Bobocei de sept-oct 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 11
_Irene_ spune:
Legat de concediul prenatal, nu esti obligat sa iti iei toate cele 126 de zile, singura obligatie este pentru cele 42 de zile ulterioare nasterii; am o prientena care a intrat in CIC inainte de a termina cele 126 de zile; pana la urma sunt un drept de care ne putem folosi sau nu, nu reprezinta o obligatie. Si intr-adevar, pentru cele care au indemnizatia de CIC mai mica decat cea de pre/postnatal (mai ales daca opteaza pentru 2 ani, cum este si cazul meu) este mai avantajos sa intre cat mai tarziu in prenatal si sa isi lase dupa nastere restul pana la 126 de zile si dupa aceea sa intre in CIC.
Sper si eu ca m-am facut inteleasa; si mai speram ca poate se schimba legea cat mai curand (avand in vedere alegerile de anul acesta) si sa nu mai limiteze la 12 mil indemnizatia de CIC in functie de perioada pe care ti-o alegi sa stai acasa. Voi ati auzit de vreo propunere in acest sens, ca eu nu prea mai deschid tv-ul?
20+
bya_me spune:
Ai dreptate Irene nu esti obligata sa iti iei toate cele 126 de zile de concediu de maternitate, legea te obliga doar sa-ti iei minim 42 de zile din el ca si concediu postnatal. Si intr-adevar pt unele e mai avantajos din pct de vedere financiar sa stea mai mult in postnatal si mai putin in CIC (postnatalul este 85% sau 75%, nu mai stiu exact, din brut si CIC-ul este 75% din net)
Si eu auzisem la un moment dat de o propunere legata de prelungirea CIC-ului la 2 ani...dar nu mai stiu nimic despre asta. Eu sper sa se revina la 2 ani ca asa de bine a fost sa stau cu fetita 2 ani acasa...
Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 23+ de
danielabejan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corinuka_g salutare burtici si bobocei! carmen sa stii ca nu-i alergatura cu concediul de risc...eu am fost la medicina muncii si intr-o saptamana m-au chemat si mi-au dat un raport prin care recomandau CRM..cu ala m-am dus la dr de fam care imi da in fiecare luna concediul pe care eu ma duc si-l vizez la medicina muncii apoi il duc la serviciu...atat! noi n-avem noutati...am cumparat carucior http://www.mititel.ro/produs/3032/-carucior-hauck-buggy-turbo-11-plus-trioset, l-am gasit la oferta de 1 iunie la doar 500 lei!!! si am cumparat o gramada de bodyuri si caciulite...n-am inca salopete, sosetute si bluzite...foarte binevenite sfaturile tale ramona_bm maine mergem la dr, sa vedem cum stam cu greutatea, placenta, colul, etc va pupam! 22+ Multumesc Doamne! |
super pret si caruciorul pare super ok
23+
_vicki_ spune:
Irene, asta era unul din motivele pt care spuneam eu ca prefer FB-ul :), ca e privat nu public.
Sper ca am reusit sa activez mesajele private, mie mi-a aparut ca tu nu le ai activate
Mai incerci te rog odata sa-mi trimiti?
Ecografii normale am facut la el, dar nu are expertiza pe morfofetale. Pt morfofetale m-a trimis la alti doctori.
bya_me spune:
corinuka_g acum am vazut si eu linkul de la caruciorul tau E foarte fain, puncte forte: greutatea mica, faptul ca are cadru separat, si cel mai important este pretul, chiar isi merita banii...Un minus ar fi faptul ca are maner pt doua maini si este mai greu de manevrat cu o singura mana, dar cam asta este tot in rest este perfect
Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 23+ de
nu_mai_stiu spune:
Hehehe,asa da...ce frumos e cand vin de la munca,pun mancarea pe foc si citesc cate 2 pagini
Cu concediul post si prenatal nu ma pricep.
Am ochit si eu un carut,chiar fetele cu experienta sa-mi spuneti daca se merita sa-l iau sau nu.Mie imi place tare mult.
http://www.ebay.de/itm/LUXUS-Kombi-Kinderwagen-3in1-Babyschale-Babywanne-Sportsitz-MEGA-Farbwahl-NEU-/150727258279?_trksid=p4340.m1374&_trkparms=algo%3DPI.WATCH%26its%3DC%252BS%26itu%3DUCC%26otn%3D15%26ps%3D63%26clkid%3D8830686460940312951
Pun si eu o lista cu cateva lucrusoare pe care deja le-am cumparat
Periuta de dinti cu capac pt spital
Pasta de dinti COLGATE
Sapun
Gel dus
Sampon
Snur suzeta
Suzeta DISNEY NUK
Set de biberoane NUK
Tampoane demachiante
Gel dus PENATEN
Sampon PENATEN
Crema de corp PENATEN
Crema iritatii PENATEN
Crema iritatii mostra PENATEN (pt spital)
Ulei corp PENATEN
Servetele umede PENATEN (4 baxuri)
Absorbante ALWAYS
Betisoare de urechi bebe
Termometru baie NUK
1 set babetele
Servetele umede +cutie PENATEN
Prosop baie
Set manichiura + pieptan
Primele produse din lista sunt gen mostre pt mine pt spital,cele penaten sunt pt bebe.
Deja am patut,masa de facut baita si de schimbat,sterilizator de la sora mea.Doar saltea noua trebuie sa mai cumpar pt patut.
Si astazi am intrat intr-un magazin de bb si am vazut body la 14 lei,produs in Romania si scria ca e bumbac 100% si bonetele la 4 lei.
Eu o sa spal hainele la bb la 40 grade,cu detergent obisnuit si o sa i le calc primele 2 -3 luni.Nu vreau sa folosesc detergent special si sa le fierb la 90 grade ca atunci cand da de un fir de praf sa se umple de bube.
Sunt adeptata temperaturilor de 20-22 grade in camera copilului,defapt in casa.Si nu o sa ii dau caciula,fes,bonetica in casa.
Si...imi mai aduc aminte ce ati vorbit si revin
Abia astept sa continui lista de shopping
Tare ne mai place la cumparaturi
ANDREEA 24+ cu
cami_antonia spune:
fetele scuza-ti-ma ca dau buzna asa la voi
dar cautand o finuta de-a mea
care trebuie sa se inscrie la voi
am dat peste O VECHE PRIETENA DE-A MEA
DE LA ASPIRANTE
PE CARE O ADOR PT PERSEVERENTA EI
SI CARE NU A MAI SCRIS DE MULTA VREME LA ASPIRANTE
SI AM TOT CAUTAT-O
ACU CA DD MI-A SCOS-O IN CALE VREAU SA O IMBRATISEZ CALDUROSSSSSS
SI SA-I UREZ SARCINA USOARA IN CONTINUARE
SI UN BEBE SANATOS SI VOIOS
ANIDAZ DRAGA MEA SPER CA ITI AMINTESTI DE MINE
ERAM COLEGE INCA DIN 2008 LA ASPIRANTEEEEEEEEEE
ma bucur enorm ca a rasarit soarele pe strada taaaaaaaaaaa
nu-mi venea sa cred cand am vazut nickul
pupici multi si felicitari
Elfica spune:
Legat de cum va e mai avantajos sa luati mai multi bani, sa va faceti calculul cu atentie, sa nu va para rau dupa aceea. In prenatal suma primita e mai mare (nu se retin CAS si altele), asadar daca va luati majoritatea zilelor inainte de nastere, va creste si suma pentru indemnizatie, care se calculeaza in functie de ultimele 12 luni de dinaintea nasterii (parca luna nasterii nu se ia in calcul). Si atunci totul devine mai avantajos: stai acasa mai mult si ai timp doar pentru tine si nevoile tale, indemnizatia va fi mai mare, inainte de nastere iei mai multi bani si decat salariul si decat CIC, iar atunci ai mare nevoie de bani si prind tare bine (si dupa nastere prind bine, ca si atunci apar alte cheltuieli la care nu te gandesti acum). Suma aferenta prenatalului e aceeasi, indiferent cand iti iei zilele, inainte sau dupa nastere, asa ca de ce sa nu le ai inainte si dupa sa intri in indemnizatie, sa iei de la stat pentru cat mai multe luni, indiferent de suma, sunt bani care vin :). Nu inteleg de ce sa renunti la prenatal, ca suma e cea mai mare pe care o primesti, doar in cazul in care seful nu vrea sa iti plateasca nimic si apoi sa isi recupereze el de la stat. Eu nu am intalnit cazuri, dar sigur sunt si situatii diferite, la care eu nu ma gandesc, ca nu m-am confruntat cu ele. Asadar, fiecare sa isi faca un calcul si sa vada cum ies mai bine. Ce e important e sa puna un ban la saltea pentru dupa ce se termina pre- / postnatalul, ca indemnizatia nu vine imediat si cateva zile veti avea pauza. E bine insa cand vine indemnizatia si pe lunile din urma si intra brusc multi banutzi in vistieria familiei .
O sa ma gandesc si eu la hainute, ca aveam si eu preferinte, dar le-am uitat. O sa meditez sa vad si va spun doua vorbe. La detergent eu am avut Persile Sensitive, luat la recomandarea pediatrei care a venit imediat dupa nastere. Oricum, a fost bun, nu imi pare rau ca l-am luat , iar Iuliei i-am spalat pana acum mereu hainele separat de ale noastre. Doar printre ale ei ii puneam ceva alb imaculat de-al nostru, sa nu risc sa i se schimbe culoarea in caz ca le spalam cu ale noastre. In rest, am avut multe haine primite din toate partile si spalam rar, asteptam sa se adune de-o masina de spalat si abia apoi spalam. Dar fetele de pe forum vorbeau si de spalat foarte des, ma gandesc ca daca nu ai multe haine, automat speli des, ca se murdaresc repede de pipi (daca bebe e mic si iese pe langa piciorus, ca si cele mai mici scutece se pot dovedi mari o vreme), de caca sau de laptic, ca mai si regurgiteaza. Abia mai tarziu de mancarica, dar pana ajungeti la faza asta, sigur veti avea metoda proprie la spalatul hainutelor. O vreme le-am calcat si eu pe toate, apoi (nu mai retin dupa cat timp) doar cand trebuia sa dam bine (ieseam afara sau primeam vizite).
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
21 +
carmen spune:
astazi dupa ce am fost la medicul de familie am plecat de acolo cu concediu medical de 10 zile. Mi-a spus sa stau in pat ca am mare nevoie, am uterul contractat mai tot timpul. Chiar asa rau ca azi nu am simtit niciodata contractiile. Asa ca na, am plecat la medic direct acasa la stat in pat si la bocit. Parca putin se mai relaxeaza burta dar daca ma ridic si merg (pas super domol, sa nu credeti ca o iau la fuga) iar ma fac pietroi. Off, nu vreau sa ma plang dar mult mai este pana la sfarsit. E asa rau sa fii neputiincios . Nu vreau sa va stric buna dispozitie. dar am zis sa impartasesc si eu cu cineva .
Referitor la hainute de bebe, inca nu am spalat nimic, va trebui sa fac si asta incetul cu incetul. La fel cum au spus si celelalte mamici foarte bine prind salopetele cu capse de sus pana jos, de multe ori trebuie sa il schimbi dupa ce a mancat si cu genul asta de hainute miscarile sunt mult mai "soft" deci riscul sa vomite din cauza hurducaturilor (daca ii dai pantoloni si bluze pe care trebuie sa i le bagi pe gat de exemplu) este mare.
Tare bine mi-au prins cateva scutece de finet moale pe care le puneam pe umar cand o tineam sa scoata aerul. Caciuli de interior nici eu nu am avut multe, ii puneam numai dupa baita. Pentru luna 1 si 2 sa nu luati foarte multe hainute (din alea mici mici) ca nici nu vad dati seama cand nu le mai sunt bune si e pacat. La fel sa nu va faceti stoc exagerat de scutece absorbante, e foarte posibil sa primiti de la unii de la altii si iar e pericol sa ramana mici.
Nu prea mi-am structurat mesajul dar nu ma pot concentra mai mult de atat, imi pare rau. Mai scriu ce imi mai vine in minte, daca e de folos.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.