Gravidute cu tromobofilie -cap 20-
Raspunsuri - Pagina 5
Musette_1982 spune:
Suzi, invatam sa traim in trei . Noi inca ne uitam la minunea din patut si incercam sa ne invatam cu ideea ca e minunea noastra si de data asta nu avem cum sa o pierdem prea devreme si ca in sfarsit ni se intampla noua.
Ne hranim de doua zile doar la san... bine cand nu confund eu colicii cu foamea. Am facut prostia sa incerc sa ii mai dau o portie suplimentara cand pe el il durea de fapt burtica. Invatam sa adormim pe burtica lui mami cand ne e rau tare si ne bucuram ocazional de beneficiile Bonisanului, minunate picaturi anti-colici.
Nu ne-a placut la baie atata timp cat am urmat instructiunile din maternitate. Cum am inceput sa nu-l mai tinem asa strans si sa ne mai jucam, mangaiem etc, bebe a devenit iubitor de apa.
Avem inca bont ombilical. Mami e rupta de somn ca mancam la 2-3 ore, dar macar sunt foarte fericita ca ma pot misca de parca nici nu am nascut acum 11 zile. Epizotomia nu mai doare. Port brau si burtica inca se mai retrage, dar in rest e totul ca inainte de sarcina. Am pierdut 10 kg din cele 22 acumulate in sarcina, dar vad ca inca sunt in usoara scadere de la o zi la altra.
Pap de regim pentru a-i da lui bebe cat mai putini colici si am un meniu usor hipercaloric, asa mi s-a recomandat pentru laptic. As face ceva sport dar mi s-a spus ca o luna dupa sarcina organele se aseaza la loc si nu prea ar fi indicat in perioada asta, in schimb pentru tonifierea burticii se poate practica respiratia abdominala.
Fetele aspiranta imi cer scuzze daca am exagerat cu detaliile. Promit sa nu scriu despre bebe doar intrebata. In rest voi posta doar despre sarcina daca consider ca informatia va poate fi de folos.
aspirante, burtici si mamici.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10
alilumi spune:
musette,
ce povestesti tu e minunat!!! cum sa exagrezi cu detaliile???!!! chiar te rugam sa scrii despre voi si despre bebe, ca mai invatam si noi cate ceva si ne bucuram de bucuria ta!!! multa sanatate si asteptam in continuare relatari despre minunea ta!!!
34 + Gabriel AMR 4 SAPTAMANI
de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!
irilac31 spune:
Musette...Doamne ce poza frumoasa ai...cat de perfect e. Sa fie sanatos sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
12+
irilac31 spune:
Dragelor, as vrea un sfat de la voi...cele mai inaintate in sarcina... V-am mai povestit eu voua ca dr Avram era de parere ca la mutatiile mele ar merge sa opresc clexanul de 0,4 si sa merg pe aspirina cardio....si eu nu vreau in ruptul capului sa-l opresc ca mi-e frica.Ei bine...am fost si mi-am facut anti FXa si mi-a iesit valoare 0,66. Am luat legatura din nou cu dr Avram si mi-a zis ca in cazul meu la tratament profilactic valorile de referinta sunt intre 0,2 si 0,4....deci doza mea de 0,4 ar fi putin cam mare si in continuare ea sustine ca " am putea incerca" numai cu aspirina varianta pe care eu o exclud din start. Acum nu stiu ce sa fac cu doza asta de clexane sa trec pe 0,2 sau sa raman pe 0,4 ca oricum de acum va creste si sarcina si voi creste si eu in greutate? Cand mi-a stabilit dr doza eu aveam 54 kg....acum in primul trim am slabit la 52.... oarecum sunt la limita cu doza. Dr nu parea f agitata de rezultat, a zis ca nu depaseste f mult valorile si deocamdata sa continui asa pana termin injectiile pe care le am deja. Ce se poate intampla daca eu fac in continuare doza asta de 0,4 ....risc ceva? Voi ce parere aveti?
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
12+
Musette_1982 spune:
irilac, in trimestrul doi cu siguranta vei lua in greutate. Practic te incadrezi la o doza terapeutica ceea ce mie nu mi se pare grav. Eu toata sarcina am incercat sa ma mentin la nivelul maxim de profilaxie/minim terapeutic. Cum scadeam doza, cum pateam cate ceva. In plus, au fost povesti triste aici pe forum ale fetelor care au suspectat ca de vina ar fi fost doza prea mica... insa nu-mi amintesc de nimeni care sa fi pierdut si sa fi zis ca din cauza unei doze prea mari.
In concluzie, eu as merge pe aceeasi doza, mai ales "la mutgatiile tale", ca sa o parafrazez pe Avram. Discuta cu Alex care are partial aceleasi mutatii ca si tine. Ea suspecta si o doza insuficienta la ultima pierdere de sarcina...
iti tin pumnii
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10
balanta_tm spune:
hai ca m-am enervat
irilac, pai sigur ca dr avram nu se agita de rezultat, ca doar nu e sarcina ei! plus ca ea oricum nu prea agreeaza tratamentul cu clexane. (sincer, eu de ceva vreme am senzatia ca ea vrea sa faca experimente legate de ce mutatii rezista doar cu aspirina ).
in locul tau, as merge fara sa ezit pe doza de 0.4. doza de 0.2 este apa de ploaie, mai ales la o gravida. ca si musette, nici eu nu am auzit de sarcini pierdute din cauza de doza "prea mare", daca putem numi asa un biet 0.4...
irilac31 spune:
Dragelor, multumesc de sfaturi ....si eu ma gandeam la fel sa continui cu 0,4. Doar ca nu stiam daca sunt ceva riscuri daca continui asa.Daca pana acum a mers bine de ce sa schimb si sa fac experimente "sa incerc si asa". Sarcina am obtinut-o f f greu si nu am de gand sa intru in statisticile nimanui. Asa ca daca dr Avram nu va fi de acord...voi renunta la ea, dar la clexane nu.
O zi frumoasa sa aveti
12+
valy27 spune:
musette-felicitari pt minunea ta. este superb.
poti sa scrii cand ai tmp....ca suntem curioase.
inca nu mi-a aspuns dr u-legat de vit k.....offff.ce stiti: saptamana asta vine pe 7?
alilumi-cum se numeste hematologul de la Universitar?
balanta-no-spa mai iei?tu esti cu o saptamana mai mare....decat mine,nu? te-ai gandit la o schema de maturare?
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+30 sapt, doamne ajuta in continuare.
Mami_de2 spune:
Nu cred ca vine dr U... a zis ca e plecata intre 1 si 7 iunie..8 iunie e vineri, nu? poate vineri sa ajunga... desi ma indoiesc ca mai vine pt o sg la spital si nu vine direct de luni:))dar habar nu am.. o sa sun si eu joi s aintreb daca e vineri la spital ca si eu trebuie sa ajung la ea .
15+
posesoare 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 2 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:200 mg pe zi;