Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (14)
Raspunsuri - Pagina 11
bioana spune:
buna mamicilor,
sa inteleg ca ati votat?ca e liniste pe aici...
am iesit la plimbare pe la 10 dimineata, dar eram asa de molesita ca pe la 2 eram acasa...azi nu prea am avut chef....
pe mine m-au mai lasat greturile..nici nu prea mai am asa pofta de mancare...o fi de la caldura?
am noroc ca nu trebuie sa pun bani deoparte pt cand o sa nasc, ca nu e cazul aici.totul e gratis...multumesc spania.
si da, azi schimbam saptamana-nr 15!!!doamne ajuta-ne sa ajungem cu bine pana la 9 luni si sa nastem fara probleme.
embarazada de 14+
menics spune:
fetelor, eu sunt un pic ingrijorata, caci la TD a iesit risc crescut de SD si impreuna cu G am hotarat sa fac amniocenteza la RM in bucuresti... acum studiez ce inseamna, riscuri, alea alea...
altfel bb are 280 g, si este tot baietel...
18+
ary_v spune:
Buna fetelor!
Eu am avut un weekend super plin. Cel mic al nostru a facut azi 4 ani, asa ca am umblat dupa cadouri, tort etc Abia acum pot sa imi trag si eu sufletul.
Peste 2 zile facem si noi 13 saptamani si in sfarsit a venit momentul mult asteptat, sapt viitoare fac eco. Abia astept sa il vad si eu pe bebe. Sper sa fie totul bine..nu l-am vazut de la 5 sapt. Am asa niste emotii, desi incerc mereu sa gandesc pozitiv, uneori ma mai napadesc si gandurile negre.
douradoudou spune:
care risc ti-a iesit crescut?cel de varsta sau cel combinat???pana acum la eco s-au vazut "semne" de SD???
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
douradoudou spune:
deja la 18 saptanai sarcina e avansata..bb deja e mare..daca era ceva se vedea pana acum, cel putin la piramida nazala si pliul nuclal..nu stiu sigur daca si la inima...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
menics spune:
nu scrie la ce a iesit riscul crescut .. au un buletin de analiza asti ade la RM de ma enerveaza...scrie pur si simplu ca valorile pentru trisomia 21 au iesit peste valorile cut off reprezentand un risc crescut
18+
onutz83 spune:
Hello, cucuietele
In primul si in primul rand sa schimbam saptamana
Avand in vedere ca e mai mare nitel am schimbat-o de ieri, dar n-am avut timp sa va scriu.
Sambata dimineata am fost la niste cumparaturi si cand am terminat deja aveam picioarele umflate
La nunta am plecat de acasa OK dar imediat dupa miezul noptii mi s-au umflat picioarele intr-un asa hal de nici pana acum nu si-au revenit. Ieri m-au durut de n-am fost in stare sa fac numic, nici nu puteam sa calc, ma dureau pur si simplu.
Asadar, Bubulici, te rog sa te prezinti cu ceva remedii naturiste, ca putin mai am pana cedez nervos. La sfarsitul saptamanii in sun pe doctor sa-l intreb daca este ceva in neregula cu picioarele mele si ce putem face.
Alta problema: fetelor, iesiti la interval cu burticile, cam cat au crescut pana acum? A mea creste doar cand mananc si sunt un pic ingrijorata. Acum 2 saptamani parca se vedea mai bine, dar acum nu prea...
Azi dimineata am fost la recoltare pentru dozarea de anticorpi si m-am hotarat sa fac si APTT si PT, just in case.
Angelique, morfologia se face in principiu in trimestrele II si III, prima intre 20 si 22 saptamani, a doua nu stiu.
Am inteles ca se face un fel de morfologie si la 12-14 saptamani o data cu masuratorile de dublu test, eu credeam ca sunt unul si acelasi lucru dar acum nu mai stiu sigur. Poate ne mai spune Mami o data cum a fost la ea.
Cat despre nastere... sa vad intai cum o sa nasc (OMG, eu o sa nasc ). Mai studiez problema si va tin la curent
Bioana, nu am votat, as fi intrat dar mai mult am dormit pe mine si spre seara am iesit un pic
Menics, riscurile calculate de acel program sunt egale cu 0, spune-ne ce translucenta a iesit si ce MoM. Ecografistul ce ti-a spus, a vazut ceva in neregula? Ginecologul a vazut rezultatele de la dublu test?
Riscurile alea tampite sunt calculate in functie de statisticile din alte tari, adica se compara merele cu prunele. Calmeaza-te si gandeste-te de 1000 de ori pana sa il stresezi pe cu amnio.
Ary, la multi ani copilasului, sa fie sanatos
Onutz 16+
menics spune:
onutz,
eu am facut morfofetala de 12 saptamani, atunci s-a masurat transluceta nucala, existenta os nazal..inimioara in regula... i-a verificat fluxul sanguin... iar o parte din rezultatele de la morfologie au fost trecute in fisa pentru dublu Test .. atunci totul a iesit super oK. toate masuratoruile sunt bine in grafic.. translucenta nu stiu acum cat era dar era foarte bine...DT a iesit super...
apoi dra mea a zis ca TT este gratuit pentru mine si sa-l fac ca imi va da si alte analize adica toxoplasma de refacut plus examen de urina.. ca deh a trecut timpul...
asa am ajuns sa fac eu TT .. echografia pentru TT a facut-o ea...a zis ca maricel bb, ca e totul ok...
doar ca normal ca softul sau ce mama naibii este a scos acest risc... nu am analizele in fata sa va citesc de pe buletin.. dar nici la restul nu am valori de referinta, nu este nimic marcat ca fiind anormale.. ma refer la beta hcg.. si ca mai este pe acolo.. acum... normal urmeaza morfofetala de 22 sapt...la care s-ar vedea ceva daca ar fi in neregula... problenma este ca desi pot face si dupa aceasta morfofetala amniocenteza, durand 2 -3 saptamani pana vine rezultatul... daca ar aparea ceva si s-ar recomanda intreruperea sarcini, nu se mai accepta pt ca depasesc 26 saptamai...
eu stiu ca nu sunt prima care are un astfel de rezultat, dar por oare ignora ca exista totusi un risc? si daca eista o modalitate de a afla daca este totul in regula privind aceste afectiuni, de ce sa nu profit de ea??
19+
dana0000 spune:
Menics la TT a iesit prost si la DT e ok?
Daca are os nazal si translucenta la dublu test pana in 2mm e ok,nu scrie nimic la morfologia de trim I despre os nazal?
Poate e doar o eroare, sunt rezultate fals pozitive destul de des.Sa dea DD sa fie o alarma falsa!
Eu tocmai ce va scriam ieri ca nu am vomitat, ei bine dupa ce am papat o portie de taitei cu lapte am vomitat de vreo 5 ori si m-am trezit azi noapte pt acelasi motiv...si azi dim. Nu zice hop pana nu sari e o vorba adevarata Saracul meu bebelus cred ca il stresez groaznic cu incordarile mele,stomac sus,stomac jos...
Onutz nici burtica mea nu prea creste,si eu sunt ingrijorata.Acum o saptamana era mai vizibila,sau eu eram mai balonata.Cand am stomacul gol nu e nici o diferenta fata de inainteAm dat jos si singurul kg pus saptamana trecuta,am tot aceeasi greutate...ciudat.
Eu stiu ca se fac 3morfologii in sarcina in jur de saptamanile 12,22 si 32.
burticile si o saptamana cu vesti bune sa avem!