Gravidute cu tromobofilie -cap 20-
Raspunsuri - Pagina 12
suzieq spune:
Valy, nu stiu daca este o regula, nu am aplicat niciuna, o sa vezi ca dupa ce o sa nasti anticoagulantul nu va mai avea nicio prioritate. eu imi fixasem alarma la 8, la inceput a functionat, dupa aceea tot opream alarma si uitam, pe la final imi faceam clexane-ul inainte de culcare, intr-o seara am uitat si tot asa. Sa fie bebelina bine, sa ai laptic astea conteaza mai mult decat ordinea in sine.
MeAlex spune:
Valy, insista si incearca sa suni intre 12 si 15.30, cam asa...in rest e ocupata si raspunde fff greu.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
balanta_tm spune:
raluca, felicitari! .
imi pare rau de problemele de acomodare si de alaptare, dar probabil ca unele inceputuri sunt mai grele.
paula, te rugam, da-ne datele pt prima pagina, sa te putem scoate de la aspirante. multumim
balanta_tm spune:
valy27, multa bafta . imi imaginez ca e greu sa stai internata, dar e mai sigur pt bb asa.
ned spune:
Buna fetele. Ma mai bag si eu in vorba din cand in cand pe la voi.
MeAlex am vazut ca ai scris ca ti-au iesit NK marite. Te rog ai grija cu ele, adica mai studiaza putin, intreaba mai multi doctori(nu strica mai multe pareri), incearca sa le aduci la normal si apoi apuca-te, nu te grabi. Nu vreau sa te superi, dar mai bine rezolva inainte ce se poate, sa nu mai ai surprize.
Itidoresc numai bine si te astept cu vesti bune.
34+ AMR 5+
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
danezza spune:
nicio regula .. oricum le faceam cand imi aduceam aminte .. bebe era mai importanta decat inhectiile 9deh .. inconstienta)
Citat: |
citat din mesajul lui valy27 buna fete dragi.din pricina lichidului amniotic scazut ma voi interna in spital pt supravegherea bebelinei.nu stiu daca o sa mai ies pana nasc. voiam sa intreb mamicile care au nascut cum au facut cu anticoagulantul si cu alaptarea?????trebuie decalat...sunt in ceata si la fundeni nu pot ajunge pt lamuriri. d-na V mi-a spus ceva de genul: anticoagulant-baie-alaptat,dar nu pricep.stiu ca mesele lui bb sunt haotice la inceput.voi cum ati procedat???? astept sfaturi-urgent.multumesc. _ fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.4.utrogestan200mg 3/zi. MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT. +31 sapt, doamne ajuta in continuare. |
stuart spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MeAlex Felicitari mamicilor! Multi si multe ! Voi scrieti la alt topic despre bebei? As vrea sa citesc despre voi, ce probleme aveti, cum le tratati. Eu am primit rezultatul la imunofenotipare, am numarul de celule NK marit, vedem ce zice doctorul despre asta. Maine sunt programata la histeroscopie. Practic, maine bifam ultima recomandare a doctorului, apoi ne adunam, tragem concluziile si apoi...verde la procreere! Ma incurajez si eu singura, ca mi-e frica de momentul in care ne vom apuca. Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot 3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane) |
Alex, imi pare rau ca rezultatul la NK nu este bun (cunosc f. bine sentimentul...) dar bine ca ai gasit niste posibile cauze la pierderile tale si ca exista tratament. Sper ca ai scapat deja de histeroscopie si rezultatul este bun. Sanatate multa!
Poti sa-mi spui te rog la ce lab. ai facut analizele pt. NK?
Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
stuart spune:
Valy27, sanatate multa tie si bebelinei, sa scapati repede de spital.
Proaspetelor mamici, FELICITARI din suflet pt. puiutii vostri, sunt superbi!
adrianaady, FELICITARI si sarcina la termen iti doresc!
Ai izbutit?Continua!
N-ai izbutit? Continua!
(Nansen)
MeAlex spune:
Vali79, !
Ned, pai, chestia e ca dr. Albu, a zis ca nu pra are cum sa trateze celulele NK, ca prednisonul nu si-a dovedit eficacitatea si imi recomanda Duphaston in doza mare. Duphastonul este si imunomodulator, deci face bine la NK. Pe de alta parte, am tot citit si peste tot scrie ca nu exista legatura intre NK din uter si NK din sange (eu am facut din sange)...dar, ca sa incerce ceva, in afara se foloseste asocierea Aspirina in doza mica+Clexane+Progesteron+HCG+Prednison. Nu stiu la cine as mai putea merge pentru o parere despre NK. O sa iau Duphaston, ceai verde, incerc sa ii dau de cap naturist...oricum, nu ma apuc sa dozez NK periodic, costa 300 lei.
Stuart, imunofenotiparea limfocitara (care cuprinde si NK) am facut-o la Institutul V. Babes. Ai dreptate, important e ca am niste indicii.
Despre histeroscopie: initial a vazut niste sinechii si zicea ca-s mici, ca nu se poate spune daca ele au impiedicat dezvoltarea embrionului...si apoi, bang! zice ca nu am o trompa, ca am un malformatie congenitala si ca ar trebui sa fac HSG. Apoi isi da seama ca era o sinechie maaare si din cauza ei nu se vedea deloc trompa si a rezolvat-o si pe aia...Deci totul e ca nou pe acolo, mi-a dat sa iau cycloproginova 2 luni si ne-a dat verde.
Legat de NK-uri, a zis ca nu sunt f marite si ca oricum nu se prea trateaza...ca el nu e convins de tratamentul cu prednison si ca ar merge pe duphaston (mi-a zis si el ca e imunomodulator) - fiind sedata nu mi-a sarit mustarul sa il intreb de ce dracu' mi-a mai dat sa le fac...L-am mai chestionat de una, de alta, mi-a zis ca a avut o pacienta ca mine si care a dus sarcina dupa histero...dar ca sigur, nu putem stii daca am sinechiile de mult timp sau poate au aparut dupa al 3-lea chiuretaj.
Legat de clexane si aspenter, a zis sa iau aspirin cardio, de 100 mg...Si eu care ma tem ca aspenterul de 75 mg e prea mult)+clexane...acum nu stiu daca voi face asa...
Oricum, a zis ca imediat cum imi intarzie, fac beta si incep clexane inainte sa ajung la el. Am intrebat daca sa merg la un hematolog la Medlife si a zis ca nu e cazul, ca sigur imi da Clexane.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)