Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (18)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hope_blue spune:

Multumesc de primire!
Despre noi: pot sa umplu multe pagini vorbind despre puiul meu ... vorba Alinei (Anto) asa frumos miroase caca de bebe
Am nascut natural, dar accelerat (cu oxitocina) in 3 - 4 ore eram gata facuta franjuri. Sergiu a avut la nastere 3.8 kg si asistentele l-au poreclit Marele blond. Regret mult ca nu mi-au dat copilul dupa ce am nascut si a trebuit sa astept pana seara sa-l revad. Mi-a fost atat de dor de el in acele ore.
In clipa cand ne-am regasit, ne-am lipit bine (de fapt el s-a lipit de sanii mei) si nu s-a mai dat jos de-acolo decat pe la 2 luni jumate - 3 luni cand a inceput sa il intereseze lumea din jur.
Am avut noroc ca Sergiu a fost atat de dornic sa suga, astfel ca alaptez si in ziua de astazi (cu toate ranile pe care le-am avut si stresul ca daca nu am lapte ...).
Nu avem cantar acasa si ne cantarim doar o data pe luna la doctor.
Acum la 4 luni si 2 zile estimez ca are in jur de 8 kg. O sa stim exact saptamana viitoare.
Noaptea se trezeste cam la 2 ore sa pape si m-am obisnuit (sa zicem), iar ziua este tragedie fiindca nu doarme decat cu mine.
Daca il las sa doarma singur, dupa 30 de minute ma striga.

Aerlilian (si mie imi place numele Tudor), nu stiu cum sa explic de ce nu am intrat mai repede. In sarcina am facut mereu tratament de sustinere si am avut o teama, aproape ca o supestitie. Nu am vorbit cu nimeni prea multe detalii. La servici au aflat toti cand aveam aproape 5 luni. Iar dupa ce am nascut mi-a luat mult sa ma dumiresc cum este sa ai bebelusul tau. Nu am mai facut nimic altceva decat sa stau nas in nas cu minunea noastra mica.

Imi este frica sa clipesc, creste prea repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Bine ai venit Hope!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iaura21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ica7

iaura daca afli de ce lacrimeaza ochiul sa-mi spui si mie pt ca si lui robert ii lacrimeaza si i se inroseste.

Mami de strumf Robert Stefan ( 31.12.2011)

ma bucur ca esti mai bine...voi tot la 120 sunteti(noi cu chiu cu vai am ajuns la 150-170 ml la o masa, nu chiar la fiecare) ,ce mai papati si de cate ori pe zi mancati solide?
lacrimarea i-a trecut in juma. de zi si nu am mai fost la dr, dar mai are pe albul ochiului o mica pata rosie ,nu stiu daca e coincidenta sau nu...probabil s-o fi lovit /zgariat si a sangerat putin sub conjunctiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ica7 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iaura21

Citat:
citat din mesajul lui ica7

iaura daca afli de ce lacrimeaza ochiul sa-mi spui si mie pt ca si lui robert ii lacrimeaza si i se inroseste.

ma bucur ca esti mai bine...voi tot la 120 sunteti(noi cu chiu cu vai am ajuns la 150-170 ml la o masa, nu chiar la fiecare) ,ce mai papati si de cate ori pe zi mancati solide?
lacrimarea i-a trecut in juma. de zi si nu am mai fost la dr, dar mai are pe albul ochiului o mica pata rosie ,nu stiu daca e coincidenta sau nu...probabil s-o fi lovit /zgariat si a sangerat putin sub conjunctiva...

mami de printesa ,Flavia Maria ( 27. 12 .2011)

"Intr-o zi un om a murmurat:Doamne vorbeste-mi, si un copac si-a framantat frunzele,dar el nu a auzit.Apoi a intrebat mai tare:Doamne de ce nu imi vorbesti? si un tunet a zguduit cerul,dar el din nou nu a auzit. Omul a privit in jurul lui si a spus:Doamne lasa-ma sa te vad,si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat.Apoi a inceput sa strige,Doamne fa o minune ,si in clipa aceea s-a nascut un copil ,dar el nu a stiut. Disperat a strigat mai tare: atinge-ma Doamne si arata-mi ca esti langa mine! Acestea fiind spuse Dumnezeu a coborat si l-a atins dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste"

pai nu reusim sa trecem de 120 in timpul zilei.
mananca dimineata mar/para pasat. deocamdata nu am bagat alt fruct. astept sa apara nectarine sau caise. i-as da cirese, dar am citit ca dupa 6 luni.
la pranz supa, de fapt legume pasate- acum ii dau morcov, dovlecel, cartof. nu prea ii plac. cu chiu cu vai mananca cam 50 gr.
dupa fiecare din aceste mese ii dau lapte pana se satura - cam 30-40 ml dupa fruct si 70-80ml dupa legume.
nu am bagat cereale inca. astept sa manance legumele mai bine si apoi ii bag cereale.
masa de seara e de 180-190 ml si mai are o masa noaptea de 160 ml...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa_G

Citat:
citat din mesajul lui ane-maria

of mi se pare greu "meniul", sper sa mai am mult pana la diversificare.
Mady eu n-am incredere in cerealele alea de pe rafturile din toate supermarket-urile (e doar parerea mea), oare se pot inlocui cu altceva ?

Ane cand eram mica mama imi dadea in loc de cereale faina de orez facuta in casa. Adica lua orez normal si il macina. In plus de asta marul cu biscuite era la putere... si nu se mai plangea nimeni ca biscuitii au zahar sau gluten
Din punctul meu de vedere tot ce este pentru copii este supus unor teste si trebuie sa respecte anumite norme. Nu cred ca un producator de exemplu ca topfer sau nesle (internationali) s-ar risca sa faca ceva care dauneaza copiilor.

Acum daca ne gandim bine orezul din comert e plin de ingrasaminte si alte substante la fel ca si legumele de la "piata".

(Doar parerea mea umila)

Alexa, mami de bulgaras - piscotel Alexandru 22.02.2012

Am spus asa pt ca am intalnit cateva cazuri de copi de 1-2 ani hraniti cu cereale la borcan sau cutie sau in ce-o fi ele... si care arata de 3-4 ani ,sincer cred ca mai degraba as opta pt niste biscuiti de calitate f buna si mere romanesti.Sa nu aruncati cu pietre in mine ca spun asta ... doar ca eu nu ma incred ce este in acele borcane.Dar cum am mai zis e doar parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Ane nu arunc cu pietre imi exprimam doar un punct de vedere. De asta suntem aici sa ne sustinem unele pe altele sa impartasim idei, ganduri, conceptii.

Fiecare din mamicile de aici incepe diversificarea cum ii dicteaza instinctul pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui hope_blue

Multumesc de primire!
Despre noi: pot sa umplu multe pagini vorbind despre puiul meu ... vorba Alinei (Anto) asa frumos miroase caca de bebe
Am nascut natural, dar accelerat (cu oxitocina) in 3 - 4 ore eram gata facuta franjuri. Sergiu a avut la nastere 3.8 kg si asistentele l-au poreclit Marele blond. Regret mult ca nu mi-au dat copilul dupa ce am nascut si a trebuit sa astept pana seara sa-l revad. Mi-a fost atat de dor de el in acele ore.
In clipa cand ne-am regasit, ne-am lipit bine (de fapt el s-a lipit de sanii mei) si nu s-a mai dat jos de-acolo decat pe la 2 luni jumate - 3 luni cand a inceput sa il intereseze lumea din jur.
Am avut noroc ca Sergiu a fost atat de dornic sa suga, astfel ca alaptez si in ziua de astazi (cu toate ranile pe care le-am avut si stresul ca daca nu am lapte ...).
Nu avem cantar acasa si ne cantarim doar o data pe luna la doctor.
Acum la 4 luni si 2 zile estimez ca are in jur de 8 kg. O sa stim exact saptamana viitoare.
Noaptea se trezeste cam la 2 ore sa pape si m-am obisnuit (sa zicem), iar ziua este tragedie fiindca nu doarme decat cu mine.
Daca il las sa doarma singur, dupa 30 de minute ma striga.

Aerlilian (si mie imi place numele Tudor), nu stiu cum sa explic de ce nu am intrat mai repede. In sarcina am facut mereu tratament de sustinere si am avut o teama, aproape ca o supestitie. Nu am vorbit cu nimeni prea multe detalii. La servici au aflat toti cand aveam aproape 5 luni. Iar dupa ce am nascut mi-a luat mult sa ma dumiresc cum este sa ai bebelusul tau. Nu am mai facut nimic altceva decat sa stau nas in nas cu minunea noastra mica.

Imi este frica sa clipesc, creste prea repede.

F frumos ce aui scrtis , cat despre faptul ca cresc repede , Doamne cata dreptate ai !acelasi sentiment il am si eu , si nu numai eu sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

suzieq nu pare sa fie cu burtica...ma duc cu el la spital la medicover acum...sa vedem ce o sa facem

hope...aceeasi senzatie o am si eu: Imi este frica sa clipesc, creste prea repede

asta mic behaie rau...muci garla...offf imi vine sa urlu
plec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dari_nanau spune:

La multe lunite Miruna!
Multumim pentru urari Au trecut deja 3 luni ... parca mult prea repede.

Hope, bine ai venit!

Amelia, ma bucur ca sunteti bine si acasa. Un pentru Cristi.

Luiza

Bulinutza, imi pare rau ca va luptati cu febra iarasi. Sper sa gasiti cauza si sa va faceti bine cat mai repede.

Multa sanatate puiutilor bolnavi!

Noi cred ca suntem in greva...nu vrea sa suga cum trebuie, 2,3 guri apoi plange si se arcuieste de parca cine stie ce ar bea Dupa cate ture de genul asta, atipeste, iar eu incerc sa ii dau asa, dar fara prea mult succes. N-am mancat nimic deosebit comparativ cu restul zilelor si toata distractia asta a inceput aseara, cu rxceptia noptii cand a dormit si a mancat bine. Hmmm... asta ne mai lipsea acum, ca doar ne permitem sa facem greva foamei la greutatea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Nu am mai intrat de o gramada de timp pe forum, nu dati...e mai simplu pe FV
Bulinuta, si la noi e lafel, Tudor abia daca doarme jumatate de ora in casa dar afara....alta poveste.
A fost insa vant si ploaie si nu am mai putut sa-l scot deloc.

Mamica de grasunel Alexandru

Mergi la inceput