Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Nici eu nu mananac mezeluri,iar carnati am mancat de Paste pentru ca toata lumea manca si mi-a mirosit,dar decat am gustat.Carne mananc pui,porc,vita, de peste nu vreau sa aud de nici un fel,nu suport nici mirosul desi inainte eram fan peste.Lactate incerc sa mananac in fiecare zi iar fructele si legumele sunt nelipsite din meniul meu.Voi ce paine mancati?Ca eu nu pot sa mananc decat paine normala.Desi stiu ca nu e chiar ok,nu pot sa mananc alta paine.Carnea tocata o fac acasa deci mananc iar despre cartofii prajiti ce sa spun imi trag mereu cu ochiul,am mai mancat insa de vreo saptamana fac cartofi prajiti la cuptor si pun doar putin ulei si cred eu ca asa sunt mai sanatosi.La dulciuri nu ma pot abtine desi incerc sa le evit cat mai mult.

Mami este o analiza LA2 ceva de genul si dr.hematolog mi-a zis ca nu este o problema s-ar putea sa fie la limita din cauza sarcinii sau ceva de genul s-a exprimat si asistenta mi-a zis la fel.Nici nu mi-a dat aspenter in fiecare zi,a spus sa il iau de 3 ori pe saptamana.Eu am facut analizele de trombo la dr. Uscatescu,iar restul le-am facut la Med Life si au iesit toate ok in afara de aceea.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

[:)Din fericire aici gasim orice tip de fructe, indiferent de anotimp..
Eu numai la mirosul de fructe de cactus vomit, iar asta nu se datoreaza sarcinii, niciodata nu mi-au placut, bleah! -sunt frumoase,nu zic nu, dar atat.Aratoase.Unele au niste mirosuri de cazi pe jos.
Smochinele..Multa lume mananca smochine, stiu, dareu nici pe alea nu le supprt, imi plac doar curmalele alea maari si moi, o bunaciune.

Intr-adevar, foarte bune samintzaraia cam de orice fel si eu bag la greu.Mancati fara probleme, sunt bune si necesare si recomandate.
Zahar folosim f f rar si atunci din acela brun, sau da, sirop de artar,insa nu mult, ca e prea dulce...

Laptele simplu mi se pare ca are gust de peste, laptele de soia l-as bea si-n somn

Lactatele insa sunt bune si sanatoase.Si recomandate!
Cu exceptia branzeturilor f moi, a celor cu mucegai, a branzei feta, incercati sa mancati lactate, fetele, ca bebele are nevoie de calciu.Ii dati voi vitamine, dar laptele e una, un iaurt e una - iar inghititul pastilei e complet diferit

va pup

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

NU a spus nimeni ca fructele de mare sunt interzise, mai ales daca stii ca sunt proaspete si ti le prepari tu.se spune numai ca nu sunt foarte recomandate, e altceva.

Uite, lectura suplimentara, again:


Alimentatia corecta presupune includerea in dieta zilnica a unui meniu variat care pe cat posibil trebuie sa parcurga piramida alimentara sau cele 5 categorii importante de alimente pentru a asigura necesarul de proteine, grasimi si hidrocarbonati si bineinteles de vitamine si minerale.

Baza piramidei alimentare, care trebuie sa aiba ponderea cea mai mare din alimentatie, contine cartofi, dar nu cei prajiti, paine integrala si produse de panificatie din faina integrala ( atentie la cele cu aditivi si grasimi hidrogenate ), orez si cereale. Produsele din faina integrala si cereala sunt o sursa foarte buna de fibre care ajuta la o digestie normala, fara balonari si constipatie care sunt de evitat mai ales in perioada de sarcina.

A doua grupa de alimente este formata din legume, zarzavaturi si fructe. Acestea sunt principala sursa a organismului de vitamine si minerale. Fara aportul acestora dezvoltarea fatului va avea de suferit. Este indicat sa folosim legumele si fructele din gradina proprie sau din surse sigure pentru a avea certitudinea ca nu sunt tratate chimic excesiv. Atentie la fructele care produc balonari care sunt de evitat mai ales in ultimul trimestru de sarcina cand stomacul si intestinele sunt compresate.

In grupa a treia de alimente vom gasi laptele si produsele lactate care reprezinta surse valoroase de calciu, proteine, vitamine si minerale. Laptele contine toate elementele minerale de care are nevoie fatul pentru dezvoltarea scheletului. Unele produse lactate contin si un procent mare de grasimi animale caz in care este recomandat un consum ponderat.

In grupa a patra de alimente vom gasi carnea, pestele, ouale, nucile, fasolea. Proteine de foarte buna calitate si alti nutrienti se gasesc in carne care cu greu poate fi substituita de alte alimente, mai ales in perioada de sarcina. Carnea trebuie sa fie de calitate si cu putine grasimi si sunt de evitat preparatele din carne din comert care au un continut mare de sare, diferiti aditivi si conservanti. Ouale sunt recomandate in timpul sarcinii pentru proteinele de calitate pe care le contin si pentru aportul de vitamine si minerale, in special al fierului care este ingredient principal in formarea hemoglobinei. Aceasta are rolul de a transporta oxigenul in tot organismul. Fatul are capacitatea de a stoca rezerve de fier pe perioada sarcinii pe care le va utiliza mai taziu, dupa nastere, in perioada alaptarii, cand laptele nu aduce un aport suficient de fier. Acest lucru explica anemia datorata lipsei fierului la unele gravide. Pestele si fructele de mare sunt des mentionate ca surse excelente de nutrienti in timpul sarcinii. Asa si este, insa exista multe necunoscute si intrebari legate de gradul de contaminare al pestelui oceanic si fructelor de mare cu mercur si metale grele. Pestii cu grad mare de risc ar fi tonul, rechinul, pestele spada si unele specii de macrou. Mai sigur pare sa apelam la pestele autohton, capturat din mediul salbatic.

In ultima grupa alimentara vom intalni grasimile, zaharul si produsele cu continut ridicat in zahar ( prajituri , bomboane) si uleiurile. Toate aceste produse trebuie consumate cu multa moderatie pentru a evita kilogramele in plus excesive din perioada sarcinii

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Angelique- la fel ca si tine, inainte eram fan peste si acum nu pot nici macar sa il vad in magazin, nu mai vorbesc de miros..
Ce ti-e si cu bebeii astiaPot sa faca ce vor cu noi

14 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bubulina42

Angelique- la fel ca si tine, inainte eram fan peste si acum nu pot nici macar sa il vad in magazin, nu mai vorbesc de miros..
Ce ti-e si cu bebeii astiaPot sa faca ce vor cu noi

14 +


Sa faca ce vor da sa fie sanatosi.Sotul meu nu mananca peste de aceea inainte gateam mai rar .Si imi faceam planuri ca atunci cand o sa raman gravida o sa mananc numai peste sa ma satur.Dar vad ca are alte planuri asa ca nu am ce sa fac.

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelique_19 spune:

Camitu ti-au iesit bine analizele?Sper ca esti ok

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Eu stiam ca fructele de mare dau alergie si pot contine mercur.De aceea nu sunt recomandate.O portie din cand in cand nu cred ca duce la intoxicatie cu mercur.
Nici eu nu pap peste,desi inainte eram lesinata dupa orice cu peste.
Voi mancati sanatos,bravo voua si vreau sa va zic ca eu abia pot sa mananc cate ceva,daca ar fi sa selectez nu as mai manca nimic
Cand trec greturile la 4luni o sa pap selectiv,muuulte fructe si legume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

bubulina. fructele cactusului care creste la noi nu au nici un fel de miros..iar gustul este decat unul dulce fara vreo aroma...iar de aspect,,..mie mi se pare ca arata chiar urat ...probabil la voi sunt alte feluri...
concentratie mare de mercur au pestii de dimensiuni mari...noi mancam sardine-pui si alti pestisori micuti...dorada e cel mai mare peste pe care l-am mancat...eu nu am alergie la fructe de mare sau peste , deci mananc:)
despre lacate e mlt de vorbit...si oricum sunt sigura ca nu sunteti de acord cu parerile mele sau sursee mele, asa ca o sa lasam subiectull...va spun doar ca laptele de susan are cred a de 3 ori mai mult calciu decat un lapte animal, nu mai spun ca e vb de calciu viu, organic...pt ca laptele de susan nu-l prelucra termic..
uitasem sa spun ca mai mananc si germeni sau vlastari:)

<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Douradoudou ideea e ca tu traiesti in alt mediu,in Romania e alta clima si mancarea de aici e adaptata climei.
Asa ca desi nu critic mancarea raw,sau laptele din tot felul de seminte sau chiar de soia dar la noi e dificil sa mananci asa.
Sursele nu sunt chiar verificate si organismul nostru nu e invatat cu ele.Poate am alergie si descopar acum testand ceva nou dintr-o tara cu un climat diferit.Raman la ce imi place si imi face bine,stiu ca nu e ok sa pap mezeluri,prajeli,etc dar in acelasi timp stiu ca bebelusul meu va trai aici si cu gusturile astea il obisnuiesc
Al tau va trai acolo si va avea la indemana tot ce papi tu in sarcina.
BTW eu am incercat lapte de soia si mi s-a parut oribil,e doar parerea mea.Bubu il adora,fiecare papa cum crede de cuviinta.
Abia astept ciresele de curte de iunie,sunt preferatele copilariei si mi-e pofta de ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mami_de2 spune:

Eu la fel stiu ca doar pestii mari pot fi contaminati cu mercur.. iar eu sardina mananc de 2 ori pe saptamana minim ca stiu ca acestea contin fier..chiar in conserva..ca cica in ulei contin mai mult fier decat proaspete, citisem pe undeva; iar peste in general nu mai zic..somon, dorada, pastrav tot asa; de 2 ori pe saptamana e lege (facut la steamer cu legume, sau la cuptor, sotul meu le adora si ma obliga sa le gatesc de 2 ori pe saptamana..si eu mananc pe langa el, daca tot gatesc ca nu m-as omora altfel;))
Doura, zi-mi si mie cum mananci lastarii si germenii aia?ii faci tu? sau ii cumperi gata facuti? stiu ca-s sanatosi dar nu am facut niciodata.... Acelasi lucru intreb si de laptele de susan.. cum il fac? ca de gasit in comert, in Ro nu se gaseste.. eu incerc sa mananc cate 2 lingurite de seminte de susan pe zi in iaurt adaugate..dar mi se par putintele;))

14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;
*Age: http://lbdf.lilypie.com/3DHqp3.png

Mergi la inceput