Prieteni dragi(3)(split)
Raspunsuri - Pagina 4
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui coracora
Offtopic: Ce legatura are Fomalhaut cu Fomalhauti..?!! |
Pai nu ti-a spus mai sus ca "a nu stii" este o chestiune de (lipsa de) grad de civilizatie, de cultura elementara?
Iar cat despre sesizarea ta (in afara de faptul ca este absolut corecta) cred ca la o adica, cu un pic de "neaos talent intr-ale cunoasterii universale" se poate spune ca reprezinta o forma de accentuare sau cum se zice a pune punctul pe "i". No bine? Si asta trebuie sa o stie oricine, sau orice (reciclat?)
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Marina spune:
De ce sa aperi sau sa justifici permanent niste alegeri pe care le-ai facut si cu care te simti impacat?
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC [.....Si o cred pe Fomalhauti ca se simte vulnerabila. Ca mai toti care au facut niste alegeri mai putin main-stream. Nu ca n-ai fi convins de ele, dar e obositor sa te aperi mereu. .... |
Selene_Bunny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Marina De ce sa aperi sau sa justifici permanent niste alegeri pe care le-ai facut si cu care te simti impacat?
Marina |
Pentru ca dureaza pana sa iti formezi un grup in care toti sa fie dupa tiparul tau. Pentru ca, pana atunci, traiesti inca printre cei main stream, dintre care unii extrem de bagaciosi si de muscatori de ruc. Pentru ca se poate sa te apuce, uneori, nostalgia si, in virtutea acestei nostalgii, sa initiezi iar conversatii, punti de legatura, cu cei main stream. Si sa ti-o iei iar in freza.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
Marina spune:
Dispozitia poetico-filozofica nu prea ma caracterizeaza asa ca daca traduci in termeni lumesti ce vrei sa spui pot sa continui discutia.
si poate definiti si ce e main stream asta ca sa stiu si eu pe ce parte a baricadei stau.
din punctul meu de vedere o alegere cu care esti impacat nu-ti starneste prea multe dileme existentiale si sansele sa te intrebi pe forumuri cum sa abordez problema sunt limitate.
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
Pentru ca dureaza pana sa iti formezi un grup in care toti sa fie dupa tiparul tau. Pentru ca, pana atunci, traiesti inca printre cei main stream, dintre care unii extrem de bagaciosi si de muscatori de ruc. Pentru ca se poate sa te apuce, uneori, nostalgia si, in virtutea acestei nostalgii, sa initiezi iar conversatii, punti de legatura, cu cei main stream. Si sa ti-o iei iar in freza. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
szivarvany spune:
( Fomalhauti e diminutivul prenumelui fiului daca bine tin minte )
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
pisigri spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui coracora
Corect. DAR atat timp cat tu expui alegerea de viata pe forum + consecintele acesteia (reactia prietenelor si insistentele acestora) si mai si intrebi lumea unde-i buba, e chiar atat de ciudat ca forumistii vor contesta pe alocuri alegerea de viata?? Intrebati fiind, deci nu asa, ca sa se afle in treaba...! Ok, inteleg ca e tabu sa contesti alegerile de viata ale oamenilor, insa atunci cand ei nu inteleg consecintele acestor alegeri si cer ei insisi explicatii, ...??!!!!??? nu e firesc sa le primeasca, indiferent de forma / continutul lor? Tot ontopic, cunosc o familie care a imprumutat enorm de multi bani iar acum le e data toata viata peste cap; probleme mari de tot, somaj, stres, nesiguranta, casa pierduta, etc. Ei, daca acesti oameni m-ar intreba ce cred despre situatie, cum as putea sa raspund fara sa ma "leg" de imprumutul care a stat la originea acestor probleme? Asa si in cazul de fata. Fix la fel.
Daca Fomalhauti considera ca e obositor sa se apere, atunci nu trebuia sa expuna problema in felul asta. E nefiresc sa ridici mingea la fileu iar apoi sa te astepti ca ea sa cada, flasca, pe jos. |
Prietenilor tai le poti da sfaturi si solutii fara sa le scoti ochii si sa ii culpabilizezi si sa le spui ca niciuna dintre alegerile lor nu e valida, ca isi tin copiii flaminzi, ca sunt inconstienti etc.
Cit despre ridicat mingea la fileu...Fomalhauti nu a venit sa te/ne intrebe daca ii validam optiunile de viata. Nu te-a/ne-a chemat sa o judecam de ce are 7 copii si (numai) o mitza, de ce sotul munceste, de ce nu a plecat sa munceasca in strainatate; nu ne-a cerut voie sa faca 7 copii si nici nu ne-a cerut bani sa o ajutam sa si-i creasca. Inca o data, subiectul era despre altceva.
Daca se deschidea un subiect in care sa fim intrebate daca si cum ne place hippie-hipiie si flower-power, era altceva.
http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
coracora spune:
Pisigri, asa e, Fomalhauti nu a cerut pe forum validarea stilului ei de viata, insa a vrut lamuriri privitoare la consecintele acestui stil.
Cu alte cuvinte,
S (stilul de viata) --> C (consecintele sale)
Cum explici relatia de cauzalitate dintre S si C fara sa-l "diseci" pe S? Stiu ca suna prozaic si intruziv pentru contextul dat, insa incerc sa-mi explic mie insami cum se poate jalona printre tabu-uri si idei politic corecte pentru a "satisface" curiozitatea initiatoarei topicului.
Selene_Bunny spune:
Un exemplu de main-stream, in viziunea mea:
Parcursul casatorie - casa+masina proprii - copii - pensie.
Contradictia main-streamului de mai sus:
Parcusul uniune libera - locuinta inchiriata, fara masina - copil - poate pensie.
Din putin se face mult - ajutor umanitar!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
saskia spune:
Pai ea ne-a dat detaliile astea ca sa "intregeasca tabloul". Daca o amica de-a mea (ca de prietena nu poate fi vorba cu conceptiile astea, la mine prietenii cred in reciprocitate ca si mine de altfel) mi-ar insira toate chestiile astea i-as spune simplu: cum iti asterni asa dormi. Si mai departe e treaba ei ce face.
Dar Fomalhauti a zis ca era vorba de niste prietene dragi (pai ce fel de dragi erau daca nu-i valideaza principiile de viata, sau ea nu stie nimic despre ele si reactiile lor?).
coracora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Un exemplu de main-stream, in viziunea mea: Parcursul casatorie - casa+masina proprii - copii - pensie. Contradictia main-streamului de mai sus: Parcusul uniune libera - locuinta inchiriata, fara masina - copil - poate pensie. |
Nu stiu exact ce inseamna o "uniune libera" (poate uniune consensuala / concubinaj?), insa traiectul non mainstream e cam prea mainstream in opinia mea.
Iata o alta varianta la (scoala si serviciu sunt adaugate de mine):
Scoala - Serviciu - casatorie - casa+masina proprii - copii - pensie
vs
Colindat prin lume, muncit pe ici-colo, voluntariat, samd - la 45-50 de ani stabilit pe undeva pe la tropice - casatorie la 55-60 de ani - incepi sa studiezi un domeniu care te atrage cu adevarat - iti traiesti batranetile.