Gravidute cu tromobofilie -cap 20-

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

raluca, ma bucur ca ai ajuns la 37 de sapt, avand in vedere ca nici tu nu ai avut o sarcina tocmai usoara. nu mai retin, ai ajuns sa faci si gynipral iv sau cel tablete a facut fata la contractii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.c spune:

Balanta am facut si perfuzabil la 29 saptamani, internata sub supraveghere vreo 3 zile, dupa care am trecut pe pastile, oricum tolerez mai bine pastilele, perfuzia era prea puternica, dc o reglam foarte incet stateam 15-16 ore de-mi amortea mana. Acum chiar dc mai am contractii sunt mai relaxata stiind ca am trecut de prematuritate.



37+ cu fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Eu sunt autoarea capitolului nou, l-am facut printre picatur, nu am mai avut timp sa scriu nimic ca Vladut cere din ce in ce mai mult atentie.

Balanta, cam nasoala experienta acelei ecografii, sper ca nu te-ai stresat prea tare ca nu le face bine juniorilor. Mai ai putin si o sa faceti cunostinta, ce repede trece timpul! Te-ai hotarat unde si cu cine vei naste?

Musette, cum e viata in 3?

Din ce in ce mai multe burtici cu trombofilie urmeaza sa devina mamici, numai vesti bune, asa ma bucur sa citesc forumul cand vad, mai ales ca eu am ajuns pe forum citind "trombofilia- o cauza a infertilitatii'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Salutare fetelor;
eu am alta nelamurire acum.. Oare nu fac prea des ecografii? Eu pana acum am facut din 2 in 3 saptamani si am citit deunazi ca nu sunt tocmai indicate ecografiile atat de dese ca bebelusul poate fi deranjat de ultrasunete.Asa e? sau e un mit? Stiam ca-s non invazive ecografiile, dar acum m-a bagat asta in ceata.. nu stiu ce sa fac, pt ca eu nu as merge la ecografie o data pe luna doar cand m-a chemat ginecologul.. mi-e asa oarecum teama...daca pana acum am facut la 3 sapt..pai dupa 20 de sapt o sa vreau clar sa vad cum stau cu fluxurile astea mai des de o data pe luna..ma gandeam hai minim o data la 3 sapt ca si pana acum. Sunt paranoica? Mai ales ca eu nu fac tratament injectabil si merg doar cu aspenter, vreau sa fiu destul de atenta la fluxurile uterine. Voi cum ati facut?
Doamneeee, am citit gravide care nu fac decat 3 ecografii pe sarcina... si eu deja am 6 ecografii pana acum de la testul pozitiv si doar ~15 sapt maine-poimaine!

14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;
*Age: http://lbdf.lilypie.com/3DHqp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

suzi, multumim de capitol
nu, nu m-am stresat de "verdictul" acelui medic - e un medic care nu mi-a placut niciodata ca om, dar care are nu stiu ce certificari pe eco.
in aceeasi zi, am cerut o a doua parere (e drept ca pana am mers pt a doua opinie, m-am intresat unde ar fi de mers pt bb-i daca as fi nascut la 25 de sapt).
de nascut, as vrea sa nasc la athena, dar inca nu stiu cu ce dr. murariu imi pare f f ocupat. cred ca si-a facut un renume si de aceea a devenit asaltat de paciente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Alilumi, sunt de acord cu tine, nici mie nu imi place ca ginecologii nu colaboreaza cu hematologii si invers...si ca foarte multi din ambele categorii nu stiu nimic despre trombofilie.
Legat de anticoagulantul lupic stiu ca nu este suficient, trebuie facute 3 analize pentru a se pune diagnosticul de sindrom antifosfolipidic (pentru el se recomanda obligatoriu anticoagulant). Analizele necesare sunt: anticorpi lupus anticoagulant, anticorpi cardiolipinici si anticorpi anti-beta-2-glicoproteina.
Ac. cardiolipinici sunt nespecifici (sunt pozitivi si in alte afectiuni), dar ac. anti-beta-2-glicoproteina nu pot fi pozitivi decat in SAFL. Astfel un diagnostic SAFL real, presupune analize privind ac. lupus anticoagulant si ac. anti-beta-2-glicoproteina pozitive. Ac. lupus anticoagulant pot fi influentati foarte usor de o mica infectie/inflamatie in corp (generat de o carie dentara, o infectie urinara asimptomatica eventual, ceva nisip care coboara pe traiectul urinar si zgarie peretele, inflamandu-l). Tu ai facut toate cele trei analize?
Pentru MTHFR homozigot se merge ori pe Aspenter si la un anumit moment, Clexane, sau pe Clexane de la inceput. Recent am avut o discutie cu o geneticiana de la Medlife si mi-a spus ca la nivel international se merge pe anticoagulant pentru FVL, Factorul II si MTHFR homozigot.
Ce probleme ai cu ficatul?
Eu recunosc ca nu voi avea curaj sa incep o alta sarcina fara anticoagulant, desi medicii spun ca e discutabil ca as avea nevoie pentru mutatiile mele...


Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

mealex,
eu am avut aceasta discutie cu un hematolog de la Spitalul Universitar, respectiv CM Matei Basarab (da consultatii si la aceasta clinica). Am facut toate analizele de care amintesti tu, numai ca anticoagulantul lupic trebuia repetat (asta imi ramasese mie de facut)... Din tot dosarul meu de analize luat la puricat concluzia a fost ca al meu tratament cu coagulant nu era "neaparat" necesar... acum la ce fata am facut cand am auzit, cred ca doctora a incercat pe undeva sa ma si menajeze.
mi-a placut aceasta discutie deoarece nu a incercat sa invinovateasca pe nimeni, dimpotriva, a cautat sa priveasca lucrurile din perspectiva fiecaruia dintre cele doua cadre medicale care au decis ca trebuie sa fac clexane si, mai ales, explicatiile medicale in sine: de ce, cum, in ce fel etc. pe intelesul meu.
eu ma vad acum si intr-o situatie ingrata, pentru ca sunt mai mult decat recunoscatoare celor doi medici pomeniti mai sus: unul m-a facut mama, altul mi-a oferit posibilitatea unor analize gratuite... deci, nu doresc sa "invinovatesc" pe nimeni (am pus intre ghilimele pentru ca e prea mult spus a invinovati)... totusi, ma gandesc ca daca nu eram atat de ametita cu fertilizarea in vitro si tot ce implica aceasta procedura, poate mi-ar fi trecut prin minte sa consult din proprie initiativa un hematolog. si mai mult, mi-ar fi placut sa fiu indrumata din start catre el... e neplacut sa nu ai siguranta unui tratament care nu este chiar "floare la ureche"...
cat despre ficat, am avut cateva crize si analize care au iesit prost. am trecut pe Liv 52... ca altceva, nu este indicat in sarcina. vom vedea dupa ce nasc ce este de facut...
of, scuze ca m-am lungit cu subiectul asta cat o zi de post. mi-as dori insa pentru toate doamnele din situatia mea sa colaboreze si cu hematolog de profesie ca sa zic asa... nu ginecolog, nu sef laborator... cu tot respectul pentru toate cadrele medicale!!! ca doar cu ajutorul minunilor medicinei moderne am resuit si eu sa devin mama!!!

toate doamnele!



33 + Gabriel AMR 5 SAPTAMANI

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR (C677T) pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Alilumi, stai linistita ca nu ne-am intins degeaba, aceste discutii pot fi gasite de multe alte fete cu aceasta problema si e bine ca le dam idei de studiat.
Am discutat si eu cu un hematolog de la Municipal, dr. Voican. Am discutat cu dansa inainte sa imi fac analizele de mutatii, eram trimisa de o fosta colega de-a ei care a spus ca nu se pricepe de loc la trombofilie. M-a trimis la dr. Voican pentru ca isi facea doctoratul pe trombofilia in sarcina. A incercat sa ma convinga ca nu e musai sa am trombo (atunci pierdusem 2 sarcini), ca pot fi si alte cauze, pana la urma mi-a recomandat sa fac analizele pentru sindromul antifosfolipidic, Factorul II, Factorul V Leiden. Mi-a vorbit despre reactiile adverse ale Clexanului si spunea ca nu trebuie sa imi fac analize atunci, ci dupa ce pierd 3 sarcini...
Recunosc ca eram pornita sa ma "caut" de trombofilie, pentru ca trebuia sa am o explicatie, iar aceasta cauza era cea mai simpla, in sensul ca puteam face analizele de capul meu, nu trebuia sa ma rog de un doctor sa imi recomande analize, iar ea incerca sa ma lamureasca de faptul ca pot fi si alte cauze, doar ca nu imi spunea care sunt.

Liv 52 e foarte eficient si fara efecte adverse, mai stiu cazuri ale altor fete (care au facut sau nu anticoagulant) cu analize de ficat modificate in sarcina si au rezolvat cu Liv 52, iar altele si-au revenit fara tratament, dupa sarcina.



Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

mealex, multumesc mult pentru tot! si da, despre dna Voican vorbesc si eu. ma ingrozeste insa cu cata usurinta ti-a vorbit despre "dupa ce pierzi trei sarcini"!!! de parca ar fi vorbit despre... orice altceva decat copii... ingrozitor! acum sunt dezamagita si de dansa...
are aceeasi mentalitate ca cei din occident. fina mea locuieste in Anglia, si isi doreste foarte mult un bebe. a ramas gravida, a avut "spotting" (ea a insistat ca are menstra) iar doctorii i-au explicat ca nu vor interveni deoarece e normal ca una din patru sarcini (cred ca asta era procentul) sa se piarda si ca, daca nu este vorba despre "bad history" nu au de ce sa o supuna la investigatii suplimentare... din pacate a pierdut sarcina si acum, mutata in alt oras, se pregateste de analize complexe pentru ca de ceva vreme incearca din nou si nu mai ramane...
of, cam prea multa suferinta pe lumea asta!




33 + Gabriel AMR 5 SAPTAMANI

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR (C677T) pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caresse spune:

Buna,tuturor !
Si week-end placut!

Mami de Andrei (5.8 ani) si de ingeras Elena (22s- 19.05.2012)

Mergi la inceput