Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 4

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Am avut cea mai frumoasa seara! Natalia a ras asa de frumos ca mi-au dat lacrmilie. Am pus un filmulet pe picasa (cu al treilea de ras). Poate sunt exagerata, ca strengareii vostri rad de mult, dar mie mi s-a parut ceva minunat, ca tot asteptam, pentru ca ea zambea mult, mai scotea cate o silaba, dar azi a fost prima data cand a ras asa.

Irina, felicitari pt botez!
Miha, ce bine ca sunteti ok!!! Ma bucur!




Anca, mamica Nataliei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

In primul rand, cele care ati avut botezul azi, sper ca a fost frumos si inaltator!

Gabrielarusu: Da, homeopata ne-a dat tratament (dar pe care inca nu l-am inceput ca n-am gasit medicamentul, e comandat pt luni), iar medicul care practica acupunctura ne-a lipit niste placute mici de metal in anumite centre de acupunctura in zona buricului si a gatului si surprinzator ni s-a ameliorat situatia
SuperMami: ma bucur ca va prieste in sling si ca sunteti ok cu piciorusele Cum adica sa-l porti in esarfe, sa-i legi piciorusele?
Dana: stiu ca ar fi ideal ca partenerii nostri sa intuiasca ce avem nevoie de la ei, dar adevarul e ca barbatii sunt altfel construiti si ei au nevoie sa le spunem ce asteptari avem. Eu de cand am acceptat ca trebuie sa-i spun cu ce sa ma ajute si am constientizat ca ma iubeste desi nu e empatic, relatia merge mult mai bine. E drept ca am norocul ca e harnicut si atent
Tala: woaaa, ce idee buna, noi inca nu ne-am jucat cu intrerupatorul in schimb ne uitam tare curioase la hainutele de pe uscator
Anca: tare dragalasa e Natalia cum rade Te cred cu asteptarea, ca la fel a fost si la noi ba chiar mai rau ca nici macar nu prea zambea inainte, greu s-a urnit

Fetele, stiti de la ce varsta se pot purta bebeii in marsupiu in pozitia verticala? Pe el scrie 0+ daca e bebe cu fata la mama dar nu prea-mi vine sa cred si cum inca n-am facut ecografia de sold is mai precauta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Anca m-am uitat si eu la filmulet pe la 5 dimineata dupa alaptare si e tare scumpa . Cum sa nu te bucuri!!! Noi am fost ieri la socrii mei si am ras cu lacrimi doar pt ca Karina l-a urmarit cu privirea pe bunicul ei vreo 10 minute cat s-a jucat cu ea si mai zambeA cateodata, era asa de simpatica, este extraordinar cum poti sa te bucuri pt cel mai mic lucru

Karina fetita noastra draga 07.04.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Ma gandesc dc sa intru sau nu in clubul sotiilor pe care sotii nu le inteleg...

Nici al meu nu se da in vant de la o vreme sa ma ajute la curatenie sau altceva insa daca am nevoie sa stea cu bebe nu incape discutie. Si certuri am avut destule

Sunt intr-o pasa proasta caci m-am hotarat vineri sa ma duc in alta parte pentru un control la un alt medic pentru ca sangerarile mele continua si stiu ca sunt anormale.
Am plecat cu sotul si cu bebe, care rezista destoinic drumurilor noastre, cu catel si purcel in sacosa si am ajuns la spital unde sa aflu ca nici aici nu stie nimeni exact ce am.
Am avut noroc ca acolo sotul a cunoscut medicul anestezist care e si la spitalul nostru si a stat la camera de garda cu bebe in liniste.
Acum sunt pe tratament caci se banuie ori lohii neeliminate (desi nu cred) ori o rana pe uter in urma operatiei. Iar intepaturi iar stres si nu mai suport.

Sotul a facut baita la bebe ,el ii da sa pape cand eu nu pot. Ma mulg iin continuare tocmai ca la drum si in asstfel de probleme sa poate papa bebe lapticul meu. Am si congelat chiar, sa fie...

Deci, in concluzie , al meu nu se joaca cand vine de la servici si mai face cate ceva. Noaptea se trezeste odata cu mine si nu de putine ori ,pana vin eu il gasesc cu bebe in brate. Poate ne-am chinuit prea mult sa-l avem, nu stiu...dar chiar dc e obositor sta cu el si-i vorbeste mereu. Cred ca ar trebui sa fiu multumita,nu?

Felicitari celor care au avut botezul si multa sanatate bebeilor!

Apropo de zambete, bebe ne zambeste cand vorbim cu el si e chiar incantat.
De dormit,dormim cu tatica in gurita ca "asa e de bine!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Miha, ma bucur mult ca ai vesti bune de la ortoped si sunteti ok

Anca, ma bucur pentru voi - e intr-adevar o senzatie minunata
(si eu am ajuns mai demult la concluzia ca rasul Adrianei era cel mai bun remediu dupa o zi grea, si cel mai bun antidepresiv din lume)

Cu taticii... greu uneori; dar barbatii gandesc altfel decat femeile, vad lucrurile altfel, si acelasi gest e interpretat extrem de diferit de o femeie sau de un barbat.
Dana, femeile au intuitie feminina, de intuitia masculina eu n-am prea auzit vorbindu-se
Legat de dormit va reamintesc ca noua moasa ne-a spus si a insistat la cursul prenatal ca atat timp cat e bebe mic somnul mamei se modifica sub influenta hormonilor si e complet nerealist sa ne asteptam ca taticii sa se trezeasca la fel de usor cand plange bebe!

Multi psihologi vad ca insista ca relatia tatalui cu bebe e foarte importanta, si incurajeaza MAMICILE (nu taticii) sa face eforturi pentru a incuraja aceasta relatie.
Adevarul e ca in relatia cu bebe, mama e persoana nr.1. pentru tati de multe ori mami e un fel de "guru" care pe baza instinctului matern (+pentru ca s-a informat mult mai mult) stie mai bine ce ar trebui facut si cum ar trebui sa te ocupi de un bebe... si chiar daca tati nu se asteapta ca doar mali sa se ocupe de bebe, de multe ori tati se asteapta ca mami sa-i spuna ce sa faca si cand si cum!
Porniti de la premisa asta, nu de la ideea (in cele mai multe cazuri total eronata) ca tati nu ar avea chef sa se ocupe de bebe.

In plus se intampla frecvent ca tati sa il ia pe bebe si sa incerce (asa cum crede el ca ar trebui) sa-l linisteasca, sa se joace cu e etc., iar bebe urla si mami apare rapid si-l ia pe bebe si eventual il mai si cearta bine pe tati ca l-a facut pe bebe sa planga ... => tati dezvolta o oarecare teama si incepe sa aiba senzatia ca nu se pricepe si ca nici n-are rost sa incerce ca orice face mai rau iese...
La acest capitol recunosc ca uneori cand e tati cu bebe tare m-ar tenta sa-l critic, sa-i dau indicatii, sa-i spun cum fac eu ... dar el nu trebuie sa faca asa cum fac eu; trebuie sa isi construiasca relatia lui cu bebe ...si pentru bebe el trebuie sa fie TATI, nu substitut de mami. Dar e tare greu uneori si mai sunt si momente cand cand nu rezist tentatiei si intervin...si uneori imi dau seama ca a fost o greseala,alteori probabil nici nu-mi dau seama.

De raportat...noi ieri am avut o zi mai dificila (fetele au fost impecabile, dar au avut grija altii sa faca lucrurile mai complicate). Era ziua unor prieteni, multi invitati, si adulti si copii...si poe cei mai multi ii vedeam pentru prima data in viata mea.
Ei, si problema majora sunt (ca de obicei) adultii.
In primul rand ca majoritatea simteau nevoia sa o pipaie pe Lavinia (mai ales pe manute, pe care ea le mai baga si in gurita) ceea ce pe mine ma "incanta" de mai am doar putin de tot pana cand o sa incep sa le dau peste maini. Dar m-am abtinut eroic si cand ne-am retras sa o schimb am spalat-o bine bine si pe manute.
Insa ca sa-mi puna capac, o las pe Lavinia 1 minut in carucior si merg sa ma ocup de Adri si cand revin 3 cucoane stateau aplecate cu deasupra caruciorului, una dintre ele zgaltaind caruciorul din rasputeri (desi copila era tare linistita) si-mi spune cu un ranjet larg ca celelalte 2 cucoane au vrut sa plece cu Lavinia si sa o ia cu ele, ca nu stiau a cui este...ce gluma buna
Eram la pas mic mic de tot sa iau bebelina si sa plec cu ea la plimbare intr-un parc mai incolo si singurul motiv care m-a impiedicat n-a fost nici macar jena fata de sarbatoriti, si Adri, care se juca frumos cu copiii si n-as fi vrut nici s-o iau de acolo, nici s-o las vreme lunga fara mami.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Neata mamici si bebici!
Felicitari micutilor crestini ! Noi tocmai in iulie avem botezul, inca nu am inceput pregatirile bineinteles, ca si eu ma organizez mai bine cand sunt pe ultima suta de metri.
Multumesc Miha si marci pt raspunsurile legate de dermatita. Deocamdata nu am luat crema fiindca trec de la sine, apar cateva bubite cam la 2-3 zile, asa ca le las in pace.
Bv Natalia pt bucuria oferita lui mamic si tati. Te cred Anca ca te-ai simtit extraordinar, asta cred ca e a doua mare bucurie ce ne-o ofera strumfii dupa venirea pe lume. De-abia astept si eu sa o aud razand, cred ca plang
Amy, imi pare tare rau ca nu descopera nimeni ce provoaca sangerarile astea. Ai si dureri? Sper ca nu, dar e nasol tare sa nu stii ce e, mai ales ca te tine de atata timp.... Eu iti doresc sa scapi de ele cat mai repede
monna, se distreaza Andi innotand? Vreau si eu sa comand colacelul, dar ma gandesc cum ii bag pe amandoi in cada, fiindca sigur vrea si Stef cu colacul lui . Deocamdata mai astept fiindca e frigut in baie, cu vremea asta pacatoasa....
chito, ma gandesc la voi! Poate intri sa ne dai vesti bune, sanatate multa lui bebe Edu
La multe lunite bb Emma de carstea si Mihaita de niko!!!

Sigur vroiam sa mai spun ceva cuiva, dar ma striga strengarita.
Mariuca mai e fornaita putin, dar continui cu ser fiziologic si f rar mai bag pompita de la vibrocil. Eu sunt tot cu galeata de probleme, dar o zi fara sa ma doara nik cred ca mi s-ar parea ciudata
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Da, fetelor, aveti toate dreptate ca mami<>tati. Si nici nu ma astept/doresc la asta. Eu ma plangeam ca tati nu petrece mai mult timp cu noi, desi asa cum am spus mai nasol e sentimentul meu de nevoie, cu care nu eram obisnuita...
Dar una in alata, Mister e un partener bun.

Dia, si pe mine ma streseaza partea cu atinsul bebeului pe maunte.. mai bine pui mana pe picior, pe corp, insa nu pe manute pe care si le gusta non stop. Off.. oameni fara minte!

Amy, iti tin pumnii sa fie ceva usor cu o rezolvare rapida. Doamne ajuta sa treaca repede si fara dureri.

Am fost la targ, mi-am luat si eu sling.. e la spalat, il probez maine sa vad cum ii place lui Gaza.

In rest, acu' e liniste si tare bine.. tati e la piscina, Gaza doarme, am manacarea la cuptor.. si sunt si pensata!!!

Incerc acu' sa ma ocup de botez. Mai e o luna si tre' sa comand invitatiile, marturiile, cruciulitele, etc. Ma pun pe treaba pana nu trece acalmia.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Ronina, cand zici marsupiu, la care din ele te referi? Ce fel de marsupiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

Neata!
Scriu scurt ca sunt pe telefon.
Referitor la tati... Nu am pretentia sa faca lucrurile ca mine; am pretentia doar sa faca ceva. Gen sa isi miste curul de la calculator sa o ia pe a mica in brate daca plange iar eu sunt in dus! Chestii marunte care conteaza mult. Sa nu trebuiasca eu sa urlu din baie cu directive cand a mica tipa din toti rarunchii de io nu mai nimeresc prosopul! Asta e doar un exemplu minor...
Nu am facut greseala de a nu-l implica de la inceput... L-am lasat sa spele copiii chiar daca nu o face ca mine fara sa il bodogam la cap. M-am bucurat ca o facea chiar si in felul lui.
Nu tin sa se trezeasca noaptea ca si asa el nu are ce sa ii faca ca laptaria e la mine, dar nici nu accept sa imi contorizeze orele de somn acuzandu-ma ca eu prin simplul fapt ca stau acasa sunt mai dormita si mai odihnita ca el care merge la servici...
Nu am pretentii sa intoarca casa cu fundul in sus cand e liber sau sa spele vasele, dar cand TREBUIE sa le fac eu sa lase juma de ora sau o ora jocul si sa stea cu copiii cat fac eu treaba... Sau cand il intreaba ceva baiatul sa intoarca o secunda capul si sa ii raspunda uitandu-se in ochii lui, nu sa ii zica sec "ai rabdare" chestie oricum absirda pt un copil de 2 ani jumate...
Atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Amy: imi pare rau de sangerari cred ca e frustrant sa nu le gasesti leacul. Si sotul meu se trezeste noaptea (acum ca se intampla doar o data pe noapte si eu dorm iar cu el) si se joaca cu fata seara, ceea ce ma bucura tare mult ca seara eu deja sunt praf de oboseala Cel mai tare e ca-i schimba scutecul cand e acasa
Dia: of of, ce ti-e si cu oamenii mari!
Dorinutza: ma bucur ca e Maria mai bine!
Dana: woaaa, ce dor de balaceala mi-ai facut Spor cu organizarea botezului!
Irinaelena: la asta ma refer: http://chicco.ro/product--marsupiu-softdream--586.html
Buburuza: ceea ce ceri tu acolo e foarte pertinent, imi pare rau ca nu ai deloc suport din partea sotului nici macar pt atat

Mergi la inceput