Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 9
pishko spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina06st Aha!!!! Pishko, gata, mi-am adus aminte la ce subiect ne-am mai intersectat! La gravidute prin FIV . Hai ca nu m-a lasat memoria chiar asa. Io nu pot sa vad pozele, cica e interzis . De fapt mai suntem 2 "cazuri": eu si pisuc . Amandoua cu fertilizare si gravide, eu la 7 luni, ea la 8 dupa nastere . Yasmi, tu intrebai cand naste. Pai, cred ca pe la sfarsitul lui august, inceputul lui septembrie, ca asa a anuntat, cam la o luna dupa mine, o luna jumate, cel mult. Dar nu stiu nici eu ce mai face... Pishko si eu voiam sa te intreb, ca si Cami, cum te-ai descurcat... Eu mai am 2 luni si nasc. Va fi o diferenta de 1 an si aproape 4 luni... Ma bazez pe faptul ca sunt o tipa organizata... si sper sa-mi dea Doamne Doamne o fetita ceva mai linistita decat Luca. El a fost tare plangacios... |
Pai am blocat accesul, o sa-l deblochez imediat sa le vezi si tu ... depinde cum nasti, daca e ceazariana e musai sa ai pe cineva in primele luni sa te ajute cu Luca, sa nu te fortezi, sa-l ridici, sa te odihnesti.... daca e sa nasti natural tot ai nevoie de cineva in primele luni sa te ajute ... ei, nu-i treaba chiar asa de rea... am auzit de fete care s-au descurcat singure singurele, dar cred ca le-a fost f greu, eu sincer la fel spuneam ca tine sa-mi dea Dumnezeu o fetita mai intelegatoare ca Mihai, ca el a fost tot asa plangacios ca si Luca... si asa a fost... pana la 5 luni nici n-am simtit-o... plangea numai daca ii era foame, papa si se culca singura... a fost un vis. Adevarul e ca m-a ajutat mama enorm ca nu am stiut de grija lui mihai, a stat la mine 2 luni, ea il scotea, il plimba, il hranea, il spala, etc... apoi dupa ce-a plecat mi-am intrat in ritm fff simplu, pe ea o tineam in carut in casa sa fie in siguranta si s-o pot lua dupa mine mereu pe unde eram de teama sa nu-i faca el vreun rau din greseala... si bine am facut ca odata eram in bucatarie cu ea in carut, evident, si el a tras de patutul ei, s-a cocotat pe marginea lui si l-a daramat... nu a patit nimic, ca era usor, dar nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi putut intampla daca era si emma acolo... mie asta mi s-a parut provocarea cea mai mare sa am grija sa nu pateasca vreunul ceva... tot asa am invatat ca nu e in siguranta sa ies cu amandoi singura afara... am patit-o intr-o zi, emma era in carut si el pe langa mine, ii pregateam tricicleta si intr-o secunda a zbughit-o de langa mine si a trecut pe partea cealalta a aleii... era o alee pe unde crculau rar maisinile si cu viteza mica, dar uite ca atunci tocmai trecea una si a oprit la distanta mare de el, deci nu a fost pus in pericol la propriu, dar tot putea sa se termine altfel, si de-atunci n-am mai avut curaj sa ies singura cu amandoi... ce iti recomand cu caldura este sa-ti cumperi un carut de gemeni din start sa-i plimbi impreuna sa se obosnuiasca el cu ideea... noi l-am invatat asa in tricicleta si nu-l mai puneai in carut cu nici un chip... asta o sa fie diferit iar cu plimbarile mai rarut, ca o sa fii si mai obosita, si sincer nici n-o sa-ti mai arda sa iesi... una peste alta, nu pot sa te mint sa-ti spun ca e floare la ureche, dar e posibil si de una singura si cu ajutor, cu fiecare zi care trece devine mai usor, ei fac progrese repede la varsta asta si satisfactia e pe masura... sa fie sanatosi ca restul se rezolva.. suna a cliche dar e adevarat... sincer mie cel mai greu mi se pare cand sunt bolnavi amandoi odata Partea buna este ca greutatile se uita si raman numai amintirile frumoase si uite-asa trece timpul si te trezesti cu 2 copii minunati care se au unul pe celalalt la joaca si pe viata
pisucmic spune:
Dragele mele
uite surpriza, dupa cateva luni (vreo 2?) cred am reusit si eu in sfarsit sa intru! Si ce mai surpriza pe mine sa vad ca va ai amintiti din and in cand de mine, si ca tocmai m-au pomenit Lavi si Alina! Va multumesc!
Sa stiti ca sunt cu absente motivate: la spital stau de la 7 jumatate pana pe la 4-5, intr-o zi am si policlinica pana la 8. Acasa cum vin ne jucam non-stop cu Petru, sau iesim cu el in par, pana la culcarea de la ora 8.30-9. Apoi incepe un pic de treaba in casa (nu mare lucru ), cina cu sotul, mai povestim si noi. Am avut niste conferinte - de pregatit, iar acum imi voi da si examenul de primariat, deci am mult de citit. Asa ca trec zilele si saptamanile nu-mi vine sa cred in ce ritm!
Intre timp creste si burtica, luni intru in luna a 7a, burtica mi se pare mai mare ca prima data. Chiar ieri am fost la eco si fetita draga are 830 grame, ni se pare tare frumusica - zambea! Pana acum a fost tot o sarcina usoara, si sa ma ajute Doamne Doamne sa fie asa pana la final. Cred ca intru in concediu undeva pe la 1 august (nasc la final de august, mai bine zis dupa 20 august).
Petru e minunat (nu asa sunt toti puii nostri? ) - e un copil foarte vesel, cuminte si echilibrat. Merge singur peste tot, aproape ca si fuge uneori (pana aluneca si pica dar nu plange niciodata); adora orice obiect nou (mai putin jucariile clasice) si masinile - tot ce are roti, ca e de jucarie, in poza sau altfel, le vrea si zice brrr, brrr. Cuvinte clare si cu adresa spune MAMA, PAPA, APA, NANI si CACA (dupa ce a facut...). Inca nu am avut nicio intentie ptr olita, il voi pune spre 2 ani, fiindca oricum dupa ce se naste fetita ma astept sa existe si mica perioada de "regresie" la bebe si la el, deci n-are rost sa ne chinuim acum. Am fost intr-o scurta si minunata vacanta la Poiana Brasov, pentru ca la mare vara asta nu ajungem, eu cu burtica si examenul meu...
Pe voi vad ca va gasesc bine, am reusit sa citesc doar capitolul asta, cat sa-mi treaca un pic de dor de voi. Vad ca va pregatiti de crese, vacanta si lasat copii la bunici - va dati seama cat de departe am ajuns de la momentul sacinii de acum mai bine de un an?
Va imbratisez cu mult drag, incerc sa mai trec zilele astea (sunt intr-un mic concediu de studiu asa ca am un pic de ragaz)
cami_antonia spune:
pisuc ma bucur ca ne-ai scrisssssss
sanatate multa si putere
si mai usor cu oboseala
ca dupa nastere ai nevoie de forte duble decat acummmmmmm
alina06 nu e usor deloc cu 2 copii
fara nici un fel de ajutor
si la mine ca si la pishko mama a stat primele 2 luni si s-a ocupat de antonia
ca sa nu simta ca a aparut altcineva in viata noastra
si i-a schimbat programul
sa nu fie f geloasa
etc
deci eu zicsa gasesti pe cineva pt cele 2 luni neaparat pt bebe maricel
apoi iti vei intra in mana mai greu sau mai usor
si eu sunt organizata
si ieseam afara cu antonia cand dormea petra
dar pana la 6 luni merge
apoi bebe mic nu a mai dormit
si am facut totul la dublu
si am obosit
fizic
dovada ca m-a luat si ambulanta
desi eu sincer nu ma simteam rau
pur si simpluse manifesta oboseala altfel
offfffffff
si acu mai am stari de rau
seara inainte de culcare
cand pic lata
dar trece
madutza_bra spune:
strumph, roxy, catank, deea , mary, cami , mandreeac, va multumesc ca v-ati gandit la mine
am fost ieri la spital si abia peste 2 sapt imi scoate firele si atela tot peste 2 sapt...a venit soacra sa ma ajute, de luni doarme la noi si ea si socrul, ziua trec pe acasa si se intorc la noi, nu stiu ce as fi facut fara ajutorul lor
Ma gandeam sa o duc luni pe cata la mama ca sa mai respire si soacra
nu prea pot sa stau la calc si soacra sa trebaluie pe langa mine.
va puup
catank spune:
Pup fetele! De pe tel scriu. Pisucmic ma bucur ca ne ai dat vesti fff bune. Pup. Madutza super ca nu esti singurica. Stai cu soacra,las ca ai timp de forum cand te faci bine. Pikh...ahhh am uitat nickname ...nu v am vazut in foto dar sigur sunteti frmosi foc...imi place sa te citesc. Va pup pe toate...va citesc comod de pe tel., dar de scris ufff
cami_antonia spune:
mai da se vede ca e frumos afara
au disparut mamicile din peisajjjjjjjjjj
toate sunteti la plimbare???????
viss voi mai veniti la mare?
cami_antonia spune:
la noi abia se inseninase
si a aparut iar un nor de ploaie
sper sa nu se descarce aici ca abia am intins rufe
si abia era cald
of
nu-mi mai place vremea asta schimbatoare asa deloc