Prieteni dragi(2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

io nu cred ca subiectu' a fost deschis doar asa. cred ca Fomalhauti chiar avea o dilema in legatura cu prietenele dragi care nu au inteles situatia. probabil nu era dumirita de ce nu au inteles-o. una din explicatii ar fi cum ca situatie materiala s-a schimbat si ele nu stiau de asta. acum stiu. si fac "gafa dupa gafa": se imbie s-o ajute ... apoi inteleg ca nu e loc de ajutor; se invita acasa la F. si F intra in panica. ce nu inteleg fetele astea? io inteleg ca asta e intrebarea.
de fapt F nu intelege ca fetele nu voiau sa vina la masa, voiau s-o vada pe ea si familia. si probabil nu se cunosc totusi foarte bine din moment ce nu si-au dat seama ca F nu e chiar asa nonconformista cum isi aminteau ele, ca F isi face probleme ca nu are cu ce le servi. ele credeau ca pot veni sa stea de vorba, sa se joace cu copiii si sa se simta bine depanand amintiri din adolescenta.
F e dezamagita ca fetele nu o inteleg, ca nu o recunosc.

io daca as fi intr-o situatie asemanatoare, nu as accepta ajutoru', as explica de ce, m-as bucura sincer ca prietenele isi fac timp sa ma vada, ca renunta la o masa impreuna in oras, ca vin acasa la mine unde ne putem simti comod si hlizi in voie :)) si nu m-as da peste cap sa le servesc cu ceva deosebit ... depinde la ce ora vin, daca e ora de masa ... fain, mancam impreuna, daca nu, doar sporovaim ... o sticla doua de vin m-as stradui sa am :))

si sa nu uitam ca e vorba de o intalnire de treizeci de ani ... unde probabil F crede ca se face bilantu' ... ce ai fost si ce-ai ajuns! si dintr-un motiv care-mi scapa se pare ca toate celelalte plusuri (sapte copii, un sot bun, sase caini si o pisica; si sunt sigura ca mai sunt si alte plusuri) sunt anulate de situatia materiala actuala.

F nu vrei sa te duci la intalnire - nu te du! da' nu din cauza de rochie si pantofi. imprumuta, inchiriaza! daca vrei sa mergi la intalnire. zici ca tu nu prevezi, iei situatiile cum vin. no, ce vrei sa faci in situatia data? ... acum imi dau seama ca e cam tarziu, ca azi e intalnirea.
sper ca te-ai simtit bine cu fetele si ca veti ramane prietene.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

De acord. Ba eu as merge si mai departe cu sinteza. Toata dilema se reduce la:

"Eu nu pot sa merg la intalnirea de 30 de ani, insa niste foste prietene insista cu tupeu sa ma viziteze acasa. Eu n-am chef si timp de de-astea. Vi se pare ok?"

Si de asta e cel mai egoist si egocentric subiect pe care l-am vazut eu si am avut asa o revelatie iara ca virtualul inseala si dezamageste. :))

restul... tenerife, submarine, cantitati de copii si pets, paste cu sos si soti fermecatori sunt detalii picante care au cauzat sa fie mai spumoasa discutia. Ca asa se face rating. ;)

F... dpmdv, ma repet, sa ma firesca ala de prietene ca tine. In rest, traieste-ti viata cum doresti tu si fii fericita cu deciziile tale. Ce-ti mai trebuie sa te inteleaga tipele alea?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Pe mine altceva m-a nedumerit, dar cred ca deja e o moda, trend, ma rog. Multa lume vede in povestea ei doar partea lacrimogena si chestiunile de morala, principii sunt trecute asa cu vederea, gen: nesemnificative.

Eu tot nu inteleg ce "fel de prietene" sunt acelea care nu stiu ca ea acum nu-si permite anumite chestii. Sau poate ca ea le-a ascuns, chestie care mie una imi "arata" gradul lor de prietenie.

Nu pot intelege si pace tot melodramatismul asta, dar e adevarat ca doar lucrez in societatea romaneasca si prietenii mei evident gandesc ca mine. Genul asta de mentalitate o are mama mea, dar ea are o varsta si nu se mai adapteaza la timpurile moderne. Cu mese intinse, te rade lumea si d-astea asemanatoare. Plus pentru ea toata lumea ii e prietena. Nu e asa, unii ne sunt cunostiinte, altii amici, altii dusmani, altii doar vecini sau colegi de serviciu.

Normal ca pare foarte crud sa expui realitatea asa cum e ea, dar ma gandesc ca daca mie una mi s-au deschis ochii in legatura cu ceva comportamente umane, asa si pentru alti cititori poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui cruis

restul... tenerife, submarine, cantitati de copii si pets,

Yeah, genul asta de mesaje imi provoaca greata si, ca mama a patru copii ( familie numeroasa, a lui F. fiind deja 'extrem de numeroasa', dupa cum a precizat un binevoitor pe-aici), tin sa te informez ca ai mei copii ( si ai altora, din punctul meu de vedere) sunt entitati unice, nu cantitati. Urat punct de vedere, urat caracter. Sa-ti fie rusine, esti totusi pe un forum care promoveaza, intre altele, copilul, indiferent de familia din care apartine si de numarul de frati! Daca nu e asa, inseamna ca am supraevaluat eu lucrurile pe-aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Citat:

Yeah, genul asta de mesaje imi provoaca greata si, ca mama a patru copii ( familie numeroasa, a lui F. fiind deja 'extrem de numeroasa', dupa cum a precizat un binevoitor pe-aici), tin sa te informez ca ai mei copii ( si ai altora, din punctul meu de vedere) sunt entitati unice, nu cantitati. Urat punct de vedere, urat caracter. Sa-ti fie rusine, esti totusi pe un forum care promoveaza, intre altele, copilul, indiferent de familia din care apartine si de numarul de frati! Daca nu e asa, inseamna ca am supraevaluat eu lucrurile pe-aici.

Io zic ca tu nu ai inteles ce a vrut sa zica aici. S-a pus problema ca cineva cu 1-2-3 copii nu poate intelege in ce probleme se zbate cineva cu 7 copii. Asa ca s-a discutat nr de copii... si zau ca asta e pe linga discutie!

La subiectul asta se recomanda lamii la cit de usor le vine unoara greata .

Saskia si Adela, cred ca pe noi ne-a schimbat un pic strainatatea. Am iesit din acel imperios "pune trei feluri de mincare pe masa, nu stiu cite prajituri si aperitive" cind vin musafirii. Aici in Germnaia e important sa te simti bine si nu sa impresionezi sau sa iti dovedesti bucuria pt ei prin cantitatea de tratari oferite. Banuiesc ca asa e si la voi. In schimb in Romania, o tara care se mindreste cu cit de gospodine sunt romancele , asta fiind motivul nr unul sau doi de ce strainii vor mort copt sa se insoare cu romance (mai nu rideti, da mi-a fost asta foarte des servita, mai ales cind se afla ca m-am maritat cu strain), aceasta mentalitate se schimba mai incet. Nu bucuria de a primi un musafir e importanta, ci aparentele si cit se zbate gazda sa isi faca musafirul sa se simta bina, ca vrea musafirul sau nu vrea ("Chiar nu mai vreti o portie? Ia sa mai punem noi un paharel, ca uite ce gol sta aici!").

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:

Citat:

Dupa cum vezi reactii epidermice putem avea toti, ca oameni suntem :-)

Iar legat de lipsurile mele din copilarie ( parca tu ziceai ceva de asta sau poate ma insel), eu nu ma simt cu nimic vinovata pt ele pt ca nu a fost vina mea, iar reactia mea e absolut normala sa-mi doresc mancare destula pt mine, copii si sa urez si altora acelasi lucru. Mai sunt care au reactionat ca mine si n-au avut "lipsuri" in copilarie.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Ai inteles gresit.

Pot intelege ca sunteti sensibile la capitolul asta si reactionati cu lacrimi in ochi, probabil multa lume are prejudecati, insa venind dintr-o tara unde e normal sa aiba 3-4 copii, 7 nici macar nu ma mai socheaza. Deci nu e cazul sa victimizezi mai mult decat e necesar.

Insa ghici ghicitoare mea cine tot o tine una si buna cu vai: nu pot ca am atatia copii, presupun ca atunci cand au planificat familia s-au gandit la asta si daca se restrang la unele nu e vina altora ci doar responsabilitatea lor ca familie. Si asa si eu, daca am vrut doar 2 ca doar 2 m-am gandit eu ca am fi mai confortabil, asta e treaba mea nu e cazul sa cainez familiile cu mai multi. Asta e alegerea lor.

Aschiutza da intr-adevar. Consider ca e si normala aceasta atitudine, daca vine cineva la o cafea, pai e o cafea nu banchet regesc. Dar in Romania mai e si o chestie de aparente. Toti aproape trebuie sa se dea boieri si da-i si pune tot ce ai prin casa, poate pleaca omul impresionat, habar n-am, traiesc de mai bine de 15 ani, dar vad ca mentalitatile prin unele locuri se mentin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:

Citat:

Yeah, genul asta de mesaje imi provoaca greata si, ca mama a patru copii ( familie numeroasa, a lui F. fiind deja ]'extrem de numeroasa', dupa cum a precizat un binevoitor pe-aici), tin sa te informez ca ai mei copii ( si ai altora, din punctul meu de vedere) sunt entitati unice, nu cantitati. Urat punct de vedere, urat caracter. Sa-ti fie rusine, esti totusi pe un forum care promoveaza, intre altele, copilul, indiferent de familia din care apartine si de numarul de frati! Daca nu e asa, inseamna ca am supraevaluat eu lucrurile pe-aici.

Eu sunt cea care a afirmat ca familia lui Fomalhauti este extrem de numeroasa.
Ai putea, te rog, sa explici termenul "binevoitor" in acest context?
Ti-as fi recunoscatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

saskia, tu cu cine te certi ca vad ca urmaresti mesaje si dai niste replici de te doare mintea?

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui giulia71

saskia, tu cu cine te certi ca vad ca urmaresti mesaje si dai niste replici de te doare mintea?

uneori gandesc prea mult....

Eu nu ma cert cu nimeni, ai ceva de spus on-topic? Eu asa am raspuns. Poti incerca iti promit ca nu e greu, e chiar usor, si daca ai ceva personal sa-mi spui, abtine-te sau ia o lamaie, nu servesc mesaje private.

Oameni buni asta e forum, daca nu va convine ceva dati cu dezaprob, aprob, dar nu mai lesinati pe tastaturi luand tot ce se scrie personal.

Mergi la inceput