Bobocei de sept-oct 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 12
lalu85 spune:
Fetelor sunt fff suparata si am plans astazi....
Acolo unde lucrez eu sunt probleme la serviciu si m-au anuntat astazi ca ar fi bine sa intru urgent in medical sa nu fiu data afara....in ciuda faptului ca exista o lege care protejeaza gravidele
Siplec frumusel urgent la dr. pt ca de maine pleaca din tara pana luni si trebuia sa ajung neaparat azi...ajung la ea, imi spune k ma ajuta si imi da medical, doar ca trebuie sa-mi faca un eco...zis si facut....la eco imi spune ca bb este mai mic si ca trebuie sa vada 4D, doar ca eu nu-l aveam la mine ca veneam de la serviciu; si a zis luni sa ma prezint cu 4D la ea sa vada dak e ceva in neregula cu bb. Eu i-am spus ca atunci cand l-am facut a zis ca este ff bine si nu inteleg care este problema si a zis ca vrea sa-l mai vada odata sa se convinga ea ca e totul in regula. Acum bb are 1126gr, iar la 4D acum 3 saptamani si 3 zile avea 530gr +/-77gr.
Voi ce stiti? credeti ca nu sa dezvoltat bine? este intr-adevar prea mic?
lalu85 29+ cu
carmen spune:
Lalu, nu bag mana in foc dar nu cred ca aveau cum sa te concedieze, nu au voie sa concedieze o femeie insarcinata.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
lalu85 spune:
daa....teoretic nu au voie stiu si eu ce spune legea si stiu si ei....doar ca acolo este o poveste delicata....nu intru in detalii ca deja mi-e sila de ei...
lalu85 29+ cu
lulutza_1980 spune:
lalu85 sper din tot sufletul ca cel/cea care te-a anuntat ca ar fi un risc daca nu-ti iei prenatal sa nu fie el/ea in situatia asta si sa nu incerce sa profite spunandu-ti tie sa "pleci" ca sa fie sigur ca mai are post de munca ...sper sa nu fie rautatile de mai sus ca atunci e dureros cand descoperi ce mici hiene ai avut pe langa tine ... si eu cred ca nu s-ar putea in fel si chip sa te dea afara pentru ca tu ai avea dreptul sa-i dai in judecata si sa castigi atat cat nu face firma ( sau locul unde lucrezi )... asa ca nu cred ca sunt atat de idioti sa-si riste jobul si sefii ...
in orice caz nu te mai consuma si da-ti timp sa ai mai multe cunostinte , mai multe date cu ce se intampla mai exact la munca ... nu mai intra in panica , ca se rasfrange asupra sarcinii...
si sa stii ca exista ricul ca medicul pe care il ai sa astepte ceva in plus pentru ca urmeaza sa-ti faca un "serviciu" si sa te sperie usor cat sa iti dea impresia ca il intereseaza si ca tu trebuie sa remarci asta ...ca el se zbate si ........
asa ca nu te consuma si repet , da timp timpului ...se rezolva toate , trebuie sa fii pozitiva !!!
25 +
Elfica spune:
Nici eu nu ma pricep, dar si eu cred la fel, incearca un abuz si daca tine, tine, daca nu, nu. Ti-ai luat deja medical si apoi intri in prenatal asa cum ti-ai propus sau nu ai pus botu' la cererea lor? Macar incearca sa ii mai amani putin, sa castigi cateva zile, le spui ca nu dai de medicul de familie etc. Dar din cum ai povestit tu, cred ca deja ti l-ai luat, ca pleca medicul. In fine, asa a fost sa fie! Nu te mai stresa cu bebe, ar fi vazut daca era ceva neplacut. Iar ramaneri in urma se intampla la finalul sarcinii, cel putin asa am patit eu: la inceput si mijloc de sarcina mereu era mai mare cu cateva zile, spre final a ramas cu cateva zile in urma, doctorita spunandu-ne ca materialul genetic isi spune cuvantul la un moment dat si cum amandoi parintii eram mici, normal ca si bebelina era pe masura. In plus, masuratorile sunt pur orientative, se fac niste calcule, pe baza dimensiunilor oaselor, greutatea e clar aproximativa... spre ex. cu putin inainte sa nasc mi s-a spus ca are 3 kg si de fapt a avut la nastere doar 2.500, desi mai trecusera cateva zile si ar fi trebuit sa ia in greutate fata de 3. Si nici nu a scazut, ci doar masuratorile erau orientative. Nu plange si nu te consuma, ca mai rau iti face. La fel si pentru Carmen: in niciun caz nu te pune pe bocit, ca mai rau ii faci lui bebe! Burta trebuie sa se relaxeze, nu sa o intaresti de la incordat si suspinat! Putina odihna nu strica si fii optimista ca daca esti cuminte, se va rezolva si nu va trebui sa stai prea mult la orizontala! Citeste ceva frumos sa iti fuga gandul in alta parte!
pentru amandoua ingrijoratele!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
21 +
norma36 spune:
Elfica: se ia in calcul la indemizatie si luna nasterii.Si eu sunt de acord cu prenatalul atat pentru faptul ca esti mai linistita si tu si bebelusul cat si pentru partea financiara.
21+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto
Elfica spune:
Norma36: Mie cand mi-a completat contabila fisa cu salariul pentru ultimele 12 luni imi spunea ca nu se ia in calcul si m-am gandit ca e asa ca daca una naste pe 1 si alta pe 31 ar fi injust, in caz de schimbari de salariu in luna de inceput, ca fie o prinzi in calcul, fie nu. In fine, mie nu stiu exact cum mi-a calculat, ca nu am analizat. Mi-am facut un calcul aproximativ, iar suma a fost tot pe acolo... Acum nu stiu cum va fi, ca trec dintr-un CIC in altul. Ar trebui sa trec pe la primarie sa aflu exact, ca nu pierd ceva din lipsa de informare. Am citit la un moment dat ceva cum ca se prelungeste automat dosarul daca vin cu doua luni inainte de nastere si depun nu stiu ce acte, fara sa mai fie nevoie de un nou dosar cu toate actele, indemnizatia venind in continuare. Acum nu stiu daca si cuantumul acesteia ramane schimbat, in caz ca aleg un an sau se modifica. Bine, si eu sper sa se modifice si sa pot sta tot doi ani cu bebe, dar nu stiu cat se vor gandi politicienii la noi. Traiesc insa cu speranta...
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
21 +
stella87 spune:
Da Elfica, nici eu nu ma gandisem ca la prenatal nu se ia CAS-ul, O sa-mi fac niste calcule Oricum, eu iau prenatalul cat de repede pot ca am nevoie de o pauza.
Lalu, sper sa fie doar niste neintelegeri la job, oricum poti oricand sa-ti iei concediu de odihna daca ai zile si daca n-ai reusit sa iei medicalul. Din cate stiu, in lege se specifica ca daca firma e in faliment are voie sa dea afara chiar si femei insarcinate. Am citit pe undeva cand ma interesam si eu de legislatia pt femei insarcinate.
Am gasit acum intr-o carte ca in saptamana 30 copilul tre sa aiba aprox 1300 g si o lungime de 27 cm de la cap la calcaie. Eu cred ca esti in grafic
In alta ordine de idei se pare ca am si eu parte de acele contractii cu burtica intarita, fara sa fie insa durerioase. Cum ai spus tu Carmen, cand ma ridic de pe scaun mi se intareste pret de cateva secunde, dupa care ma lasa. Asa mi s-a intamplat azi toata ziua. Ce-i drept am alergat sa prind autobuzul azi dimineata Nu mai fac greseala asta. Oricum senzatia asta de burta impietrita si modul cum ma apasa in jos ma termina psihic. Mi-am sunat medicul sa vad daca tre sa fac ceva si evident ca n-a raspuns. O sa iau acu un no-spa si asta e. Sper sa fie ceva trecator. Sper sa ne treaca repede contractiile astea ca-s tare neplacute.
Va pe toate!
fericita 25+ cu
_Irene_ spune:
Eu ma gandeam la situatiile similare celor in care ma aflu eu si anume: vreau sa stau acasa 2 ani, deci din momentul in care as intra in CIC as lua 12 mil pe luna, ceea ce inseamna ca pentru mine nu mai conteaza cat am castigat in cele 12 luni anterioare nasterii, pentru ca indemnizatia este fixa si nu se mai raporteaza la veniturile anterioare. Totodata, 12 mil ar insemna mult mai putin decat suma lunara care mi-ar reveni in perioada de postnatal (restul ramas din cele 126 de zile din concediul de maternitate), asa ca interesul meu este sa intru cat mai tarziu in CIC. Iar inainte de nastere am salariul normal sau concediul medical obisnuit, dar care am remarcat ca e aproape cat salariul (n-am vazut vreo diferenta semnificativa pentru ca am inteles ca in timpul CM nu se mai retine CAS-ul).
Aceasta ar fi varianta optima pentru cele care au salariul mai mare de 12 mil si vor sa stea in CIC 2 ani, daca nu se schimba legea intre timp.
In caz contrar, evident datele se schimba si trebuie analizate altfel lucrurile si facute socotelile.
In alta ordine de idei, in caz de reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare concedierea poate fi facuta si daca esti in concediu (indiferent ca e CO, CM, CIC), deci in situatia asta nu ar fi o solutie nici intrarea in medical. Dar sper ca nu este cazul lui Lalu, probabil sunt altfel de probleme. Oricum, eu cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi si sa profiti de faptul ca stai acasa si o sa ai mai mult timp sa te pregatesti pentru marele eveniment. Nu merita sa te consumi.
20+
norma36 spune:
Eu am vazut fisa tip de la primarie care trebuie completata si se specifica clar ca trebuie salariul si pe luna in care s-a nascut bebelusul; stiu caz in care a nascut pe 1 a lunii si i s-a luat in calcul si venitul pe luna respectiva.
23+
_
3 FIV-uri si un FET in Debrecen cu dl doctor Bodnar nereusite, FIV 4 reusit in ianuarie 2012 tot la Debrecen, cu dl Bodnar - Doamne ajuta in continuare !
MTHFR C677T in forma heterozigota, mutatia factor XIII Val34Leu heterozigot, tiroidita hashimoto