Apendicita?Lambliaza?....Dureri mari!

Apendicita?Lambliaza?....Dureri mari! | Autor: andreeaben

Link direct la acest mesaj

Am revenit dupa o lunga pauza pe forum.Acum ma confrunt cu ceva ciudat.Andrei al meu,la cei 5 ani jumate a facut ieri,toata ziua si alataieri noapte niste crize de burtica,cu colici si crampe si tot tacamul,plans toata noaptea.S-a zvarcolit ca un peste pe uscat.Scaunul nu s-a modificat,doar ca simtea des vnevoia sa mearga la baie insa parea mai degraba constipat.Cu chiu cu vai,dupa un supozitor cu glicerina si o jumate de algo,a adormit spre dimineata.Cand s-a trezit au inceput iar durerile si atunci am fugit cu el la medicul de familie care mi-a dat dg de BDA(boala diareica acuta),desi nu avea scaun modificat,nu varsa,nu febra...si a zis ca i rosu in gat si mi-a dat si antibiotic sa-i dau.Cand am intrebat daca nu poate fi apendicita mi-a zis ca e posibil,dar ca nu are semne tipice...Durerea era localizata in jurul ombilicului si nu mergea pe picior in jos.Dar stiu ca nu toata lumea manifesta aceleasi simptome la debut de apendicita.Asa ca,am ajuns cu el acasa,i-am mai dat un calmant,un ceai si un debridat si a adormit.Nu i-am dat antibiotic,nu mi s-a parut ok pt ca el nu se plange de dureri de gat.Acum s-a mai linistit,nu mai stiu ce sa zic...poate a fost doar o idigestie mai severa...poate lambliaza sa fie de vina,pentru ca ne tot confruntam cu lambliile periodic si deja m-a depasit situatia.Ati avut la copilasii vostri o asemenea situatie?Cum s-a finalizat?Eu n-am avut curaj sa merg la urgenta,pentru ca stiu nivelul de interes din spitalul nostru si m-am temut sincer de internare si alte probleme acolo.

Multumesc pentru rabdarea de-a ma fi citit si raspuns.

Andreea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adda_lili spune:

eu daca as fi in locul tau mas duce si la spital cu el chiar daca lar interna mai bine sai cu el cateva zile in spital decat sa risti sa fie apenticita si sa ajunga sa faca peritonita. Durerile din apendicita variaza in fuctie de ce tip de apendicita este.De exemplu eu cand am avut apendicita ma durea burta impreuna cu salele din pacate medicul care ma vazut nu sia dat seama ce este si ma trimis acasa si am ajuns sa fiu operata de peritonita si dasca mai intarziam cateva ore acum nu mai eram.Asa ca ar trebui sa faci ceva sa nu stai cu el asa mai ales daca se simte rau in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu zic ca poate fi - deci analize de laborator
Daca acestea sunt negative si durerile sunt sau devin acute constante daca apare febra - probabil este discutabila si o apendicita. Desigur aici s-ar putea vedea si o analza de sange.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Multumesc Lili de raspuns.Acum se simte mult mai bine...nu a mai acuzat decat azi dimineata ceva dureri usoare,care s-au rezolvat dupa un pliculet de antispastic si o vizita la toaleta.Acum sa vedem cum evolueaza azi si daca nu mai are acuze nu voi merge cu el la spital.Vai,daca n-as stii cum e acolo...am avut acum ceva vreme 2 vizite la urgenta,una cu matusa mea care aproape ca facuse atac de cord si ne-au tinut 2 ore acolo fara sa-i faca mai nimic,apoi ne-au trimis acasa.Alta a fost cu Andrei cand si-a spart capul si desi eram fugita de la munca,in halat de lucru(lucrez in sitemul sanitar)si copilul sangera din cap,ea a zis sa asteptam tura care vine ca ea nu mai are chef...ca mai sunt cateva minute si vine alt doctor la urg.Asa ca asemenea experiente m-au acrit asa tare incat nu mi vine sa ma mai duc pe la spital.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Eu zic ca poate fi - deci analize de laborator
Daca acestea sunt negative si durerile sunt sau devin acute constante daca apare febra - probabil este discutabila si o apendicita. Desigur aici s-ar putea vedea si o analza de sange.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Multumesc Marius!Am sa merg sa-i fac analizele de laborator cat de repede.Inca febra n-a aparut si durerile s-au mai potolit doar cu antispatice si ceaiuri si regim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Andreeaben, cind ai impresia ca poate fi apendicita, nu te juca si cauta un doctor care sa se uite (a propos, apendicita duce la urcarea leucocitelor, fiind o infectie in corp). Cind am avut eu apendicita nu am avut decit dureri locale, fara dureri de picior. Pe mine pe vremea aia m-a consultat un chirurg si a pus diagnosticul de apendicita dupa cum am reactionat la anumite apasari si dupa nr. de leucocite f mari.

Atentie mare de tot la apendicita, mai ales la copii care nu stiu sa zica cum si in ce fel ii doare. Am avut o ruda moarta la 4 ani de apendicita!

Mergi la inceput

Fiind vorba de acutizarea durerii de ieri - nu este cazul de peritonita. Nu are nici febra.
Cred ca este totusi mai degraba legat de lambrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Marius are dreptate...mergi si fa-i de urgenta analize si atentie la euzinofile alea arata gradul de infestare parazitara.Insa exista acum asa numita enteroviroza cu manifestari ciudate.Un ecograf abdominal si analize sunt primul pas.

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri!Am vb cu cineva si luni merg cu el la o ecografie abdominala,sa vedem si la un consult sa indepartam suspiciunea de apendicita.Dimineata o sa merg la laborator sa ii fac leucocite si eozinofile.
Acum se simte mai bine...azi am fost pe afara,prin parc putin.Acum a papat un pic si se plange ca il doare putin burtica.Febra nu,scaunde modificate,nu!

O seara buna si multa sanatate la puii vostri dar si voua!

Andreea

Mergi la inceput

Tratament - si scapati!

Mergi la inceput

Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput