Gravidute cu tromobofilie -cap 20-
Raspunsuri - Pagina 19
Brigit spune:
Madalina, eu chiar ieri mi-am luat si reteta si injectiile, totul exact la fel ca in lunile trecute.
Din pacate asa a fost mereu in sistemul public de sanatate, fiecare medic interpreteaza in modul sau propriu si personal. Dr mea nu parea sa stie de vreo modificare, la farmacie nu am avut probleme.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
mada81lina spune:
Poate luna asta se mai poate, ca nu sunt toti la curent. Dar daca o fi adevarata faza cu comisia, eu vad nasol situatia, complica lucrurile, dosare, comisie, aprobare.
Si asa, pana acum, nu era sp cu reteta de Clexane, scrisoare hematolog, multi MF care nu stiau cum sta treaba, farmacii neaprovizionate ... dar de ar fi cu comisie :(
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg
23+
andie_n spune:
Si eu mi-am luat luna asta reteta de la medicul de familie ca si pana acum. Sper sa nu fie cazul de comisie totusi. Macar acum mi-am luat reteta pe 2 luni, pana in septembrie nu mai trebuie sa merg, dar sa speram ca nu o sa fie probleme totusi (mie imi spusese la un moment dat medicul meu de familie ca o sa-mi trebuiasca scrisoare medicala sau reteta de la un medic care are contract cu casa de asigurari, pana acum am primit cu scrisoare medicala de la hematologul de la Medlife, care nu are acest contract, sper sa nu se intample nici asta).
Ah, sa ma laud si eu pic ! Am fost ieri la morfofetala si am aflat ca am fetita! E exact in grafic, aceeasi varsta ecografic si dupa UM, unul din IR-uri e inca putin mare (0.67), dar speram sa mai scada. Sunt asa fericita ca am vazut-o si ca e bine!
Sanatate in continuare tuturor!
Andreea 21+ cu
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
mada81lina spune:
Am inteles ca de la 1 iulie Clexanul va fi notat in programul acela de retete de la MF cu **. Poate cine a prins pe iulie reteta, e pt ca MF inca nu a facut update, dar cica noua versiune referitor la Clexane ar suna asa:
De luna asta pe lista noua de meds compensata a mai primit un * ...
avea unul singur, ceea ce inseamna
- Tratamentul cu medicamentele corespunz#259;toare DCI-urilor notate cu (*) se ini#539;iaza de medicul de specialitate in limita competen#539;ei #537;i poate fi prescris în continuare de medicul de familie pe baza scrisorii medicale emise de medicul de specialitate;
si acum are ** ceea ce inseamna - Tratamentul cu medicamentele corespunz#259;toare DCI-urilor notate cu (**) se efectueaza pe baza protocoalelor terapeutice elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului S#259;n#259;t#259;#539;ii; si mai are si # - Pentru medicamentele corespunz#259;toare DCI-urilor notate cu (#) regulile de prescriere sunt stabilite prin Contractul Cadru.
Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion 2, acid folic, Magnerot, Omega 3, CETEBE, Euthyrox 12.5mg
23+
suzieq spune:
Madalina, eu nu mai am de facut tratament cu clexane, dar imi amintesc ca la fel procedaun fetele la inceput pentru a lua clexane-ul gratuit, din cate stiu Floaredemac scrisese ca trebuie ceva dosar facut si depus la casa de sanatate, cred ca daca sapati forumul trebuie gasit postul.
O sa incerc sa adaug eu mamicile noi, desi nu am mai facut-o pana acum, Sper ma corectezi tu daca gresesc?
Musette_1982 spune:
raluca, eu am injumatatit dosa in ultima saptamana (de la 5000 la 2500), iar dupa implinirea celor 42 de zile ramasesem cu 2 doze de 2500 pe care le-am facut o zi da una ba... asa... ca sa fie o iesire usoara de pe anticoagulant.
Merg la Fundeni la sf. august - inc. septembrie, cam la 3 luni. Cel putin asa am ramas cu d-na U.
In alta ordine de idei, ce zici de crize frecvente de 3 ore de la colici. Sunt disperata. Am fost si la gastro-enterolog. Avem un bebe sensibil pe care am ajuns sa-l sedam pentru ca nu dormea nici 9 ore pe zi de dureri...
Macar crestem mari foarte mari. Avem deja 5110g la doar 7 saptamani si suntem foarte mancaciosi ( de aici si colicii).
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament postnatal: Fragmin 2500+5000/zi, Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000
mami de Marin Constantin nascut pe 24.05.2012, la ora 06:10
valy27 spune:
musette-imi pare rau pt colicii lui bb.
alex-ce mai faci?
noi suntem cumintei...asteptam sa crestem.maine iar la dr.
si eu eram curiosa de intreruperea anticoagulantului. daca eu fac de 0.4-dau jumate de ser afara in ultimele zile?
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+35sapt, doamne ajuta in continuare.
suzieq spune:
Musette, inca putin si trec si colicii, dar vin altele.
Legat de anticoagulant, la fel ca si Musette am procedat si eu, am interupt treptat, mai ales ca mai uitam sa-l fac seara, cand apare bebe ai alta prioritate.
tonirro spune:
Buna! Eu dupa nastere am facut Clexane 0,6 trei saptamani si apoi inca 2 saptamani Clexane 0,4. Atat. Spre rusinea mea, la doctor nu am mai ajuns. Dupa nastere am avut sangerari vaginale la fiecare 2 saptamani - eram inca in spital si acolo nu mi-a facut nimeni analize de coagulare. 3 luni cat am stat la spital am tinut-o tot asa. Mi-au spus sa iau 2 pastile calciu lactic. Dupa ce am iesit am adaugat Osteocare (ma dor osele si articulatiile f rau) si s-au oprit sangerarile. Nu si durerile.Ce ziceti de bebe de 6 luni si ceva, cu reflux (desi am san si acum, ea papa formula antireflux, deci ma mulg si pun la congelator si in acelasi timp pregatesc formula), trebuie sa o tin ridicata 30 min dupa fiecare masa, sa doarma pe plan inclinat, are colici severe - de frica durerii nu mai mananca decat cand nu mai poate de foame (aprox. la 5 ore) + constipatie de la fier. Si cu toate astea e atat de cuminte....doar geme; e de ajuns sa-mi rupa sufletul. Avem doar 4,7 kg, dar facem o gramada de treburi: mancam singura din biberon, misunam pe tot covorul, inotam cu colacel special si la kineto, cand ne doare mai tare strigam "meamea" . Imi cer scuze ca sunt off topic dar eu tot aici ma simt "acasa". Va pup pe toate si doresc multa, multa sanatate atat gravidutelor cat si mamicilor.Pentru aspirante...de cate ori deschid acest forum ma cuprind emotiile si sper sa gasesc vestile bune
suzieq spune:
Toni, ce ma bucur sa citesc vestid espre voi. Chiar au intrebat fetele la odisee ce mai faceti . Din pacate lgat de reflux nu stiu sa zic ca nu ma pricep, noi nu am avut probleme de genul.