Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 5
Raspunsuri - Pagina 14
megbeng spune:
multumim mult de urarile pentru cele 3 lunite! ana va pupa pe toate!
lady_x , de unde ai comandat marsupi plus? mai ai linkul? eu stau muuult afara cu copiii daca e vreme buna..recordul a fost cam de 5 ore; la 1 il iau pe cel mare de la gradi, ii dau de mancat si la 2-2.30 iesim in herastrau; el cu bicicleta, eu cu ana in carucior; uneori facem un ocol pe la piata; luam de acasa si ceva gustari (iaurt, biscuiti, fructe), eu im iau de citit..maitei se da cu bicla, mai ia o pauza de gustare, apoi un leagan ceva..eu mai fac ture cu caruciorul, mai stau pe cate o banca. seara incerc sa fiu in casa la 19.30- 20 maxim...il hranesc pe cel mare, il spal, il bag in pat, il scarpin si ii spun o poveste scurta..apoi preiau bebele de la sot, ii facem baita (uneori ii spalam in acelasi timp, eu bebele, tati pe matei), alaptez, schimb pemparsul..si pe la 9.30 adoarme si fata.
treburi fac dimineata, dar eu sunt genul repezit, cu motor in fund si probabil de aia ma incadrez in timp..bine, am noroc de somnul de frumusetre al fetei, are dimineata tine si cate o ora jumate..atunci fac de mancare, pun o masina de rufe/vase, intind rufe, uneori calc ceva, dar partea consistenta de calcat o face tanti..si curatenia la fel.
dara, apropo, ai vb cu tanti de la curatenie?
danaang, la noi sughitul s-a rarit acum, recent, spre 3 luni..cu tot tinutul nostru la eructat, da..deci inca nitica rabdare si sigur scapati si voi!
strumfy, fata mea nu se rostogoleste..e si mai grasuta, deci nu ma astept sa o faca prea repede, insa incepe sa se intoarca mult spre o parte, mai ales daca ii pun ceva atractiv, un desen colorat de ex.
JD, felicitari pentru evolutia lui euan! mamica fericita, ce sa mai!
happy, felicitari si voua! prevenar nu am facut..dar sunt tot mai tentata sa fac rotarixul..care vad ca nu se mai gaseste la farmacia tei! poate apare pana pe 18 cand avem noi programare..
tania, cu salivatul si pumnuletul..distractia abia acum incepe! join the club!
meg,dematei(9.02.2007) si Ana (7.03.2012)
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
Lady_X spune:
meg de aici am luat marsupi http://www.hiphip.ro/products/port-bebe-marsupi-plus
Eu am luat varianta de vara, dar aici e descris mai bine. Eu m-am uitat si la filmulete cum se pune, si ma gandeam ca in realitate mi-o fi mai greu, dar chiar asa de simplu mi-a fost, cum pare in filmulete
Super cum te descurci cu 2 bebei. Eu sunt si genul mai comod, dimineata lenevesc la cafea, pe net sau televizor.. nici nu-i de mirare ca nu ma incadrez cu toate, mai ales ca eu trebuie sa si mulg laptele, mititelul meu nici cum nu vrea sa suga. Ma consolez ca in timp o sa reusesc si eu sa fiu mai organizata, pe masura ce o sa-si faca si el un program.
Mami de Adrian, 31.03.2012
mirela2 spune:
buna mamici
va readuc in atentie colaceii de inot pentru bebelusi
se folosesc din prima luna de viata, puiutii nostri sunt obisnuiti sa pluteasca in apa inca din burtica mamei
nu va fie teama, copilasii stau foarte confortabil cu ei la gat si au manutele si picioarele libere
aici ii puteti vedea
nu ezitati sa mi puneti cate intrebate doriti.
o zi buna
dara76 spune:
Lady, daca era otita nu trebuia sa-l doara si la primii 50 de ml??? Dupa 50 de fapt incepe refluxul, senzatie de prea-plin, ca ar vrea sa ragaie si iese sau nu iese ragaitul - cica unul din semne ar fi daca face ochii mari asa cand incepe sa se agite dupa aia 50 ml. Miruna asa incepe, la 50-60 ml si daca urmaresc, cand o ridic, imi pot da seama ca-i vine inapoi pe gatut, plescaie, inghite, etc. Si tot asa, daca ragaie se elibereaza presiunea si mai papa, nu mai plange la fel.
Eu am trecut inapoi la o gaura la tetina in loc de doua gauri si pare un pic mai bine, sa vedem daca tine minunea.
Meg, n-am vb cu tanti, ca mai mult voia mama mea, iar mama mea e cam amanatoare asa - ar fi vrut mult atunci inainte de botez, atunci plecase tanti la tara si dupa aia nu o mai "arde" la fel pe mama. Ca la mine deocamdata face sotul, sa vedem cat il tine, ca inainte nu facea curat, ma lasa numai pe mine, acum vad ca face pentru Miruna.
mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)
happylica spune:
Am intrat sa va povestesc inca o isprava de-a nasei.. dar si sa ma laud cu ce am facut.
Aseara Alexia mi-a plans pan ape la 1 si ceva.. adormea si se trezea chitaind. S-a trezit la 7, am schimbat-o.. a mancat si a adormit. M-am mai asezat si eu langa ea.. si am atipit. Ma trezesc ca aud zgomot in casa. Buimaca din somn.. nu intelegeam ce se aude. Noi stam in zona de case. Ghinionul meu e ca nasii stau aproape de noi. Mare ghinion.
Cand ma dezmeticesc.. o vad pe nasa cu fiisa imi bantuiau prin sufragerie.
Mi s-a ridicat parul in cap de nervi, pt ca nu e prima oara cand o gasesc in casa. Eu nu stau sa incui usa ca mi se pare aiurea sa stau cu usa incuiata. Please tati la serviciu si o lasase descuiata. Eu cred ca-s toti oamenii ca mine.. eu num erg in casa nimanui fara sa il sun sa intreb daca e acasa si daca e dispus sa ma primeasca. Am aceeasi pretentie.
Asa.. revenim. Era 9.30. nu mi se pare deloc o ora potrivita pt vizite. Fie ele si anuntate.. apai neanuntate.
m-am enervate instant si i-am zis ‘ stii ceva? Sa fie ultima oara cand imi intri in casa asa. Prima oara nu e, dart e rog sa fie ultima. Eu niciodata nu ti-am intrat in casa asa sin u o s-o fac vreodata, te rog sa faci la fel. Acum te rog sa iesi!’
credeti-ma ca am spus-o pe un ton destul de hotarat. A luat-o pe fiisa in brate sin u mai nimerea usa.. si spunea ‘scuza-ma, scuza-ma’
a iesit, am trantit usa, am incuiat-o si asta a fost..
stiu, poate nu e tocmai ok cum am procedat, dar deja nu o mai suport. Am mai scris eu cate ceva despre ea… si ar fi multe de spus.
Eu am zis asa.. ca daca nu putem fi prieteni, macar sa pastram aparentele. Dar se pare ca nu prea am cu cine.
Oare are senzatia ca daca m-a cununat si mi-a botezat copilul ii sunt datoare cu ceva? Daca da, sa-mi spuna, sa-mi platesc datoriile si sa ma lase d.. in pace.
Gata, m-am racorit.
Lady, Alexiei i-am pus Otocalm. Daca ii citesti prospectul, te ingrozesti. Dar eu am mers pe mana pediatrului.
La noi s-a manifestat cam asa: Alexia, ca orice bebelus sta cu burtica pe mine si tati. Sta cu caputul intr-o parte. Incepuse san u mai stea asa, statea numai cu capul ridicat in unghi de 45grade sic and totusi aseza caputul, plangea si il ridica imediat. Asta a fost primul semn. Apoi a inceput sa aiba o senzatie de voma. Nu avea nimic in gurita sau gat, dar facea ca si cum i-ar veni sa verse. Asta a durat 1 zi. A 2a zi deja plangea rau din nimic (aparent). Se trezea plangand, facea crize urate. Temperatura era de 37.8
Am mers imediat la pediatru, si primul lucru care mi l-a spus a fost ca e de la urechi. Am zis.. ehh.. stie el. Cand a apasat-o usor langa urechiuse.. a inceput sa urle..
Asa a fost la noi. Acum daca o apas.. nu are nimic. Poti incerca sit u acasa asa. Daca ai dubii, nu-I mai administra nimic.
m-am racorit
as vrea sa ii scriu un mail sa ii spun tot ce am de spus. ca asa.. face to face nu e genul care sa isi asume responsabilitatea faptelor ei.. si s-ar termina urat discutia. voi ce ziceti?
Mirela, mami de Alexia
SuperMami_1 spune:
Bravo, Happy ca ai pus-o la punct! Si eu in locul tau tot asa faceam...cred ca s-a umplut paharul la tine si ai lasat diplomatia la o parte, dar bine i-ai facut, nu e ora de vizite neanuntate. Ce cauta la ora ai a la tine in casa?
JD si Happy, felicitari pentru bilantul bun. Si noi am fost la control si avem 6400g si 59 cm...ne apropiem vertiginos de 7 kg
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
happylica spune:
Miha, nu e vb doar de ora. e vb de principiu. putea sa fie si 14-15 sau seara ora 19. m-a deranjat mereu la fel de tare.
m-am gandit mult la o eventuala discutie cu ea.. si am ajuns la concluzia ca mi-e rusine sa ii spun niste lucruri. dar tot eu am zis apoi.. pai mie mi-e rusine sa ii spun niste chestii care imi creeaza clar un discomfort.. dar ei nu ii e rusine sa le faca oare?
super si la voi bilantul lunar. bravo!
ronina, da. despre ala e vb. a pus si dara link pt prospect. multumesc dara!
Mirela, mami de Alexia
happylica spune:
fetele, bebelusii vostri sunt pasionati de jucarii? Alexia mea nu. sa ma ingrijorez? rade la orice, e atenta la orice.. dar cu jucariile nu are nicio treaba.
Mirela, mami de Alexia
SuperMami_1 spune:
Nici al meu nu e pasionat de jucarii, mai degraba de pereti, tablouri, icoane, interupatoare. Eu nu ma ingrijorez ca nici lui Rares nu ii placeau asa de tare la varsta asta, daca se uita la noi ne zambeste si ne gangureste eu sunt fericita
Deci, Happy, stai fara grija!
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
happylica spune:
da, si noi avem un intreg reperoriu. e un deliciu cand gangureste si rade
Mirela, mami de Alexia