M-am saturat de Romani!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
Voi aveti ceva cu manelele.

Eu da, recunosc fara nici o ezitare.
Mi se par o mizerie desavarsita care ar trebui rasa de pe fata pamantului cu aceeasi repeziciune cu care a invadat "piata muzicala" romaneasca. Si personajele care le promoveaza sa dispara odata cu ele.

Nimic, niciodata nu se va intampla doar ca tu vrei sa fie ras de pe fata pamantului. Nimic din ceea ce nu poti controla.
Au mai incercat altii, cu evreii, cu negrii, cu tiganii...n-au putut.
Asa ca... relaxeaza-te si te bucura de viata.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Adica eu ma insel cand vorbesc in modul general, dar tu sigur ai dreptate cand crezi ca experieta ta neplacuta cu vecinii tai, e lege universala?

LadyJ, dar daca sansele sunt, sa zicem, de 10% ca dusul la usa si discutia sa se sfarseasca urat (nu musai tragic, dar poti fi luata "la ochi", sicanata, samd - vezi topicul cu vecinul recalcitrant), atunci de ce sa-si asume acest risc? Eu asta nu inteleg. Probabilitatea ca la o astfel de sindrofie sa se consume alcool in cantitati mari (vezi urlatul vecinului si muzica data la maxim) este foarte mare; unde e alcool, nu te bagi, asta e principiul meu si cred ca al multor altora. De-asta eu o indemnam sa contacteze politia.

Nu se pune problema ca ii cunoastem pe vecinii Anielei, insa exista un tipar in toate situatiile astea iar elementele standard sunt: alcool, decibeli, lipsa de ratiune (as mai adauga vreo cateva dar sunt extrem de politic-incorecte, asa ca ma opresc aici cu enumerarea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

A cerut o opinie la alti romani, despre ce si cum sa actioneze.
Urma sa faca ceva in functie de opinile de aici, si aici ati "pus-o cu spatele la zid".
Ia sa va vad cum il punti la zid pe Cristian Mungiu care a denigrat romanii in public si la stara mondiala!
Se poate interpreta si asa tema si filmul lui. Un popor de barbari.
Pe el de ce il felicitam? Pentru ca a luat un premiu si cu asta a arata ca avem si romani valorosi?
Vorba lui Laura "nu putem generaliza" nici cazul C Mungiu. Nu toti romanii suntem geniali.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

nu a cerut nici o opinie, ne-a anuntat ca s-a saturat de noi, iar noi in loc sa ne "ofuscam" trebuia sa ne inclinam precum ghioceii, sa scoatem biciurile si sa ne autoaplicam cate 15 sfichiuri pe spinarile goale ...

apoi faptul ca "petrecerea" s-a incheiat in jur de ora 22 arata ca oamenii nu sunt chiar ignoranti, or fi citit contractul de inchiriere?! de obicei poti sa iti asculti muzica intre 9 si 21 la volum rezonabil si in caz de petrecere ai obligatia sa anunti vecinii din imediata apropiere (usa in usa)nu tot condominium... apoi se sare cu reclamati la politie/consiliu numai daca sunt incalcari repetate ale regulilor privind linistea in "bloc"

volumul rezonabil nu stiu care e si/sau cum se masoara, dar probabil ca intr-o prima faza sunt luati la intrebari vecinii de jur imprejur daca i-a deranjat ceva duminica si daca acestia vor spune ca nu, va rezulta ca volumul a fost rezonabil...indiferent de rezultatul primei verificari presupusul faptas va fi atentionat cu privire la reclamatie si la repercusiuni in caz ca se va dovedi intemeiata(nu se dezvaluie identitatea reclamantului, ca sa fi sigur poti sa si ceri asta in mod expres)

in anglia nu cred ca sunt multi cei carora sa nu le pese de amenzi..o amenda pentru o fapta ca asta iti vine o singura data, daca vine, dar daca te evacueaza pe motivul ca ai deranjat linistea colocatarilor nu cred ca iti vei mai gasi foarte usor o chirie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

A cerut o opinie la alti romani, despre ce si cum sa actioneze.
Urma sa faca ceva in functie de opinile de aici, si aici ati "pus-o cu spatele la zid".
Ia sa va vad cum il punti la zid pe Cristian Mungiu care a denigrat romanii in public si la stara mondiala!
Se poate interpreta si asa tema si filmul lui. Un popor de barbari.
Pe el de ce il felicitam? Pentru ca a luat un premiu si cu asta a arata ca avem si romani valorosi?
Vorba lui Laura "nu putem generaliza" nici cazul C Mungiu. Nu toti romanii suntem geniali.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

vezi cum generalizezi?! eu una nu am exprimat nicio felicitare catre premiantu' "clasei" si acum ca ai dezvaluit si subiectul operei nici nu ma voi deranja

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Nimic, niciodata nu se va intampla doar ca tu vrei sa fie ras de pe fata pamantului. Nimic din ceea ce nu poti controla.
Au mai incercat altii, cu evreii, cu negrii, cu tiganii...n-au putut.
Asa ca... relaxeaza-te si te bucura de viata.

Ma intreb oare daca Hitler si Holocaustul vor fi aduse in discutie daca imi exprim dorinta ca gandacii de Colorado sa dispara de pe fata pamantului.... hmmmmm ... Nu m-ar mira.

Stiu ca iubitorii de manele au dreptul sa iubeasca manelele, e ok, fie la ei.
Insa si eu am dreptul sa-mi exprim opinia despre manele.

E atat de simplu si relaxat. :)

PS Si, ca sa fie si mai clar, nu doresc moartea nimanui, asa cum poate au inteles unii. Eu ii vreau disparuti din peisajul public pe de-alde Guta, Universalu, Minune, sa plece si sa ne lase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Citat:
Adica eu ma insel cand vorbesc in modul general, dar tu sigur ai dreptate cand crezi ca experieta ta neplacuta cu vecinii tai, e lege universala?

LadyJ, dar daca sansele sunt, sa zicem, de 10% ca dusul la usa si discutia sa se sfarseasca urat (nu musai tragic, dar poti fi luata "la ochi", sicanata, samd - vezi topicul cu vecinul recalcitrant), atunci de ce sa-si asume acest risc? Eu asta nu inteleg. Probabilitatea ca la o astfel de sindrofie sa se consume alcool in cantitati mari (vezi urlatul vecinului si muzica data la maxim) este foarte mare; unde e alcool, nu te bagi, asta e principiul meu si cred ca al multor altora. De-asta eu o indemnam sa contacteze politia.

Nu se pune problema ca ii cunoastem pe vecinii Anielei, insa exista un tipar in toate situatiile astea iar elementele standard sunt: alcool, decibeli, lipsa de ratiune (as mai adauga vreo cateva dar sunt extrem de politic-incorecte, asa ca ma opresc aici cu enumerarea).

Cora, inteleg ca asta e principiul tau, ok. N-am o problema cu el.
Am o problema cu modul in care argumentezi principiul asta, spuneai cu cateva pagini in urma ca vecinii Anielei sunt galagiosi si deci lipsiti de logica si rationament, in concluzie nu are sens sa vorbesti cu ei. Ba pot deveni chiar foarte agresivi.
E o prejudecata izvoranta din faptul ca tu ai o problema cu tiganii. Poate vecinii aia nici nu-s tigani.

Bunul simt nu are legatura cu logica, unul la mana. Iar doi la mana, cand cineva te deranjeaza oarecum, iti greseste, atunci ai optiunea de a deschide gura si a spune asta celui care te-a deranjat/suparat.

Mergi la inceput

Citat:
Cora, inteleg ca asta e principiul tau, ok. N-am o problema cu el.
Am o problema cu modul in care argumentezi principiul asta, spuneai cu cateva pagini in urma ca vecinii Anielei sunt galagiosi si deci lipsiti de logica si rationament, in concluzie nu are sens sa vorbesti cu ei. Ba pot deveni chiar foarte agresivi.
E o prejudecata izvoranta din faptul ca tu ai o problema cu tiganii. Poate vecinii aia nici nu-s tigani.

Cum ai ajuns la concluzia subliniata de mine??
Nici macar nu stiu daca vecinul ei este tigan!!
Concret, cum ai dedus tu ca reactia mea precauta rezulta dintr-o "problema avuta cu tiganii"...???
Ai senzatia ca un roman-sadea cu bautura in nas nu te poate bate mar daca ii faci "observatie" pe cel mai prietenesc ton din lume? Ohhoooo si-nca cum!!

Citat:
Bunul simt nu are legatura cu logica, unul la mana.

Ba bunul simt are o stransa legatura cu logica.
Imi dau seama pe cale logica (,) ca muzica bubuind din boxe ii deranjeaza pe cei din jur, asa ca dau dovada de bun simt si dau volumul mai incet.
In fond si la urma urmei, bunul simt nu e decat capacitatea de a empatiza, te pui in papucii celuilalt si analizezi / rationezi daca ceea ce faci tu il va afecta intr-un mod neplacut.

Citat:
Iar doi la mana, cand cineva te deranjeaza oarecum, iti greseste, atunci ai optiunea de a deschide gura si a spune asta celui care te-a deranjat/suparat.

Asa e, insa depinde de omul care te-a suparat / deranjat. Eu raman la ideea ca e bine sa fii precaut si sa nu-ti amarasti zilele intervenind direct. Sunt mii de exemple de asemenea interventii care s-au soldat cu nenorociri (le gasesti in toate ziarele, la tv, etc). In aceeasi situatie ca initiatoarea topicului, eu as opta sa chem politia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Intr-o situatie de genul acesta, cu conflicte intre oameni care nu se cunosc, in care e posibil sa implici si autoritatile, mereu ai de pierdut daca te implici prea mult in treaba asta, incepand sa cauti atribute persoanelor cu care esti in conflict: ba ca-s romani, ba ca-s manelisti, inculti si alte epitete, cat se poate de adevarate, probabil,insa care iti fac tie personal o defavoare ( poate te mai alegi si cu un proces de calomnie la urma!).

Cel mai eficient si politically correct e sa te limitezi la fapte si la consecintele negative, despre care te plangi. O data fapta corijata, n-o sa te tina minte nici vecinii, nici autoritatile, nici inpricinatul ca ai vorbit numai balarii , aratand, deopotriva,carente in educatie. Ce daca vecinul e incult, roman sau rrom, ori manelist? Important e ca face galagie, deranjand vecinii. Dupa ce se face liniste, i se schimba statutul intelectual sau etnia?? Ori un om cult nu poate face galagie infernala niciodata?...

Nu e vorba neaparat de intamplari cu romani scandalagii din occident (cred ca toti am avea ceva de povestit despre asta, din experienta), ci de felul in care a stiut sa se raporteze Aniela la un conflict. Conflict care a incetat de la sine acolo, insa inca fumega aici. Din cand in cand mai pocneste-un jar, mai scapara o scanteie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Cora, pai nu e mare filozofie, tu ai avut de multe ori remarci acide la adresa minoritatilor. Daca nu ai o problema cu tiganii, e foarte ok, nu te mai amarasti atat de cate ori auzi/vezi vreunul.

Legat de precautia despre care vorbesti, e cam nesanatoasa. Din cauza acestei ´´precautii´´ exagerate nu se baga nimeni cand o femeie e agresata in plina strada, de exemplu. Ca si altii s-au gandit asa ca tine, ca nu e bine ´´sa-ti amarasti zilele intervenind direct´´.

A nu se confunda precautia exagerata despre care vorbesc cu evaluarea corecta a riscurilor. Ca asta e altceva. Cand exista o primejdie evidenta e sanatos sa nu faci pe viteazul, ca nu foloseste nimanui. Dar nu e cazul cu vecinii amatori de muzica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Aniela, eu te sfatuiesc sa te muti, sa cauti intr-un cartier "mai acatari"

Mergi la inceput