FIV la Clinica Promed System(2)
Raspunsuri - Pagina 3
engi1975 spune:
Buna Cris8. Nu mai stau de ceva vreme in Alexandria.
Deci spermograma noastra e proasta..... macar gaseste ceva pt ICSI.Tu mereu ai avut asa multi foliculi pe ovare sau acum este asa?
cris8 spune:
lumynyta, felicitari!!! ti-am spus eu... Bafta mai departe!
Engi, spermograma nu e proasta deloc daca ai in vedere FIV (aici clar nu veti avea probleme, nu ai de ce sa iti faci griji), ci spermograma e cam proasta pentru conceperea pe cale naturala...Nu mi-ai spus cate milioane spermatozoizi pe ml ati avut, asta e foarte important...ca daca sunt foarte multi, teoretic chiar si pe cale naturala ar fi sanse...daca sunt putini insa, natural nu ar fi sanse...
Da, eu mereu am avut multi foliculi antrali, desi AMH-ul e la limita inferioara, se pare ca ovarele functioneaza foarte bine. Acum depinde insa cati se vor dezvolta...la inseminare nu am raspuns prea bine la tratament, tot 1 folicul am obtinut (pe care il obtineam oricum si natural luna de luna...) insa e adevarat ca atunci doza de stimulare a fost f mica comparativ cu acum...dar tot sunt oarecum ingrijorata, abia astept luni sa vad cati au luat startul..
danutza_28 spune:
buna sunt noua pe aici dar am si eu o problema am facut o ecografie vaginala si mi sa depistat un polip si mi sa recomandat sa merg sa fac histeroscopie la clinica promed de catre dr TARIG mi sa spus ca nu se poate face in spital dar eu am sunat si la spital si se face,preturile de la promed sunt cam piperate.
As avea si eu o intrebare a mai facut cineva acolo histeroscopie aici la clinica ? stiti cumva se mai fac ceva analize inainte? si inca o intrebare biopsia se plateste?
Imi este teama sincer in special de anestezie dar si de rezultatul de la biopsie.
acum astept sa imi vin C.M. ca mi sa zis ca dupa ce imi vine sa sun si sa ma programez,dar in acelasi timp sunt putin dezamagita de ce nu sa putut face in spital
cris8 spune:
Buna danutza.
Si eu am avut un polip in uter, e foarte important sa faci histeroscopie sa il scoata daca vrei sa ramai insarcinata vreodata. Eu am facut histeroscopia la Medlife pt ca pe vremea aceea nu eram pacienta la Promed, insa crede-ma ca acum 3 ani m-a costat de 3 ori mai mult decat costa acum la Promed. Nu stiu despre ce spital vorbesti...unde ai facut ecografia? De exemplu dna dr Predoi a carei pacienta sunt eu nu activeaza in niciun spital de stat... Biopsia nu se plateste separat, si nu trebuie sa iti fie frica de ea pt ca polipii sunt f frecventi, nu sunt maligni, insa biopsie se face la orice dupa o astfel de procedura (ca e fibrom, polip, etc...tot trebuie sa faca biopsie). Interventia e usoara, te refaci imediat, si crede-ma ca e f bine sa o faci cu anestezie generala, am o prietena care a facut-o cu anestezie locala si nu vrei sa stii ce dureri a suportat in timpul interventiei...pe cand eu nu am simtit nimic iar cand te trezesti nu doare absolut nimic pt ca nu ai nicio taietura...si pt mine a fost atunci prima anestezie generala si imi era putin frica, dar crede-ma nu ai de ce, e floare la ureche...nici nu am stiut cand mi-au facut anestezia (nu mi-au spus ca sa nu ma sperie ), pur si simplu am adormit si gata, cand m-am trezit eram bine. Alte analize nu se mai fac (nu au ce, polipul e acolo si trebuie scos..), decat o hemoleucograma in dimineata interventiei daca nu ai deja una facuta recent... Eu la Promed merg pt probleme de infertilitate, am facut 2 inseminari, urmeaza acum sa fac FIV la care voi face si o anestezie generala, dar merg acolo fara nici cea mai mica teama pt ca stiu cum e tot personalul, sunt toti adevarati profesionisti si ma simt in siguranta 100% pe mana lor. Bafta si daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.
lumynytas81 spune:
Buna Danutza ,eu am facut histerscopia la Promed Targoviste,la dr Predoi acum 3 saptamani,stai fara grija ca nu ai dureri,daca faci cu anestezie generala.Pe mine ma costat 820 lei cu tot cu biopsie.Clinica are conditi bune,deci nu trebuie sa-ti faci griji,in privinta personalului.Mie nu mi-a facut nici o analiza inainte,doar atunci pe masa iti pune o perfuzie(prin ea te adoarme)si dupa aia timp de 20 min max.E bine totusi sa ai macar Papa nicolaul ,sa nu fie vreo infectie( bineinteles nu este obligatoriu).Rezultatul biopsiei vine dupa 3 saptamani.Deci da-i inainte cu tupeu !
raluca0108 spune:
fetelor a facut cineva histeroscopie cu anestezie locala? este dureroasa? eu maine dim la 10 sunt programata si am putine emoti ca m-a va durea. va pup
QiaoBing spune:
raluca eu am facut anul trecut histeroscopie cu anestezie locala. imi era frica pt ca era prima data si nu stiam cum este, plus ca la chiuretaj nu imi prinsese anestezia si l-am facut pe viu.
dr nu a vrut sa imi faca generala pt "atata lucru". au fost nevoie de 2 injectii locale, prima nu prinsese f bine, dar dupa m-am uitat pe monitor ca la discovery Am avut si o mica sinechie care a fost rezolvata atunci. Dupa am plecat pe picioarele mele, am condus, am bantuit prin mol, deci activitate obisnuita. Multa bafta !
danutza_28 spune:
va multumesc pentru incurajare eu sunt din bucuresti si voi merge la promed bucuresti ,trebuia luna aceasta dar luna asta nu mi a venit CM acum cum imi va veni voi suna sa ma programez pentru ca imi doresc ff mult un copil am tot incercat de cativa ani incoace dar am avut multe probleme premenopauza la 28 ani si altele :(
raluca0108 spune:
fetelor eu azi am facut histeroscopia si totul a fost ok, doamna doctor a zis ca totul este bine, nu am polipi si uterul este de aspect normal. acum astept menstra pentru a da start fiv-ului. va pup. cris tu ce ai mai facut? cum merge stimularea? bafta multa
miky82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluca0108 fetelor eu azi am facut histeroscopia si totul a fost ok, doamna doctor a zis ca totul este bine, nu am polipi si uterul este de aspect normal. acum astept menstra pentru a da start fiv-ului. va pup. cris tu ce ai mai facut? cum merge stimularea? bafta multa |
Ralu ma bucur tare mult ca a iesit totul bine, succes la fiv.
Eu am facut sambata inseminarea acum sunt in asteptare!
pe toate.