Bobocei de sept-oct 2012 (15)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

mlhaela , nu am ales noi sa ne "potrivim" toate mamicuttzele muncitoare !!! suntem active atat cat ne lasa serviciul si familia ( si somnicul de insarcinatzele )... stai linistita ca se va recupera pe masura ce se intra in concediu ...atunci sa te tii !!! vreau sa vad cum vor face fetele care vor trebui sa "recupereze" !!!
linistita , nu intra in panica , mai avem suficient de acum inainte pentru a pune tara la cale ...

fetele care intra in concedii ... sa stiti ca nu e tocmai fun ... eu am intrat la progam de burticutze si lucrez doar de la 3 la -6 ... si deja pentru ca am schimbat programul de vreo doua saptamani , simt cum ma relaxez si incep sa iau proportii !!!eu stiu ca stresul de la servici e mare , dar sfatul meu este sa ramaneti in continuare active ... si nu va fi usor !!! eu incerc din rasputeri , imi caut chestii de facut doar ca sa ies din casa , sa nu stau toata ziua intinsa in pat ... concluzia : am devenit o mica puturosica si si o zi ies , trei stau intinsa sau prin casa !!!

25 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bya_me spune:

Fetelor eu la sarcina trecuta am iesit la 30 de sapt in concediu prenatal...si acum voi face la fel. Am citit si eu ca majoritatea doctorilor dau concediu de la 32 de sapt dar mi se pare o aberatie. 126 de zile inseamna 18 sapt din care esti obligata sa ai dupa nastere cel putin 6 sapt (42 zile). Iti mai raman 12 sapt care sa le iei inainte de nastere. Si daca iti pui marja de eroare de intarziere de 2 sapt (ca mai mult de 42 sapt nu te lasa nici un doctor sa duci sarcina, in caz ca bebele e mai lenes) poti linistita sa iesi la 30 de sapt in concediu prenatal. Nu stiu de ce unii doctori dau doar de la 32 sapt...

Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 23+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

luluta, eu cel putin tare as vrea sa fiu activa, dar nu prea imi permit, si asa fac mai mult decat pot; cel putin astazi de cand am venit la servici nu m-am ridicat de pe scaun, cum ma misc cum ma fac pietroi; offf si ce mult mai este

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Neata` !!!!
Fetelorrrrrrrrrrr haideti si aici si vorbiti despre hainute de copii.Ofofof...sunt fete care nici nu au facebook.

Nu am mai avut contractii de sambata,adica ieri una,dar nu ca sambata asa dese.Abia astept sa merg la dr pe 25 sa vad care e treaba.

La noi e tare urat a plouat toata noaptea si astazi putin.
Vreau sa va zic ca am 2 saptamani de cand stagnez la nr de kg si oarecum sunt happy

Mirabela multa sanatate!
Fetelor care ati fost pe la morfologie si ati aflat sexul,felicitari!

Va pupic si sa aveti o zi insorita !

ANDREEA 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Ar fi bine sa se pastreze ordinea nasterilor, dar mai mereu apar surprize de la cine nu te astepti. La noi sper sa nu fie cazul si Lalu sa ne deschida drumul nasterilor! Doamne, cat de putin mai e pentru unele.... Eu abia am sarit de jumatatea sarcinii, azi am implinit 21 de saptamani si intru in a 22-a, dar cele care mai au putin sa se bucure cat mai mult de odihna, ca dupa ce vine bebe, nu prea mai au timp. Atunci se recomanda sa doarma si mama cand doarme bebe, desi tendinta e sa faci ce mai ai chef, ca te saturi de programul din scurt. Dar cand te prinde oboseala, cazi lata si adormi chiar fara sa vrei.

Eu la prima sarcina am lucrat pana pe 4 octoambrie si am nascut pe 26. M-am simtit foarte bine si as mai fi lucrat, dar sotul se temea sa nu patesc ceva, sa nu mi se faca rau pe strada, desi niciodata nu m-am plans de nimic, nicio durere, nicio senzatie neplacuta, dar nah, spre final se pot intampla multe. Si atunci m-am retras acasa. Cand esti ocupata cu serviciul, grijile sunt mai mici, ca nu ai asa mult timp sa te gandesti, dar acasa fiind, te gandesti iar si iar de nenumarate ori, cum o sa fie, te rogi sa nu te apuce cand esti singura acasa, sa nu intri in panica, sa suni sotul ca "hai repede ca a venit momentul" etc. Pe de alta parte, recomand sa va luati concediu cat mai devreme, sa va bucurati de ceea ce va doriti sa faceti si nu aveti timp in rest: de citit, de tricotat, de ce vrea fiecare si din cauza serviciului nu ati avut timp, mai apoi, din cauza lui bebe nu veti mai avea... In plus, daca incepeti prenatalul mai tarziu, veti incepe si indemnizatia mai tarziu si pierdeti niste bani, pentru ca indemnizatia o primiti pana implineste bebe 2 ani, indiferent cate luni ai luat-o. Nu stiu daca sunt clara si explic bine: adica daca iti iei dupa nastere doar 42 de zile, dupa acestea intri direct in indemnizatie, pe cand daca iti lasi 100 de zile, spre ex., abia dupa ce le termini pe acestea incepe indemnizatia si iei doar pentru cat ramane pana implineste bebe 2 ani. Asa, daca renunti mai repede la serviciu, te si odihnesti, in prenatal iei aceeasi suma de bani, insa indemnizatia o primesti o perioada mai lunga de timp. Sper sa ma fi facut inteleasa :) Acum, fiecare face ce vrea si ce trebuie, ca daca ai multa treaba la serviciu, tendinta e sa zici ca mai stai, sa lasi totul in cat mai buna stare si ordine si tot amani concediul. Si daca puteti, duceti-va undeva doar voi cu sotiorul, sa va rasfatati, ca urmeaza multe momente cand nu mai aveti timp de intimitati si de clipe doar pentru voi doi :) Toate momentele au bucuriile lor, asa ca enjoy the moment :)

De azi intr-o saptamana am si eu morfofetala si abia asteptam sa vedem ce ascunde bebe intre picioruse si sa vedem ca e totul bine!

Va pe toate!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

21 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Neata, burtici! Asa zic si eu, ca dupa ce intram in concedii pe forum va fi mai multa activitate. De asta am absentat si eu asa de mult, pt ca pe langa munca plecam si in weekend-uri din Bucuresti si eram tot timpul obosita. Nici nu mai deschideam calculatorul acasa.

Bya, si eu imi calculasem asa, sa intru de la 30 de saptamani in prenatal si nu pricep ce-i cu chestia asta cu 32 de saptamani. Eu am vb cu cineva care tinea loc doctorului meu si pe 18 iunie cand merg la consultatie o sa incerc sa clarific. Mi se pare aberant sa mi se nege un drept pt care eu platesc asigurarea de sanatate. Eu nu tin neaparat sa ma odihnesc, stiu ca-mi va lipsi serviciul, dar noi tre sa renovam 2 apartamente si sa facem o mutare din bucuresti in alt oras, plus cumparat mobila etc. Deci ar fi bine sa fiu odihnita si nestresata pentru asta Plus ca vreau sa am timp mai mult sa citesc despre sarcina si bebe in primii ani, caci am o tona de carti pe care doar le-am frunzarit din cauza lipsei timpului. Si fiind la prima sarcina simt ca nu stiu mai nimic

fericita 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Elfica, bafta la morfofetala!

Am inteles ce vrei sa spui cu indeminizatia, dar de multe ori indemnizatia asta inseamna o suma mai mica pe luna decat ai lua cand esti in concediu. Cel putin asa e la mine Dar eu tot imi iau din timp concediul prenatal din motivele expuse mai sus

fericita 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bya_me spune:

Sunt perfect de acord cu Elfica !!! Eu sarcina trecuta de-abia asteptam sa intru in concediu si adevarul este ca m-am si plictisit pe ici pe colo, dar in mare m-am tinut ocupata cu pregatirea pt bebe: aranjarea camerei, comandarea mobilei, si multe altele pe care trebuie sa le mai cumperi, sunt o gramada: de la hainute, la tot felul de accesorii si ustensile care ti le trebuie pentru ingrijirea bebelusului...eram toata ziua prin magazinem comparam preturi si alte cele...Am si citit destul de mult despre ingrijirea copilului in primele luni de viata, am scormonit youtube-ul sa vad cum se fac baite, cum se schimba pampi, cum se face igiena la fetite si multe altele...
Acum la a doua sarcina am zis ca nu mai intru in concediu asa repede mai ales ca acum imi place la lucru ceea ce fac si ma tine in priza si imi prinde bine...dar am iar atatea de facut si de pregatit: de umblat iar dupa mobila, de cumparat hainute, de sortat hainute pe care deja le am, o sa fie destul de putine care sa mearga si la baietel, si multe multe alte treburi casnice pe care nu am mai apucat sa le fac de cand m-am intors la lucru si am ramas in urma cu ele Asa ca probabil ca tot la 30 sapt o sa intru in concediu

Bia mamica de fetita scumpilici de 2 anisori si 23+ de

Mergi la inceput

salutari burticute !!!

se pare ca dupa ziua de ieri ( plina de plimbari si munca ) astazi am recuperat ... ne-am trezit tarziuuuuu !!!

va citesc pe fb si nu reusesc sa prind prea bine firul , asa ca prefer sa postez aici ...
am vazut ca sunt mamici carora le este "frica" (superstitie) sa cumpere lucruri inainte ... asa am fost ( sunt ? ) si eu ...dar a fost mult prea puternica dorinta de a tine in mana lucrusoare , carut , patut ca pana la urma le-am adus pe toate acasa ... deja sunt plina de hainute pana pe la un an jumatate - doi ... nici nu stiu daca mai are sens sa cumpar ceva ... valtoarea cheltuielilor deabia deacum va incepe , odata cu reducerile , si noi ce vom face atunci ? cand deja avem hainute cat sa imbracamm doi copii ???

sincer eu incerc sa-mi pun ordine in lucrusoare ,sa decid cand vor fi de spalat - (si cu ce detergent trebuiesc spalate ???) - si deabia atunci sa-mi fac o listuta cu ce ramane de cumparat in iulie -august ...

apropo ca veni vorba de detergenti ...de mult vroiam sa va intreb , dar acum ca a cam venit momentul regruparii hainutelor si punerii lor la loc de cinste ( si de facut gentuta de spital )... voi ce detergent veti folosi ??? si nu-mi spuneti sapun de casa , ca eu nu stiu de unde as putea face rost ...

25 +

Mergi la inceput

si ca sa continuu cu ce ma framanta ... cam cate body-uri folositi in primele luni , cati pantalonasi , hainute in general ... am senzatia ca eu am cumparat cu mult peste ce va putea folosi fiica-mea ( vai ce bine suna !!!) spre exemplu pana la sase luni ...

am inteles ca trebuiesc body's direct pe piele dupa , unul cu totul -zis pijamalutza) , pantalonasi , bluzite , chimonou (tip o gecusoara de-a'ntregul pentru iesiri afara in lunile de frig ) ...
si altceva ? ( in afara de creatii si rochitele sau costumase de flacai ) ; ma refer doar la lucrusoare urgente si necesare ...si cam cate din fiecare ...

pup

25 +

Mergi la inceput