Gravidute cu tromobofilie -cap 20-

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

valy, Irina Voican. eu am preferat sa merg la consultatie la CM Matei Basarab, pentru ca la Universitar mi-ar fi fost mai greu sa ajung la dansa.

34 + Gabriel AMR 4 SAPTAMANI

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

offff-voiam sa merg saptamana asta la fundeni..dar tEapa...

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+30 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Balanta, e intr-adevar foarte ocupat, dar eu nu am simtit niciodata ca nu are avea timp pentru mine, diferenta este ca eu am avut o sarcina foarte usoara si totul a mers de la sine.

Musette, ma bucur sa aud asa vesti bune, poti sa ne mai dai detalii din cand in cand, fiind topic de gravidute poate le intereseaza si pe ele ce le asteapta in viitor.Pentru durerile de burtica poti folosi si sunete albe, uscatorul de par, aspiratorul sau radio pe frecventa fara semnal (purici), la noi au functionat de minune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

valy, da, iau zilnic nospa, gynipral, magerot, utrogestan, plus vitamine, plus o data la cateva zile cate un progesteon injectabil.
nu am o schema de injectii de maturare a plamanilor. acum am 31 sapt. voi face injectiile astea doar in caz de stricta necesaitate. dar cata vreme ecografic sunt bine, cata vreme colul cerclat rezista, nu fac injectiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valy27 spune:

multam pt raspunsuri.maine merg si eu la dr chitescu-sa vad cum e cu lichidul mai putin si cu ramasul in urma.sper sa se fii inselat cea de la universitar.....daca nu da-mi doamne putere sa trec si peste hopul asta si bebelinei mele putere sa reziste.....

_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+30 sapt, doamne ajuta in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Valy, tinem pumnii sa fie bine!

De Paula mai stie cineva ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeva73 spune:

Bine v-am gasit burtici!

Ma bucur sa gasesc aici cat mai multe gravidute cu trombofilie care reusest sa aduca pe lume prunci sanatosi. Asta inseamna ca se poate.

N-as vrea sa intru in multe amanunte cu povestea mea... cert este ca abia la varsta de 38 de ani am aflat ca sunt mutanta. Medicii mi-au recomandat alte tratamente pentru ca nu prezint decat un singur simptom de trombofilie... acela de infertilitate inexplicabila.

Istoricul meu este urmatorul:
1 sarcina obtinuta natural in 2006 oprita din evolutie la 8s
3 IA nereusite in 2010
1 FIV nereusit in 2010
1 avort menstrual la 5s in martie 2012

Iar diagnosticul:
mutatia genei MTHFR A1298C genotip heterozigot
mutatia PAI-I genotip homozigot

meAlex te pup... noi ne stim de la aspirante. Chiar tu mi-ai recomandat sa fac factorul XIII si PAI. Iti multumesc... acum stiu tot ce este defect la mine.

va rog sa ma adaugati in lista cu "tinere" sperante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina21 spune:

Buna fetelor!
In primul rand felicitari pentru proaspetele mamici!

Noi am ajuns la 19 saptamani!Suntem bine, ne pregatim deja de prima morfologie de trim 2..fac una la un medic la 20 sapt si mai merg la 22 sapt la o a doua parere....

Ginecoloaga care ma urmareste pe mine e mai incapatatnata si mi-a scos din schema toate vitaminele....la care eu bineinteles ca nu am renuntat...totusi la 17 saptamani am scos acidul folic..a zis ca nu maia are nici un efect dupa 16 sapt...voi ce ziceti? e rau..ar trebui sa-l iau in continuare? iau elevit care are ceva acid folic...mi se termina elevitul si vroiam sa ma consult cu voi ca nu am cu cine..ar fi mai bun femibionul 2 decat elevitul?

Si inca ceva....voi la cate saptamani l-ati simtit pe bebe? Eu nu am simtit inca nimic....
Va pup!

19
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s

Tratament: Clexane 0,4/zi; Thrombo Ass de 75 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Elevit - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, arefam 200 mg-1/ zi, nospa 1/zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Deeva73, te pup! Ma bucur ca ai gasit cauza! Acum stii cu ce te lupti si ce ai de facut, doar asta conteaza!
Pup toate fetele: aspirante, gravidute si mamici!

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna fetelor!Alex Irina, acidul folic este foarte important pe toata perioada sarcinii si dupa. Este adevarat ca in primele saptamani este vital dar mai ales daca ai MTHFR ar trebui sa iei pana la nastere. Si dupa ce nasti, bebe va lua (a mea ia 1 mg/saptamana). Oricum, surplusul se elimina fara probleme, deci nu poti face o supradoza de acid folic. Multa sanatate!Va pe toate!

Mergi la inceput