BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 5
lauraf89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CampariSoda Buna dimineatza! Eu dau cafeaua azi (fara cofeina pentru mine:). Aschiutza, poate e o alergie? Mai ales daca el nu "se uita galesh" si n-are febra... Crismac ce baietzel frumooos . Eu nu stiu de ce am venit la servici azi, imi cad ochii in gura de somn - ceea ce nu va doresc si voua :). O zi faina, CS&Nü |
Mulumim de cafea a fost foarte buna!
Aschiutza cum mai e cu baiatul?
la fete si sa aveti o zi minunata
7+
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
DenyAnd spune:
citat din mesajul lui kmy_black Deny, deci ce arata testul de azi, se aseza barza pe casutza voastra? |
Kmy multumesc de intrebare, nu am vesti bune.
Azi sunt in z16DPO, adica a 2a zi de intarziere (dupa a 2a varianta cu ovulatia) si testul e negativ. Pai ce sa inteleg, ce-s cu simtpomele astea? Le am in continuare
Nici urma de menstruatie.
Pe net articolele scrise de medici, spun ca testul treb facut la 3 saptamani de la ziua cu contactul sexual cand s-ar fi produs si conceptia.
Dupa calculatorul de pe net, zice ca din 13 iunie se pozitiveaza testul(cu UM 9/05).
L-am facut prea devreme?
Culmea, m-am uitat la celalalt test facut pe 27/05 si se vede o umbra de a 2a liniuta.(atunci cand l-am facut, la 5 minute am vazut ca se vede doar o linie, l-am bagat inapoi in cutie, nici nu am asteptat pana la 10 minute). Dar hai sa nu ma mint, o fi linia de uscare.
Mai astept sa vad ce se intampla.
Ufffam uitat de utrogestan, ieri am luat ultima pastila si daca nu gresesc, in 2-3 zile apare si menstruatia?
Nah, am luat teapa si luna asta de la barza.
Lasa ca vede ea ce o sa pateasca cand o prind!
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
DenyAnd spune:
...m-am uitat acuma inca odata la test, sa vad daca si asta de azi a facut linie de uscare, si se vede clar doar 1 linie.
Apoi fac comparatie cu amandoua, si la cel din 27/05 chiar se vede a 2a linia pal-pal de tot, dar e acolo.
De ce asta de azi e negativ? In dreptul liniei a 2a nu se vede nimic-nimic
Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".
majia spune:
Aschiutza, poate fi si rujeola, pojar, pojarel. Desi cred ca ar fi facut febra innainte sa-i apara bubitele. Ar mai putea fi o dermatita sau o alergie. A mancat ceva nou ieri?
Deny, imi pare rau de testul negativ. Sa fie pozitiv luna viitoare. La mine s-a pozitivat testul la DPO 10, slab dar se vedea liniuta...
Campari, si eu mor de somn la servici. Astept pauza de masa .
7+
pisigri spune:
citat din mesajul lui lauraf89 La clinicile private cezariana primeaza si chiar si in spitalele de stat am auzit ca medicii "recomanda" cezariana ca sa nu isi bata capul cu o nastere naturala (gen travaliu lung,etc)! Acum parerile sunt impartite si eu sunt pro nastere naturala insa doar daca nu ar fi probleme altfel nu sunt dispusa sa imi asum nici un risc! Puiul mic e cel mai importanat! 7+ Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare! |
Laura, imi poti spune cine e medicul tau?
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
aschiutza spune:
Am fost la doctor, cica cu mare probabilitate nu e varsat si sigur nu e altceva infectios. In doua zile pot sa fiu sigura ca nu e varsat. Cica ar fi pe fond de raceala si piele f uscata, ceea ce insa pina acum nu mi-a mai facut . Sora-mea baga mina in foc ca e alergie, ca asa ii face si mindra ei. Florian a mincat duminica nou doar un Twix, din acela cu biscuite si caramel....
Oricum eu nu am dormit toata noaptea de grija fiindca taica-meu e sigur ca eu nu am facut varsat in copilarie (cum oi fii scapat ca doar am fost si la cresa si la gradinita).
Bubitele tot se mai vad, dar nu pare sa il manince.
lauraf89 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pisigri
Laura, imi poti spune cine e medicul tau? http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/ http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Eu merg la Scurtu Bogdan! E la Medis, Arcadia, OminiClinic si in Cuza Voda!
Tu la cine mergi?
7+
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
pisigri spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui crismac
Sunt de acord cu tine . Eu am fost intr-un travaliu care a durat 15 ore din care ultimele 3 au fost groaznice dar nu as opta pt. cezariana dacat daca este necesar pt. bebe . Recuperarea dupa cezariana dureaza foarte mult si daca nu ai pe cineva acasa - mama, sora , soacra ...- care sa te ajute 2-3 saptamani sau chiar o luna nu prea vad cum poti avea grija de bulgaras . Apropo de asta sora mea s-a oferit sa vina si sa stea cu noi 2-3 sapt. cand voi naste . Sora www.gradinacris.blogspot.com 9 + |
PENTRU MINE si subliniez asta, cezariana (cam la cerere, asa...) s-a dovedit alegerea perfecta.
in punct de vedere medical, pt ca ieri am aflat ca am o anomalie de valva mitrala si ca asta e contraindicatie pt nasterea naturala, ca la un travaliu/expulzie dificile, se pot produce rupturi de valva.
Control cardiologic am facut si la prima sarcina, dar la alt medic, si ala nu a vazut nimic in neregula.
Oricum, eu dupa cezariana m-am recuperat f repede si usor. Din operatie am iesit seara la 19-20, a doua zi la 7 m-am dat jos din pat, mi-am pus lenjerie, am urcat pe scari 2 etaje la nou-nascuti; pe la 11 mi-am plimbat bagajele singura un etaj ca sa ajung la salon, dupa care m-am descurcat cu bebelina bine merci si la luat in brate si la tot. Asistentele o imbaiau - asa era protocolul - si m-a mai ajutat o asistenta sa ii dau laptele praf noaptea, pina mi-a venit mie laptele.
Dureri am avut cind m-am trezit din anestezie - 2 minute pina mi-au facut un calmant - si a doua zi cind am facut primii pasi. Pe masura ce te deplasezi durerea scade uimitor in intensitate.
Stiu ca toleranta la durere difera - io-s tare intoleranta - si viteza de recuperare la fel, dar la apendicita (operatia) am facut si cerut mai multe calmante decit la cezariana. Organismul se mobilizeaza altfel si are alte resurse.
Mi-as fi dorit sa nasc natural, dar sa o fac cu medicul meu. Am optat pt cezariana pt ca oricum travaliul debutase deja, aveam un fel de indicatie pe motiv de displazie de sold congenitala (chit ca in prezent e 100% rezolvata), iar cezariana mi-a facut- medicul "meu".
Mi-a convenit pt ca mi s-a parut mai sigur asa decit o nastere naturala care nu stii cit dureaza si in care nu stii cum iti este monitorizat copilul, ce se intimpla cu el, daca nu cumva medicul taman e plecat pina "undeva" cind ar fi nevoie de el, etc. Neincrederea in sistemul medical din RO a contribuit mult la optiunea de cezariana...
majia spune:
Off aschiutza, bine ca nu e infectios ca era nasol daca luai varsat de vant... Sa fie alergie de la twix? Ciocolata a mai mancat pana acum?
7+
pisigri spune:
citat din mesajul lui aschiutza Eu in afara de sot nu am pe nimeni sa ma ajute. Mamele noastre sunt moarte amindoua, tata e in tara inca cu servici, tata-socru si noua lui sotie nu se agita. ------------------ Still looking for pieces of heaven... |
Eu pe ai mei ii am aproape, chiar daca lucreaza, dar la inceput am cam preferat sa ne descurcam singuri. Mama mea ne-a aratat doar citeva trucuri pt o baitza mai linistita
Sa stiti ca la inceput, in primele zile, copiii sunt in general linistitit, abia mai tirziu apar colicile. Da, e solicitant sa te trezesti de 100 de ori pe noapte pt alaptat la cerere, dar mamele intra repede intr-un ritm anume.
Si descurcatul asta pe cont propriu e de mare ajutor in stabilirea unor legaturi intre membrii familiei si nou-nascut si la stabilirea si definirea noilor raporturi dintre membrii familiei. Sotul meu a preluat din proprie initiativa niste atributii, in timp ce daca mama ar fi fost calare pe noi, probabil ca ar fi stat deoparte preferind sa ii recunoasca autoritatea si experienta
Asa ca in orice minus exista si un plus