Bobocei de sept-oct 2012 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Hello, bulinici!
Noi am avut zi de vizita la doc. Suntem foarte bine, bebe e mai mare cu 3 zile (a mai avansat o zi in ultimele 5 sapt), indicii sunt toti in grafic, eu sunt bine, am colul lung si inchis, m-am calmat total. Bb are 872 grame la 25 sapt si 4 zile (desi bebe are 26 sapt), sexul e inca o surpriza

O surpriza am avut si la cantar, am pus 7 kg, sunt multumita, dar tot imi mentin hotararea sa renunt la aproape toate prostioarele si sa ma axez exclusiv pe alimentatie, nu pe rasfaturi.

Eu am jeansi lungi si 3/4, ambii cu burtica, o pereche de pantaloni care sunt stretch si destule tricouri elastice sau largute care m-au scos din impas in zilele ploioase si urate. Pentru zilele calduroase, am rochite si fuste pe elastic, multe le aveam deja, imi place stilul lejer. Eu imi cumpar multe lucruri de la Miniprix, dar acum chiar nu mai am nevoie de nimic.

L-am intrebat pe doc de renovarea maternitatii si mi-a zis ca nici ei nu stiu cand se izoleaza sectia pentru o saptamana, de 2 ori pe an, dar ca, de obicei, asta se intampla in ianuarie si august. Sper sa reusesc sa evit saptamana aceea, nu as vrea sa ajung "sinistrata". Referitor la cursurile de gravidute, banuiesc ca voi merge direct acolo sa intreb sau voi suna, ma intereseaza sa particip, mai ales la spitalul la care voi naste (Elias).

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna!

Noi ne-am bucurat de zilele libere si ne-am plimbat cat de mult am putut si astazi la 10 eram deja pe afara cu masina.

Bob felicitari pentru vestiile bune! Sa cresca la fel de frumos si sanatos/oasa pana la termen.

Felicitari si celorlalte burticute care au vesti bune sau au schimbat saptamana

Eu deocamdata mi-am luat o pereche de pantaloni 3/4 mai sport, o pereche lungi(ambii cu burtica si material subtirel de vara sau inceput de toamna), o rochita mai lejera(din astea mai trebuie sa caut), 2 perechi de colanti din lidl foarte ieftini si o gramada de bluzite gen baby doll care m-au salvat in sarcina trecuta
Inafara de rochite cred ca am suficiente haine ca sa trec si de sarcina asta fara stres

Stella, am vrut sa-ti scriu MP dar am vazut ca nu ai activat asa ca iti scriu aici

Din ce am citit eu la prima sarcina am inregistrat ce mi s-a parut mie logic si ok... in primul rand pentru inceperea diversificarii nu se urmareste o data din calendar ci anumite aspecte ale bebelusului
- greutatea acestuia trebuie sa fie minim dublata fata de cea de la nastere
- bebelusul trebuie sa poata sta in fundulet chiar daca e sprijinit de perinita sau in scaunul de servit masa
- se urmareste ca bebelusul sa arate interes pentru mancare si bineinteles sa fie aparut instincul acestuia de a mesteca.

Elisa incepea sa isi mestece limbuta si sa inghita in gol de fiecare data cand vedea pe cineva cu ceva de mancare in fata de aceea eu am inceput diversificarea pe la 5 luni si 1 sau 2 saptamani. Nu am vazut rostul in a o mai amana chiar daca era alaptata exclusiv.

In autodiversificare se merge ca la diversificare clasica cu cate un aliment pe rand astfel incat sa se poata observa reactiile bebelusului la anumite alimente. Diferenta e ca i se ofera bucatele suficient de mari pentru ca acesta sa le poata lua cu manuta dar alimentele, mai ales in primele luni, sunt coapte/fierte/gatite in abur astfel incat sa poata fi mestecate de gingia goala a bebelusului.

Faptul ca mai apar in scaun bucatele de mancare nedigerate nu e un motiv sa credem ca acestea ii fac rau stomacului. Parerea mea e ca folosind blender-ul pentru fiecare masa a bebelusului in timp se ajunge la inhibarea instinctului de a mesteca alimentele si de aici apar mai multe probleme decat de la o bucatica inghitita nemestecata complet.

Mai multe despre crezurile si pataniile mele cu diversificarea voi scrie, daca va fi nevoie dupa ce scapam de colici ca pana atunci mai sunt subiecte foarte interesante de dezbatut

Saptamana viitoare voi suna si eu la cabinet pentru programare asa ca pana in 15 sper sa stiu deja spre ce culoare trebuie sa ma directionez cu noua garderoba de bb

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

18+

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Si saptamana viitoare trebuia sa merg din nou la medicul de familie pentru controlul lunar cred ca iar o sa se uite la mine ca la.... ca m-am cantarit sambata si inca nu am reusit sa urc in greutate... tot la 51kg sunt Eu sunt sigura ca nu pun inca in greutate din cauza ca aveam deja 7 ramase in plus de la sarcina trecuta dar nu stiu daca el o sa creada la fel asa ca ramane sa-i ascult teoria si sa trec mai departe

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

18+

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patricbebe spune:

Buna seara!!! Bob felicitari pentru bebe grasun si toate in grafic!! Se pare a e foarte sfios de nu a vrut sa arate ce este
Pana acum nu am laut deloc haine de gravida, nici nu stiu daca sa cumpar mai ales ca e foarte cald aici, in blugi cu burta cred ca ma topesc sau orice cu burta. Mi-ai facut un dor de cumparaturi la Miniprix, am si aici ceva asemanator dar parca nu e ca acasa.
Catelul frumos foc de la avatar e cel gasit de sotul tau la tara? E o frumusete!!

24w cu Ilaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Seara buna, burtici!
N-am mai scris in ultima vreme, dar am urmarit ce-ati scris si mi-am salvat link-urile si informatiile utile pe care le-ati impartasit cu noi, spre a le folosi cand va veni momentul. Din pacate nu prea pot fi de folos cu sfaturi sau sugestii in multe dintre situatiile care au fost puse in discutie si sunt inca la faza de strangere de informatii si de documentare. Incerc sa iau lucrurile pe rand, pas cu pas si sa ma concentrez mai mult pe ceea ce mi se intampla in prezent si pe deciziile pe care trebuie sa le iau acum.
Inca nu sunt hotarata unde si cu cine o sa nasc, e putin mai complicat in cazul meu sau poate complic eu singura lucrurile. Tind tot mai mult catre privat nu din snobism sau ca o fitza, dar nu vreau sa fiu la cheremul asistentelor si sa imi fac probleme cat, cum si cand sa le bag in buzunar. Plus lipsa de interes in legatura cu alaptatul sau alte aspecte in legatura cu care ar trebui sa te ajute sau sa te indrume. Avand in vedere ca este prima mea experienta de acest fel nu as vrea sa fie una traumatizanta psihic sau care sa afecteze intr-un fel sau altul evolutia lucrurilor ulterior nasterii. Oricat as citi si m-as documenta inainte, nu stiu in ce masura m-as putea descurca singura daca n-as avea indrumarea si ajutorul necesare inca de la inceput.
La fel si cu dr; pentru mine e un stres si acum de fiecare data cand merg la spital si nu la cabinetul particular (ca trebuie sa mai ajung si la spital pentru medical sau cand ma cheama dr acolo), pentru ca nu stiu cum sa procedez cu plata de rigoare, mai ales ca am patit-o o data cand s-a suparat dr ca i-am bagat plicul in buzunar de fata cu mai multa lume (desi nu cred ca a observat nimeni, pentru ca statea sotul meu in dreptul dr iar singura nu reusesc niciodata sa o prind).
Asa ca as vrea sa ma scutesc de motive suplimentare de stres si de suparare.
Ca veni vorba, naste cineva la RM sau are recomandari pentru un anumit medic? Problema mea ar fi ca, desi pot naste la RM si cu dr care imi urmareste acum sarcina, trebuie sa platesc suplimentar onorariul ei, pentru ca e medic extern. Si pana acum n-au stiut sa-mi spuna inca onorariul dr mele. Daca as naste cu un doctor de-al lor onorariul e inclus in pachetul de nastere.
Bine, eu imi mai pun si problema situatiei in care ar fi necesara internarea mai devreme, cu ceva timp inainte de nastere si atunci m-ar rupe la bani, chiar daca am abonament si reducere. Plus ca pe perioada internarii cine ma urmareste, pentru ca dr mea poate sa participe doar la nasteri.
Deci, am destule probleme la care sa cuget si in legatura cu care trebuie sa ma hotarasc in aceasta perioada, incat nu m-as putea incarca si cu altele care sunt de domeniul viitorului un pic mai indepartat.
Noi o sa facem maine 20 de sapt, dar o sa ma semnez de pe acum cu 20+, ca sa nu-mi mai schimb din nou semnatura.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

in "vasta" mea garderoba am: o pereche de blugi cu burta, o pereche de blugi 3/4 cu burta, o pereche de blugi pana la genunchi cu burta, o fusta de blugi cu burta, cateva bluze, tricouri si camasi. Mai am vreo 2 rochite care merg si la burta si cam atat. Mi-am luat si eu o pereche de colanti de la LIDL dar imi sunt muult prea lungi, asa ca nu ma pot folosi de ei din pacate. Nu mi-am propus sa investesc mult in haine ca nu are rost. Peste vreo 3-4 saptamani incep sa imi spal hainutele de bebe si scaunul de bebe pe care le am, imi ia timp ca ma misc tare greu. Dimineata mai e cum mai e dar seara mi se intareste burta chiar si cu NO SPA. Sper sa nu ajung pe la internare la spital .

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

Legat de imbracaminte, am constatat si eu ca brusc nu ma mai incap hainele pe care le-am purtat pana acum (ma refer in special la pantaloni) si nici chiar rochitele pe care ma bazam sa apuc sa le port macar la inceputul verii. Unde pana acum ma vaitam ca nu pun deloc pe mine si ca picau pantalonii de pe mine, acum pot spune ca am recuperat cele 3 kg pe care le dadusem jos si ceea ce ma ingrijoreaza este ca asta s-a intamplat intr-un timp destul de scurt, iar daca as merge in continuare in ritmul asta nu as iesi prea bine la socoteala cu kg, dupa mine. Asa ca trebuie sa ajung si eu cat de curand la cumparaturile de rigoare, sa-mi adaptez garderoba la noile mele dimensiuni.
Partea buna este ca arat si eu in sfarsit a graviduta. Mai ramane sa ma lamuresc si cu miscarile buburuzei, in legatura cu care sunt destul de confuza in ultima vreme. Pana acum simteam din cand in cand valuri in burtica sau niste balonase, dar de cateva zile simt cum se rasuceste ceva in mine si cum se umfla si se intareste zona respectiva, cateva secunde. Nu stiu insa ce sa cred, daca e buburuza mea care isi schimba pozitia sau daca sunt contractii. In rest nu simt nimic care sa semene cu lovituri de manute sau de picioruse.
Sper sa ma lamuresc pe parcurs. Am vazut ca nu sunt singura in situatia asta si ca nici altor fete nu le e clar daca au contractii sau daca se misca bb.
Am avut si cateva zile in care nu a fost nevoie sa iau no-spa, dar ma necajesc in continuare diverse junghiuri/intepaturi, in functie si de pozitia in care stau sau de efortul pe care-l fac. Adevarul este ca atata m-am obisnuit cu ele incat sunt putin ingrijorata cand nu mai simt nimic; eu le iau ca pe un semn ca se intampla ceva in burtica, ca buburuza creste si isi face loc pe acolo.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna burtici,

Ne-am intors si noi de la shopping cu doua perechi lejere si elegante de pantaloni, plus o bluza asa, semi eleganta :)). Nu stiu ce-i cu mine, dar eu parca mai mult ca oricand vreau sa fiu super aranjata si imi fac cu ochiul doar chestiile mai elegante :)) De obicei eu nu ma imbrac asa, sunt foarte lejera, blug si maiou :)) Parca sarcina scoate femeia din mine Oricum ce mi-am luat azi e si comod pt burtica, deci e perfect. Acum mai trebuie doar sa investesc in 2, 3 rochite de vara si cred ca supravietuiesc pana in septembrie. Nici eu nu mi-am luat hainute de gravida si ce mi-am cumparat sunt masuri mai maricele, care-mi vor fi bune si dupa nastere.

La medic a fost totul ok si urmatoarea eco o avem pe 18 iunie Voiam sa va intreb, voi cand v-ati gandit sa intrati in concediu prenatal? Eu o sa-mi folosesc cam toate cele 126 de zile, mai ales ca pana acum am mers normal la munca, pt ca, din fericire, n-au fost probleme de sanatate

Bob, felicitari pt bebe si pt masuratori Si flacaul meu e mai voinic cu 5 zile dupa masuratori, iar la 23 de saptamani fara o zi avea 613 g Ma intreb oare acum cat o cantari Oricum, in miscari il simt asa mai mare si parca a inceput sa exploreze si spre buric. Mai zicea cineva aici pe forum ca inainte bebe era activ seara, iar acum a inceput sa loveasca dimineata. Asa e si la mine. Acu pe la 11 dimi e foarte activ. Aaa, si azi l-am simtit stand in picioare Nu mi s-a mai intamplat asta pana acum.

Ramona, sunt foarte interesante informatiile despre autodiversificare si cred ca cel mai mare avantaj e ca bebe se invata cu hrana si sa nu fie mofturos. Mie mama mi-a pisat mancarea, iar la gradinita din cate am inteles mancam ciorba strecurata, pt ca nu suportam legumele. Nici acu nu-mi plac unele legume si n-as vrea bebe al meu sa fie la fel de mofturos. Cred ca autodiversificarea il invata sa manance de toate. Desigur, cum spuneai, e important sa-l urmaresti sa vezi cand e pregatit pt pasul asta. Deci sper sa ramanem pe odisee si sa dezbatem mai pe larg subiectul la momentul potrivit Ps, m-am uitat pe la optiunile mele de cont si nu inteleg de ce nu pot sa primesc PM :(

S-aveti o seara linistita si o saptamana plina cu vesti bune!

fericita 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _vicki_ spune:

_Irene_, si eu o sa nasc la RM din aceleasi motive pe care le-ai enumerat si tu. Oricum iti recomand sa nu ai asteptari f mari nici de la ei, sunt acceasi oameni , doar mai bine platiti si din cauza asta un pic mai zambitori.

Presupun ca ai vazut la ei pe site ca au oferte, daca inchei contractul pana in sapt 25 de sarcina e mai ieftin. Noi am vb cu un reprezentant de la vanzari cand am fost acolo sapt trecuta si ne-a zis ca se plateste in plus daca vrei sa vii cu moasa ta sau cu anestezistul, n-am retinut preturile parca vreo 600 lei. De medic nu ne-a spus pt ca nu era cazul. Oricum nu era mult comparativ cu cat costa toata nasterea.

Eu o sa nasc cu Marius Romila care mie imi place f mult pt ca e relaxat, calm, dar cred ca important e sa te simti tu confortabil cu dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norma36 spune:

Buna,
si eu sunt confuza: nu stiu daca am contractii sau bebelusul sta cu spetele la burta mea; am citit pe diverse siteuri ca daca sta cu spatele e mai tare burta; pe voi va si doare ceva cand aveti contractii? De aceea luati no-spa? Eu nu am avut niciodata asa dureri sa simt nevoia sa iau no spa.Sau voi luati imediat ce e mai tare burta pentru a se relaxa? Contractiile astea ii fac rau la bebelus?

21+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto

Mergi la inceput