Clasa a II-a * 2012-2013 *
Raspunsuri - Pagina 16
DidiAlex spune:
Roxana, io era cu micul dejun. Dar stiu ca si colegii lui asa mananca. Si juniorul
mananca. Doar fulgi de ovaz cu lapte si miere sau sau paine cu u nt si dulceata
Io nu am inteles ce ar pune F?
Ei se tresesc pe la 7 + /- si la 7:40 pleca la scoala singur cu vecinul. 20 de minute ii ajunge lejer.
la anu ii trimit pe amandoi:-)
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DidiAlex Roxana, io era cu micul dejun. Dar stiu ca si colegii lui asa mananca. Si juniorul mananca. Doar fulgi de ovaz cu lapte si miere sau sau paine cu u nt si dulceata Io nu am inteles ce ar pune F? Ei se tresesc pe la 7 + /- si la 7:40 pleca la scoala singur cu vecinul. 20 de minute ii ajunge lejer. la anu ii trimit pe amandoi:-) |
Cred ca era vorba de faptul ca Alexandra nu reuseste sa manance dimineata, asa ca pt ea micul dejun la ora aia e o afirmatie falsa. Nici al meu nu mananca dimineata, nu mai e asa emotiv ca anul trecut, dar tot are stomacul in gat si abia ii intra cateva guri de ceai.
Ceva de genul asta a facut Matei anul trecut cand exersa pe niste fise de cultura generala pt concurs, poate v-am mai povestit...trebuia sa valideze continuarea la propozitia "sora mamei mele este pentru mine..." si avea variante matusa, bunica, si nu mai stiu ce. Si fi-miu a scris frumos sub variantele de raspuns: "mama mea nu are sora". Na....
Am intrat si noi in paine insa, ca si anul trecut, vad ca mai lejer ca altii. Matei s-a hotarat (treaba care ma cam ingrijoreaza) ca lui nu prea-i place scoala, dar daca trebuie.....
Daca ar fi dupa el ar sta numai la tenis. Bine macar ca isi da seama ca "daca trebuie....".
Altfel nimic deosebit, Dna invatatoare planuieste sa faca revista clasei, ca sa-i atraga si in activitati mai deosebite. In rest, bag seama ca suntem in continuare in fruntea plutonului de relaxati....
Bafta tuturor~=!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
eveline spune:
S-au dat si la noi evaluarile cu pricina; subiectele au fost incomparabile cu modelele de pe site-ul ministerului, au avut un nivel mai ridicat zic eu. Au avut un text la prima vedere pe care au trebuit sa-l citeasca pentru a raspunde la 4 intrebari, de scris cuvinte cu sens asemanator pentru 5 cuvinte date de ei, cu sens opus pentru alte 5, de format 2 propozitii cu un cuvant ce are mai multe intelesuri pt a se reflecta intelesurile, de format propozitii cu alte 3 cuvinte si apoi o pagina de dictare.
Nivelul clasei e bun, a mea a avut calificativ maxim, restul nu stiu. Oricum ma gandesc ca nu le putea da test cu nivel mai scazut decat le da in mod curent la clasa; anul trecut la evaluare au preluat chiar modelul de pe site. Ei au oricum evaluari (adica fise de lucru individual corectate si notate) cam de 2-3 ori pe saptamana. Nu se trec toate calificativele in catalog si carnet insa ne facem noi o idee cam cum sta copilul cu materia.
Si la mate au avut, tot asa, mai dificil, si acolo a fost tot OK.
Naty spune:
mina tot asa si Ioana, s-a decis ca numai sportul ii place la scoala si spune intr-una "dar, lasa ca mai am doar trei ani si scap, merg la scoala de coregrafie"
Ce nu stie ea e ca, chiar de-as muta-o la coregrafie dintr-a V-a, tot va face si scoala si in plus multe meditatii ca sa recupereze ce nu invata acolo.
Culmea e ca se descurca bine si la romana si la mate, citeste perfect, scrie superb si fara greseli, face toate problemele la mate.
Ei au dat deja evaluarea la mate marti, dar nu avem rezultatele.
Teme ... au inceput deja sa fie foarte multe, cel putin 3 ore lucreaza fara sa o lalaie.
Au la toate materiile teme, inclusiv la ed. plastica, la abilitati si la cunoasterea mediului.
manuelacrina spune:
Tema la cunoasterea mediului, din manual ... pentru "portofoliu" :
- de prezentat o plansa cu localitati din zona de munte si una cu localitati din zona de campie
... dupa indelungi "cercetari" si chestionari am aflat ce trebuie efectiv realizat (ca fiecare copil a inteles altceva )
- am cautat pe net, pe google images poze cu sate si orase de la munte si de la campie ... problema este ca la printare nu mai arata tot atat de explicit ca pe ecran ... dupa cum stiti, imaginile luate de pe google au rezolutia cea mai buna la dimensiunea pozei de 2x3 cm ... daca le listez mai mari de atat nu se intelege nimic din continut ... si asa de mici, la 2x3 cm, este rezolutia buna, dar se pot studia cu lupa pentru a distinge casele de pe munte si aglomeratia de blocuri din campie ...
Tema a doua la cunoasterea mediului... tot pentru portofoliu: plansa cu peisaje de la munte
Unde sa le mai caut ? ... sa ciopartesc carti si reviste ? nu prea am asa cu poze "tematice" ... unele mamici din clasa colinda pe la oficiile postale si cauta vederi cu peisaje ... m-am uitat si eu la posta de langa mine au vederi numai cu casa poporului si intercontinental
Voi cum rezolvati temele astea savante ?
LoraG76 spune:
Manuela, noua ne-a dat d-na ideea: poze facute prin peregrinarile noastre din concedii.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
eveline spune:
Eu am facut un document in word in care am inserat 6 poze cu orase de pe la munte si vreo 4 parca cu orase de la campie; mi-au iesit 4 pagini, le-am printat color, le-am pus intr-o folie si prinse in portofoliu (portofoliul e un dosar de plastic cu sina, ce are folii etichetate pt fiecare obiect, unde ei isi tin tot felu de fise pe care le lucreaza pe la scoala -* inca din clasa I au asa ceva). Si cu asta basta ca sa zic asa; sunt multumita de cum se vede, sa fie sanatosi ca e suficient.
Daca vreti va dau documentul daca va ajuta la ceva
Lali spune:
Noi inca n-am auzit de tema pentru portofoliu. Cercetez mai bine in carte azi ...
Si daca tot veni vorba voi cum ati inceput acest portofoliu ? Aveti un dosar, ce ati pus pana acum in el ?
Dar invatatoarele acelea nu dau nici o idee copiilor de unde trebuie luate pozele ? E doar treaba mamicilor ? Nu sunt rea, dar parca ar fi bine sa nu-i invatam ca facem noi lucrurile mai "grele" pentru ei.
(No, acum sa nu sariti, daca cupilul din dotare ar fi venit doar cu tema si idei zero, as fi facut la fel ca voi si eu, dar intrebam totusi copilul si invatatoarea cu au abordat problema unei activitati altfel decat cele zilnice, sa spun asa.)
Naty spune:
Chiar ieri am facut o astfel de plansa, jumatate cu munte, jumatate cu mare. Am lipit poze facute de noi in vacante.
manuelacrina spune:
Buna ideea cu poze din vacante ! ... la tema cu peisaje de la munte ma descurc cu pozele noastre (la tema cu localitati de munte/campie chiar nu am poze asa de ansamblu / de sus.
eveline - mi se pare f buna ideea cu insertia de poze in word ... asa voi face, inserez foto din vacanta in word, le aranjez acolo sa iasa "plansa" si le listez ! ... sper sa mearga ...
... deci eu fac toata treaba, dar copilul ce mai face ?! ... nu mai are nici de decupat/lipit ...
Lali - doamna lor le-a dat ca indicatii "realizati o plansa cu imagini din ..." si au inteles ca trebuie colaj, lipite ... dar nu le-a zis de unde sa ia imaginile efectiv ... de unde gasesc (... mamicile )
Multumesc pentru idei !