el cu acea masea

Onutz 16+

Mergi la inceput

du-te linistita la stomatolog/....anestezia locala e ..locala...oricum ii spui ca esti si iti face cea mai safe anestezie..in nici un caz nu sta asa ...

<hr noshade size="1" />
si 12+

Mergi la inceput