Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 18
IuliaCospy spune:
Neata doamnelor!
Onutz, Dana felicitari pt rezultate!
Diseara merg si eu la control. Sper sa primesc si poze cu bb.
Madalina, votat!
Burtici, mai ales cele care sunteti la a mai multa sarcina, voi cum l-ati simtit pe bb miscand. Aseara, in pat, stand foarte linistita, am simtit ceva ca un falfait adang in burtica, exact ca atunci cand am emotii. Sa fie ora puiul? Ma gandesc ca ar fi cam devreme totusi la 11w. Ce am observat e ca e cumva mai accentuata senzatia daca e si Sara prin preajma.
Apropos de asta, sa va povestesc ceva dragut de zilele trecute, cand am fost la farmacie si Sara s-a apucat sa adune biberon si suzeta ca sa le cumparam pentru bb. Le luase pe amandoua roz, iar eu i-am spus ca trbeuie sa asteptam sa aflam daca va fi fetita sau baiat. La care ea se intoarce cu gurita spre burtica mea si intreaba: esti fetita sau baiat? Iar acum o saptamana i-am aratat o poza de la ecografie, si ma tot straduiam sa ii arat unde e capul, corpul, manutele, la care Sara foarte senina: Mami, da de ce seamana cu un pui de dinozaur?
pentru toate burticile si o zi cu soare va doresc!
Iulia, mami de Sara Andreea si 11+
onutz83 spune:
Fetelor, multumesc
Stiu ca toti bebelusii vor fi perfecti
Dana, felicitari! Nu-i asa ca e uimitor cat de mult se misca si noi inca nu-i simtim...?
Menics si e doar inceputul
Mada, am votat
Iulia, m-au facut praf falfaitul si fetita ta
Onutz 14+
andie_n spune:
Buna dimineata tuturor!
Succes Iulia la controlul de azi! Super amuzanta fetita ta!
Madalina, si eu am votat.
Menics, ce dragut ca l-ai simtit pe bb . Abia astept sa-l simt si eu, dar banuiesc ca va mai dura ceva.
O zi buna in continuare si sanatate tuturor.
Andreea 15+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston
angelique_19 spune:
La multi ani Geani sa ai parte de tot ceea ce iti doresti.Scuze de intarziere am fost la eco,si apoi am umblat toata ziua,si am ajuns destul de tarziu acasa si cu o durere de cap insuportabila.Asa ca m-am bagat direct la nani.Am vazut bebelul,este bine si in grafic,numai ca dormea dus si nu l-am vazut si eu zbenguindu-se.Ma tot apasat doctora pe burtica sa il trezeasca insa fara nici un rezultat.Oricum i-am auzit inimioara iar si m-am linistit ca este bine.
Voi mai luati vitamine?Ca mie mi-a zis sa iau vitamine dar 2 pe saptamana.Duphastonul il mai iau o saptamana si gata si mai iau aspenter pana la 28 de saptamani pentru ca mi-a iesit valoare un pic mai mica la o analiza de trombofilie.Acum nu stiu ce sa fac a hematologul mi-a zis sa iau 3 pe saptamana pentru ca sunt slabuta.
DT eu am ales sa nu il fac deoarece medicul mi-a zis ca daca nu am peste 30 de ani pot sa nu il fac.Acum parca imi pare rau, dar asta este.
Voi mancati branza nepasteurizata?Ca mie mi-a spus sa nu mananac,insa am fost la cineva la masa si avea branza.Nu am intrebat daca este pasteurizata decat dupa ce am luat cateva imbucaturi.Acum imi fac procese de constiinta
12+
andie_n spune:
Angelique, eu o sa iau Cetebe, Magne B6 si Femibion2 pana la sfarsitul sarcinii, dar s-ar putea ca recomandarea asta sa fi fost facuta asa pt ca am si trombofilie. Despre branza din lapte nepasteurizat, eu am incercat sa o evit, dar sunt sigura ca nu va fi nici o problema la tine, mai ales ca ai mancat putin.
Andreea 15+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, MagneB6, 3 Duphaston
angelique_19 spune:
Andie si mie mi-a zis hematologul sa iau femibion dar valoare care mi-a iesit mie mai mica este chiar la limita.Iar ginecoloaga mi-a zis sa nu iau nimic fara sa o consult asa ca mi-a dat doar aspenter dar pana la 28 de saptamani.Sper sa fie bine pana la urma.
12+
tnicoleta spune:
Buna fetele
Dana, felcitari pentru rezultate si bblusului zglobiu.
Iulia, succe la control. domnisoarei Sara, foarte dragut. Si da, asa am simtit si eu la prima sarcina cand a miscat, un flafait sau ca si cum aveam o bila de aer in burta si se plimba pe acolo.
Angelique, si mie mi-a zis dr sa nu consum decat lapte si produse lactate pasteurizate, chiar daca am o sursa de incredere la tara. Aici m-a lovit, pt ca socramiu are vaca, deci lactate din belsug numai ca eu le iau de la magazin.
Daca ai mancat putin nu cred ca este vreo problema.
Nu stiu cum e pe la mamicile care sunt la doua/treia sarcina, dar eu imi dau seama ca, pe zi ce trece, sarcina asta nu seamana decat intr-un singut punct cu prima. Si anume, Conu Nerv. O da, s-a instalat de vreo saptamana in spatele meu si isi arata coltii cel putin o data pe zi. Norc ca am sot intelegator si rabdator, altfel nu stiu ce ma faceam.
Nicoleta
dana0000 spune:
Burtici multumesc de urari,Iulia te astept si pe tine cu vesti bune!
Eu iau femibion 2 si magneziu,recomandate de dr de fam ca dr mea a zis doar de acid folic la inceput,nimic altceva.
Nici nu am mai intrebat ce-i drept.
Menics te invidiez ca stai la mare,ce mi-ar placea si mie.
Angelique eu as fi facut DT indiferent de opinia unui dr,stiu ca riscul creste odata cu varsta dar nu e mai putin adevarat ca anomalii cromozomiale se pot intampla oricand.Si ma gandesc sa fac si tripul test,chiar daca dublu va iesi bine doar asa sa am constiinta curata ca nu am ratat sa previn vreo problema.Sunt usor ipohondra
burticile mele dragute foc
angelique_19 spune:
Si am uitat sa va spun despre junghiurile pe care le aveam si le mai am dar rar ce-i drept.Dr. mi-a zis ca s-ar putea sa fie contractii dar daca trece la no-spa este foarte bine.Sau poate placenta este pozitionata pe un nerv si asta imi da junghiurile.In caz ca nu imi trece la no-spa atunci trebuie sa ma ingrijorez.
In legatura cu DT acum este cam tarziu dar am inteles ca pot iesi valorile in neregula (nu prea ma pricep) si sa fie totul ok si sa fii nevoit sa faci amniocenteza si sa nu ai nimic (cel putin asa mi-a explicat dr. mea si un dr. ce venise cu pacienta la ecograf).Cam asta m-a facut sa nu mai fac DT.
12+
Mami_de2 spune:
Angelique ce analiza ti-a iesit la limita, din cele de trombofilie? daca hematologul tau zice ca trebuie sa iei femibion eu una sunt de parere ca trebuie sa il asculti..ce tine de analize si de sange parerea unui hematolog e mai avizata decat cea a unui ginecolog care e avizat pe sarcina..nu trebuie sa se bage peste hematolog..si din cate stiu femibionul nu face rau, din contra.. e plin de folati, de b-uri, nu are vitamine aiurea in plus.. astea se cam elimina daca sunt in plus , nu iti face griji..eu zic sa iei. dar deh, fiecare face ce vrea..eu oricum sunt genul care face cam ce vrea :))si alege dupa instinct ce e bine si ce nu pt corpul sau.
14+
2 mutatii MTHFR heterozigote: C677T si A1298C si Pai 1- 4G heterozigot
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 1 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; NO SPA la nevoie Utrogestan ovule:300 mg pe zi;