Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 19
bioana spune:
hola, ce faceti?
IULIA multa bafta sa aduci numai vesti bune.tin pumnii!!da stiu ca e dulce fetita ta.ea vrea o surioara, ai inteles, nu?
ANGELIQUE eu nu iau vitamine, nimic.......nici un med.a zis ca analizele sunt normale si nu mi.a dat nimic...si nu, nu mananc branza nepasteurizata....mi-e dor insa de carnat....traiesc cu fructe si iaurt...
azi merg la cumparaturi cu sotul, ca nu ma mai incapt sutienele!!jale mare...
va pup....
embarazada de 13+
Bubulina42 spune:
Neatza, burtici!
Votat si eu.Cam mic procentul ala de 20%, sper sa mai creasca..
Ma bucur ca au inceput sa curga vestile bune si frumoase..numai asa sa fie de acum inainte.
Bioana, totusi...absolut nici un fel de vitamine?Indiferent cat de corect ai manca, NU ai cum sa iti iei cantitatea de vitamine necesara lui bebe daca nu suplimentezi nicicum..eu zic sa mai intrebi si alte mamici de prin jurul tau, care au trecut printr-o sarcina, sau sa iti intrebi medicul de familie..
Acidul folic, de exemplu, e indicat nu numai pe toata perioada sarcinii, dar si luni bune dupa..
sanatate tuturor si o zi frumoasa!Va
14 +
douradoudou spune:
ba sa stti ca se poate si fara vitamine..dar cu conditia sa aveti o almentatie f f f buna , echilibrata...dar asta mai rar se poate pt ca e cam greu..eu de ex incerc sa mananc raw macar 20% pe zi ..carne maximum de 3 ori pe saptamana(dintre care de 2 ori inseaman peste sau fructe de mare si 1 data ca2rne rosie sau pui)..eu nu manaca nimic gen carnati sau mezeluri...incerc sa cumpar doar chestii bio sau organice..zaharul incerc sa-l scot de tot...sare f putina(eu folosesc sare de mare nerafinata neiodata)...
si eu zic sa ascultati sfatul hematologului cand e vb de hematologie..ginecologul sa isi dea cu parerea unde e domeniul lui
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
Mami_de2 spune:
cica trebuie sa papam:
minim: 5 legume pe zi
1 portie de cereale pe zi
3 fructe pe zi
2 portii lactate pe zi
1 portie de carne, peste sau pui pe zi
o portie de nuci pe zi
2 litri de apa pe zi
maxim 2 lg pe zi de ulei
cam asta cica inseamna o dieta zilnica echilibrata
o tineti?
eu ma chinui cat de cat sa reusesc macar 85% din ea :))
14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;
bioana spune:
pai asta ma preocupa si pe mine de sapt trecuta cand am intrebat daca mai e cineva care nu ia nici un fel de vitamine.....ca mi se pare ciudat...a zis sa nu mai iau acid folic...o sa imi fac programare la medicul de familie ca la ginecolog mai merg doar pe 2 iulie dupa rezultatele la analize pe care le fac pe 11 iunie....nu poti grabi lucrurile.......aici toate au ritmul lor...ca nu as vrea sa imi iau eu vitamine de capul meu....
am facut rezervare la hotel pt o saptamana in august la mare!!!!abia astept , mai ales ca in tara nu merg anul asta....dar mai e pana atunci...
mersi ca mi-ati reamintit ca trebuie sa fac ceva referitor la vitamine...
embarazada de 13+
Bubulina42 spune:
Doura, sincer ma indoiesc ca e vreuna dintre viitoarele mamici care mananca carnati sau mezeluri..Nu esti singura care le eviti
Poate doar daca cineva moare de pofta si vrea sa guste, dar nu sa se indoape cu nebuniile astea care nu-s ok nici cand nu esti insarcinata.
Si sper ca esti atenta la fructele de mare, nimeni nu le recomanda cu caldura in sarcina, ci cu muuuulta grija.
O sa va scriu ce se zice ca tre sa manance o femeie insarcinata zilnic:
- cel putin 4 cesti de lapte
-doua sau mai multe fructe, una din ele sa fie citrica
- doua sau mai multe legume, una din ele sa fie galbena sau verde;
- o portie de cartofi;
- 125 gr sau mai mult de carne, oeste sau pasare
- 3 sau 4 portii de paine sau cereale integrale
- 2 lingurite de unt
- o tableta de multivitamine
Bioana, nu ai nimic de pierdut daca intrebi.
De curiozitate, cate din fetele noastre viitoare mamici NU iau acid folic?
14 +
douradoudou spune:
am mediterana la 5 minute de casa..deci peste si fructe de mare extra fresh.(la noi nu se prea mananca pesti de dimensiuni mari, eu nici atat nu-i suport ..de rechin nici nu se punre problema pt ca in islam e interzis fiind considerat not ok pt consum)...despre lactate eu nu am o parere f f buna..incec sa nu mananc prea multe ...legume si fructe mananc numai de sezon ..si la noi sunt ceva mai multe feluri decat in romana..ahhhh incee in curand sezonul de fructe de cactus,yummyyyyyyyyyyyyyyy..si prin iulie-august cele mai divine smochne:sunt galbene in interior si au gust de miere...incerc sa evit carnea pt ca nu prea ma sursa de la tara si carne de ferma mie mi-e mila si frica sa mananc, aia numai carne nu e..eventual un cocktail de hormoni, antibiotice , multa grasime ...poate voi sunteti mult mai norocoase si aveti sursa de carne de animal crescut in conditii naturale, nu chinuit si stresat ...eu de aceea nu-i dau lui misso carne, doar peste ...pt mine sunt importante semintele si nucile crude: migdale,caju,fistic,nuca de orice fel, seminte de incanepa,susan negru si alb etc...in lc de zahat folosesc melasa de carob sau sirop de artar..f rar zahar nerafinat organic de trestie...btw of trestie, la noi vara se bea suc de trestie rece..yummy ce bun e..cam dulce si consistent dar in acelasi timp cu un gust verde si fresh....exista niste asini speciale care preseaza betele de trestie...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
ary_v spune:
Dana, felicitari pentru bebe neastamparat.
Iulia, asa l-am simtit si eu pe bebe la inceput, ca un falfait.
Nicoleta, nici la mine nu seamana sarcina asta cu niciuna. Nici eu nu mai sunt la fel, m-am mai potolit, nu mai sunt asa zbuciumata. Cred ca si asta conteaza.
Ce e Conu Nerv?
Bubulina, eu acid folic iau doar pana la 18 saptamani. Eu stiu ca asta e f imp in primul trimestru pentru a preveni spina bifida, dupa aia nu mai are asa un rol mare si e continut in vitamine in cantitate mai mica.
almy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou am mediterana la 5 minute de casa..deci peste si fructe de mare extra fresh.(la noi nu se prea mananca pesti de dimensiuni mari, eu nici atat nu-i suport ..de rechin nici nu se punre problema pt ca in islam e interzis fiind considerat not ok pt consum)...despre lactate eu nu am o parere f f buna..incec sa nu mananc prea multe ...legume si fructe mananc numai de sezon ..si la noi sunt ceva mai multe feluri decat in romana..ahhhh incee in curand sezonul de fructe de cactus,yummyyyyyyyyyyyyyyy..si prin iulie-august cele mai divine smochne:sunt galbene in interior si au gust de miere...incerc sa evit carnea pt ca nu prea ma sursa de la tara si carne de ferma mie mi-e mila si frica sa mananc, aia numai carne nu e..eventual un cocktail de hormoni, antibiotice , multa grasime ...poate voi sunteti mult mai norocoase si aveti sursa de carne de animal crescut in conditii naturale, nu chinuit si stresat ...eu de aceea nu-i dau lui misso carne, doar peste ...pt mine sunt importante semintele si nucile crude: migdale,caju,fistic,nuca de orice fel, seminte de incanepa,susan negru si alb etc...in lc de zahat folosesc melasa de carob sau sirop de artar..f rar zahar nerafinat organic de trestie...btw of trestie, la noi vara se bea suc de trestie rece..yummy ce bun e..cam dulce si consistent dar in acelasi timp cu un gust verde si fresh....exista niste asini speciale care preseaza betele de trestie... <hr noshade size="1" /> alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) si 12+ |
Un regim foarte corect, bravo tie ca poti sa-l respecti, BRAVO!!! Sincer te admir.
Alma 16+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
Mami_de2 spune:
fetelor de ce nu avem voie fructe de mare daca acestea sunt gatite? nu c
ok , inteleg ca nu avem voie sa le mancam crude.. dar daca le preparam termic, de ce nu avem voie? care e explicatia?
14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;