Licurici de ianuarie-februarie 2009 (167)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pai eu ii adorm pe amandoi odata:)).Ii bag in dormitor, inchid usa si nu mai iese niciunul de acolo Caraie, maraie, mai plange cand unul cand altul si intr-un final adorm (imi ia cam 45 de minute). Dorm foarte bine cand sunt amandoi, ciudat, dar nici Nadia nu se trezeste cand doarme Aidan cu ea. Aseara au dormit in patul nostru amandoi si de obicei Nadia in intervalul 9-12 se trezea de cel putin 3-4 ori, aseara doar o data. In schimb s-a trezit Aidan pt ca a visat urat.

Aidan chiar are nevoie de somnul ala de la pranz, cand il sare nu ne mai intelegem seara cu el. Constientizeaza ca e super obosit, ne spune ca se simte obosit dar in acelasi timp urla si plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara
Aidan chiar are nevoie de somnul ala de la pranz, cand il sare nu ne mai intelegem seara cu el. Constientizeaza ca e super obosit, ne spune ca se simte obosit dar in acelasi timp urla si plange.

Si Razvi e la fel de marait daca nu doarme si plange si tipa din orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Criss, spun-i mamei tale ca aveti nevoie de ea sanatoasa si nu epuizata, important e sa se bucure de nepoti si sa aiba grija de ei...te termina 2 doar daca stai cu el, d-apoi sa faca atata treaba. si daca stau toata ziua in casa cred ca-i mananca urechile Deci asa, nu ma incurajezi deloc cu mancatul

Eva nu doarme ziua mai mult de 45 min (rar) nici daca o misc, dorm cu ea, e liniste....iar Vladut cam o ora jumate.

Mergi la inceput

Anna, nici la noi nu a avut succes feederul ala cu plasa, i-am pus acolo legume si fructe congelate pt dinti cand o dureau gingiile, dar rodea la el maxim 5 minute, cand se dezghetau alea il arunca, nici vorba sa scoata ceva mancare prin plasa aia si sa inghita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor mie de cand mi-a fost rau
de la oboseala
si de la nefoncordanta orelor de somn a celor doi copii
am hotarat caa nu trebuie sa o mai culc
pe antonia la pranz
pt ca inainte
o culcam de exemplu pe antonia cum necum
dormea 2-3 ore la pranz
si apoi se culca seara la 12 noaptea
petra
care nu doarme ziua de la 6 luni decat 2 soamne de cel mult 2 ore impreuna
se culca seara la 8-9
si atunci eu apucam somn de la 12-1 noaptea
pana pe la 7-8 dimineata cand evident se trezea petraaaaaa
offfffffffff
si uite asa am ajuns la spital
si acel somn intrerupt de lapticyl de noapte evident
acu antonia nu mai doarme la pranz decat cand polecam undeva
sau cand mai consider ca e nevoie
si cade lata la ora 8 seara
asta e
si ma relaxez si eu
de la 8 la 10-12 noaptea cand ma culc si eu
asta e cu orarul nostru
stiu ca era important somnicul de dupa masa
da asta e
mi-a fost tare greu singurica
si nu mai faceam fata cu toate
si decat la spital mai bine acasa cu ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu sunt f speriata, azi am fost la ginecolog (am repetat analizele de sange, inca anemica dar cu imbunatatiri fata de acum cateva sapt deci continui cu fierul TOT Hema si cu CalCVita); am facut si ecografie.
totul ok , bb 2330 g (sapt trecuta avea 2051) si per total arata de fix 33s si 4 zile.

insa bataile inimii sunt scazute, nu sub limita insa scazute... media a cinci masuratori a iesit 127...

nu stiu dc e de la diabet sau de la altceva dar sunt super in panica. doc a sunat inca o colega cu care s-a consultat; mi-au zis sa stau linistita dar sapt viitore totusi sa repet ecografia de trim 3. (el nu e specializat pe astea de trim 2-3)

fizic nu s grozav, ba contractii, ba intarire de burta, mai ales dupa amiaza seara, insa acum sunt speriata ...

in veci nu mi am imaginat ca a doua sarcina ar putea fi asa stresanta....

33s+

Mergi la inceput

Porumbita dar de ce e media importanta, eu stiam ca e bataile cordului fetal sunt normale intre 110 si 180, putand sa depaseasca si limitele astea, important este sa revina, adica sa nu fie sub limita si nici deasupra.

Miscarile cum le simti? Daca pulsul asta scazut se combina cu scaderi in fetal movement atunci poate ar trebui sa mai ceri o a doua opinie, adica si eu m-as ingrijora.

Da, a doua sarcina e mai stresanta pt ca stii acum cate lucruri pot merge rau, la prima esti mai "habarnista". Si eu m-am stresat mai mult la a doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pai pt ca prima valoare a fost 115 (adica fff mic tinand cont ca limita inferioara e 110) si cred ca vroia sa se asigure ca totul e ok, asa ca a masurat in total de 5 ori si media a iesit 127
- de fapt azi toate masuratorile le a facut de 2 ori

eu visam frumos, ca stii ce si cum asa ca la sarcina 2 esti mult mai relaxata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Porumbito, nu am prins cand ai zis ce o sa ai. Uite, eu n-am vrut sa stiu ce o sa am in a doua sarcina si totusi, d-an doctor mi-a zis ca banuie ca e din cauza batailor inimii. Erau mai lente si s-a potrivit. A iesit Filip. Hai nu te stresa, atata timp cat esti in grafic si monitorizata cum trebuie, totul e bine.

Miericico, te incurajez eu un pic. Eu ies de 2X pe zi cu ei in parc, activitati, cu bicicleta, la piscina, la lac. Unde's eu, acolo's si copiii. Filip doarme CLAR odata cu Ana. Pentru mine e ff important ca macar 2 ore sa fie liniste in casa. Mai gatesc, mai calculator,ce pot si eu. Ana are mare nevoie de somnul de amiaza, e mult mai cooperanta daca se odihneste. S-a intamplat sa nu imi doarma, dar sta la ea in camera 2 ore si se odihneste..Seara Filip e in pat la 8.30 si Ana la 9.30, in timpul asta ii aordam ei tot timpul nostru.

Eu am observat ca sunt mult mai cuminti daca ii scot afara. Cand stam acasa zici ca ii casa de nebuni, iar eu sunt car de nervi seara. Zau ca le admir pe mamele cu 3-4 copii. Asa, daca suntem afara parca nu stau pe mine non op. Ana isi vede de ale ei, Filip merge dupa ea, in 4 labe. E umbra ei...o terorizeaza

va

Mama de Ana (29 Ian 2009) si Filip ( 11 iulie 2011)

Mergi la inceput

Pai am facut reptetitie pana acum, de o luna Aidan mergea part time, 3 zile/saptamana la gradi.

Noi nu avem nevoie sa mergem prea departe, complexul unde stam are si playground si 2 piscine, spatiu verde imens unde sa alerge copiii, avem vecini cu 3-4 copilasi si Aidan se mai joaca cu ei afara seara.

De luni l-am inscris la niste clase; deocamdata sport (fotbal si cred baseball), cooking si un curs de science pt copii. As vrea sa-l duc si la ceva arta/painting si muzica/dans, dar intai sa vedem cu se descurca cu astea trei.

La mine impedimentul principal este faptul ca Nadia nu accepta biberonul cu laptele meu, deci trebuie sa ma organizez in asa fel incat sa nu i se faca foame si cum ea suge f f des....in plus face fitze daca e alaptata la verticala pt ca e obisnuita la orizontala...ce sa mai zic.

Mergi la inceput