Lapte natural de vaca

Lapte natural de vaca | Autor: Adriana_78

Link direct la acest mesaj

Citind si auzim fel de fel ( nu de bine) despre laptele cumparat din comert, mi-am gandit sa cumpar lapte natural de la vreun taran, ce creste vaci prin imprejurimile Bucurestiului, de preferat zona de nord, ca noi acolo stam.
Stiu ca la Ferma Animalelor din Pantelimon se poate lua lapte de la vacute, dar nu stiu, intr-un fel nu sunt 100% convinsa de calitatea lui. Procesul este deja mecanizat, au dozatoare, cine poate stii daca laptele nu e un pic subtiat sau mai stiu eu ce.

Ma gandesc ca omul simplu, care are 1-2 vaci intr-o gospodarie curata ( pt. ca si asta e important) produce lapte proaspat curat.

Intrebarea mea este:
Imi puteti da un sfat sau recomanda pe cineva de la care sa pot lua cu toata increderea lapte proaspat de vaca?

Multumesc in avans

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

In primul rand trebuie sa te asiguri ca familia respectiva nu are boli ca tbc s.m.d. si nici vaca de la care vei lua lapte. sincer sati spun si eu am vrut sa fac lucrul asta da mia fost tare frica sa nu iau vreo boala asa ca am optat pt comert.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

si eu caut!
ar mai fi sursa de lapte crud in dozatoarele de la Kaufland dar deh nu stiu nici eu ce, cum, de unde ....si cata incredere putem avea.

in mod cert e superior calitativ laptelui pasteurizat din comert, dar e dificil sa gasesc sursa, ca si Adriana.
Primesc oua, carne, legume de la socri si rude insa laptele este deosebit de...perisabil. nu merge trimis jumatate de tara cu trenul sau cu posta. Deci trebuie gasita sursa pe aici pe undeva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Da, stiu dozatoarele de la Kaufland, chiar mi-ar fi la indemana, insa nu am incredere. Cum pot fi sigura ca laptele ala ajuns la dozator e 100% natural? Lumea tot ia, am vazut, eu m-am gandit insa ca din cauza pretului mai mic.
Un taran cinstit cu vaca, daca i-as plati corect banii pe lapte, nu vad ce mismasuri ar putea sa faca, deci as fi sigura ca imi da lapte bun si proaspat.
Bine-nteles ca ar trebuie sa fie o familie de incredere, de aceea intreb si eu, poate e cineva pe aici, care are/cunoaste o asemenea familie si o poate recomanda

Noi am stat acum multi ani un timp in Iasi si de la geam se vedeau case, campuri si vaci pascand. De pe atunci ma gandeam, ca n-ar fi rau sa bem lapte pur de la mama vacuta, dar nu am indraznit niciodata sa merg din poarta in poarta si sa intreb. Am preferat comoditatea cumpararii laptelui din comert.

De curand am auzit de cat de prost e laptele pasteurizat si s-a redeschis vechea dilema: de la ce taran de incredere pot lua lapte bun? si chiar si oua m-ar interesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Adriana, mi se pare ca dozatoarele de la Kaufland (ca si cele din Piata Obor) au laptele tot de la Agroindustriala Pantelimon, cei cu Ferma Animalelor. In Obor am vaut chiar coada la dozatoarele astea.

Later edit: astia sunt ?

www.fermadelapte.ro/" target="_blank">http://www.fermadelapte.ro/

Mergi la inceput

Da, ei sunt
Dar nu stiam ca laptele de la dozatoarele astea provine tot de la Ferma Animalelor din Pantelimon

Cred ca voi lua si eu pana la urma tot de aici ( macar de proba), ca pana descopar vreun taran curat, cinstit, aproape de noi si cu vaci sanatoase ... ies la pensie

Edit
M-am uitat pe lista lor de dozatoare si Kaufland nu se afla acolo.
o noua dilema
Laptele de la dozatoarele de aici de unde o provenii?
Sau nu e update la pagina Fermei?

Mergi la inceput

Laptele de la dozatoarele de la Kaufland vine de la o ferma din Crevedia Mica.
Am dat intamplator chiar peste propr., care m-a asigurat ca laptele e super ok, de la ferma lor, testat, aprobat.
Voi incerca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

am incercat eu laptele de la dozatoarele de la kauflat si e super ok.
l-am incercat si pe cel de capra de la dozatorul de la Auchan Titan si si acela e ok.
ba chiar le-am lasat sa vad daca se transforma in lapte batut, sa vad cata smantana fac. si au trecut toate testele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si copiii beau? Ai mei, cand le-am dat odata lapte "adevarat" au declarat ca e stricat si nici pacalit cu cacao n-au vrut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

si eu iau doar lapte de vaca natural inca de cand avea copila 1 an, luam 7 litri o data pe saptamana, il fierb si congelez cate 3 sticle de 1,5 l pe care le dezghet pe masura ce consumam.

Personal, daca n-as cunoaste vacuta as prefera dozatoarele, oamenii aia sigur mulg vacile igienic si nu fac mismasuri pentru ca nu au niciun interes sa se expuna, riscand controale sau amenzi. Mai degraba masluieste laptele taranul mai putin cinstit. Cat ii ia sa toarne o carafa de apa in galeata de lapte? In plus sigur mulge manual si ar fi de preferat sa stii sigur ca se spala pe maini, ca spala ugerul inainte de muls, etc etc.

Noi ne-am abonat la doamna care ne da lapte dupa ce am asistat la operatiunea de muls si-am vazut ca o face igienic. In plus, dansa si livreaza lapte la colectori si daca ar avea incarcatura microbiana mare sau l-ar dilua ar refuza-o, deci nu-si permite sa dea buleala ca ramane cu laptele si ea din asta traieste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

noi am luat lapte de la un proprietar de vaci, de la casa, cam vreun an, dupa care de cand s-a dat legea aceea de catre primarie cum ca nu mai au voie sa creasca vaci in proximitatea orasului nostru de altfel extraordinar de "curat" (cam la fel de curat ca si sacul unui aspirator megafolosit), oamenii si-au dus vitele la sat, la vreo cateva zeci de km de Timisoara. Ei bine, laptele a fost ok o vreme, dupa care, a inceput sa aiba un miros de balega de vaca ceva ce n-am mai mirosit in viata mea, efectiv cand il fierbeam imi imputeam toata casa chiar daca puneam si hota in functie si lasam si geamul deschis. Avea si o grasime galbena de la o vreme, ca niste banuti, cum e la supa grasa. Si gust execrabil, nici in cafea nu se putea folosi sau budinci, clatite etc. In nimic ! Am renuntat sa mai luam de la casa. Am incercat laptele de la vreo 3 dozatoare din oras apoi, si ne-am stabilit la unul, unde laptele este deosebit de bun, copiii il accepta, eu il smantanesc, e gras, are culoare alba nu galbuie si ce e cel mai important nu are acel miros respingator. Am incercat Joiana si Sanmihaiu Roman, dar si celelalte au miros pregnant de vaca. Asa ca noi bem lapte de Liebling.

Mergi la inceput