Clasa a II-a * 2012-2013 *

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Am sunat astazi la editura Sf Mina si mi-au zis ca nu s-a mai tiparit manualul de cativa ani buni...parca din 2008. Si ca profesorii folosesc numai caietele...de parca eu nu stiam.

Ibelciug, cum sa te uitam, noi nu ne uitam intre noi, stim ca ne putem gasi pe aici oricand, doar sa inceapa scoala! Materii noi nu cred ca vor fi in clasa a II-a. Si mie mi se pare teoretic un an usor, ma rog mai usor decat clasa I (ca pentru cine nu stia sa scrie/citeasca, clasa I a fost grea, banuiesc) si mai usor decat a III - unde vom da nas in nas cu inmultiri, impartiri, compuneri, stiinte mai...stiinte decat cunoasterea mediului. Hopul cel mare in acest an II cred ca il vor reprezenta ortogramele.
Nu prea am avut timp sa ma uit pe manuale...promit sa o fac zilele astea.
Si la mate vor face adunari cu trecere peste ordin...si scaderi din alea cu "imprumut"...al meu nu a facut in clasa intai.
Mie imi place sa cred ca va fi un an usor!

Cand eram eu eleva in clasa a II- a invatatoarea ne-a "incurajat" tot anul sa invatam bine in a II...ca vom vedea noi in a III- a ce greu e! Parca si acum ma gandesc cu groaza la clasa a III-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc, Anka74 pt primire si raspuns.
Intr-adevar asa auzisem si eu anii trecuti, ca ar fi aceleasi materii de studiu in cl a-II-a insa cum legile la noi se schimba des, ma astept la orice.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ninia81 spune:

Anka74, acelasi raspuns l-am primit si noi de la editura. Sper sa se schimbe ceva pana pe 10 septembrie, iar daca nu, vor invata dupa cele vechi, desi nepotica mea nu agreaza aceasta idee.

Ibelciug, sora mea mi-a zis ca vor studia ca si anul trecut materiile: -Lb. romana, matematica, cunoasterea mediului, limba straina-engleza, religie, muzica, desen, sport, abilitati practice si s-ar putea si caligrafie-optional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Imi pare bine ca se anima din nou subiectul si ne reintalnim cu bine.

Noi mai avem ceva teme de vacanta pentru ca am lucrat un timp fise de pe net si abia apoi am inceput temele, dar in cateva zile vom termina si noi.
De asemenea, mai erau cateva lecturi la finalul manualului pe care nu le-au parcurs la clasa si le mai citim, traducem, transcriem...

Si eu cred ca vor ramane in clasa a doua aceleasi materii ca si in clasa I, dar cum fetita mea e la germana o sa invete abia anul acesta literele care nu se regasesc in alfabetul german. Asta teoretic, pentru ca bineinteles ca le stie deja. Vara asta am tot imprumutat carti de la biblioteca si de multe ori am gasit carti pe care eu le citisem in copilarie si care acum par din alta viata.

Ghiozdan nu mai avem pentru ca l-am donat unei fetite de la tara, asa ca maine incercam sa gasim unul. Sincer, mi-e cam groaza ca incepe iar scoala, pentru ca am inceput si eu serviciul, pe cea mica trebuie sa o duc la gradinita, asa ca o sa ma trezesc cu 3 ore inainte ca sa ajung la timp peste tot. Dar cum nu avem de ales, o sa ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Intr-adevar clasa a II-a e mai usoara, materiile sunt aceleasi.
La romana ortograme, semne de punctuatie (noua virgula ne-a pus oaresce probleme) si pe final mici compuneri (4-6 randuri). La matematica trecerea peste ordin si probleme mai complicate (de exemplu cele a caror rezolvare necesita 2 sau 3 operatii) plus "sisteme de ecuatii" de gen a+b+c = si a+b = , cat este c.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Am aflat, de la directoarea scolii, ca vom avea o alta invatatoare in clasa a II a.
Mai este cineva in aceeasi situatie ?

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna, dragelor, va pregatiti de inceputul scolii?

Noi am avut o vara tare frumoasa, iar scolarita o vacanta superba - a facut cursuri de inot intensiv, a fost la mare, apoi in Italia in tabara de balet, apoi la Tragu Jiu cu ai mei si, in sfarsit, la Bran, de unde ne-am intors vineri.

Temele nu sunt gata, nu prea a avut cand sa le faca, iar eu am lasat-o sa se bucure de vacanta.
Mai avem 4 rezumate (din 10) si mai multe pagini de culegere, atat la mate, cat si la romana. Ei, acum n-o fi foc de nu le termina.

Oare la ce ora vor incepe acum? La noi se va invata in 3 schimburi, din cauza clasei O.

Mergi la inceput

Naty, le-a dat asa multe rezumate de facut? Mi se pare prea devreme pt asa ceva... Cred ca tot de la 8 ar trebui sa inceapa orele.

Aveti idee daca pe 10 sept ne trebuie aviz de intrare in colectivitate (ca la gradi)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Chiar asa, bine ca ai amintit sa cerem si noi aviz pt scoala + sport .
Merci

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_

Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex

Mergi la inceput

Pt fetele din Bucuresti si mamici de baieti:
va rog spuneti-mi daca ati vazut pe undeva uniforme bleumarin si pantofi negri din piele (la preturi acceptabile, caci cu 300 ron am vazut in AFI).

Vreau sa ma duc maine la cumparaturile pt scoala, asa incat as aprecia mult un raspuns azi.
Multumesc mult!

Mergi la inceput