BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_86 spune:

buna fetelor

va rog sa ma iertati ca nu am intrat de mult dar nu m-am simtit prea bine
cu greturile m-am tot luptat
azi am avut mai putin, sper sa fie totul bine
cred totusi ca apar in functie de ce mancam
si eu am avut sapt trecuta un hematom de 6 mm sper sa se resoarba
efort nu prea fac, nu ridic mai nimic dar stau cam mult in picioare, ma plimb

pretty bine ai venit si sarcina usoara si la termen

nici eu nu cred ca eco dauneaza dar cine mai stie

eu cred ca o sa ajung la cezariana desi inainte voiam natural dar cum port ochelari si dr ofta mi-a zis ca nu e prea recomandat sa nasc natural plus trombofilia mea si tratamentul cu clexane

acum sa vedem, ce o fi mai bine pt bebe

va pup

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauraf89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CampariSoda

Laura, tu trebuie sa ne spui la toate "Tanti" =))).

Pretty nici io nu mai sunt asa tanara. Aici tot asa se ofera CVS pentru peste 35 cu markeri (eco suspecta...) si amnio pentru restul (tot peste 35). Credeam ca CVS e mai sigura, dar nah, am mai invatzat ceva. Eu eram foarte hotarata sa fac toate testele chiar daca eco si testul la sange erau bune dar cumva dupa ce l-am vazut m-am inmuiat si nu mi se mai pare asa mic riscul ala de 1% de pierdere de sarcina. In plus aici nu se face nici o morfofetala in trim I, asa ca oriucum tot ce putem face e sa speram ca totul e ok.

da sa stii ca de acu o sa va spun doar "Sarut mana tanti...!"
Legat de o eventuala cezariana eu sunt ingrozita: 1)pe langa faptul ca in viata mea nu am facut o operatie si 2) la dentist unde am facut anestezie in general nu au prins decat foarte greu..pt un nerv imi trb si 2 injectii uneori..deci va dati seama cu ce frica as ta eu

7+

Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

wow, majia... ingrozitor procedeul!!

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

OMG, Majia! M-i s-a facut pielea de gaian!

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Fetelor, n-am vrut sa va sperii sau sa va intristez doar ca multe dintre noi vor fi puse in curand in fata deciziei de a face sau nu amnio...

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Majia, mie mi-a fost de folos mesajul tau si a lui Prettysunshine. Asta pt ca si aici e standard dupa 35 de ani si eu la fel cred ca se face cam tirziu si dupa ce vezi bebe dind din minutze si din picioruse cu greu te poti desparte asa de el. Dar pe de alta parte nu stiu daca as putea sa cresc un copil cu sindromul Down sau alte probleme asemanatoare. Nu am rabdare nici de doi bani, nu sunt puternica psihic. Sunt independenta ca o pisica: vin la mingiieri dar vreau locul si spatiul meu... Mda, stau pe ginduri.

Offf, greu cu deciziile astea. Parca era mai bine pt psihicul femeii pe vremuri cind asteptai sa vezi ce iti da Domnul si nu aveai impresia asta continuua ca totul depinde de tine, de alimentatia ta, de ce analize faci, de ce creme folosesti, de ce aer respiri, de stressul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Aschiutza, sigur ca un copil cu down iti schimba viata, cere foarte multa implicare, resurse materiale, are impact asupra familiei mai ales daca exista frati si surori mai mari etc. De aceea este o alegere personala, de la caz la caz... si este o decizie care trebuie luata in cuplu dupa parerea mea...

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Aschiutza,tot 75 si eu,lunea viitoare implinesc frumoasa varsta de 37 de aniCand o fi trecut timpul asta,ca eu nu ma simt de 37 deloc,dar absolut deloc.Imi mai revin cand ma uit la Cosmin,care are aproape 15 ani si-mi dau seama unde s-a dus tineretea mea
Ma bucur ca mai e cineva de varsta mea,si la ultima sarcina am avut o mamica exact de varsta mea si culmea avea si ea un baiat mare de varsta lui Cosmin si m-a ajutat tare mult.
Laura,tu cati ani de trebuie sa ne zici tanti?
Nu va speriati de cezariana,fetelor,eu am experimentat si o parte din nasterea naturala ultima data si va spun cu mana pe inima ca am un respect deosebit pentru femeile care reusesc sa nasca natural.Eu dupa o ora jumate de contractii deja ceream epidurala.Pana la urma a fost cezariana de urgenta pentru ca nu ma dilatam.Daca puteti alege anestezia la cezariana optati pentru epidurala,eu am avut prima cezariana cu anestezie generala si m-am trezit exact cand ma coseau,eram intubata si nu stiam si m-am speriat.Cand a trebuit sa ma operez de fibrom aici le-am zis ca mi-e frica de anestezia genereala pentru ca eu m-am trezit mai devreme la cezariana si mi-au spus ca numai la cezariana se intampla pentru ca nu pot da suficient anestezic din cauza copilului.Si au avut dreptate,am avut doua anestezii generale anul trecut si nu m-am mai trezit.Asa ca am inteles de ce prefera ei aici sa faca epidurala la cezariene.Sa va mai spun ca eu aveam deja epidurala si cand am auzit ca-mi fac cezariana cerseam sa-mi faca generala?Bine ca nu m-a ascultat nimeni

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DenyAnd spune:

Citat:
citat din mesajul lui kmy_black

deny, azi vreun test ceva?am vazut duminica barza la pescuit, dar am fugarit-o spre tine, dar cred ca ajunge mai greu cu vremea asta dar sigur poposeste acusi pe acoperis la tine!

multumesc pt aceste cuvinte pline de incurajare, m-ai facut sa zambesc cu lacrimi

Nu am facut azi test, pt ca mai astept sa vad ce se intampla.

Ieri, cand facusem dimineata testul si era negativ, mi-am zis: gata astept menstruatia (desi mai speram si 1% ca poate-poate e prea devreme pt test), eii bine, toata ziua nu simt nimic, gen dureri ca vine menstruatia, in schimb cand vine seara, o durere de spate atat de puternica, vaaai, si apoi vreo 2 intepaturi pe dreapta(nu in ovar dar asa parca la uter in mijloc, un pic spre dreapta) si inca 1 intepatura pe stanga(aceeasi locatie numai ca pe stanga), am tresarit de vroe 3-4 ori si ziceam fara sa ma controlez: "auuuu" la fiecare intepatura.
Pregateam cina, si ma auzea sotul, ingrijorat el ma intreaba ce am.
Si apoi o balonare la burtica de ziceam ca ma umflu ca un balon.
Iar m-a dat peste cap aceste simptome

Azi... de dimineata pana la pranz, nici o durere ca ar veni menstruatia, nik-nik! Si asa de bine m-am simtit toata dimineata, si o asa buna dispozitie radeam si eram jucausa ca un copil.
Dimineata mi-a curs ceva pete roz deschis (chiar ca asta), si apoi pe la pranz rozul ala s-a facut un cafeniu deschis.

Acuma, la ora 18 iar ma simt tare balonata la burtica jos-jos.
Si la sani, durerea aia nu o pot descrie, am simtit-o si azi, dar nu e ca cea dinainte de menstruatie, e diferita.

Sincer, nu mai inteleg nimica

Mai astept sa vad ce se intampla.
Cert e ca niciodata nu m-am simtit atat de balonata jos la burtica, mai ales seara se simte mai tare, nu atatea zile inainte de menstruatie. Cum fac un efort, cum incepe sa ma doara burtica si o ameteala, ma asez, si ma relaxez si trece.

Azi sunt in z3 de intarziere, si nici urma de rosu.
Dumnezeu sa ma ajute in continuare, daca e bebe

Crismac, testele facute erau de aceeasi marca, cea mai ieftina gasita in DM, 5euro si ceva. Nu le-am vazut in tara. "Viola" se numesc.

Un proverb spune: "O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prettysunshine spune:

Lorena,multumesc pentru primire!
Aschiutza,si eu cred ca era mai bine cand nu se putea testa toate,ma gandesc cat de relaxata am fost eu la prima sarcina,nu stiam nimic,nu era internet,nu se faceau teste,mi-au facut doua ecografii si atat,prima pe la patru luni jumate si a doua exact inainte de nastere.N-am stat stresata ca acum cu ce mananc,am fost la restaurant duminica si carnea de miel nu era prajita indeajuns si tare stresata mai sunt din cauza asta.Mi-e pofta de ton,dar am mancat numai putin ca poate contine mercur si mi-e frica.Si tot asa.
Nici eu nu cred ca as fi in stare sa cresc un copil cu sindrom Down,sotul nici atat.Eu ma intreb daca o sa aiba el rabdare cu un bebelus,daramite cu un copil cu probleme.De asta n-am vrut sa risc prima data.Insa acum nu mai pot face amniocenteza dupa ce s-a intamplat.Si nu stiu cata incredere pot sa ai in dublu test si triplu test.Am auzit cazuri in care a iesit riscul de sindrom Down mare si copilul nu avea nimic.O sa fu stresata din motivul asta toata sarcina.

Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)

5+

Mergi la inceput