M-am saturat de Romani!!!
Raspunsuri - Pagina 4
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aniela23 Imi dau seama ca o sa par putin rasista |
De ce? Nu exista o rasa speciala pentru romani
Alizee spune:
" Ar fi fost bine sa spuna ca niste indiviti pun muzica tare, sa nu spuna ce fel de muzica, pentru ca sa nu se stie ce nationalitate aveau?"
Da.
Numai ca nu putea sa scrie asta, fiindca numai citind titlul, si iti dai seama ca e deranjata in mod special de romani.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
coracora spune:
Wow.... cata ofuscare la acest topic...!!
Oameni buni, voua nu vi s-a intamplat niciodata sa intrati pe (un) forum si sa va "descarcati" intr-un moment de maxima enervare? Ori ati avut, chiar si atunci, grija sa fiti politic-corecti in ceea ce afirmati?
Reactiile la postarea Anielei sunt cam la fel cu votarea Romaniei la Eurovision, indiferent cat de penibila / sexualizata / a-muzicala este performanta noastra la acest festival. Eu nu pot sa pricep de ce unii romani se simt obligati sa voteze Romania.
De ce scrie pe site in loc sa se duca la politie? Pentru ca, atingand un nivel maxim de frustrare, iti doresti sa "vorbesti" cu niste oameni care pot, eventual, sa te inteleaga. Nu e chiar usor printre straini din punctul asta de vedere (daca ai fi acasa, la mama, ii bati la usa si-ti versi oful). In fine, eu nu o condamn ca a postat ce a postat.
Referitor la romani, am avut si eu, o da, momente in care am spus ca m-am saturat de ei. Fara sa inserez atent sintagma "unii din ei" numai ca sa sune bine in urechile celor care vaneaza textele politic-incorecte. De fapt cand afirmi "m-am saturat de romani", nu inseamna ca ii vizezi pe toti-toti, de la babuta din satucul din varf de munte pana la corporatistul din Pipera, e doar o uzanta generica a termenului de "romani".
Sa tot fie o luna si-un pic cand mi-a crescut (din nou) tensiunea din cauza "romanilor". Asta in momentul in care am constatat ca nu pot plati cu cardul bancar in Bucuresti, dupa o vacanta petrecuta in Romania, pe drumul de intoarcere spre casa fiind. Dupa sperietura de rigoare si problemele intampinate ca sa strangem niste bani (cash) de mancare, bilete de tren (!) si altele, am mers a doua zi la banca mea de-aici. Mi s-a spus ca au blocat cardul pentru ca efectuasem o plata cu cardul intr-o locatie unde aparatul era plantat de niste skimmers. E a treia oara cand mi se intampla povestea asta, si numai in Romania; nicaieri oriunde in lume (desi fusesem avertizati ca si pe-acolo sunt skimmeri) nu am patit asa ceva. Ba chiar intr-un rand, acum 4 ani, ne-au clonat cartea de credit; noroc ca banca noastra a sesizat ca cheltuielile nu erau tocmai in regula si au blocat cardul.
Pradati (la modul concret, nu electronic) era sa fim de doua ori, in Gara de Nord, de catre un grup imens de tiganci extrem de violente si respectiv in Barcelona, de o gasca de tiganusi romani.
Weekendul trecut in Berlin nu a fost garnitura de metrou cu care sa circulam (si am colindat orasul in lung si-n lat) si in care sa nu fie ba niste muzicanti romani (care injurau zgarcenia "publicului" in romana, negandindu-se ca mai sunt pe-acolo si alti cetateni care ii inteleg), ba tiganci cu cate un copil in brate, etc. La fel si la intrarile la metrou, pe langa bisericile in circuitul turistic, samd.
Iata unele din experientele mele cu "romanii" (termen generic). Unde nu mai pun la socoteala micile ciupeli la care esti supus oriunde in tara, tendinta perpetua spre jecmaneala clientului, teama cu care te strecori printr-o piata aglomerata in care multi dubiosi se freaca de tine si-ti simti poseta "asediata", etc.
Categoric sunt si romani "la locul lor", oameni de nadejde, muncitori, cinstiti si pe care poti pune baza; insa categoriile enumerate mai sus ies mult mai mult in evidenta prin faptele lor reprobabile. Drept pentru care eu sustin criticarea "romanilor" (generic) de catre romani; cum altfel sa iesim din cercul asta vicios in care, cum-necum, suntem in postura de agresor?
Alizee spune:
Coracora, daca Aniela ar fi abordat altfel subiectul, nu ar mai fi fost atata "ofuscare" si, pe buna dreptate. Iata : s-a saturat de romani, de parca am fi singura natie de pe pamant care are loaze, ce asculta muzica tare si deranjeaza vecinii.
Si, chiar asa Aniela, scrie-ti oful pe un forum englezesc; probabil ca acolo vei gasi intelegerea de care ai nevoie.
allinta
buli spune:
eu cred ca ofuscarile astea vin din complexe de inferioritate de grup, daca o fi existand asa ceva.
enfin, nasol, daca la o situatie aiurea nu stii cum sa reactionezi si nu gasesti altceva mai bun si mai ineficient de facut decat sa te plangi pe net.
as zice sa ceri sfaturi suplimentare cand ai incercat 1-2 metode si nu au mers.
coracora spune:
citat din mesajul lui maraki Romante.....alea se ascultau pe timpul lui bunica. |
Asta fiind un argument valabil care sustine ideea ca nu sunt "bune"...?
Voi aveti ceva cu manelele. |
Eu da, recunosc fara nici o ezitare.
Mi se par o mizerie desavarsita care ar trebui rasa de pe fata pamantului cu aceeasi repeziciune cu care a invadat "piata muzicala" romaneasca. Si personajele care le promoveaza sa dispara odata cu ele.
Cine asculta manele nu inseamna ca este si tigan din ala cocalar cu care nu se poate discuta de teama ca te alegi cu capul spart. |
Pai normal ca nu numai tiganii (cocalari sau necocalari) asculta manele, e plina Romania de romani lesinati dupa de-alde, i-auziiiii....
"Pe ai mei dujmani as vrea sa’i vad
la prima tv
la tradati in dragoste ca i’au inshelat nevestele (X2)
si sa isi tai venele
Universalu:
popa si politzia tot la poarta lor sa stea
ambulanta si mascatii,pompierii si soldatii
Guta:
ambulantza si mascatzii, pompierii si soldatii
in gradina la dujmani sa rasara bolovani
bolovani si pietricele sa’si sparga capul cu ele (x2)
Universalu:
popa si politia tot la poarta lor sa stea
ambulantza si mascatzii,pompierii si soldatzii
Universalu:
Universalu:
Pe ai mei dujmani as vrea sa’i vad
la prima tv
la tradatzi in dragoste ca i’au inshelat nevestele
Guta:
in gradina la dujmani sa rasara bolovani
bolovani si pietricele sa’si sparga capul cu ele (x2)
Universalu:
Guta:
Universalu:
Guta:
ambulantza si mascatzii,pompierii si soldatzii."
Text apartinand unor mari rapsozi in viata,
"Popa si politia" – Nicolae Guta si Florin Universalu
coracora spune:
citat din mesajul lui allinta Coracora, daca Aniela ar fi abordat altfel subiectul, nu ar mai fi fost atata "ofuscare" si, pe buna dreptate. Iata : s-a saturat de romani, de parca am fi singura natie de pe pamant care are loaze, ce asculta muzica tare si deranjeaza vecinii. Si, chiar asa Aniela, scrie-ti oful pe un forum englezesc; probabil ca acolo vei gasi intelegerea de care ai nevoie. |
Allinta, e dificil sa-ti tii in frau limbajul atunci cand esti nervos.
Eu una nu vreau texte "altfel", corectate si adaptate urechilor sensibile; cocoloselile lingvistice nu ajuta pe nimeni ci, din contra, ascund de multe ori probleme care sunt bagate, subtil, sub pres.
Pe mine ma scoate din minti standardul corectitudinii politice la care s-a ajuns astazi, ca atare ma revolt si eu cum / pe unde pot... :)
Alizee spune:
"eu cred ca ofuscarile astea vin din complexe de inferioritate de grup, daca o fi existand asa ceva."
iar eu cred ca cccomentariile de genul asta au o baza "solida".
allinta
Deceneus spune:
citat din mesajul lui allinta " Ar fi fost bine sa spuna ca niste indiviti pun muzica tare, sa nu spuna ce fel de muzica, pentru ca sa nu se stie ce nationalitate aveau?" Da. Numai ca nu putea sa scrie asta, fiindca numai citind titlul, si iti dai seama ca e deranjata in mod special de romani. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Probabil a deranjat-o mai tare faptul ca niste romani "se dau in stamba" si strica repputatia si asa proasta a romanilor, decat decibelii.
Asta demonstreaza ca nu-i indifenta ca este romanca, si ca tine la prestigiu romanilor, dar fiecare intelege sa apere imaginea in mod diferit. Unii "baga capul in nisip" si vad doar ce le convine, altii iau atitudine.