Bravo Delia!Bun venit Laila! Piersicute2012(41)
Raspunsuri - Pagina 19
Biribu spune:
bon jourica fetele!
Fleur pai tocmai de plan incerc eu sa zic, keep an open mind. daca iti spune ca e cazul de ceza eu nu as face-o la rece in nici un caz, tocmai datorita diabetului. daca e spre natural cu inducere, tot asa, parca-i cam devreme 38s, abia dupa 39s incolo ar fi mai safe. in fine, eu ma dau cu parerea, stie dr ta mai bine
Delia pai da, asa e buna la casa omului si soacra la noi e cazul clasic, ma astept la sfaturi nesolicitate si impuse sa vezi ce o sa-i mai fugareasca pe copii prin casa sa le puna sosete are un fix ca le e rece la picioare... printre multe altele. hai ca daca incep sa ma gindesc ma duc cu capul, mai bine ma duc sa lucrez.
ce gatiti azi? idei?
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biribu Mei Porumbita n-a fost vorba ca fara motzate deocamdata eu inca nu nasc. nu ca fac pe nebuna acuma, zau, dar nu e inca momentul, mai am citeva proiecte de pus la punct, am muncit prea mult la ele un an intreg sa se piarda acuma. de miercurea viitoare poate sa vina, fie... insa stati asa ca nu e graba, abia am facut 38 de saptamini, pe ceilalti i-am dus pina la 40. nu vreau sa-l grabesc daca nu e cazul, daca el nu e pregatit inca sa iasa. |
biribu pt tine tin rezerva speciala de motate
tu faci ca mine tura trecuta la baiat; toti ziceau hai ca nasti si eu le "explicam" si lor si lui bb ca pana la 40 de sapt nu se poate ca nu reusesc sa termin tot ce trebuie dus la final..
si baiatul m a ascutat
la 39 sapt si 6 zile am zis in sf ca am adus totul la zi si la fix 40 de sapt a venit si dlui...
Delia21 spune:
Fetele,eu am ajuns de marti acasa cu noul BIG BROTHER care e tare mandru de surioara lui LAILA-JOSEPHINE_LILLIAN,stim ca e lung numele dar....nu m-am putut hotara intre J si L...si asa le-am pus pus pe toate,sa-i fie fetei cu noroc;am multe pus la punct,am o listuta dragalasa cu ce a de facut.Sambata plec la Tampa sa o vad pe micuta si duminica ma intorc;am prieteni foarte buni acolo si il voi lasa pe Rudy peste noapte la ei caci nu-l lasa sa fie cu mine in sectia de prematuri;mi-e tare dor de gagalicea mea!
BIRIBU,daca as fi facut cerclaj oare tot as fi nascut asa de repede...sau acel cerclaj ar fi tinut bebeii mai bine?Doctorii aici nu-mi pot gasi o cauza...si zau ca sunt uimita caci joi la control imi zise doctora ca vede un cervix inchis,3,7cm lungime....
ali24 spune:
biribu ai fost tare cu soacra ta.cam tot asa ceva e si socrul meu-el e mai rau ca o soacra si stau cu ei in casa .dar de obicei vad cand nu imi convine ceva ca eu nu stiu sa ma prefac ma transform pe loc si incearca sa se abtina.dar tot mai scapa cate una de genu...oare nu ii mai trebuie o bluza?oare nu ii foame si eu fac cu nerviii.......cum am mai spus explodez pe loc.inainte ma mai puteam abtine dar acum mai ales de cand sunt gravida nu mai pot
chiar acum intr o zi ne pregateam sa mergem la strand.erau vreo 30 de grade...si copilul imi spune frumos mami pot sa merg afara fara tricou ?eu zic da sigur ca poti.iese saracutu afara si socru striga pe el dute sa iti iei tricou ....cum sa mergi fara?ca bate vantu si bla bla bla.mi s a urcat tensiunea pe loc.am iesit afara si lui nu i am zis nimic...i am zis in schimb la copil daca eu ti am zis ca poti sa mergi asa nu mai conteaza ce zic altii ca eu sunt sefa.recunosc ca sunt nebuna si ca poate nu trebuia sa reactionez asa dar pe moment asta mi a venit.va dati seama ca nimeni nu a mai comentat nimic ca si au dat seama ca nu o sa iasa la capt cu mine
oau ce m am lungit iar....sper ca nu v am plicti...
eu am facut azi supa de conopida si pui cu galuste
cartofi pai cu conopida pane si salata de varza cu marar
si tiramisu cu capsuni ca ieri nu am mai avut chef
Pusi-poti sa conduci pana in ultima zi daca te simti tu in stare.eu conduc inca....
35+ amr 4 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biribu Fleur da ce atita graba si la voi, sincer acuma? 38 de saptamini? eu stiu ca la bebeii din mamici cu diabet plaminii se pot matura ceva mai incet, atentie! nu sa te sperii spun asta, tu stii, doar ca ai grija, daca nu e musai, lasati baiatul in pace pina o fi si el pregatit. |
pai se bat cap in cap informatiile
am gasit articole in care se spune ca bbii din mamici diabetice tr sa vina de pe la 38 de sapt (cred ca se refereau si la greutate mai mare) si alte articole care zica ca desi bb are greutate mai mare nu e musai ca si organele sa fie dezvoltate la fel pt ca de fapt greutatea e data de glicemia mamei
eu sunt tare confuza
conf cu glicemiile luate diabetoloaga zice ca nu trebuie insulina, ca sa raman doar cu regim; cea din franta zice valorile a june arata clar ca e nevoie de insulina si ca ar tr sa o incep cat mai repede;
azi am fost la ginecolog, sa vb si cu el; mi-a facut si eco si bb e ok; la 32s si 3 zile are 2050 g si totul se prezinta ok; el zice sa merg dupa recomandarea celei din RO; si peste 10 zile sa ma duc iar la control
mi-a zis ca tinand cont de uterul cicatricial, anemie si diabetul asta sa merg tot pe cezariana; si sa o facem dupa ce fac 38 de sapt, de preferat in sapt 39 dc totul e ok...
sotul zice sa mai vb cu inca un diabetolog de la noi sa vedem dc la fel merge pe ideea doar de regim sau dimpotriva insulina...
ali24 spune:
Delia21 ma bucur ca sunteti bine.sa o tineti tot asa.abia asteptam sa mergi sambata la ea si sa ne dai vesti bune despre ea...si sa vedem eventual si niste poze noi
35+ amr 4 sapt+
rafael albert(25.05.2007)
Fleurdelise spune:
Asa, revin.
Pusi, exact asa sunt si eu in ultimul timp, ma trezesc dimineata cu picioarele umflate. Doctorita mi-a zis ca, atat timp cat nu se asociaza cu tensiune marita ( mai mare de 14 cu 9), sa stau linistita, sa ma odihnesc cat mai mult la orizontala cu picioarele inaltate si sa beau multa apa. Dar sunt din ce in ce mai umflata... nu mai intru decat intr-o singura pereche de pantofi, daca nu-i aveam pe aia umblam desculta...
De condus conduc fara probleme la aproape 37 sapt., nu cred ca e o limita anume pana la care se poate, doar in plin travaliu nu cred ca e indicat...
Biribu, multumesc mult pentru pareri, normal ca imi voi incredinta soarta doctoritei, dar ce imi spui tu ma ajuta sa imi clarific mai bine ce sa o mai intreb. Nu pot face cezariana la cald, in principiu, pt. ca mi-a zis clar ca nu ma lasa pana la termen (DPN), ci cel tarziu pana la 39 sapt. Doar daca se hotaraste spontan sa vina, bineinteles. Mi-a dat si copie dupa fisa mea medicala in caz de urgenta sa o am la mine. Asa ca sper ca, oricine o fi care va lua decizia (dr. mea sau medicul de garda), va fi in cunostinta de cauza cu diabetul tensiunea etc.
Delia, ce bine ca ne dai vesti. Ce greu trebuie sa fie departe de bebita. Ea cum este hranita in timpul asta? Ma gandesc la Nectarel care e dependent 100% de laptele matern. Tie ti-a venit lapticul? Pupici celui mai tare big brother .
Freedelia, multumesc pt. detaliile cu infasatul si baia, f utile. Eu am un dulapior pe care as putea pune o salteluta de infasat cat si cadita. Dar e cam mic sa vedem cum ma voi descurca. Cat despre materiale, bambusul mi se pare cel mai cool. Avem sosete din asa ceva si sunt cele mai bune, se aeriseste pielea + nu adegaja nici un miros corporal. Super.
Wrapurile inca nu le-am vazut, cum le vad cum dau comanda de unul. Va fi sigur de 5m... Iti trimit pm atunci, in timp util. Pretul e vaalbil si pt mine, la cursul zilei RON-CAD sau...?
Aruba, nu te panica, te misti mai greu, e normal. Ai un pepenas de aproape 2 kg pe care il porti permanent cu tine + lichid placenta etc. Stai calma ca fun-ul de abia incepe...
Gabriela, in cate saptamani esti? Si eu sunt in acelasi grafic cu tine cu kilogramele, initiale si actuale, doar ca nu sunt prea inalta (1.69).
Hai ca ma intind la vorba si nu ma trage inima sa muncesc, am chestii de terminat. Va pup.
36 + Eric Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
Porumbita spune:
fleur termometrul cu mercur nu e ok la bb; dureza o vesnicie pana iei temp si in genere se ia rectal la cei mici mici
(sau variantele de frunte etc)
baie i am facut:
- pana la cateva luni in cadita de la Ikea care o puneam pe capcul de la vasul de de wc (mi se pare prea complicat sa car cadita in camera, sa pun apa, sa aduc sa o golesc in baie etc mai ales ca aveam si cezariana si in 3-4 seri din 7 eram doar eu cu bb pt ca sotul lucra)
- apoi i-am facut in cada mare si gata
aruba eu deja sunt imuna cand imi zic de burta mare; am 1.57 si diametrul ultima data era spre 110 cm (zici ca am un balon urias sub bluza); pana la 32 de sapt am luat 10.5 kg si sper sincer sa nu mai iau f multe pana la final, sunt tareeeee greu de dat jos dupa
pusi la baiat am condus pana cu 2 zile inainte de a veni el pe lume si apoi la de la 3 sap ale lui; si acum sper sa fie la fel, sa pot conduce pana in ultimul moment; port centura normala, imi e ok
nu merg insa decat la drumuri scurte prin bucuresti
delia poate te ai plictisit deja sa auzi asta, dar am mare admiratie pt puterea si taria de care dai dovada; tu si Ada sunteti un model
32+
b_1403 spune:
Biri spunemi te rog cu valorile alea e de rau? is puse cu vreo 2 pagini in urma.
Delia vrem poze noi cu gagalicea.
Beatrice 32 + cu minune mica Maya Elizabeta
AMR 7
maria0408 spune:
Buna fetelor.
Fleur eu in primele luni i-am facut baita in camera, dupa cum spuneam avem cadita incorporata in masa de infasat asa ca era cel mai comod asa. Acum tot asa vreau sa il spal. Dupa 5 luni, a crescut si am luat o cadita mai mare pe care am pus-o in baie, apoi am trecut in cada cu un covor antiderapant.
Pusi mie in sarcina trecuta mi s-au umflat atat de tare picioare ca am purtat înc#259;l#539;#259;minte cu doua nr.mai mare, ulterior mi-am revenit dar nu complet,am avut nevoi de incaltaminte cu jumatate de nr. mai mare decat purtam înainte. Acum vad ca inca nu mi s-au umflat mainile si picioarele, insa spre deosebire de data trecuta, cand eliminasem sarea complet, acum am mancat normal de sarat.
Azi am ost pe la Ikea si am vazut mobila pt.camera copiilor, covorul si cateva lenjerii. De saptamana viitoare ne apucam de renovat.