BV ADA! BUN VENIT NECTARIE! Piersicute '12 (39)
Raspunsuri - Pagina 10
maria0408 spune:
Miruna ref.la hainele bebelusului pe durata spitalizarii treb.sa vezi care e politica spitalului. Unele spitale asig.ele hainutele, altele te lasa sa aduci de acasa. La Giulesti unde am nascut nu ne-au lasat cu hainutele noastre, ci cu ale lor pe motiv ca sunt sterile.
Ned mie prietena mea care e medic in spitalul unde nasc mi-a recomandat sa nu stau in rezerva ci in camera cu o alta fata,pt.a putea apela la ea sa cheme pe cineva daca imi este rau in timpul noptii si nu ma pot deplasa sa cer un calmant.
Fetele care mai cautati hainute pt.bebe, seturi f.frumoase au si cei de la marks&spencer sau debenhams, e drept un pic mai scumpe, dar calitatea e exceptionala.
Porumbita spune:
mi-a programat ginecologul o consultatie la o doc de la Institutul Paulescu pt vineri dimineata;
insa asa pt linistea mea am mai fost la o eco azi,la Iosup;
are 1900 bb, la 31s si 1 zi si dimensiuni de 32 sapt;
in rest a zis ca e totul ok pe acolo
la IR din uterina stanga a zis ca e usor marit
aveti idee ce inseamna?
intre timp mi-am cumparat si un glucometru sa imi iau constant glicemia;
si am inceput un fel de regim (asa dupa ce am citit pe net)
asta pana vineri cand o sa vb cu diabetologul
Delia21 spune:
LAURA,....am ras pe saturate,mersi tare tare de tot!!! Cel la 4 kile nu sunt prematuri ci bebei nascuti la termen ...dar cu probleme;vecina mea in 2009 a nascut o fetita de peste 4 kile 11 pouds si 12 ounces...la 42 de saptamani...si nu isi dadu seama la timp ca pierdea lichid amniotic;pierdea putin de tot zilnic...si cum ea credea ca face pipi fara sa se mai poata controla si umbla cu tampon tot timpul...si uite asa facu bebelina o frumusete de infectie la plamani...a avut-o pe micuta 3 saptamani la NICU,adica la terapie intensiva,fetita e bine acum ,3 ani mai tarziu....dar din spusele doctorului au fost la un pas de a o pierde.
Si noi am stat ieri acasa ieri....si seara la 10,puiul cel mare era adormit deja....am crezut ca por si gata!!!! O durere jos asa dintr-o data...de am facut pipi pe mine!in 10 minute a trecut dar m-am speriat de nu am cuvinte;daca era cineva in casa cu mine....ca sa nu-l las pe Rudy singur...as si fugit la spital;am adormit abia pe la 3...din cauza spiereturii....am ajus azi la 9 la cabinet la doctor si la ultrasound vazuram ca totul e bine...inimioarele bat,doar bebelina B care e asezata in partea de sus....si-a schimbat pozitia,de unde era deja cu capul in jos...acum e cu fundul.Bine ca e doar atat...Biribu,cate saptamani ai acum? Noi avem deja 28...deci suntem si noi mari
Porumbita spune:
la a 3 a incercare am reusit sa iau si eu glicemia (la o ora dupa masa de seara) si era 103
mi imi pare cam mare...
am zis ca vineri cand ma duc la diabetolog sa ma duc si cu toate glicemiile astea
fleur tu de cate ori pe zi o iei?
eu am inteles sa o iau inainte de fiecare masa si la o ora dupa (mic dejun pranz cina); in total de 6 ori
freedelia ms frumos de pm; dc ma decid iti scriu
Kimmy spune:
Ioana,cu dna dr Zsigmond Anna nasc .E singura la care am fost in viata mea de om mare.Nu e perfecta,e genul de dr mai zgarcit cu informatiile asa,insa am incredere in ea.
Nici eu nu am avut cantar,si la fel,cred ca m-ar fi stresat la maxim.Nu-mi iau nici acuma.
Biri,felicitarile mele ca ai ajuns la termen,de acuma sa vina bebe sanatos si fara complicatii
Doamne,ca azi-maine scoatem motzatele,ma apuca melancoliile.
Noapte buna,ne vedem dimineata la cafea.Amr 3 zile de servici
_
Mamica mandra 29+
Povestea noastra
Dianami spune:
Buna seara, dragutelor!
Raportam bebe inca la bord, am depasit orice asteptare si prognostic ajungand in saptamana 37 . Nazdravanii mei s-au nascut la 36 si 35 de sapt, se pare ca fetitele sunt mai cuminti, Iulia a stat fix 40.
Azi am fost in spital pt. monitorizare, eco, analize, culturi si tot tacamul, de acum e posibil sa se declanseze travaliul oricand.
Greutatea estimata la 36 saptamani incheiate este de 3000 g, daca ar sta 40 de sapt ar fi un bebe grasan.
Colul s-a sters de mult, am dilatatie de 2 cm, am pierdut dopul si dr a zis ca mai asteptam pana pe la 38 de saptamani daca sta bebe (adica in jur de 10 iunie) pt. ca s-a cam subtiat cicatricea uterina de la cezariana veche si ma cam doare, probabil se intinde tot mai greu acum.
Eu tot sper intr-o cezariana la cald, sa vina bebe cand este pregatit cu adevarat, ca si ceilalti 3 pitici.
Biri, daca trec inca 2 zile nasc in iunie . Ne-am hotarat si la nume, a venit de la sine, vi-l spun dupa nastere.
Am avut si eu un travaliu fals, au cedat contractiile pana la urma. Ma dor toate incheieturile, abia mai pot merge, burta e uriasa dar nu ma plang, astea sunt mici neplaceri fata de problemele prin care am trecut.
Ada, felicitari pt. toate progresele lui bebe, o sa fie totul bine .
Daca am timp maine si pot scrie (stau f. greu in fund de cand a coborat bebe), o sa va dau si lista mea pt. spital. Voi naste la Municipal si stiu de ce e nevoie acolo, in alte spitale cu siguranta stau lucrurile diferit.
Tot de cateva zile m-a apucat si pregatitul cuibului, tot trag de mine sa las totul in pace dar parca am mancarici. Ma gandesc ca daca fac mai incet mai aman momentul . Insa greu cu atata energie venita de niciunde.
Nu mai stiu ce si cum vroiam sa raspund, dar incerc sa intru mai des mai ales acum, pe final. Am numerele de tel ale Laurei si Mirunei in caz de ceva.
Pupici pe burtici!
Diana, 36+ cu si mami de Iulia (15.07.2005), Andrei (23.06.2008) si Alexandru (16.01.2010)
maria0408 spune:
Fleur esti mai bine?
Porumbita curaj!!!!! masuratorile de la eco sunt super!!!
Delia ce sperietura, bine ca fetele sunt ok, doc ce explicatie ti-a dat pt.durere? Ai rezolvat intre timp problema cu factura supradimensionata?
andrrreea spune:
[quote]citat din mesajul lui Porumbita
la IR din uterina stanga a zis ca e usor marit
si la mine erau putin marite si mi-a "tradus" doctora ca asta inseamna risc de tensiune marita si risc sa nu ajunga destul sange la bb. Mi-a recomandat sa-mi iau tensiunea des si sa stau mai mult pe partea stanga. Oricum, riscul este destul de scazut, mai ales la tine ca ai probl asta cu o singura artera. Eu mai am si placenta mai subtire si tot a crescut bb.
Va multumesc fetelor pt urari!
Sa aveti o noapte linistita!
26+
Porumbita spune:
merci de explicatie andrrrea...
e clar de la porcaria de diabet (zic eu) ...pt ca pana acum o luna si aveam tensiunea mica (8/4, 8/6) si sapt trecuta era 11/6
stiu ca asta nu e mare dar e crescuta fata de cat era