Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 3
ladyJ spune:
Corap, care ´´lumea´´? Un user a facut afirmatia cum ca ´´fomalhauti´´ nu seamana cu niciun cuvant in romana. UN user. Nu lumea.
Mare branza ca a zis ca nu seamana cu niciun cuvant in romana.
Si ´´lumea´´ nu se gandea toata asa, la formaldehida. Eu cel putin nu. Nu mi-a placut chimia , poate ca daca invatam ca si cum mi-ar fi placut, as fi retinut denumirea si as fi observat o asemanare.
Si ca sa fiu absolut off topic(ca pare-se ca facem cu placere din tantar armasar), prima oara cand am vazut nick-ul Fomalhauti m-am gandit ca e un nume indian ( ) cu o semnificatie care nu mi-e cunoscuta, dar care sigur inseamna ceva de genul ´´cel care ...etc´´
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Corap, care ´´lumea´´? Un user a facut afirmatia cum ca ´´fomalhauti´´ nu seamana cu niciun cuvant in romana. UN user. Nu lumea. Mare branza ca a zis ca nu seamana cu niciun cuvant in romana. Si ´´lumea´´ nu se gandea toata asa, la formaldehida. Eu cel putin nu. Nu mi-a placut chimia , poate ca daca invatam ca si cum mi-ar fi placut, as fi retinut denumirea si as fi observat o asemanare. Si ca sa fiu absolut off topic(ca pare-se ca facem cu placere din tantar armasar), prima oara cand am vazut nick-ul Fomalhauti m-am gandit ca e un nume indian ( ) cu o semnificatie care nu mi-e cunoscuta, dar care sigur inseamna ceva de genul ´´cel care ...etc´´ -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Acum ca sa fiu si eu rea cu raii. Eh daca Fomahault nu-ti suna a nimic... atunci o doza de reciclare nu strica.
Uite un Fomahault System:
http://meridianijournal.wordpress.com/image-galleries/exoplanets/fomahaultb_hubblespacetelescope/#jp-carousel-2069
Si bineinteles wiki:)) http://en.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut
Si indiferent de stilul de viata al fiecareia dintre noi i se poate reprosa cuiva lipsa de coerenta nu alegerile facute in viata. Nu mai am nici o rochie de petrecere/cocktail si nici nu-mi cumpar pentru ca nu mai vad rostul ei. Poate pentru douzeci de ani imi cumpar, poate nu.
Si o cred pe Fomalhauti ca se simte vulnerabila. Ca mai toti care au facut niste alegeri mai putin main-stream. Nu ca n-ai fi convins de ele, dar e obositor sa te aperi mereu.
Eu am renuntat incet, dar singur la cei in fata carora trebuia sa justific non-stop sau care desi draguti ma judecau implicit. Si am pastrat relatii foarte cool cu cei putini ramasi. Aceia sunt bineveniti si ziua si noaptea, dar asa cum pot eu.
danielatt spune:
Folmahauti, parerea meaeste ca trebuie sa procedezi asa cum te simti tu in regula.
Hai sa-ti povestesc ceva: am o prietena care are 2 copii,stau intr-o casa la curte 3 familii, adica ea cu familia ei, parintii ei si fratele ei cu cei doi copii.
Acum, ei sunt o familie tare populara si au o gramada de prieteni.
Sambata,a facut petrecere pentru ziua fiului ei si ziua ei de Sf. Elena. Cred ca a,fost in jur de 20 de adulti plus kinder-imea la care am pierdut numarul...
Bun,ceea ce vreau sa-ti spun este ca a pregatit doar spaghete.A fiert in 2 oale mari, am numarat eu 10 cutii de paste dar cred ca au fost mai multe.
Ei, chiar m-am gandit la tine...pentru ca sa stii,lumea s-a simtit chiar bine, unii au mancat spaghete cu zahar,altii au mancat cu miere si nuca,altii cu gem ! afost tare tare fain,nu ne-am mai vazut de anul trecut din Octombrie.A venit fiecare cu cate o sticladebautura.Bun, amica mea nu este chiar saraca insa la ateatea guri..fiecare se simte,nu ?
Si uite ca ne-am simtit super,si nimeni, absolut nimeni nu cred ca venise sa manance. Repet, nu cred ca intre prieteni se pune in valoare situatia material ci mai ales valoarea morala, adica placerea si bucuria de a va intalni.
Depinde doar de ceea ce-ti doresti.
Chuny spune:
Alegeri facem toti in viata, si uneori din cele mai ciudate pt the people. Dar cred ca cel mai important e sa nu ne autoproclamam rasa superioara pt ca am facut niste alegeri care pana la urma sunt banale si sa nu consideram "prietena draga" divortata ca impertinenta pt ca ne ofera un ajutor.
Iar prietenii dragi, ori is dragi, ori nu-s deloc si fac parte din restul oamenilor.
Pe wiki cred ca a intrat oricum o buna parte din forumul asta sa vada ce-i cu Fomalhaut :-)
PS: majoritatea se identifica cu ceva din topicul asta: unii-s prietenii dragi care nu-si doresc o asemenea primire, altii sunt sictiriti sa tot dea din timpul lor pt ca fostii prieteni ( care inca nu stiu ca-s fostii) isi permit sa le bata la usa, altii au o viata atipica, altii vor mancarea asigurata etc.
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Acum ca sa fiu si eu rea cu raii. Eh daca Fomahault nu-ti suna a nimic... atunci o doza de reciclare nu strica. Uite un Fomahault System: http://meridianijournal.wordpress.com/image-galleries/exoplanets/fomahaultb_hubblespacetelescope/#jp-carousel-2069 Si bineinteles wiki:)) http://en.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut |
Cred ca fiecare am putea insira o lista cu valori personale, pe care consideram ca ar trebui sa le respecte toata lumea (sa cunosti numele stelelor ar putea fi una dintre ele, desi ma indoiesc ). Poate ar fi util sa ne aducem aminte ca sunt "personale", tin de alegeri personale si cu siguranta nu sunt impartasite de toata lumea. Ca tot umplem pagini de forum cu toleranta...
Pentru mine, numele unei stele e complet irelevant. Steaua in sine nu are nicio treaba cu numele atribuit de cineva, candva. Si da, imi place sa urmaresc site-ul lui Hubble si imi place sa ma uit si prin telescopul amatoresc de acasa. In genere, sunt foarte interesata de sensul lucrurilor si mai putin de etichete.
citat din mesajul lui corap stiu, da' macar cateva denumiri, acolo, zece stele mai importante. ca la formadelhida (desi nu o vedem... sau o vedem? chimia mi-e absolut necunoscuta, dar denumirea suna a otravire lenta) lumea parea ca stie despre ce vorbeste si nu s-a pus problema "ca nu seamana cu niciun cuvant din limba romana". |
N-as zice ca diverse nume proprii fac parte din limba romana, dar e doar parerea mea.
Cat despre chimie, e normal ca termenii ei sa fie mai prezenti in vocabular, dat fiind ca se studiaza in scoala, ceea ce nu pot spune despre astronomie.
In rest, sigur, putem cauta ceva, indiferent ce, sa mai dam peste nas unora si altora.
Scuze pentru offtopic.
rrox3 spune:
Ma gandeam la ideea de egalitate intre frati.
Sigur ca nu poate exista asa ceva in mod real, dar perceptiv da.
Nu vor primi niciodata la fel cantitativ, nici daca sunt 2, cu atat mai putin daca sunt 7. Important este sa primeasca la fel calitativ si atunci vor simti ca sunt importanti in acea familie.
In opinia mea vacanta tine de calitatea vietii. Sunt convinsa ca si Fomalhauti crede la fel. E important ca fiecare copil sa poata pleca in vacanta, nu sa cheltuim sume egale pentru asta si nici sa plece toti in acelasi timp.
E important ca fiecare copil sa stie ca atunci cand are nevoie, i se va raspunde. Rufus zicea de meditatii si de boala. Daca un copil are nevoie de meditatii, e important sa le primeasca, nu e cazul sa mai spun de ingrijirile medicale... Nu in sume egal distribuite consta egalitatea. Ci in importanta egala. Fiecare copil, la randul lui stie ca daca va avea nevoie, va primi.
Copilul care a avut nevoie de meditatii, poate a avut nevoie sa munceasca mai mult ca sa faca fata la scoala. Poate chiar el are mai multa nevoie de vacanta. O sa-i spunem ca a fost mai "prost" si si-a consumat banii de vacanta? Cam cat de important o sa se simta?
monicabo spune:
Fomalhauti, ce ai facut pana la urma? Sau can trebuia sa fie intalnirea/vizitele?
Hmmmm.... ma uit la mine, nu-s o persoana eleganta.... adica in sensul de a poseda fel de fel de tinute "de gala" si pantiji asemenea. Nici nu imi place (ba chiar ma enerveaza la culme) sa trebuiasca sa-mi caut imbracaminte&incaltaminte special pt un anumit eveniment. Asta nu inseamna ca sunt nevoita sa ratez evenimente la care imi doresc sa fiu prezenta. Pur si simplu ma imbrac stil "office" adica exact cu ce ma imbrac atunci cand merg la serviciu. Adica tinute gen fusta&bluza, pantalon&bluza + vreo jacheta ceva (fct si de anotimp), incaltaminte la fel, ceva pantofi cu toc mic (cum port de obicei) sau sandale daca e vara, si gata! Si cred ca am facut fata onorabil evenimentelor, fara sa trebuiasca investit
Iar haine si incaltaminte, imi cumpar, la nevoie, pe parcursul anului, fct. de buget, de unele reduceri, cand apare ceva ce chiar imi place si am nevoie etc...
Eu am avut intalnirea de 15 ani de la terminarea liceului. Am fost intai la scoala si pe urma am iesit intr-un local (fiecare a servit ce a vrut, fara meniuri, si am acoperit consumatia profesorilor). Dar toata lumea a venit destul de lejer imbracata, adica nu si-a atalat nimeni toale, masini (unii au venit cu masina, altii pe jos, cu RATB, cum a putut fiecare), pur si simplu intalnirea a fost facuta ca sa ne revedem si sa mai stam la o vorba, nu sa ne etalam, fiecare,m ostentativ "realizarile"
Pt intalnirea de facultate, de la a carei absolvire se fac 10 ani, e mai complicat, ca vor sa organizeze masa festiva, cu meniuri fixe, muzica, si costurile vor fi vizibil mai mari, si nu stiu daca pot sa scot atatea fonduri... asa ca ma mai gandesc.... ma voi duce poate doar la facultate, adica tot asa pt placerea de a-mi revedea colegii, pana la urma asta e ce conteaza in principal!
Monica, mami de 2 : Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
www.andreeaioana.ro/displayimage.php?album=31&pos=37" target="_blank">Ele doua
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
coracora spune:
citat din mesajul lui AB_AC Acum ca sa fiu si eu rea cu raii. Eh daca Fomahault nu-ti suna a nimic... atunci o doza de reciclare nu strica. Uite un Fomahault System: http://meridianijournal.wordpress.com/image-galleries/exoplanets/fomahaultb_hubblespacetelescope/#jp-carousel-2069 Si bineinteles wiki:)) http://en.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut Si indiferent de stilul de viata al fiecareia dintre noi i se poate reprosa cuiva lipsa de coerenta nu alegerile facute in viata. Nu mai am nici o rochie de petrecere/cocktail si nici nu-mi cumpar pentru ca nu mai vad rostul ei. Poate pentru douzeci de ani imi cumpar, poate nu. Si o cred pe Fomalhauti ca se simte vulnerabila. Ca mai toti care au facut niste alegeri mai putin main-stream. Nu ca n-ai fi convins de ele, dar e obositor sa te aperi mereu. Eu am renuntat incet, dar singur la cei in fata carora trebuia sa justific non-stop sau care desi draguti ma judecau implicit. Si am pastrat relatii foarte cool cu cei putini ramasi. Aceia sunt bineveniti si ziua si noaptea, dar asa cum pot eu. |
Offtopic: Ce legatura are Fomalhaut cu Fomalhauti..?!! Nu pricep de ce tot dati exemplul asta.
Eu am gugalit nickul ei acum vreo 3 ani - cu i la final, asa cum e scris pe forum - si nu am gasit vreun rezultat semnificativ. Asadar am conchis ca e vreun nume inventat, mai stii, fiecare dupa mintea sa.
Ce sa vezi, trebuia sa ma duca mintea sa-l gugalesc fara i...
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui AB_AC
Acum ca sa fiu si eu rea cu raii. Eh daca Fomahault nu-ti suna a nimic... atunci o doza de reciclare nu strica. Uite un Fomahault System: http://meridianijournal.wordpress.com/image-galleries/exoplanets/fomahaultb_hubblespacetelescope/#jp-carousel-2069 Si bineinteles wiki:)) http://en.wikipedia.org/wiki/Fomalhaut |
Da, multumnesc, s-a mai spus. A avut grija Corap sa ne dea ´´ nota 2, stai jos´´
Da ce nu inteleg eu, dai quote la un mesaj de-al meu in care explic a ce imi suna mie Fomalhauti, iar tu imi replici cu ´´daca nu-ti suna a nimic, ia-de-aici´´
coracora spune:
citat din mesajul lui AB_AC Si indiferent de stilul de viata al fiecareia dintre noi i se poate reprosa cuiva lipsa de coerenta nu alegerile facute in viata. Nu mai am nici o rochie de petrecere/cocktail si nici nu-mi cumpar pentru ca nu mai vad rostul ei. Poate pentru douzeci de ani imi cumpar, poate nu. |
Corect.
DAR atat timp cat tu expui alegerea de viata pe forum + consecintele acesteia (reactia prietenelor si insistentele acestora) si mai si intrebi lumea unde-i buba, e chiar atat de ciudat ca forumistii vor contesta pe alocuri alegerea de viata?? Intrebati fiind, deci nu asa, ca sa se afle in treaba...!
Ok, inteleg ca e tabu sa contesti alegerile de viata ale oamenilor, insa atunci cand ei nu inteleg consecintele acestor alegeri si cer ei insisi explicatii, ...??!!!!??? nu e firesc sa le primeasca, indiferent de forma / continutul lor?
Tot ontopic, cunosc o familie care a imprumutat enorm de multi bani iar acum le e data toata viata peste cap; probleme mari de tot, somaj, stres, nesiguranta, casa pierduta, etc. Ei, daca acesti oameni m-ar intreba ce cred despre situatie, cum as putea sa raspund fara sa ma "leg" de imprumutul care a stat la originea acestor probleme? Asa si in cazul de fata. Fix la fel.
Si o cred pe Fomalhauti ca se simte vulnerabila. Ca mai toti care au facut niste alegeri mai putin main-stream. Nu ca n-ai fi convins de ele, dar e obositor sa te aperi mereu. |
Daca Fomalhauti considera ca e obositor sa se apere, atunci nu trebuia sa expuna problema in felul asta. E nefiresc sa ridici mingea la fileu iar apoi sa te astepti ca ea sa cada, flasca, pe jos.