Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 4

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Ronina imi pare rau ca ati avut iar episod de voma. Va pup si sper sa fie ultimul. La noi a vomat de 3 ori in jet si mi s-a parut horror ca mi-a murdarit la haine si cearceafuri ...asa ca a mers masina de spalat non stop zilele alea

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haydee spune:

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Haydee, la voi in cat timp si-a facut efectul Bifido Baby?



buna la toata lumea!
intru si eu repede sa-i raspund Darei (sper ca nu e prea tarziu), apoi recuperez cu cititul si revin

La noi Bifido Baby si-a facut efectul inca de a doua zi; noi am inceput cu Protectis si Bifido baby simultan, nu stiu daca si asta a avut vreo implicatie.
Sper ca acum si Miruna e mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

La multe lunite Emma, Mihaita, Stefan Gabriel si Andrei!
Sa va fie de bine botezul celor care l-au avut in weekend si sa va traiasca micutii/ele crestini/e!
Chito ma bucur ca ati ajuns acasa, ca ati trecut cu bine peste operatie. Tin pumnii sa scapati si de reflux cat de curand, pup.
Ronina sper sa scapati si voi cat mai repede de vomitat, stiu ca e tare aiurea si al meu vomita cand se agita dupa papica.

De ce nu sunt bune port bebe? Eu am si-l folosesc de fiecare data cand iesim pt ca in wrap nu-l mai pot pune. De cateva zile la noi sunt peste 35 gr si s-ar incinge in el. De cracanat nu e mai cracanat decat cum e cu pampersul ca nu e lata tare partea aia. Lui ii place tare mult ca poate vedea si in jur si cat e treaz intoarce capusorul si studiaza imprejurimile.
Sper sa nu-l deochi dar de 2 zile se trezeste doar 1 data pe noapte pt papa, de la 9-10 se trezeste la 2 si apoi iar somn pana la 6-7. Sper sa-si pastreze obiceiul .

Le: cred ca am pus o poza cu port bebe pe picasa, daca n-am pus o sa pun sa vedeti cum e.

Pup mamicile si strengareii

Monica, mami fericita de Cezar-Andrei (04.03.2012)

Povestea nasterii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Eu cred ca la marsupiu nu este problema cu cracanatul, banuiesc ca cei care l-au conceput au studiat totusi si l-au facut asa cum trebuie sa nu stea copilul mai cracanat decat este necesar.

Karina fetita noastra draga 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Dana, pai tu intuiesti pentru ca esti femeie, pentru ca ei sa faca fix la fel ca noi nu exista decat o solutie, sa fim lesbiene - desi si atunci daca am fi cu vreo tipa mai barbatoasa...nici tipa aia n-ar intui. Ca nu le e in hormoni, gene, etc. Nu-s femei si de-aia nu fac fix la fel ca noi, si nu se sacrifica, martirizeaza, dedica, nu sunt pro-relatii. Adica creierul lor nu e dotat cu aceeasi atentie la detalii personale de tip relationare, ca-s facuti pt. altceva si i-am cam deturnat noi un pic. Adica ma rog, societatea. Dar adaptarea genetica/organica etc. a ramas in urma societatii...se petrece ea, dar mai lent (adica vezi acum 'barbati' tip Justin Bieber).
Tu zici ca "asa e corect" dar poate "ce e corect" al celuilalt e altfel si nu percepe ca face ceva incorect. Adica e ca si cum eu as decreta acum ca daca eu am platit pentru nu stiu ce, ar trebui ca si tu sa platesti, desi pe mine nu m-a obligat nimeni sa platesc. Zic doar ca sa vezi analogia.

Tu ce crezi ca s-a schimbat de acum te simti ca si cum ai fi dependenta emotional de Mister, daca inteleg eu bine? Cu "depresia" cum mai e?

Miha, in teorie stiu cum zici, dar practic nefiind materialul elastic, pana reglez eu, Miruna oracaie :P Ma bucur ca-i ok piciul :)

Asa e, Tala, si eu credeam inainte ca lucrurile care nu-s din proprie initiativa nu au aceeasi valoare si greu am priceput de ce nu-i asa si ca nu e rea-vointa la ei, greu am priceput si eu de ce trebuie spus, de ce si cum e nevoie de 'asertivitate' si de ce a astepta ca celalalt "sa stie, daca ma iubeste" este o eroare si ca nu de-aia nu "stie". Dar a durat si la mine ceva "psihologie" si ceva carti pe tema asta, dupa care disecat cu prietenele si aplicat cu cele care nu ziceau "pai tot eu sa depun prima eforturi? sa depuna el, ca el e restant". Sa va zic la cine merg relatiile bine si la cine au devenit si sotii mai atenti? Pai cam ca la tine...

Eu n-am luat cruciulite la botez, marturii magneti de frigider cu o poza haioasa a Mirunei, rochite pentru dupa a luat nasa, la fel si crasma, eu am luat pentru inainte o rochita de la Kiabi, dedesubt i-am pus un body, deasupra un pulovaras, ca era frig, am mai avut eu vreo 2-3 prosoape. Tort cica trebuie socotit 100 g per invitat, a fost cam 50 ron kg de tort. Am mai luat fructe si alune suplimentar pentru restaurant. Bautura am luat in sistem "open bar" de la ei, 40 lei de om. La baita nasa a adus toate substantele de pus in apa (flori, miere, orez, etc - am fost doar noi si nasii a doua zi la baita. Sa-mi zici ce detalii mai vrei. Am facut in mare cam ce a povestit Amy candva, inclusiv sa sting lumanarea de prag cu fata in brate :P
A, invitatii am facut numai pentru "mosi", mi-a inginerit un prieten o invitatie tip poza si am scos-o ca pe o foto normala, ca sa fie ceva acolo.
Casuta de bani mi-a facut nasa. Am mai luat plicuri si pixuri.
Cadou nasilor: la nasa am intrebat ce vrea si se strangeau bani sa i se ia aparat foto si i-am transferat si eu in contu' de ING 200 lei, la' nasu' am luat furtune de frane la motocicleta, 250 lei :P
Tinuta am avut de la C&A, blugi negri (nu se vedea ca-s blugi) si o bluza neagra cu un maieu cu model hippie, din voal, aplicat pe ea, ca sa acopere burta.
Nici la noi n-au botezat nasii de casatorie, ne-am racit de ei si n-am vrut sa fie asa, am cautat pe cine speram ca va fi aproape de copil si de la care avem ce sa vrem sa invete copilul (si de la ea si de la el avem chestii pe care chiar imi doresc sa le invete Miruna, care ne lipsesc noua, mie si sotului).
A, muzica = laptop adus de nasa, cu playlist-uri facute de mine, ea si o prietena, cuplat la instalatia restaurantului. Am inchiriat huse de scaune cu 3 lei parca si fete de masa cu 20 lei, baloane cu 3 lei cumparat tot de la aia cu husele de scaune, au aranjat ei pe-acolo.

Ronina, intereseaza-te daca marsupiul e SSC (soft structured carrier), eu stiu ca in SSC e voie de la 0 luni, da, daca-i sustinut si caputul, sa nu se "balangane" copilul in el, ci sa fie sustinut spatele si caputul. Si sa fie picioarele in M - broscuta. Daca nu e SSC, nu il folosi.

Haa, super poza Sovi, bravo, felicitari pentru botez!!!
Irina, super botez, bravo! Nici la tine nu se vede c-ai nascut, ca si la Sovi.

Meg, cred ca la mine se intampla ce zici tu acolo cu prolaps, dupa o luna de la cezariana au aparut probleme, tre' sa ma aplec in fata sa fac pipi, ca atunci cand eram insarcinata. Abia dupa ce am slabit s-a intamplat. As comanda cartea dar nush daca apuc sa citesc, e bine c-ai zis, thanks.

Haydee, da, functioneaza Bifido Baby, face kk singura o data pe zi, in rest tot cu supozitor (dar e un progres), insa se cam screme saraca mai mereu de cand cu ele. Oricum finally ceva ce a functionat, merci. Refluxul e inca bizar, o tot da in sughit saraca.

Chestiile de purtat care nu sunt SSC si nu stau bebeii cu picioarele in M - pozitia broscuta, nu-s sanatoase pentru copii. Cele in care stau atarnati de zona inghinala.


mamica de minune Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Hi!
Multumim de aprecieri
si de raspunsuri despre lumanare.

cine e interesata, e oferta de www.cuponomania.ro/national/831/protejeaza-ti-copilul-cand-te-duci-la-mare-sau-la-piscina-cu-noul-colacel-de-gat-de-la-cuponomaniaro-ce-costa-doar-15-lei.html" target="_blank">colacel pe cuponomania
si de www.cuponomania.ro/national/812/hamul-pentru-bebe-moonwalk-baby-walker-este-special-creat-pentru-a-i-oferi-copilasului-maxim-de-siguranta-si-comfort-doar-29-lei-in-loc-de-77-lei.html" target="_blank">ham

Irina, felicitari pentru botez! superbe pozele, adevarata atmosfera din Biserica
Vizionand pe FB, mi-am dat seama ca te stii cu vara-mea paula de la odiseea dinainte :)
Mona nici eu nu cred ca dauneaza daca porti putin bb si in marsupiu care nu tine picioarele in M. Fa dupa intuitie, si sa nu te indoaie de spate, cum ma facea marsupiul meu.

Dara, sa va traiasca crestina!
frumos zis, cu lesbienele si hormonii :)
MUltumesc de compliment ca nu se vede ca am nascut, mi-ar fi placut sa te auda mama, care nu m-a scos din "complimente" ca nu m-a vazut niciodata cu fundul mare, ca am facut gusa, ca sa am grija sa slabesc m-a umplut de respect, tare m-a racait in runda asta.

pup, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Uof! ce zi! dupa ce ca nu mai scapam de musonul asta mai am si dilema asta cu botezul...

Dana, Irina si Dara multumesc mult mult pt informatii.
Dana daaa, vreau si eu magnetei (cred ca 20 sunt de ajuns). Nu reusesc sa gasesc cruciulitele pe site. Invitatii nu cred ca fac. Nu-mi iau haine noi pt ca nici nu stiu ce masura sunt acum, gasesc eu ceva elastic prin dressing . David are o tinuta noua cu cravata , si ii gasim noi ceva si lui tati :). Matildei insa vreau sa ajung sa-i iau ceva de la Z cred - mi se pare ca sunt f bine facute hainutele ca si croiala, materialele sunt bune, modelele ok si nu sunt atat de nesimtit de scumpe ca la Mothercare de exemplu. N-am curajul sa iau ceva de pe site (in general haine, nu numai pt copii) - trebuie sa pipai eu. Cred ca apelez si eu la cofetaria recomandata de tine (oare livreaza si la cuca macaii la mine aici?) trebuie sa sun maine. Ai idee daca lucreaza mai natural asa? Stiu o cofetarie care foloseste frisca naturala, dar tot asa e departe de mine si nu fac livrari. Cel mai bun tort l-am mancat de la Agapitos (dar tot nu fac livrari).
Voi ziceti ca mirul, vin, prosopul pt preot etc tot nasii trebuie sa le aduca?
Sovi daca recomanzi vreau si eu la unchiul tau. Chiar as vrea sa-l fac acasa, dar am emotii cu mancarea...daca nu-mi iese? sau daca are Matilda o zi din'aia de supt non stop cand eu trebuie sa gatesc? Chiar! cu ce-ai hranit invitatii? Cu lumanarea nu stiu ce trebuie facut. A lui David cred ca s-a topit pe balcon :)
Meg merci pt sugestii. Mi-ai adus aminte ca tot la ceva de genul ma gandisem si eu, un quilt finut tot de la Mobexpert. Au si o fetita de 9 ani, ce sa-i iau ei oare?
Irina imi plac cruciulitele cu buburuze Buna ideea si o sa o aplic cu textul de pe tort. Ce e aia crisma???
Dara merci pt calcul, nu as fi stiut cat tort sa comand. daca o sa am nevoie de playlist o sa ma ajuti?

Cu nasii din pacate nu prea am loc de intors pt ca sunt nasii nostri de cununie, adica sora sotului. ea e o fiinta foarte buna, iubitoare si darnica (mai are si defecte, dar palesc in fata calitatilor). El este un taranoi parvenit, o fire imposibila - cu el sunt acum ceva probleme (vor trece pt ca nu este prima data, dar s-a nimerit tocmai acum). Chiar i-am intrebat daca mai au chef de nasit si insista ca da. daca ne razgandim noi acum riscam sa generam o rupere drastica a relatiilor si, desi eu sunt o fire radicala, nu-mi doresc asta pt sotul si copiii mei (e suficient ca nu mai am nici o legatura cu familia mea).

Unde vad poze de la botez? nu am gasit pe picasa (sau sunt chioara?) si pe fb nu o gasesc pe Sovi si nici pe Irina :(. Vreau sa va vad si pe voi Dara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Scriu de pe tel. Nu pot sa adorm.
Am uitat sa va zic de oferta la testul de ovulatie :)
https://www.reduceri90.ro/promotia/768/Test-de-fertilitate-la-doar-47-lei-Acuratete-de-97-Transportul-este-GRATUIT-Faci-ce-vrei-dar-faci-cu-cap.html
Mi-e greu sa maschez linkul. Lam luat pt contraceptie. Ma rog, adjuvant.

Tala, tot unchiu m-a ajutat cu mancarea. Si mama. Aperitive multe, gratar si prajituri, ca la noi se manca mult cand ne vedem.
Sa stii ca la un botez am comandat la catering si fu chiar ok din toate pdv. Fereasca DD sa te apuci sa gatesti singura tot, cu imprevizibilu in carca.
Iti doresc sa iei decizia cea mai buna.

Eu nu am pus poze pe fb, doar un link ieri spre webshots. Nu-s activa pe fb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Sovi ma gandeam si eu la catering, o sa ma interesez daca nu aleg restaurant. Merci de pont, am comandat colacelul si niste jucarii pt david de 1 iunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Dara, Sovi merci . Sa va fie de bine si voua botezul! Dara, tu ai pus poze?
Legat se SSC, tin minte ca Dara a pus link cu asa da/asa nu si unde explica care e pozitia corecta. Imi pare rau ca nu il mai am, dar am retinut informatia .

Sovi, lumea asta virtuala e tare mica . In afara de Paula, am mai vazut o mamica de la prima odisee (Anis Alina) comentand la pozele uneia din noi, parca la Mirela Ghetu, dar nu-s sigura.

Tala, stiu de la o prietena de o cofetarie mai naturala, www.sweetela.ro. Tortul de la botezul lor a fost f f bun, dar si un pic mai scump. Nu stiu cum e cu livrarea. Noua ne-au zis 120-150g de tort de persoana. Am intrebat la restaurant. Da, nasii trebe sa aduca alea, dar nu-i obligatoriu, daca va intelegeti, le puteti prelua voi sarcina asta, desi in mod normal asa se procedeaza.
Si mie mi-au placut cruciulitele, si de acolo a pornit totul... Asta a fost tema botezului ? Crisma/crasma e panza aia in care preotul pune bebele dupa ce il scalda. O tine nasa pe brate, la "prindere"
Ah, nasii sunt rude apropiate..atunci se complica treaba...
Pun din nou linkurile cu poze, sunt publice, ar trebui sa le poti vedea:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151192763228712.537805.583213711&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151193239993712.537864.583213711&type=1

Mergi la inceput