COPII DIFICILI SAU SITUATII DELICATE

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Niciodata nu am luat o jucarie de la copilul meu sa o dau unui alt copil musafir sau nu, ca asa e frumos. Eu nu muncesc ca e frumos.
Daca musafirilor mei nu le-a trecut prin cap sa-si aduca vreo jucarie... pt ca oricum la noi sunt destule atunci sa se joace cu orice nu se joaca la momentul ala copilul meu.
Eu indiferent unde ma duc am in geanta masinute, canute, servetele si tot felul de prosti pe care nu le car de placere ci de nevoie.
daca alta mama nu se gandeste la asta ... e numai problema ei.

Asta este foarte urat...si nu-mi voi cere scuze ca o spun, ca "asa e frumos".

Se intampla uneori sa vina in vizita inopinanta, o buni cu nepotica. Fetita mea se joaca. Ce ar insemna? Sa interzic fetitei celeilalte sa se joace cu jucariile copilului meu, pentru ca noi muncim pentru ele si bunica/mama n-au avut chef sa care toate variantele papusilor, mingilor, carucioarelor, plusurilor, etc, pe care le are fi-mea?

Alt exemplu: ziua fetitei mele, desface cadourile, are jucarii noi, incepe sa se joace. Ce ar trebui, sa cer parintilor sa vina cu jucariile copiilor lor, ca a mea poate nu vrea sa le imparta in primele 5 minute?

Ce sa-i fi facut atunci baietelului care i-a folosit caruciorul pentru papusi, extrem de scump, cumparat doar de cateva zeci de minute si caruia i-a indoit o roata?

Stii ca oricate jucarii ar avea, orice copil va vrea sa se joace cu jucaria altuia?

Eu una, n-as vrea sa-ti fiu "musafir"! Mi-e suficienta ideea ca parinti ca tine, sunt destui prin parc. Din pacate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Ioi,cum sa pedepsesc ca a varsat?Mai bine ca nu s-a sufocat cu voma....

Se poate chiar mai rau, Mada!

Acum 2 saptamani, cand am fost in excursie cu gradi, de la caldura sufocanta din autocar (s-a stricat AC-ul ), multor copii li s-a facut rau. Un baietel care statea langa noi, a vomat in punga, dar de la accesul de tuse, a scapat punga pe jos. Mama lui i-a dat o palma instantaneu si-a inceput sa urle la el...

Din tot autocarul, am fost singura i-a zis vreo 2, sa ma tina minte toata viata!!! Cum mai, sa lovesti un copil? Cum sa lovesti un copil caruia ii este deja foarte rau??? N-o sa uit niciodata privirea bietului pui, cu hainutele ude de voma, cu lacrimi in barbie si cu urma unei palme pe obrazul alb...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Mi s-a facut pielea de gaina si m-a luat o stare de rau instantaneu...

Mai si noi muncim pentru jucariile Evei...si totusi daca un copil vrea sa se joace cu a ei,negociem si i-o dam si lui....cum sa sfarami bucuria unui copil asa?

Ela_04,aici sunt si eu de acord cu Raza...la gradinita cum crezi ca va fi?Ia zii tu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Copiii-s la fel peste tot...in restaurantul hotelului din Turcia, un pici si sora-sa (la vreo 4-5 ani) s-au autoservit din caruciorul Ameliei. Mama lor (cred ca erau ori turci, ori rusi) n-a avut nici o reactie.

I-am lasat sa le puna la ei pe masa, bineinteles ca s-au plictisit in secunda 2, dupa care am venit si le-am recuperat. Mama a ingaimat ceva, un fel de scuza cred...mie mi se pare ca erau totusi cam mari ca sa ia netam-nesam jucariile unui copil de 1 an. Dar poate gresesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Niciodata nu am luat o jucarie de la copilul meu sa o dau unui alt copil musafir sau nu, ca asa e frumos.

cu asta sunt 100% de acord.
insa... daca am un copil in vizita, normal ca are voie sa se joace cu jucariile fiica-mii, nu astept sa vina ala cu jucariile de acasa. e ceva de la sine inteles ca gazda sa puna la dispozitie jucariile, asa la ce sa mai vina copilul in vizita, daca isi cara jucariile proprii dupa el? nu mai bine sta acasa la el?

dar partea cu "sa iau partea copilului strain, nu alui meu" doar ca sa dau bine in fata parintilor, asta nu o fac.
daca copilul e destul de marisor, il las pe el sa imparta jucariile, ii pot sugera verbal ca e frumos sa imparta jucariile, sau sa-i dea celuilalt copil ce jucarii vrea.
daca copilul meu e genul care nu imparte nimic, mai degraba nu mai chem pe nimeni in vizita. de ce sa ma leg la cap daca nu ma doare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

eu nu stiu daca ela_04 a spus ca cei veniti in vizita nu au voie sa se joace cu jucariile copilului ei, ci ca nu ia jucaria din mana baietelului ei pt a i-o da vizitatorului. eu cel putin asa am inteles. Si daca asta a spus, eu sunt de acord cu ea. Si la noi daca vine cienva in vizita, incercam sa ii facem pe copii sa se joace impreuna, sau fiecare cu ce ii place, dar daca se lasa cu scandal pe o jucarie, cel care o are in mana atunci are prioritate. Incercam sa ii impacam, cel ce pofteste jucaria este rugat sa aiba putina rabdare, celuilalt i se explica de obicei ca e mai amuzanta joca impreuna decat cearta, este rugat ca imediat ce se plictiseste, sa i-o dea si celuilalt putin.

In contr-exemplu am o prietenea care tot timpul si-a obligat copilul sa cedeze jucariile in favoare vizitatorilor, lasandu-se de fiecare data cu plansete, suprari, amenintari si chiar pedepse (ea isi pedepsea copilul pt ca tipa si facea prea urat cand il punea sa dea jucaria pe care nu avea chef atunci sa o imparta, in ciuda insistentelor mele sa il lase in pace). Rezultatul este ca acum baiatul ei nu prea il suporta pe al meu (care deisgur ca a prins 'smecheria' si cum nu putea lua o jucarie se ducea cu para la mama baietelului care il obliga pe al ei sa cedeze in fata la al meu) si foarte rar ne mai intalnim acum cu copiii si reusim sa avem o vizita fara incidente si certuri intre baieti.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

In contr-exemplu am o prietenea care tot timpul si-a obligat copilul sa cedeze jucariile in favoare vizitatorilor, lasandu-se de fiecare data cu plansete, suprari, amenintari si chiar pedepse (ea isi pedepsea copilul pt ca tipa si facea prea urat cand il punea sa dea jucaria pe care nu avea chef atunci sa o imparta, in ciuda insistentelor mele sa il lase in pace).

vai, ce trist! ce trebuie sa fie in sufletul copilasului ala care constata zi de zi ca mama lui tine partea unui strain, nu propriului copil!
si pt. mama lui conteaza mai mult sa dea bine in fata celorlalti ca ea e "buna" decat suferinta propriului copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
Niciodata nu am luat o jucarie de la copilul meu sa o dau unui alt copil musafir sau nu, ca asa e frumos. Eu nu muncesc ca e frumos.
Daca musafirilor mei nu le-a trecut prin cap sa-si aduca vreo jucarie... pt ca oricum la noi sunt destule atunci sa se joace cu orice nu se joaca la momentul ala copilul meu.

Am o prietena care are o fetita de 1,8 ani. Duminica a venit pe la noi si se tot plangea ca in parc mereu alti copii ii smulg jucariile din mana iar copila nu reactioneaza in nici un fel... se uita la ea si pleaca mai departe. Nu tipa, nu smulge jucaria proprie ...nimic...

In timpul in care tot vorbeam noi ...o alta mamica (gasca mare ) se duce si cumpara niste pufuleti cu surprize... pt fiecare copil o punga si o jucarie implicit.
Baietelul meu se uita la jucarie, o cerceteaza si apoi se duce la jucaria fetitei sa se uite ce are ea. O ia din mana ei iar aceasta se intoarce si pleaca...
La care mamica imi spune...uite vezi!
Da. vad. Vad ca tu stai si te uiti neputincioasa la ea fiindu-ti jena sa intervi. Din cauza ta copila are aceasta reactie.
Modelul sta la noi parinti. Daca tu nu reactionezi nici ea nu o va face pt ca pt ea asta reprezinta normalul.
Baietelul meu s-a uitat la jucarie dupa care ia aduso inapoi.
Intodeauna l-am invatat ca daca vrea o jucarie de la alt copil trebuie sa fie pregatit sa dea o jucarie in schimb...
Daca copilul respectiv tot nu vrea sa faca schimbul ...asta e... asteptam sa se plictiseasca copilul sau ne gasim alte jucarii misto.
Dar cum sa-mi ridic eu copilul de pe o masinuta cand mai am vreo trei doar ca o vrea alt copil care e musafirul nostru...
Mai ales daca el nu vrea!
Putin imi pasa ca "asa e frumos"... asta imi pare o ipocrizie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ramonika, eu am incercat de multe ori sa vorbesc cu prietena asta a mea, i-am spus cum vad eu lucrurile, am rugat-o de multe ori sa il lase pe cel mic in pace, am insistat pe langa ai mei sa nu ajunga in situatii conflictuale. i-am dat ca exemplu cum s-ar simti ea daca eu as veni la ea si as incepe sa ii incerc rujurile, hainele , i-as lua cheile si as da o tura cu masina, ca doar imprumut, folosesc un pic, nu le iau de tot. Nu a tinut ... ea zice ca nu e asa, ca cel mic e copil si el trebuie sa imparta, sa nu creasca un egoist.
Desigur, rezultatul e exact opus la ceea ce si-a dorit ea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Ramonika, eu am incercat de multe ori sa vorbesc cu prietena asta a mea, i-am spus cum vad eu lucrurile, am rugat-o de multe ori sa il lase pe cel mic in pace, am insistat pe langa ai mei sa nu ajunga in situatii conflictuale. i-am dat ca exemplu cum s-ar simti ea daca eu as veni la ea si as incepe sa ii incerc rujurile, hainele , i-as lua cheile si as da o tura cu masina, ca doar imprumut, folosesc un pic, nu le iau de tot. Nu a tinut ... ea zice ca nu e asa, ca cel mic e copil si el trebuie sa imparta, sa nu creasca un egoist.
Desigur, rezultatul e exact opus la ceea ce si-a dorit ea .

Exact asta ii spuneam eu prieteni mele, doar ca nu-i 'luam' masina din garaj, ci in timp ce ea o conduce eu o rog sa traga pe dreapta, sa se dea jos si plec eu cu masina o tura; ea sa stea pe marginea drumului sa astepte pana ma satur eu de plimbat.
Nici noi nu luam niciodata jucaria din mana Victoriei sa o cedam altuia care o vrea mai mult, e mai mic, etc. Ii spun, in schimb, sa se mai joace ea cateva minute si apoi sa i-o dea si celuilalt. Eu am crescut asa, ca mi se luau intotdeauna jucariile sa li se dea altora; de cate ori pleca cate un copil de la noi, pleca cu cate o jucarie; o fetita a plecat cu ursuletul meu preferat, oferit cu generozitate de tatal meu, doar ptr. ca fetita l-a vrut. Asta prin '88. Nici acum nu l-am iertat si nu-i inteleg gestul facut; nu am primit niciodata ursul inapoi, desi mama fetitei a zis ca-l aduce 'maine' inapoi. Maine a trecut acu' 24 de ani!!! Acum vreo 15 ani taica-meu s-a oferit sa-mi cumpere unul mareeee, cat mine, sa-l iert ptr. panda meu. I-am explicat ca nici alti 50 de panda identici cu al meu nu i-ar lua vreodata locul acelui panda si mi-am jurat ca eu nu o sa iau niciodata nimic de la copilul meu sa dau altui copil.
Edit: cand dam jucarii vechi sau chiar si hainele ramase mici, intotdeauna le alegem impreuna. Nu dau nimic fara voia si fara aprobarea ei.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput