Gravidute cu tromobofilie -cap 20-

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stuart spune:

Alex, imipare rau ca ai avut sinechii dar daca le-a rezolvat este un lucru bun.
Nu-l cunosc pe dr. Albu si imi cer scuze pt. ce spun acum dar sincer, imi este mila de dumnealui... este innacceptabil ca un dr. de calibrul lui, cum am inteles ca este, sa-ti spuna ca prednisonul nu si-a dovedit eficacitatea... poate doze der 2.5-5 mg in cazul in care NK sunt f. agresive dar altfel... De intralipide a auzit?? Problema este ca pe langa NK, in timpul sarcinii se mai activeaza si niste proteine (gestagene si alti brontozauri) si da, prednisonul de unul singur nu face fata, de aceea se da in combinatie cu intralipide/imunoglobulina, heparina+aspirina 75 mg si altele, depinzand de gravitatea cazului. Dr. care au in spate ani de munca pe aceasta tema pot stabili eficacitatea tratamentului. Imi cer scuze ca m-am ambalat dar mi-am readus aminte de experienta mea si doresc ca nimeni sa nu treaca prin asa ceva. da, suplimentul de progsteron poate ajuta cumva dar nu in totalitate... la mine a mers o data dar partial, cand incepusem sa fac numaratoarea inversa (sapt.25+) am primit vestea bomba, stilbirth...

Incurajez toate aspirantele care au avut sarcini pierdute, IVF/IUI nereusite cu analize de trombfilie bune sau nu sa faca analiza pt. NK si tot ce tine de imunitate (reprezinta 50% din cauzele de nereusite).

Da, ai dreptate ca NK din sange nu este acelasi lucru cu NK din endometru dar sunt clinici/laboratoare care creeaza mediu de sarcina pt. probele de sange. Asa am descoperit eu ca de unde aveam NK normale acum sunt icadrata la very high risc(NK mai mari d 10%). De aceea te-am intrebat de laborator... in 2008 si eu le-am facut la V.Babes si mi-au iesit usor marite dar era la 3 sapt. dupa vaccinul antigripal (desi am spus clar pt. ce vreau aceasta analiza nimeni de la Babes nu mi-a spus ca ei nu au marcari pt. asa ceva sau sa-mi spuna ca anumite conditii pot influenta rezultatul). Batuta la cap si de accupuncturista, in Ianuarie 2012 mi s-a pus pata sa le repet si uite asa am ajuns la Synevo (m-am gandit ca cei de la Babes ma au in baza de date si-mi vor da acelasi rezultat). Aici fetele de la receptie au fost dragute si mi-au dat toate info despre ce fac ei; cu toate ca nu era ce ma interesa pe mine m-am incapatanat sa le fac (si cat m-am mai bucurat cand am vazut ca au iesit in range), cum ai spus si tu, macar sa-mi fac o idee cum stau... total gresit, cu 650 de roni cat au costat imi puteam face si alte mutatii, poate mai gaseam niscaiva pozitive... Stiu ca in Ro este greu sa faci o astfel de analiza dar sunt sigura ca in tarile din jur sunt clinici de fertilitate care au auzit de asa ceva si fac ce trebuie iar preturile pot fi chiar mai mici ca in Ro.

Inca o data imi cer scuze ca m-am intins ca o placinta vorbind despre NK si problemele mele desi tema acestui subiect este de trtombofilie

Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ned spune:

MeAlex, ma bucur ca s-au mai rezolvat din probleme. Mie tot Albu mi-a zis anul trecuta ca daca imi ies NK marite e cam greu cu rezolvarea problemei. Si eu as fi incercat si naturist. Eu am avut noroc...

Bafta multa!

34+ AMR 5+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Stuart, nu cred ca e o problema ca scriem despre NK, asa mai gasesc si alte fete daca au nevoie de pareri...Eu stiu ca tratament cu IVIg nu se face prin apropiere (doar US si UK). Chiar si cu Intralipidul e complicat. Cu siguranta stia de variantele astea, problema e ca el nu mi le poate oferi, iar eu nu le pot plati. Dupa ce am facut analiza, am aflat ca am ASLO marit, deci infectie streptococica, asa ca banuiesc ca NK-urile sunt crescute si din cauza asta. La mine, valoarea in procente e de 18% si ca valoare absoluta raportata la mm3, am 387 pentru un interval de valori normale intre 40 si 350.
O sa vad ce parere au la Fundeni despre asta, stiu ca dr. Uscatescu recomanda Medrol. In momentul asta nu stiu daca voi lua ceva sau nu. Momentan, le dau in cap cu naturiste.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Stuart, uite, putem scrie aici despre boli autoimune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170584&whichpage=2

Daca ai scris undeva povestea ta, da-mi te rog linkul, ca sa nu mai povestesti inca o data.
Ned, ce valoare ai avut la NK?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Valy, de alaptat alaptam din 3 in 3 ore si Clexane il faceam la ora 22.00. Clexane nu ajunge in laptele matern, nu iti face probleme, si cel mai bine este sa-l faci seara inainte de culcare. Totusi eu dupa masa de 12 noaptea eram zombie si uitam, asa ca il faceam inainte de aceasta. Multa sanatate!Alex cum ti-am mai scris, astept cu nerabdare post-it-ul in care ne dai fericita veste. Iti doresc sa reusesti cat mai curand!Week-end placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

stuart, imi pare foarte rau pt sarcina pierduta la 25 de sapt . n-am stiut ca ai trecut prin asa ceva .

alex, sa se fi format oare sinechia aia mare in urma curetajului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Stuart, imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat...
Povestea ta m-a ingrozit de-a dreptul...cauza determinanta au fost nk atunci? Ati facut analize genetice si ati exclus orice alte cauze?
Care este solutia inncazul tau?

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput

Balanta, nu stiu ce sa zic, eu tind sa cred ca da, a aparut in urma chiuretajului...dar care? Dupa primul, dupa al 2-lea, al 3-lea?? Adica oare, am pierdut a 3-a sarcina din cauza sinechiei? Ar fi o explicatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anabel79 spune:

Buna, fetelor intrucat eu sunt un caz fericit cu celule NK marite si o sarcina avansata ma simt datoare sa detaliez unele lucruri.
Imunofenotiparea am facut o sg data la Institutul Victor Babes si au iesit celule nk un pic marite insa dc fac raportul celulelor nk din totalul limfocitelor acestea depasesc procentul de 12% ceea ce poate da neimplantarea embrionului asa spune in carte dr. Beer.
un extras
CD56+ CD16+ Natural Killer Cells normal levels 3-12%
Natural Killer cells of this type are produced in the bone marrow and these cells produce a chemotherapy molecule called TNF (Tumor Necrosis Factor). This molecule is involved in eliminating cancer cells that may develop in normal individuals. Tumor Necrosis Factor also causes joint damage in women with rheumatoid arthritis. These Natural Killer cells are often elevated in women with infertility and recurrent miscarriage. The Tumor Necrosis Factor produced by these cells kills the rapidly dividing cells of the embryo and placenta often resulting in IVF or GIFT failure, blighted ovum or a chemical pregnancy where the BhCG elevates slightly and then quickly returns to non-pregnant levels. Normal levels for this cell population are 3-12%. The CD 56 and the CD16 molecules on the surface of these cells are special glue (adhesion) molecules that allow the Natural Killer Cells to attach to cancer, placental and embryonic cells. Once glued to the placental cell, it sprays Tumor Necrosis Factor on the cell and kills it.

Prima data am cumparat cartea celebrului dr. imunolog Beer care a descoperit ca organismul poate distruge o sarcina inca de la inceputuri, el sustine ca dc ai pierderi de sarcina sau mai multe fivuri fara niciun rezultat una dintre cauze ar putea fi asta.Cartea a fost scrisa prin 2008 cand se facea tratamentul doar cu imunoglobulina G care e f scumpa si cu mai multe riscuri.
Apoi a aparut Intralipidul.
Dr. Beer vorbeste in cartea lui despre toate analizele ce trebuiesc facute si despre terapii (IGG, clexane, cortizoni, etc.), doar ca la noi e imposibil.Din ce stiu si cei de la Londra trimit sangele in America, deci in Europa slabe sanse sa le faci, exceptie Londra care a gasit o varianta.
Eu aveam un procent de 20,8% deci mare. La Londra fac aceasta analiza implicit aratand rezultatul dc faci terapia cu IGG sau cu intralipid si in functie de asta decid cu ce fac tratamentul.Intrucat eu nu aveam alte variante am ales Intralipidul.se poate face la noi si Factorul de necroza tumorala TNF-alfa care e si el important, recunosc ca nu am apucat sa mai fac si TNF urma dar cum aveam probleme cu banii am sarit.

Referitor la dr. Geoffrey Sher are un blog despre infertilitate acolo se gasesc mailul si telefonul raspunde gratuit la intrebari.Eu i am scris despre problemele mele i am trimis analizele dar imunofetipara nu a inteles o intrucat nu arata ca a lor asa detaliata.Tot el mi a spus de doza de 100 ml intralipid. Ptr a face intralipid trebuie sa stai bine cu ficatul (TGO, TGP, transaminaze, colesterol, etc.) sa nu ai alergii la ou, soia....trebuiesc citite prospectele.
Doza se administreaza cu 10-14 inainte de ET si am facut Intralipid 20% 100ml diluat in 400 ml solutie salina de 0,9 si a durat cam 2-3 ore la inceput ar trebuii mai incet, lunar pana la 24 saptamani.Unele studiii au facut pe la inceputuri 4 -8 ml intralipid dar era considerat putin.
Eu am MTHFR C677 homo si am facut clexane de 0,4 din prima zi de stimulare, am luat si aspenter(depinde cine il suporta) cica e bun pentru artere.
Tot din prima zi de stimulare am inceput cu 20 mg prednison, la londra se da de la 25mg-60 mg depinde de afectiunea autoimuna.Trebuie sa renunti la sare si zahar mai putin e ffff important regimul.

32 ani, boala autoimuna Hashimoto,ATPO, Anti TG si ANA pozitivi, mutatia MTHFR C677T genotip homozigot FIV 1 reusit gemeni
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brigit spune:

Anabel, vezi ca te-am parat pe topicul babutelor de la FIV ca ai postat experienta ta aici, posibil sa mai primesti intrebari, esti cam singura de care stiu ca a facut intralipid in romanica, stiu ca esti mereu gata sa ajuti, sper ca nu te superi
Te asteptam la gemenasiA

Multumesc, Doamne!

_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg

Mergi la inceput