Bobocei de sept-oct 2012 (15)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Daniela, ti-am dat si eu add (Sunt Stela Matei). Tocmai mi-am facut cont pe Fb si o sa pun p-acolo poze, sa ne vedem mai bine Dar de scris voi continua sa o fac aici Mersi

fericita 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna

Lulutza, copiez aici raspunsul pe care l-am dat pe FB cand a mai intrebat cineva de spalatul hainutelor

"Pentru Elisa eu am spalat doar hainutele albe sau foarte deschise la 90 grade restul la maxim 60. Pe langa detergentul normal am mai pus si vanish si am limpezit de doua ori hainutele + ca la fiecare spalare foloseam si optiunea masinii de "+apa". Primele luni am calcat toate hainutele ei ulterior am calcat doar stictul necesar de frica sa nu ajunga prea sensibila in viitor. Balsam nu folosesc in general pentru ca detergentul este 2in1.
Am uitat sa zic ca doar prima spalare a albiturilor am facut-o la 90 de grade ca nu am vrut sa-mi distrug masina ........."

Primele saptamani mi-au fost foarte de folos cate 5 randuri de body-uri si salopetele intregi care se inchide cu capse de sus pana jos + 2,3 caciulite si perechi de sosetele pe langa hainele de iesit afara.

In 24h o schimbam de body si salopetica de minim 3 ori ca se mai patau cu voma sau kk.

Cele mai de ajutor am considerat salopetele intregi cu capse de sus pana jos pe ambele picioruse. Pantalonasi si bluzite i-am dat doar daca nu imi erau uscate salopetelele

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

19+

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bya_me spune:

Acum sa le iau pe rand:
-eu superstitii nu am avut, si am cumparat totul dinainte de nastere, mi-a fost mult mai comod asa si am fost relativ pregatita. Spun relativ deoarece, desi am incercat sa cumpar totul dinainte, tot l-am mai trimis in primele zile pe sotul meu dupa diverse chestii de cumparat...si sa fim sincere: barbatii nu se pricep asa de bine la cumparat chestii de bebei!! Plus ca sotul meu statea si mult la cumparaturi ca nu stia ce sa cumpere si pierdeam timp pretios petrecut impreuna. Dar oricum ma felicit ca am luat majoritatea lucrurilor din timp decat sa stau in primele zile eu cu copilul acasa si sotul la cumparaturi umbland de bezmetic
-Hainutele care le-am cumaparat noi, sau chiar si cele primite de la alti copilasi, le-am sortat pe varsta (0-3,3-6 luni etc) si le-am spalat pe toate dar cu detergent normal cu care spalam si inainte (eu folosesc detergent lichid, nu folosesc si balsam) si intr-adevar primele ture le clateam si eu de doua ori (am la masina un program de clatire...)Am renuntat si la a doua clatire dupa vreo luna. De calcat nu am calcat hainutele, doar rochite sau chestii de impresie sa arate frumos, dar doar atat...eu zic ca acum nu mai e necesar sa calcam rufele ca sa le dezinfectam, detergentii cred ca isi fac treaba si apa la temp de 60grade, plus ca bebeii nu sunt asa sensibili cum par. Si dupa vreo 3 luni am inceput sa-i dau si hainute noi cumparate din magazin fara sa i le mai spal in prealabil. Spalam doar body-uri si pijamalute...

Revin si cu o lista mica de haine necesare care mie personal mi-au fost de folos in primele 3 luni

Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 23+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

salutare burtici si bobocei!
carmen sa stii ca nu-i alergatura cu concediul de risc...eu am fost la medicina muncii si intr-o saptamana m-au chemat si mi-au dat un raport prin care recomandau CRM..cu ala m-am dus la dr de fam care imi da in fiecare luna concediul pe care eu ma duc si-l vizez la medicina muncii apoi il duc la serviciu...atat!

noi n-avem noutati...am cumparat carucior http://www.mititel.ro/produs/3032/-carucior-hauck-buggy-turbo-11-plus-trioset, l-am gasit la oferta de 1 iunie la doar 500 lei!!! si am cumparat o gramada de bodyuri si caciulite...n-am inca salopete, sosetute si bluzite...foarte binevenite sfaturile tale ramona_bm
maine mergem la dr, sa vedem cum stam cu greutatea, placenta, colul, etc
va pupam!

22+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Ziceam de o lista cu ce hainute am folosit eu in primele trei luni:
- cred ca am luat vreo 6 salopete intregi cu capse pe picioruse- astea au fost mana cereasca, le-am folosit cel mai mult, sunt usor de imbracat si dezbracat un bebe, mai ales ca la inceput nu ai exeperienta si cu cat e mai usor de dat cu atat mai bine. Eu nu ii mai dadeam nimic pe dedesubt, daca eu stateam in panataloni lungi si cu tricou in casa era ok si pt ea sa stea in salopetica aia cu manaca lunga.
-Caciuli de stat in casa nu i-am dat, era destul de cald, dar oricum mi-am cumparat dinainte 2 caciulite de stat in casa si 2 pt afara, pt ca am nascut in octombrie si deja era frigut afara.
- body-uri cu maneca lunga am luat vreo 5 parca
- pantaloni cu tot cu picioruse am luat vreo 4 perechi
- sosetele cred ca am avut vreo 3 perechi, nu sunt prea folositoare in primele 3 luni deorece nu stau foarte bine in picioruse si tot pica, ceea mai buna varianta este cea sosetele integrate
- manusitele de stat in casa sunt iar folositoare si cred ca prima luna am tinut-o mai tot timpul cu manusi pe manute ca se zgaria imediat. Ii taiam unghiutele dar cresteau foarte repede si se zgaria imediat. Cred ca nu ii dadeam manusi doar in ziua cand ii taiam unghiutele
- am cumparat un fel de prosopele (vreo 6) care alea au fost foarte folositoare deorecere dupa ce alaptam, fetita mai vomita si le puneam pe ea la gatut si de obicei vomita pe ele, sau pe umarul meu si nu ne murdaream nici care.
- de iesit afara, avand in vedere perioada in care nastem noi eu zic ca nu trebuie cumparat neaparat un costum de-ala de "cosmonaut" de iarna ca nu sunt temperaturi asa de scazute si pana iarna bebele mai creste si vezi atunci poate a ajuns deja la marimea de 3-6 luni. Eu, la fetita, i-am luat tot ceva costumas mai grosut un pic (era din plus si din doua piese) dar sincer era cam greu de imbracat cu el si nu mi-a fost foarte ok cu el. Ea s-a nascut la mijlocul lui octombrie..
- ce i-am mai cumparat eu si mi-a fost foarte folositor este un fel de sac de iesit afara. A fost foarte comod deorece cu hainutele cu care statea in casa o bagam in sacul acela, o puneam in carucior si la plimbare...Cand s-a racit mai tare afara ii mai puneam o paturica peste ea in sac si la fel de simplu si comod era de iesit afara...O sa caut un link sa vad daca-l gasesc sa vi-l arat...

Si cam atat cred

Mergi la inceput

Asa arata sacul acela de care va ziceam: http://www.premaman.com/wapr/ml/cat_index.jsp?aref=0030089

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

bya_me, cred ca am reusit sa ma lamuresc, cu ajutorul tau; mi-am amintit ca la pretul pachetului de nastere se specifica pentru cei care nu sunt asigurati ca platesc o suma in plus, care probabil reprezinta suma decontata de CAS.
anne`mary, descrierea ta se potriveste perfect cu ceea ce am simtit eu in ultimele 2 sapt, doar ca eu nu m-as fi putut exprima la fel de sugestiv. De vreo doua zile insa s-au potolit; inseamna ca inca nu simt miscarile buburuzei, in afara de valurile si balonasele pe care le-am remarcat din sapt 14, dar care nici ele nu prea mai sunt perceptibile de vreo sapt. La un moment dat o sa incep si eu sa le disting, trebuie sa mai am putintica rabdare.
Am tras cu ochiul la o alta odisee si am gasit un link cu o lista de diverse lucrusoare utile pentru bb, care ne-ar putea ajuta sa completam lista pe care am facut-o pana acum: http://forum.anticonceptionale.ro/t15252-1--lista-lucruri-bebe-acasa.html

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Irene_ spune:

vicki, ti-as trimite prin PM link-ul legat de M.R., nu as vrea sa il postez pentru ca eu am o parere buna despre el si nu cred ca are sens ca de la un simplu comentariu al unei persoane nemultumite sa ii stric imaginea; problema este ca nu iti apare activat PM-ul.
Tu ai facut si ecografii la el? Am vazut ca pe lista lui de servicii apar si ecografiile, la spitalul Euroclinic parca.

20+

Mergi la inceput

danielabejan m-am uitat peste linkurile puse de tine cu caricoarele si toate sunt foarte faine dar cel mai mult mi-a placut acel Hauck Malibu Shop 'n' Drive Travel System deoarece este cu cadru pe care se poate pune doar scoica si nu este asa de greu. Al doilea care mi-a placut si probabil ca din acela o sa-mi iau si eu este Graco Quattro Tour Deluxe Travel System - I Love My Bear doar ca eu imi cumpar din US si este altfel design-ul la el, nu are atatea accesorii si este mai ieftin: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3224013

Mergi la inceput