Clasa a II-a * 2012-2013 *
Raspunsuri - Pagina 6
Soleil spune:
Bravo boboceilor, avem o trupa de isteti .
Manuela, complicata serbarea la voi, si litere, si personaje, dar sunt niste dragalasi!
Lali, sincer, mi s-ar fi parut ok sa fie asa drastica, chiar daca era la prima abatere daca era undeva, spre mijlocul anului, nu stiu. Pana la urma, daca inv le-a spus de multe ori sa nu faca ceva si daca sta dupa fiecare sa fie "la prima abatere", deja nu mai are niciun sens tot ce le-a spus si sunt numai vorbe goale.
Dar cum am spus, sa fi fost mai devreme, cand era cu scoala mai ca lumea. Acum, la final, sunt super-obositi, abia mai trag de ei copiii astia. Noi am fost rasfatati, d-na nu le-a mai dat niciun fel de teme in ultimele 2 saptamani, in clasa au mai lucrat cate ceva, dar au mai facut repetitii, au mai citit povesti, s-au mai uitat la un dvd, oricum, un ritm mult mai relaxat. In schimb, am vazut la clase paralele - teste peste teste, teme de 3-4 pagini si la mate si la romana (in cond in care in timpul anului aveau 1, max 2 pag!). Eu nu am inteles abordarea astea absolut deloc.
Azi-dimineata ma intreba copila "da' eu cand ma apuc de temele de vacanta?" . Zic "lasa-ma cu temele, ca ai timp toata vara, acu' stai si tu si te mai relaxeaza!!" Ce ti-e si cu copiii astia, sunt tot pe dos...
Mada spune:
Foarte frumoasa serbare, Manuela!
Soleil asta spuneam si eu acum cateva zile, de teme multe in ultima saptamana si pana acum... mai relax asa, evaluari joi sau miercuri in ultima saptamana si tot asa.
Am poze in albumul de la semnatura de la serbarea abecedarului de joi si de la premiere de azi.
Vacanta placuta si plina de soare si bucurii va doresc.
Ilinca si Rares
LoraG76 spune:
Felicitari absolventilor de clasa I si vacanta placuta tuturor!
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
Anka74 spune:
Suntem clasa a II-a!
Si unde mai pui ca am terminat cu FB...inclusiv la purtare, ca avea ceva emotii, cum a primit carnetul cum s-a uitat sa vada ce medie are la purtare. Serbarea a fost frumoasa insa a fost cald iar aerul conditionat din sala de festivitati nu prea a facut fata. Au primit cu totii diplome - cu calificativul final pe post de medie generala - plus diplomele de pe la concursuri, cateva carticele, lista de lecturi pt clasa a II- a si un caiet de vacanta...pe post de tema de vacanta. Coronite nu au avut, mi-ar fi fost tare drag sa il vad cu coronita pe cap, insa ...poate in anii mai mari!
Cu o zi inainte primisem si manualele, vai de ele...trebuie sa le cumparam pe toate, ca sunt vechi, scrise si arata tare urat.
Maine avem serbarea la engleza, si gata....A trecut! A fost greu dar a fost frumos!
Ne cresc copiii mari!
Vacanta placuta va dorim!
szivarvany spune:
Ce frumos a fost si la voi Lora
Pupam mandretea de Justina
Vacanta frumaosa tuturor !
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
Lali spune:
In fine, nici eu nu ma agitam daca era vorba de un test obisnuit.
Pana la urma copilul nu are ce vorbi cu nimeni la nici un test, indiferent despre ce e vorba. Mi-a povestit ce s-a intamplat, l-am certat, i-am explicat.
Insa cum suna asa pompos, Evaluare Finala mi-a cazut aiurea, joi, cu o zi inainte de premiere sa vad lucrarea taiata cu rosu pe fiecare pagina si necorectata. Mai ales ca invatatoarea mi-a zis, cand am intrebat-o de ce nu e corectata lucrarea (eu nestiind ce s-a intamplat): "Eu nu corectez lucrari furate".
Insa a incheiat anul cu FB, asa ca probabil e doar un incident izolat caruia i-am dat eu prea mare importanta.
Felicitari tuturor absolventilor de clasa I si vacanta placuta.
P.S.: Baiatul meu si-a instalat ieri un DVD cu exercitii de matematica de clasa a II-a, ca nu-i asa, a terminat clasa I. Si ma intreaba mirat de ce nu le poate face ? S-a bagat direct la capitolul inmultiri si impartiri .
antoemma spune:
Lali, eu am gasit ieri foarte multe materiale in germana pe cateva site-uri. Unele dintre ele sunt acestea:
http://vs-material.wegerer.at/deutsch/d_lesen_verst2.htm
http://www.vswest.at/show.asp?SP=1&url=am2deutsch
http://www.grundschulstoff.de/arbeitsblaetter/deutsch/themen.html
Sunt exercitii diverse, si mai usoare, si mai dificile, dar spre exemplu ultimul site prezinta si rezolvarile. Asta imi place mie mult, pentru ca altfel trebuia sa caut pe net pana imi ieseau ochii din cap, sa vad daca le-a rezolvat corect.
Au si ceva teme de vacanta intr-un caiet special si trebuie sa citeasca o carte, dar si fisele ii fac placere.
Maine pleaca in tabara cu clasa, asa ca e foarte nerabdatoare. La serbare a fost foarte frumos, organizarea excelenta iar copilasii foarte dulci. Toata clasa a avut rezultate bune, asa ca vacanta ne-a prins intr-o stare de spirit foarte buna.
Felicitari tuturor pentru rezultate! Se vede ca s-a muncit...
Va doresc o vacanta linistita, cu odihna si distractie, dar sper sa mai intrati pe aici pana la toamna sa vedem ce fac puiutii nostri si in vacanta.
eveline spune:
Lali - inmultirile si impartirile nu-s de clasa a III-a? (na ce problema am si eu acum...:D)
Felicitari micilor absolventi si vacanta placuta!
antoemma spune:
Si eu stiam ca inmultirile si impartirile se fac in clasa a treia, dar am auzit ca unele invatatoare le incep la sfarsitul clasei a doua. Pe site-urile germane am vazut ca si ei fac din clasa a doua.
Vorbeam cu o cunostinta si mi-a spus ca in vacanta de trecere de la clasa a doua spre a treia au avut tema de vacanta invatarea tablei inmultirii. Vin vremuri grele...
Lali spune:
DVD-ul respyctiv este luat din Germania, asa ca e dupa programa germana. Cel de clasa I era aproape identic cu programa romaneasca. Acesta de clasa a II-a vad ca are unele diferente. Bine ca e Lernspass Mathe, adica un fel de matematica distractiva, cu animale, ferma etc. Baiatul meu nici nu-si da seama cata mate contra timp face ! El, cica, se joaca pe calculator.
Merci Antoemma pentru link-uri.
Si al meu pleaca in tabara vineri. Deja am emotii.