Clasa a II-a * 2012-2013 *
Raspunsuri - Pagina 15
antoemma spune:
La noi saptamana aceasta s-a lucrat dintr-o carticica speciala si au inceput recapitularea. Abia apoi vor fi teste care probabil ca nu se vor trece in catalog.
Vor lucra si din caiete speciale si se pare ca orele de germana vor fi clar diferentiate in ore de lectura, dictare, gramatica... Ei si anul trecut au avut o ora e literatura pentru copii, acea optionala pe care au ales-o parintii. Manualul e foarte gros si trebuie sa citeasca destul de mult. La romana citeste foarte bine, zic eu, dar cu siguranta nu vor avea avaluare la romana. Se presupune ca inca nu au invtat toate literele din alfabetul romanesc.
De cotizat, nu am mai cotizat decat pentru caietele speciale anul acesta. Scriu in caiete tip II cu creionul si stiloul. Alte pixuri nu sunt acceptate, dar fetita mea niciodata nu s-a murdarit de stilou. Si i-am luat un stilou ieftin, cu 10-20 lei, Bic.
Bafta tuturor! Cu siguranta toti se vor descurca foarte bine, la fel ca anul trecut.
eveline spune:
Fetita mea va da luni si marti evaluarile se pare.
In rest totul bine, frumos, nu e greu dar e muuult...e mult mai mult volum de munca decat anul trect. Acum au teme pt acasa la toate obiectele, deci si la optional, lectura si cunoasterea mediului pe langa cele la romana si mate asa ca...na, pare un pic mai greu.
lbelciug spune:
Despre ce evaluari vorbiti?
Matei a primit niste teste de la doamna, dar nu cred ca e vorba de ceva oficial... Dati-mi si mie detalii, va rog.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
mgabi spune:
Buna.
La noi testarile se dau de la 1 oct. Saptamana care a trecut fetita mea a avut si prima dictare copioasa la care a luat -fb. Mie mi s-a parut cam exagerat pentru prima sapt de scoala mai ales ca a trebuit sa raspunda si la intrebari din lectia cu Decebal si Traian la romana. Dar trecand peste asta avem muuuuuulte teme si mai grele si sa ne gandim ca este de abia inceputl de an. Ne vom satura tot anul mai ales ca sunt inca mici si au nevoie de ajutor sau macar supraveghere la lectii. La socala doar marcheaza momentul si acasa ne spargem in lectii. Sunt dezamagita de scoala romaneasca numai si numai teorie nimic practic nu se invata in scoala poezii si poezii invatam sa memoram. Cat din poeziile invatate le folosesc unora in viata?
Mult succes in noul an scolar!
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Despre ce evaluari vorbiti? Matei a primit niste teste de la doamna, dar nu cred ca e vorba de ceva oficial... Dati-mi si mie detalii, va rog. Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) |
Vorbeam de evaluarile alea initiale ce se fac la inceputul fiecarui an scolar; nu se dau callificative sau daca se dau nu conteaza, se face o parere asupra nivelului de cunostinte.
Modele aici: http://subiecte.edu.ro/2012/testeinitiale/primar/
lbelciug spune:
Multumesc, eveline, ma voi uita pe ele.
mgabi, treaba cu poeziile de memorat e pentru antrenamentul mintii. La toate nivelel din scoala se invata si chestii aparent nefolositoare, insa ideea e ca fiecare sa-si ia din ele ce-i place sau cu ce rezoneaza. Nu poti sa stii mai tarziu cum ii va fi folositoare acea informatie. Poate nu retine poezia, dar isi va aminti autorul etc, ceea ce se rezuma la "cultura generala". Parerea mea.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
LoraG76 spune:
Aoleu..evaluari? La noi inca nu s-au dat. Ieri abia au dat prima dictare la limba romana. Teme au chiar f.f. putine - la limba romana, de ex., au avut pt. astazi 4 propozitii de scris, cu niste cuvinte din manual, iar la matematica 2 probleme de compus, cu 10 si 7 - una cu adunare, una cu scadere. La optionale inca nu au facut nimic. Deci la noi e relaxare totala..inca. Azi avem prima sedinta cu parintii din clasa a II-a.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi Buna. La noi testarile se dau de la 1 oct. Saptamana care a trecut fetita mea a avut si prima dictare copioasa la care a luat -fb. Mie mi s-a parut cam exagerat pentru prima sapt de scoala mai ales ca a trebuit sa raspunda si la intrebari din lectia cu Decebal si Traian la romana. Dar trecand peste asta avem muuuuuulte teme si mai grele si sa ne gandim ca este de abia inceputl de an. Ne vom satura tot anul mai ales ca sunt inca mici si au nevoie de ajutor sau macar supraveghere la lectii. La socala doar marcheaza momentul si acasa ne spargem in lectii. Sunt dezamagita de scoala romaneasca numai si numai teorie nimic practic nu se invata in scoala poezii si poezii invatam sa memoram. Cat din poeziile invatate le folosesc unora in viata? Mult succes in noul an scolar! |
cred ca te referila texte vara sens sau nu pt nivelul lor. Ai mei nu ai nimik de memorat dar am vazut ca retine cuvant cu cuvant ce citesc repetitiv. de ex copilulmeu a primit o foie de citit si io am plecat de langa elsicand m.am intorsel tot citea..eram uimita ca nu a terminat.o si mi.a zis ca a citti.o de 5 ori a mi.a redat.o apoi cuvant cu virgula:-) deci o memorase. Copilul meu ascultafoarte multe povesti, de multe ori sile retine cuvant cu cuvant. Noi exersam acu la scoala compunerisidictari.
Pai da, dupa vacanta inprima luia primit compunere despre ce a facut i vacanta,opaginaA 4
Edit. Scriu de la o tableta enervanta
Anka74 spune:
Noi..parca am inceput scoala de mai bine de o luna! Temele ne iau cam 2 ore/zi...fara lalaiala, mai ales in zilele consecutive in are avem romana si mate. Mult, nu greu, dar mult.Mi se pare cam incarcat orarul in intervalul luni -miercuri si mai lejer joi- vineri. In fine! Avem deja toate caietele speciale cumparate, mai asteptam cartea de engleza si caietul(daca il gasim, daca nu vor primi fise fotocopiate de la doamna). Au scris si la muzica un cantecel ...banuiesc ca va trebui invatat, poezii au de invatat si la cunoasterea mediului...sunt de acord cu exersarea memoriei. Au inceput solicitarile pt concursuri - Piciul si inca unul, nu mai stie fiimiu despre ce concurs este vorba - pt teatru... si nu mai stiu ce excursie. De pe intai octombrie vor reincepe cursul de engleza. Copilul e incantat, eu i-au deja vitamine!
Roxana_G spune:
Azi si maine avem si noi evaluarile. Modelele par destul de usoare. M-a amuzat propozitia despre micul dejun inainte de scoala, Alexandra ar pune F pentru ca ea nu mananca dimineata acasa.
Teme am avut weekendul trecut, au fost interesante si au durat circa o ora. Sa vedem acum, mai ales ca ramane sa le faca la bunica.