BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
vikisor spune:
Buna fetelor,
imi cer scuze pentru pauza lunga, dar am fost plecata si nu am avut acces la internet :( iar azi am vazut cat de harnice ati fost cu scrisul
fetelor noi le urez bun venit si sa aveti sarcini usoare!!
noi trebuie sa ne programam la dublu test in perioada 25-29 iunie
cu nasterea... eu am ochelari cu dioptrii destul de mari: am miopie -5 si ceva cilindru la fiecare ochi la care se adauga si niste aritmii ale inimii (extrasistole)... doua chestii pentru care nu se recomanda nasterea naturala, asa incat eu m-am impacat de mult cu ideea ca o sa nasc prin cezariana faza e ca de la aritmii eu am probleme cu circulatia... este cam proasta si spre deosebire de toate gravidutzele pe care le cunosc, ce se vaieta mereu de cald, mie mi-e frig mai tot timpul ma mai apuca si pe mine caldurile din cand in cand... dar in general mi-e racoare in rest, as dormi tot timpul, mirosurile ma deranjeaza la culme, si gusturile la mancare mi se schimba de la o zi la alta azi pot sa dupa supa si a doua zi sa imi provoace o greata fenomenala
9+
prettysunshine spune:
Laura,multumesc mult,tinem legatura,poate imi dai un numar de telefon in iulie cand ajung in Romania.
Majia,pe mine m-au trimis automat,avand 35 de ani,sa fac CVS la 11 saptamani.Si rezultatul n-a fost bun.Si de asta am ajuns la amnio,mi-a fost greu sa refuz amnio cand aveam un rezultat prost deja la o analiza genetica.Ulterior am citit ca la CVS poate iesi mozaicism la celule foarte usor,dar nu inseamna ca toata placenta e afectata sau bebe are ceva.Daca stiam nu faceam deloc CVS si poate scapam si de amnio.Acum refuz orice,dar si cu ce stres o sa stau...
Si fiindca am vorbit de varsta mea,tare ma tem ca-s cea mai batrana ,nu-i asa?
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
5+
lauraf89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui prettysunshine Laura,multumesc mult,tinem legatura,poate imi dai un numar de telefon in iulie cand ajung in Romania. Majia,pe mine m-au trimis automat,avand 35 de ani,sa fac CVS la 11 saptamani.Si rezultatul n-a fost bun.Si de asta am ajuns la amnio,mi-a fost greu sa refuz amnio cand aveam un rezultat prost deja la o analiza genetica.Ulterior am citit ca la CVS poate iesi mozaicism la celule foarte usor,dar nu inseamna ca toata placenta e afectata sau bebe are ceva.Daca stiam nu faceam deloc CVS si poate scapam si de amnio.Acum refuz orice,dar si cu ce stres o sa stau... Si fiindca am vorbit de varsta mea,tare ma tem ca-s cea mai batrana ,nu-i asa? Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011) 5+ |
nu stiu daca esti cea mai "batrana" dintre noi dar eu clar sunt cea mai mica
7+
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
Blue_sea spune:
Fetelor, am o intrebare: ecografia morfofetala de sem I e aceeasi cu cea care se face pt dublu test?
7+
kmy_black spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Blue_sea Fetelor, am o intrebare: ecografia morfofetala de sem I e aceeasi cu cea care se face pt dublu test? 7+ |
nu, sunt 2 lucruri diferite si in general sunt putin medici specializati in morfo, la DT iti face doar cateva masuratori(pliul nucal) cu care mergi la analize(sange), la morfo: iti analizeaza orice:organe....aspectul la exterior cat si al interior a lu bebe!!!
kmy, de IUSTIN-GABRIEL 8.04.2011
bobocelul mameifetele mele de suflet
Invinge durerea,razi cat se poate,caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte!!!
Blue_sea spune:
Kmy, multumesc!
Eu pe 21 am programare pt DT, iar pe 13 iulie mergem pt morfofetala la domn dr care am inteles ca e f tare Rahimian. abia astept
7+
aschiutza spune:
Prettysunshine, nu batem care e mai in virsta aici. Eu generatie 75, tu? La mine mi-au recoamndat direct amniocenteza si de la inceput nu m-am incintat de idee... Voi mai vorbi cu doctorul, dar nu cred ca o voi face... Voi face testul cu pliul nucal si singe, desi stiu ca nu e asa de sigur precum amniocenteza.
Majia, in Franta se face la toate gravidele amniocenteza? Din ce motive ai refuzat? Vei refuza si la sarcina asta?
Laura, multumim de link. Nu merge direct, dar am copiat ultima parte si dat pe google si am dat de el . La noi inca nu s-au transformat in vezicule cu lichid, asa ca tind sa fiu din ce in ce mai sigura ca nu e varsat (dar ce o fi, tot nu stiu ;) ).
Vikisor, in Germania de abia de la vreo 10 dioptrii sau lapresiune in ochi vorbesc ei de primejdie. Dar aritmia si circulatie sunt un motiv serios, zic eu, sa optezi pt nastere prin cezariana.
vikisor spune:
Aschiutza... am niste super emotii cu toata partea asta cu nasterea, pentru ca pentru mine practic va fi prima operatie eu nici macar de apendicita nu m-am operat anestezie asa la stomatolog am facut, si am mai facut la un moment dat o anestezie locala pentru indepartarea unei alunite (nu era din aia rea, dar era pe linia sutienului pe spate si mi se rupsese pe jumatate si doctorul a decis ca mai bine mi-o scoate si a trimis-o la analiza, unde bineinteles a iesit ok)... dar cezariana ma inspaimanta momentan sper sa fie mai ok dupa ce vorbesc cu doctoritza si imi explica mai multe
Kmy, am uitat sa te felicit pentru kilogramele pierdute!!! este super ok cat ai slabit!! felicitari!!!!!
Blue, bafta la DT si la morfo
Pretty, imi pare sincer rau pentru ce ti s-a intamplat
am uitat sa va spun ca si eu in fiecare seara am probleme cu nasul infundat si in weekend am facut de 2 ori alergie usoara la praf... in sensul ca doar mi s-a infundat nasul, ma manca fata si mi s-au umflat degetele si ma mancau si vroiam sa va intreb... eu de obicei beau trei frati patati pentru alergii... stiti cumva daca e contraindicat in sarcina?
9+
CampariSoda spune:
Laura, tu trebuie sa ne spui la toate "Tanti" =))).
Pretty nici io nu mai sunt asa tanara. Aici tot asa se ofera CVS pentru peste 35 cu markeri (eco suspecta...) si amnio pentru restul (tot peste 35). Credeam ca CVS e mai sigura, dar nah, am mai invatzat ceva. Eu eram foarte hotarata sa fac toate testele chiar daca eco si testul la sange erau bune dar cumva dupa ce l-am vazut m-am inmuiat si nu mi se mai pare asa mic riscul ala de 1% de pierdere de sarcina. In plus aici nu se face nici o morfofetala in trim I, asa ca oriucum tot ce putem face e sa speram ca totul e ok.
majia spune:
Aschiutza, mi s-a cerut sa fac amnio pentru ca bb a avut translucenta nucala cam mare la eco de 12s (nu peste limita dar aproape de limita).
Aici se recomanda amnio sistematic la cazurile ce prezinta risc crescut: mame peste 35 de ani, antecedente in familie de SD etc. Un medic nu te poate obliga sa faci amnio.
Eu am refuzat pentru ca:
- amnio implica un risc de pierdere de sarcina
- chiar daca s-ar fi dovedit ca bb are ceva, nu am fi putut renunta la copil, cel putin nu la varsta aceea a sarcinii (amnio se face intre saptamanile 16 si 20; pana primesti rezultatul, pana iei o decizie poti ajunge la 22-24 de saptamani). Cum copilul este deja mare procedeul este barbar - i se injecteaza ceva ca sa il omoare innainte sa provoace nasterea... nici nu vreau sa continui. Eu nu as fi putut face asa ceva ...
- mi se pare ca se exagereaza cu numarul de amnio care se fac - in tarile vestice pentru a deculpabiliza doctorii si in Romania pentru a castiga bani. Toate prietenele mele au facut, bineinteles ca nici una nu a avut copil bolnav...
7+