COPII DIFICILI SAU SITUATII DELICATE
Raspunsuri - Pagina 4
hribg spune:
In general, copilul "dificil" este un volitiv care incearca, constient sau nu, sa-si impuna personalitatea si nu suporta ingradirile. Excludem din obiectul prezentelor insemnari tulburarile de comportament ale copiilor cu deficit intelectual ori psihopatie.E bine de citit despre ei si de vb despre practica cu ei....lasa de dorit faptul ca ai scris si ai vb la un titlu ce nu ti se parea potrivit mai ales ca nu prea ai inteles subiectul.
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hribg lasa de dorit faptul ca ai scris si ai vb la un titlu ce nu ti se parea potrivit mai ales ca nu prea ai inteles subiectul. |
Multumesc pentru nota, duamna profesoara.Stau jos acum, cuminte, da?
p.s. Vad o inclinatie foarte puternica la tine, de a tot cataloga si imparti persoanele si raspunsurile in bun/rau ( ori mai degraba imi convine/nu-mi convine). Nu ma deranjeaza, (te) sesisez doar. Ma bucur doar ca nu-s asa, ca nu ar fi usor de trait cu mine in casa (ca mama, sotie) cu asa niste apucaturi.
JuliaSM spune:
citat din mesajul lui hribg In general, copilul "dificil" este un volitiv care incearca, constient sau nu, sa-si impuna personalitatea si nu suporta ingradirile. |
Daaa, fereasca sfantu' sa lasi pe copil sa isi impuna personalitatea. Aia trebuie ingradita,anihilata si bagata in matrita lu' 'copilu perfect educat' ( aka 'marioneta mea').
Btw, tu suporti sa ti se ingradeasca drepturile si libertatile? Cum e sa nu se tina cont de personalitatea ta?
Ia vezi ca te-ai cam zbantuit in raspunsuri pe forum pe-aici si ai cam vomat pe unii,altii ( vezi Ilinca), asta apropo de patania cu fiul tau. Ce-ar fi sa primesti o morala serioasa acum, pentru ca nu te-ai purtat ca o persoana cu maniere!?? Si sa ceri scuze celor pe care i-ai atins cu vorba.Si sa pleci acasa repejor.
Nu-ti convine ce ti-am scris, nu? Ia uite ca nici copilului tau nu i-a convenit, si totusi l-ai certat.Da' nu conteaza, el e o creatura de-aia...volitiva, care vrea sa-si impuna personalitatea, mama lui!... Crash it.
ela_04 spune:
Off topic.
Julia, scri asa de frumos! Si ai asa o rabdare...
Intr-o zi trebuie sa ne povestesti cum reusesti cu 4 copii...
On topic ... nu vreau sa scriu nimic ca nu am atata rabdare ca Julia sa explic calm...
eu am un baietel minunat cu o personalitate puternica pe care o las sa se dezvolte...
care nu e politicos daca nu vrea, mananca singur desi toata mancarea e pe el si pe jos...i-am spus ca nu puteam iesi afara ca ploua azi si a sarit geamul din dormitor... acum o luna a spart parbrizul la nisan, iar acum cateva luni a tras tv-ul de pe perete...
nu vomita indiferent cat sare...si sare...
e absolut minunat! ... stiu ...intr-o zi o sa se kk in capul meu...
asta e ...imi asum acest risc...
lapona spune:
citat din mesajul lui hribg Va povestesc ce mi s-a intamplat doi ani la rand:am fost la aniversarea unei persoane din familie, cu cei 3 copii ai mei si sotul.In primul an, cel mare s-a jucat cu jucariile gazdei si gazda a fost foate incantata de ei incat a zis, sa las copilul sa se joace peste tot ca nu sunt pericole si nu au ce sa se strice, eu facand de acasa lectia cu ce are voie si cu ce nu.S-a jucat pana a dat peste o masa si a varsat de pe masa ce era.L-am certat pentru ca inainte de a se petrece incidentul il avertizasem ca se pot intampla lucruri neprevazute.Am vrut sa plecam (pentru a-i arata copilului ca nu procedase frumos, neascultandu-ma)dar gazda a insistat atat de mult ca imi era jena de ce vedeau copii , eu spuneam una, gazda alta.Al 2-lea an gazda a luat toti copii intr-o camera pentru a lasa adultii sa dicute.Nu am vrut, dar pana la urma am acceptat pentru 10 mine sa fie in grija altuia.In aceste minute copilul a sarit si s-a zbenguit atat de tare incat a varsat.Am curatat hainutele si l-am pedepsit plecand de acolo si cerandu-mi scuze pentru deranjul produs. In urma acestor experiente am ajuns la concluzia ca nimeni oricat de dornic ar fi nu poate suplini grija mamei, nu pentru ca nu si-ar da silinta ci pentru ca nu cunoaste copilul si nici pregatirea necesara nu o are. Acum cand cineva imi cere sa las copilul mai in largul lui, replic fara a jicni dar pentru a-i taia din elan:"eu stiu ce-i mai bine pentru copilul meu" |
Stii de te rupi ce-i mai bine pentru copilul tau, daca ai putut sa-l pedepsesti pentru ca s-a zbenguit si a vomitat .
Si chinui 3, nu unul, vai de capul lor, saracii... :(
coracora spune:
citat din mesajul lui ela_04 Off topic. Julia, scri asa de frumos! Si ai asa o rabdare... Intr-o zi trebuie sa ne povestesti cum reusesti cu 4 copii... On topic ... nu vreau sa scriu nimic ca nu am atata rabdare ca Julia sa explic calm... eu am un baietel minunat cu o personalitate puternica pe care o las sa se dezvolte... care nu e politicos daca nu vrea, mananca singur desi toata mancarea e pe el si pe jos...i-am spus ca nu puteam iesi afara ca ploua azi si a sarit geamul din dormitor... acum o luna a spart parbrizul la nisan, iar acum cateva luni a tras tv-ul de pe perete... nu vomita indiferent cat sare...si sare... e absolut minunat! ... stiu ...intr-o zi o sa se kk in capul meu... asta e ...imi asum acest risc... |
Eu nu vad nimic minunat in cele relatate de tine. Este doar extrema impunerii de restrictii de partea careia se afla hribg; tu ingadui (si chiar aplauzi) totul considerand spargerea parbrizului si tragerea tv-ului de pe perete drept semne ale dezvoltarii personalitatii. Da-mi voie sa nu fiu de acord. Cu tot respectul, fireste.
freedelia spune:
Da, constat ca hribg nu pricepe o iota din ce sxriem noi pe aici. Ca explicatie la ce am vrut sa zic cu tzarcul este ca nimeni nu a zis sa nu iti inveti copilul nimic si sa il pui in tzarc sa se dezvolte singur, ci s-a criticat felul cum inveti tu copiii, prin trasarea clara a traseului de dezvoltare pe care trebuie sa mearga si pedepse care sa dreseze copiii sa nu mai iasa din instrcutiuni... Trist... Noi, multe pe aici, am zis ca e preferabil sa lasam copiii sa existe pur si simplu in mijlocul nostru, sa oferim ajutor atunci cand este dorit sau cerut, sa toleram stangaciile in incercarile lor de a stapani anumite skills (mancatul, imbracatul, etc)
Cu distrusul, am mai spus, e vina parintilor ca nu previn distrugerile. Copiul nu distruge ca este el rau si vrea sa faca paguba, ci pentru ca e curios si vrea sa vada cu ce se mananca una sau alta. Si adesea pentru ca nu primeste atentie destula din partea parintilor, care nu se "coboara" la mintea lor sa se joace sau sa discute cu ei in parte.
Eu vad clar in comportamentul tuturor copiilor mei (si e diferenta mare intre primul si al treilea, 6 ani sunt ceva la varste asa mici) daca au primit de la mine atentie destula intr-o anumita zi. Acum, cu sarcina pe ultima suta de metri si simtindu-ma super nasol, nu au prea primit si se vede, se cearta unul cu altul, la masa nu mananca si cer tot altele decat ce avem, cand le spun sa faca ceva adesea se fac ca nu ma aud si tre sa repet de cateva ori. Asta e semn clar ca se razvrates pentru ca nu primesc atentia necesara. Si asta nu e vina lor, e vina mea si abia astept sa nasc, sa re-intre lucrurile in normal...
Io nu prea inteleg de ai deschis acest subiect -- ce vrei de fapt? Sa gasesti metode noi de constrangere a copiilor sa se comporte salon si sa nu iasa din tiparele trasate de tine? Sau care a foat scopul??
Delia, 37+ cu si mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
ela_04 spune:
Eu nu vad nimic minunat in cele relatate de tine. Este doar extrema impunerii de restrictii de partea careia se afla hribg; tu ingadui (si chiar aplauzi) totul considerand spargerea parbrizului si tragerea tv-ului de pe perete drept semne ale dezvoltarii personalitatii. Da-mi voie sa nu fiu de acord. Cu tot respectul, fireste. |
Are 2 ani. Ce as putea sa fac... sa-i tin teoria chibritului...sa-l inchid in dormitor?
Cand a tras tv-ul avea 1 an si ceva...a fost prima data cand s-a catarat... nu ma gandeam ca un copil asa mic se poate catara vina a fost a mea.
Cu parbrizul era cu sotul in masina... era fericit, aplauda, apoi a inceput sa de-a cu palmele in geam, sotul l-a lasat...ce putea sa faca. Probabil ca era vreo fisura care nu s-a vazut... ca altfel nu imi inchipui cum dupa cateva palme date de un copil de 2 ani a pleznit. Ce era sa fac? Sa ma crizez?! Ce rost mai avea?
Sa-l pedepsesc? Pai oricum s-a speriat si el destul...
Freedelia are dreptate de fiecare data cand nu i s-a acordat atentia necesara, noi fiind prea ocupati cu diverse, apar aceste razvratiri.
Nu aplaud...pur si simplu am realizat de fiecare data ca de fapt a fost vina mea (a noastra).
Copilul e absolut minunat!
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ela_04
Are 2 ani. Ce as putea sa fac... sa-i tin teoria chibritului...sa-l inchid in dormitor? Cand a tras tv-ul avea 1 an si ceva...a fost prima data cand s-a catarat... nu ma gandeam ca un copil asa mic se poate catara vina a fost a mea. Cu parbrizul era cu sotul in masina... era fericit, aplauda, apoi a inceput sa de-a cu palmele in geam, sotul l-a lasat...ce putea sa faca. Probabil ca era vreo fisura care nu s-a vazut... ca altfel nu imi inchipui cum dupa cateva palme date de un copil de 2 ani a pleznit. Ce era sa fac? Sa ma crizez?! Ce rost mai avea? Sa-l pedepsesc? Pai oricum s-a speriat si el destul... Freedelia are dreptate de fiecare data cand nu i s-a acordat atentia necesara, noi fiind prea ocupati cu diverse, apar aceste razvratiri. Nu aplaud...pur si simplu am realizat de fiecare data ca de fapt a fost vina mea (a noastra). Copilul e absolut minunat! |
Sigur ca avea o fisura,probabil de la o piatra,ca astea nu se sparg nici daca dai cu ranga...sau ma rog doar atunci.Si fiica-mea se zbantuie pe masina,vina mea ca o urc pe capota cand e masina parcata,vina mea ca tin cont de parerea ei.....insa personalitatea trebuie lasata sa se dezvolte si doar ghidata,nu trebuie impus nimic cu forta.
A,ca-i spun ca daca nu se incalta si plecam din parc....incerc doar ,odata a plecat desculta,de ciuda ce avea.Radeam in satele ei cat de caraghioasa era....mica,hotarata,mergea ea serioasa...
Dar copiii sunt copii si au nevoie de libertate.
ela_04 spune:
Copilul era in masina!
Eram la aeroport iar sotul trebuia sa aranjeze niste bagaje...
Eu nu l-am pus niciodata pe capota... asta mi-ar mai trebui sa-i dau si eu idei dupa ce are el destule!
Ieri s-a catarat pe calorifer si a sarit geamul! L-am dus inapoi si i-am zis sa-mi arate cum a facut. F simplu...s-a sprijinit in maini si cu picioarele goale lipite de calorifer din doua salturi era pe pervaz eu incercam sa fac niste gem... deci iar l-am lasat singur probabil prea mult timp...
Cea mai tare faza e acum cu oala. Am scos pamparsul si i-am aratat cum e treaba cu oala si wc-ul... toate bune, in general spune dar uneori mai uita si face pe el. Acum omul s-a obisnuit ca eu sa-l schimb de fiecare data cand face pe el, asa ca indiferent unde suntem daca a avut loc un astfel de accident omuletul meu se dezbraca fara nici o jena de pantaloni