Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (12)
Raspunsuri - Pagina 21
ary_v spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou bubulina. fructele cactusului care creste la noi nu au nici un fel de miros..iar gustul este decat unul dulce fara vreo aroma...iar de aspect,,..mie mi se pare ca arata chiar urat ...probabil la voi sunt alte feluri... concentratie mare de mercur au pestii de dimensiuni mari...noi mancam sardine-pui si alti pestisori micuti...dorada e cel mai mare peste pe care l-am mancat...eu nu am alergie la fructe de mare sau peste , deci mananc:) despre lacate e mlt de vorbit...si oricum sunt sigura ca nu sunteti de acord cu parerile mele sau sursee mele, asa ca o sa lasam subiectull...va spun doar ca laptele de susan are cred a de 3 ori mai mult calciu decat un lapte animal, nu mai spun ca e vb de calciu viu, organic...pt ca laptele de susan nu-l prelucra termic.. uitasem sa spun ca mai mananc si germeni sau vlastari:) <hr noshade size="1" /> alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) si 12+ |
Douradoudou imi place ce scrii. Te hranesti super sanatos.
Eu nu sunt cu fructele de mare, imi e f greata numai cat ma uit la ele, dar mananc peste. Stiu si eu treaba cu mercurul din peste, poate stii sa imi spui care sunt pestii cei mai "curati". Despre conserve ce stii? Noi luam de obicei ton sau sardine in ulei...in rest mancam somon, pastrav si cod.
Poate dai mai multe detalii de germeni si vlastari. De care? Ii cumperi de undeva sau ti-i faci singura?
douradoudou spune:
laptele de susan sau migdale sau fistic sau cocos NU este ceva din zona noastra ..ba chiar lumea se uita ciudat la mine cand le spun de ele..eu le fac acasa ...vlastarii se gasesc ..dar n mereu asa ca mananc cand am , ii pun in salate sau sandwich-uri..germenii i-am facut eu ...in shimb se gaseste in unele locuri faina din germeni de grau..asta se gaseste si la voi...despre toate retetele astea de lapte vegetal, iaurt vegeta sau branza vegetala eu stiu in mare parte din ..romania ..in romania sunt si restauramnte raw, au chiar si catering...tot in romania gasiti magazine online cu tot felul de seminte bio sau organice:quinoa,mei,susan,in,canepa,dovleac etc...la voi se gasesc si uleiuri pt ele care vreti sa va aceti creme sau lotiuni sau sapunuri acasa:ulei de avocado,unt de shea,unt de cacao etc...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
bioana spune:
hello again,
ce bine ca mancati sanatos.tot asa sa continuati.si eu respect cele 2 portii de peste pe saptamana-somon, carne de pui,multe legume-imi place mult brocoli,paste, orez, linte, naut....2-3 iaurturi pe zi, si fructe la greu, ca gasesti ce vrei...mi-a zis 500 de lapte pe zi, dar cum consum si iaurturi si branza nu ma stresez.
de ce ziceati ca nu e bine branza feta?ca e pasteurizata.chiar azi mi-am luat.
am inceput sa iau iar acid folic pana intreb dr.am inceput sa-l iau acum vreo 3 ani, daca nu mai bine de cand ma straduiam sa raman insarcinata...
numai bine...
embarazada de 13+
Bubulina42 spune:
Angelique, nici sotul meu nu mananca peste deloc si el se amuza ca nu mai pot manca, zice ca gagalicea seamana cu el:) Eh, viitor tatic, e mandru inca de pe acum
Dana,e complet diferit gustul de lapte se soia din Ro cu ceea ce am gasit aici;il beam si pe acela, chiar si cu gustul ala aspru,dar adevarul e ca asta imi place in orice conditii..Dupa laptele normal nu ma omoram in general si uite ca si asta micu stramba din nas.., dar asa, cu cereale, mai rontaiam dimineata..
Insa clar: ideea e ca oricat am discuta, sunt discutii generale, fiindca toate putem citi si ne putem interesa ce e bine sa mancam si ce nu.In plus, suntem intr-o perioada in care mancam ce primeste organismul, eu de exemplu am avut nevoie de doua luni aproape ca sa ma pot reapuca de baut suc de portocale, ca a fost o perioada in care nu a mai intrat.
Nu putem face comparatii, ci discutam.
Si intr-adevar, in fiecare zona gusturile sunt diferite, la fel si alimentele.La fel si sarcinile, organismele, poftele, parerile.E normal.Dar vorbim, ca doar de asta suntem aici.De aia suntem impreuna:sa intrebam, sa sfatuim-daca stim-, sa raspundem, sa fim curioase, sa ne sustinem.E bine ca ne stim(chiar asa, virtual; e o mare chestie!)
Hai somn usor,cred ca prin Europa se doarme de mult timp.
14 +
douradoudou spune:
bubulina, tu iei lapte de soia cu vanilie sau simplu?
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
Bubulina42 spune:
Am incercat si-si.
E bun si cel cu vanilie, il prefer insa pe cel simplu, fara adaosuri.
14 +
Bubulina42 spune:
cat despre fructele de cactus, aici sunt foarte multe,toate formele, culorile , cu toti tzepii din lume.
Frumoase, dar doar de vazut-pentru mine.
Multe multe fructe sunt aduse din Mexic.
Dulci, frumoase si savuroase...
14 +
almy spune:
Cu juicer-ul Jack Lalane poti sa faci lapte de soia si migdale in casa. Au reteta in manualul lui
Alma 16+, mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
menics spune:
bravo fetelor... va tot citesc si va admir.. eu la alimentatie hmm nu ma pot lauda ca sunt foarte atenta..fructe mananc ce gasesc in comert.. capsuni, cirese plus cate un pahar de fresh, lapte din comert.. lapte de vaca... de peste hmm nu mi-e dor.. ma uit lung la el dar nu as manca .. asa manca icre facute de mine dar nue voie.. deci pas... in rest salata verde cu de toate, branza din lapte pasteurizat...eu nu folosesc mult zahar.. deci nu am renuntat la el.. nuci mai mananc cate o mana seara ...alte seminte.. nu prea... eu cu prajitul nu ma omor de fel.. de obicei gatesc la cuptor...iar paine de ani de zile mananc paine cu seminte.. incerc sa o reduc cantitativ... nici eu nu ma omor cu fructele de cactus le-am incercat tot in liban.. ... parca sunt dulci lesioase.. dar smochinele.. hmm imi plac si mie.. la noi sunt cele roz in interior... are mama in curte.. eu abia astept fructele noastre de la tara...caisele din pom hmm... piersicile, pepenii.. yamiii
eii ar trebui sa ma gandesc mai serios la ce mananc..
noapte buna!
17+
Bubulina42 spune:
serios?pe ala il am si eu, insa nu m-am uitat pe retetar, mi s-a parut super cat e de rapid pt sucul de fructe si de aia il si iubesc..
Da' e mai comod sa ma duc sa iau laptele ala de soia cand se goleste cutia hi hi
14 +