M-am saturat de Romani!!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Cora, pai nu e mare filozofie, tu ai avut de multe ori remarci acide la adresa minoritatilor. Daca nu ai o problema cu tiganii, e foarte ok, nu te mai amarasti atat de cate ori auzi/vezi vreunul.

Am avut remarci la adresa minoritatilor atunci cand a fost cazul, mai ales ca discutiile la care faci referire erau taman despre minoritati. Insa nu am nici o problema in a recunoaste deficientele majoritatii. Si nici nu ma tem de concluzii asa-zis generalizatoare care semnaleaza trenduri periculoase. In schimb imi displace profund fenomenul political correctness-ului si maturarea problemelor sub pres.
Asa sunt eu, ce sa fac... :)

Cat despre tigani, nu am o problema cu ei in sensul ca-i haituiesc oriunde m-as/s-ar afla, nici vorba. Insa mi s-au intamplat prea multe (rele) din cauza lor, celor dragi la fel, plus ce-am mai auzit pe la altii, ca sa nu-i tratez cu precautie extrema. Nu ma intereseaza daca aceasta atitudine este catalogata drept rasism. Asa consider eu ca e mai bine pentru mine.

Citat:
Legat de precautia despre care vorbesti, e cam nesanatoasa. Din cauza acestei ´´precautii´´ exagerate nu se baga nimeni cand o femeie e agresata in plina strada, de exemplu. Ca si altii s-au gandit asa ca tine, ca nu e bine ´´sa-ti amarasti zilele intervenind direct´´.

Pentru cine e nesanatoasa precautia de care pomenesti mai sus? Pentru mine in orice caz, nu e. Da, suna (poate) egoist, insa e mai bine sa previi decat sa tratezi.
In cazul ipotetic al femeii agresate pe strada (tind sa cred ca asemenea fapte de agresiune se consuma totusi intre peretii unei case, ma insel?), idem, alertezi politia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Esti romanca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

aniela, cea mai simpla metoda : intri in rolul "avocatul diavolului". te prezinti la usa romanilor respectivi cand presupui ca sunt cu mintea limpede si le dai de inteles ca le faci un mare bine spunandu-le ca regulile in UK sunt destul de dure in privinta celor care tulbura linistea, ca ai venit sa-i pui in garda ca ai auzit cativa vecini comentand galagia facuta de ei, ca au spus ca sunt hotarati sa se planga autoritatilor pentru a-i evacua cat mai curand.
in felul acesta e posibil sa rezolvi problema foarte elegant, fara sa ti-i faci dusmani.
daca nici metoda asta nu functioneaza, mergi la autoritatile competente. sau, daca singura nu te incumeti sau nu vrei sa te bagi, incearca sa vezi care dintre vecinii tai a mai fost deranjat de galagia chefliilor, poate ii convingi pe vecini sa faca reclamatie, tu poti motiva ca ti-e teama ca se vor razbuna pe tine.
cladirea nu are un administrator sau proprietar ? nu te poti adresa direct acestuia ? poate reuseste acesta sa-i tempereze pe cheflii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Aniela, lipsa de bun simt nu are natie.
Nu am citit inca toate raspunsurile si sugestiile care ti s-au dat, asa ca, scuze daca repet solutia propusa: suna la politie si explica situatia, dand adresa blocului in care se afla apartamentul respectiv, etajul, situarea etc. Aici la noi se respecta confidentialitatea reclamantului, probabil si la voi.
Parerea mea personala e ca nu ai ce sa vorbesti cu ei direct. Oamenii care se comporta asa o fac in orice imprejurare si, se vede treaba, pe orice meridian. Nu-s ei sensibili la argumente de bun simt, ca nu poseda asa ceva. Doar la amenzi (sper cat mai usturatoare).
Noi am locuit in diverse blocuri, unele cu multe familii de romani, si am intalnit, cum spuneam, nesimtiti de toate natiile. Doar pentru picanterie dau aici exemple de comportament al conationalilor, fara nici o etichetare: lasarea pungilor de gunoi in fata usii, pana binevoiesc ei sa iasa din casa si sa le duca.Lasarea carucioarelor pentru carat cumparaturi, de la subsol(garaj) pe etaj la ei, obligandu-i pe vecini sa care plasele cu mana (cand le-am atras politicos atentia, au comentat apoi pe la colturi: i-auzi draga, ca sa duc imediat carutul jos, da' ce, si eu am carat cu mana, las' sa care si ei). Mentalitati de "capra vecinului".
Dar nici cu alte natii nu mi-e rusine, asa ca, sunati la politie...fara discriminare...stiu ei ce-au de facut.

35 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

A cerut o opinie la alti romani, despre ce si cum sa actioneze.

Eu n-am vazut asa ceva... Citim subiecte diferite, Deceneus?
Aniela vrea sa invete si e deranjata de zgomotele vecinilor galagiosi.
Nu cere nici un sfat (desi i se ofera), ci isi manifesta dezgustul pentru "manelele lor de rahat", "muzica romaneasca/tiganeasca", posibile "injuraturi romanesti", toane astea atat de "tipic romanesti", pentru ca, ca natie "avem o problema" din moment ce "din cateva zeci de apartamente romanii sunt cei mai nepoliticosi/ignoranti/galagiosi/etc".
Asta dezprob eu la mesajul anielei. Nu ca a fost deranjata si si-a varsat furia aici. O facem cu totii, din cand in cand. Sunt curios daca ar fi mai linistita cu niste vecini din Africa, pe ritmuri baluba. Ce zici, Deceneus? O deranjeaza galagia sau galagia de roman?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu citim subiecte diferite, dar unii probabil citesc doar titlul si considera ca au citit si continutul.
Postarea mea era un raspuns la intrebarile puse de @buli
Citat:
si cum a luat atitudine?
a scris pe DC, a dat-o anonima peste mari si tari?
asta numesti tu "a lua atitudine"?

Din prima postare a afirmat ca:
Citat:
"Ma gandesc sa le zic ceva dar ma indoiesc ca or sa- si aplece capul rusinati si or sa dea sonorul mai încet, mi-e teama ca or sa ma ia la niste injuraturi românesti de n-am sa stiu pe unde sa ma ascund."
si trei masje ami jos afirma:
Citat:
Problema e ca nu stiu unde e usa apartamentului lor sa ma duc sa vorbesc cu ei frumos (eu nu pot sa ma duc la ei prin parculet pentru ca nu am cheia (long story) iar iesirea din bloc e pe partea opusa). Ei stau in alta scara (nu stiu in care) si toate scarile au interfon. Iar ca sa tip de la balcon, avand in vedere ca sunt in partea opusa apartamentului meu, peste parculet, imi este, sincer, rusine.

Nu a cerut un sfat explicit dar faptul ca a posta pe forum era evident ca are nevoie de o sugestie, despre strategia pe care sa o adopte, si in loc sa primeasca sfaturi a primit apostrofari ca ar fi ofesat romanii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1

Citat:
Cred ca daca acelasi comentariu ar fi fost postat de un roman aflat in romania ar fi fost tolerat altfel. Orgoliul romanesc creste cand locatia userului este in afara granitelor tarii - doar o constatare trista dupa ani si ani de lectura pe forumul asta

Exact, asa este. Cei ramasi in romania au impresia ca numai ei se pot bucura de privilegiul de a bestelui natia romana si romania. Daca esti plecat, nu mai ai parte de asa privilegiu.
Cite subiecte nu au fost despre vecini zgomotosi si prost crescuti, manelisti si nu s-a mai frosat nimeni ca au fost facuti cu oua si cu otet?

Nu este deloc asa.
Eu sunt din tara si coracora vorbeste din exterior si avem aceeasi opinie, iar pe pozitia opusa se situeaza si cei din tara si cei din afara. Nu are legatura una cu alta.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Ai sa fii surprins, Deceneus, de cat de bine colaboreaza oamenii, indiferent de natie(!!) daca le explici omeneste cat te deranjeaza o actiune ´´vecineasca´´ de-a lor.

Mie mi-e tot una cum procedeaza, m-a mirat faptul ca se plange de o problema fara sa fi incercat cumva rezolvarea ei, fie prin politie fie discutie directa si apoi politie, daca e cazul. Repet, daca-i cazul.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

Scuze ca am lasat raspunsul la urma, dar am considerat ca este o problema de strategie, nu una de atitudine, si strategia era mai putin importanta.
Metodele tin de cat de "roz" se vede viata si oamenii, si ce experiente ai avut.
Eu si altii nu credem in efectul vorbelor bune asupra persoanelor fara educatie cand sunt si "afumate".
Aici nu prea avem alte argumente nici pro nici contra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Si poate nu stiti, in anii `80 erau doua trupe Generic si Azur. Astea au fost primele care au cantat genul manele si au avut un mare succes.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
http://www.dropshots.com/maraki6
mami cu Angelo ( 29 Dec. 2005 )

Adevar graiesti! Mare, mare suces la parintii si bunicii manelistilor de azi!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Vecinii petrecareti nu cred ca erau atat de afumati, periculosi si fara educatie.Daca erau cum a fost descrisi la topicul asta, stateau sa petreaca pan`la ziua cu muzica tare si acompaniament pe masura. Au avut bunul simt si au dat sonorul incet la ora 22.00
Pe mine una, nu ma deranjeaza ca vecinul, usa in usa cu mine, isi lasa sacul de gunoi pe palier si il duce cand pleaca. Atata timp cat nu emana mirosuri pestilentiale, de ce as comenta? Nu cred ca exista meloman sa nu fi ascultat muzica data la volum tare( mai ales daca vrea sa traiasca melodia si sa cante)La o adica, pt ce sant statiile si boxele de apartament cu posibilitatea de a asculta tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Si poate nu stiti, in anii `80 erau doua trupe Generic si Azur. Astea au fost primele care au cantat genul manele si au avut un mare succes.

Adevar graiesti! Mare, mare suces la parintii si bunicii manelistilor de azi!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Uite la mine au avut mare succes pe vremea aia desi nu sant amatoare de manele. Habar nu am de versurile postate anterior nu mai stiu de cine. Uite ca pe langa Iris, Queen, AC//DC, Nina Hagen,Compact, la mine mergeau ascultate si Azur cu Generic.

Mergi la inceput