Prieteni dragi(2)
Raspunsuri - Pagina 7
Chuny spune:
Mie mi se pare ca exista un mit al familiilor numeroase si toata lumea cade pe spate ca wow, ce cool tre sa fie ! Insa e cool doar atunci cand parintii asuma si implinesc nevoile tuturor membrilor din familie, altfel nu mai este cool.
Care din cele care aveti cate 2-3 sau 4 copii ati pleca in vacanta numai cu unul sau doi pt ca pt ceilalti nu sunt bani ... si care ati pleca cu o parte in vacanta spunand celei mari care are nevoie de rochie pt banchetul dintr-a doispea "mama, nu se poate sa te duci, ca n-avem bani de rochie si pantofi, doar stii ca m-am dus vara trecuta in vacanta cu fratii tai ". Sunt rea acum, dar zau ca suntem multi care nu putem concepe o familie care sa functioneze asa.
Eu am fost saraca lipita pana la 19 ani, am rabdat de foame si salivam dupa ce mancau si beau colegii mei, si astea din cauza unei mame care punea pret pe alte chestii, decat pe calitatea vietii. De asta m-a si atins subiectul asta ... nu ma intereseaza luxul, dar sa am dom'le ce manca pt mine si copii si sa nu numar inghetatele din cauza ca mi-am luat pantofi de firma sau m-am indatorat ca boul.
Aqai spune:
Nu stiu de ce am impresia ca totusi copiii lui Fomalhauti au ce manca, nu le lipsesc lucrurile de care au nevoie si nici nu dorm sub pat ca sa doarma cainii in pat.
Mi-a ramas in minte postarea in care spuneai, F ca doresti sa intelegi de ce prietenele nu pot sa te inteleaga. Ei bine, cred ca ai primit raspunsul pe deplin: lumea "normala" functioneaza pe alte principii decat cele dupa care functionati voi, asa incat in realitate ar trebui sa fii uimita cand cineva te intelege si nu invers.
E interesant faptul ca tot aici pe undeva se discuta dreptul la normalitate, dar se pare ca de fapt "anormalitatea" nu e tolerata de nici un fel. Fiecare judeca din papucii proprii....
Sa alegi îndoiala ca filozofie a vietii e ca si cum ai alege nemiscarea ca mijloc de transport. (YM)
nikol24 spune:
EU am citit tot subiectul si desi nu mi s a parut potrivit sa intervin nu ma pot abtine..
Eu nu am inteles ceva.Daca tu spui ca economisesti sau strangi cureaua pentru vacanta in Tenerife ,pentru ca este o ocazie unica si ca plimbarea cu submarinul este ceva ce copii isi vor aminti cu placere cum de merg doar 3 copii? Daca acesta este motivul pentru care tu numeri inghetatele(nu o zic cu rautate sa nu te superi) si pentru care nu ai bani nici sa iti tratezi prietenele cu o cafea,pizza etc nu e totusi un pic egoist?
La mine din exterior se vede ca excursia facuta doar pentru 3 din cei copii ai tai este mai mult moftul tau,dorinta ta pe care desigur ti o asumi si te respect pentru asta.ESte corect ca ceilalti sunt de varste diferite si nu se bucura alaturi de tine de faptul ca mergeti in Tenerife dar daca totusi faceti niste sacrificii sa mergeti in vacanta de ce nu pentru toata familia??
Adica renunt la pantofi,mananc ceva mai ieftin dar imi duc toti cei 7 copii undeva unde ne ar placea tuturor sa mergem si ne vom simti bine impreuna garantat.Si asa pot sa stang cureaua cat de mult pot si merita orice sacrificiu.Asta daca nu o faci strict pentru tine si nu pentru toata familia.Asta este dilema mea...
cristoiu spune:
Hai mai, daca cititi macar cititi tot. A mai spus ca ceilalti sunt mari, intre adolescenta si 20 si ceva de ani si ca nu vor sa mearga cu mami si cu tati in vacanta, indiferent cit de cool ar fi. Eu inteleg, la 18 ani ai mei au plecat in Italia cu totii si eu am ales sa stau acasa, o vacanta cu ai mei si pe luna ar fi fost enervanta.
turturica spune:
cristoiu, perfect de acord, am zis si eu ca e de inteles ca cei mari nu vor sa mearga in vacanta cu cei mici, dar banuiesc ca vor si ei sa mearga in vacanta anul asta pe undeva.
Intrebarea mea era daca pentru ceilalti 4 (sau 3, ca am inteles ca unul lucreaza) exista bani de vacanta? Strict din ce zice formalhauti, familia e indatorata pina in git timp de un an pentru vacanta in tenerife, de-aia nu inteleg unde intra in peisaj si nevoile celorlalti copii.
angelique_19 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia E de-a dreptul amuzant sa citesc aici cu cata bunavointa se arunca lumea sa ii refaca viata lui F. De la hainele pe care ar trebui sa si le cumpere si sa le aiba in dulap, la mancarea pe care ar trebui sa o manance, la activitatile pe care ar trebui sa le ofere copiilor, la vacantele in care ar trebui sa mearga (sau nu), la serviciul pe care ar trebui sa-l caute... nu credeti oare ca si relatia cu sotul (singurul care munceste in casa aia!) sufera si ca are nevoie de ajutor? E drept ca nu am citit cateva pagini, poate ca s-a discutat, totusi. Si asta dupa ce femeia a deschis un subiect in care cauta intelegere. La cabinetul psi. Intelegere pentru punctul ei de vedere. Nu a intrat la 'cariera de la 9 la 17' sa intrebe cum sa isi gaseasca servici, nu la 'parintii intreaba' sa afle ce activitati trebuie sa le ofere copiilor sau daca stilul ei de parenting e bun, nu la 'femina intim' pentru retete de slabit, nu la 'bucatarie' ca sa afle ce sa mai gateasca si cum se fac prajituri ieftine. Dupa ce a spus clar din start ca e multumita de alegerile pe care le-a facut. Dar nu, daca e multumita inseamna ca e inconstienta! Hai sa o aducem noi cu picioarele pe pamant si sa ii explicam de de fapt viata ei e total in neregula. Ca valorile ei sunt niste nimicuri. Ooo, dar e forum, putem sa vorbim liber! Putem sa ii criticam alegerile si viata, putem sa intrebam fara pic de delicatete cati bani aloca per cap de copil, putem sa ii spunem cu nonsalanta ca e nesincera, sa o atacam in fel si chip pentru ca e forum. Si nu, nu e vina noastra ca ii invadam viata, ci e a ei, ca a deschis subiectul, n-are decat sa inghita toate criticile si ironiile. Da, daca a deschis subiectul, practic a cerut sa fie atacata, nu? Asa cum si o femeie cere sa fie violata atunci cand poarta fusta scurta, are sens. |
Subiectul asta ma atrage ca un magnet,imi pare rau ca Fomalhauti este acuzata asa,nu-mi vine sa cred cate scenarii se fac.Oricum sunt total de acord cu Donia,ea a spus cam tot ce mai voiam eu sa adaug.
11+
Chuny spune:
Mai, eu daca as avea 17 ani si as sti ca maica-mea e indatorata pana peste urechi si se mai indatoreaza pt o vacanta si toata ziua sta sa numere cat mancam, zau ca mi-ar fi lehamite sa mai am pretentii sa merg in excursie. Dar as refuza de bun simt si de satula de atata numarat. Nu pt ca nu mi-as dori si eu o vacanta in Tenerife ...
Donia spune:
citat din mesajul lui szivarvany Concluzia unora e ca 3 copii + 2 parinti merg se distreaza, 4 copii au grija de cei 7 caini si toti mananca macaruoane ?... Sunt niste criminali, dom`le :D Fomalhaut ... _ Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici, inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana, botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP. |
Stai ca imediat o sa apara la subiect si cei care o s-o acuze pe F ca si-a permis sa faca 7 copii! Sau au si aparut? Ca e drept ca vreo 2 pagini nu le-am citit. Am lipsuri mari, stiu, ma duc sa le corectez.
coracora spune:
citat din mesajul lui Donia E de-a dreptul amuzant sa citesc aici cu cata bunavointa se arunca lumea sa ii refaca viata lui F. ........ Si asta dupa ce femeia a deschis un subiect in care cauta intelegere. La cabinetul psi. Intelegere pentru punctul ei de vedere. |
Avem voie sa nu avem "intelegere" fata de situatia expusa? Ori trebuie sa scandam cu totii in cor "da, procedezi bine, da-i inainte"...?
Nu a intrat la 'cariera de la 9 la 17' sa intrebe cum sa isi gaseasca servici, nu la 'parintii intreaba' sa afle ce activitati trebuie sa le ofere copiilor sau daca stilul ei de parenting e bun, nu la 'femina intim' pentru retete de slabit, nu la 'bucatarie' ca sa afle ce sa mai gateasca si cum se fac prajituri ieftine. Dupa ce a spus clar din start ca e multumita de alegerile pe care le-a facut. Dar nu, daca e multumita inseamna ca e inconstienta! Hai sa o aducem noi cu picioarele pe pamant si sa ii explicam de de fapt viata ei e total in neregula. Ca valorile ei sunt niste nimicuri. Ooo, dar e forum, putem sa vorbim liber! Putem sa ii criticam alegerile si viata, putem sa intrebam fara pic de delicatete cati bani aloca per cap de copil, putem sa ii spunem cu nonsalanta ca e nesincera, sa o atacam in fel si chip pentru ca e forum. Si nu, nu e vina noastra ca ii invadam viata, ci e a ei, ca a deschis subiectul, n-are decat sa inghita toate criticile si ironiile. Da, daca a deschis subiectul, practic a cerut sa fie atacata, nu? Asa cum si o femeie cere sa fie violata atunci cand poarta fusta scurta, are sens. Poate mai multa sensibilitate ne-ar face sa realizam ca F e o persoana reala, cu o viata reala, nu un studiu de caz inventat pe care unii sa isi exerseze repeziciunea mintii, limba ascutita si abilitatea de a trage concluzii despre viata cuiva. |
Nu ti s-a intamplat niciodata sa intri pe un forum expunand ceea ce, in opinia ta, reprezenta o problema iar postarile celorlalti sa te faca sa reconsideri si sa-ti dai seama ca "buba" e in alta parte (exemplu: te plangi ca cel mic e constipat fara sa-ti treaca prin cap ca tu ii dai prea multe banane, samd)? Mie mi s-a intamplat de nenumarate ori. Nu poti pretinde ca o situatie prezentata de tine pe un topic sa primeasca intelegere si punct; cat de plictisitoare si de aplatizanta ar fi treaba asta?
Unde nu mai pui ca multa lume (eu sunt un asemenea caz) invata foarte multe din cele scrise de altii. Daca avem pretentia suficientei, atunci da, deschidem un topic in care asteptam aplauze si ovatii. Nu cred ca e cazul la Fomalhauti.
Inca o idee, in acelasi registru. Le imputi forumistilor critici ca-si permit, "fara pic de delicatete" sa comenteze meniul copiilor lui Fomalhauti si alte lucruri de acest gen.
Dar cand posteaza o mamica faptul ca administreaza copilului un medicament care da somnolenta ca sa-l linisteasca, e acceptabil sa fie criticata? Banuiesc ca da, am vazut sute de asemenea exemple aici pe site. Atunci de ce n-am putea "comenta" de-acum celebrele paste chioare cu sos care, avand un aport nutritional extrem de scazut, nu reprezinta un aliment care sa faca parte din meniul unui copil?
La o adica o mama disperata sa prinda niste ore de somn ar putea "seda" copilul o data - de doua ori, pe cand eforturile financiare facute pentru a achita un concediu extrem de scump vor afecta niste copii pe o durata foarte mare de timp.
Imi cer scuze Fomalhauti daca interventiile mele sunt prea personale. Eu nu iti validez alegerile (stilul de viata) pentru ca riscurile la care expui 7 copii sunt efectiv prea mari.
In rest, fiecare face cum doreste, asta sa fie clar.
nikol24 spune:
Turturica exact asta am vrut sa spun eu!
Eu inteleg sacrificiul,mami ne ducea o data pe an la mare si mancam rosii cu paine ca nu aveam bani dar ne ducea pe amandoi ,daca doar 3 dintre ei merg inseamna ca numai o parte se aleg cu dictractia si ceilalti doar cu numaratul inghetatelor(repet nu o spun cu jignire)