Strugurasi de Sept-Oct 2011 *59*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marryan spune:

klau te inteleg perfec...si eu cu soacra alaturi suntem vecini si nu vrea sa stea cu Valeria..ce sa mai zic sa fi trait in alta parte asta e..eu bona am gasit insa nu am hotarit daca sa ies sau nu la servici
mikka pe mariuca

anca voi dormiti bine...noi pe alocuri

Cea mai fericita de Valeria, 17.08.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

am gasit cateva retete, inca nu le-am citit pe toate dar sunt ok asa de inspiratie:

De la 8 luni
1. Gris cu lapte caramel
100 g apa, 12 g gris, 150 g lapte, 12 g zahar, 1 lingurita unt, 1 lingurita dulceata de visine
Se arde zaharul caramel, se stinge cu lapte amestecat cu apa. Cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se fierbe 10-15 min. Cand s-a racit pe jumatate, se amesteca cu untul si dulceata de visine.
2. Budinca de orez pasat cu branza de vaci
1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare.
Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.
3. Supa crema de cartofi
1 litru apa, 300 g cartofi curatati, 1 ceapa, sare, unt, verdeata tocata, lamaie, 1 ou, smantana.
Se clocoteste apa. Se adauga ceapa lasand sa fiarba 20 min, apoi adaugi cartofii curatati si taiati cuburi. Dupa ce au fiert se paseaza prin sita; adauga sare. Drege cu un ou batut cu smantana si adauga patrunjel verde si lamaie.
4. Gogosi de cartofi
250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, 1 galbenus.
Cartofii copti se curata de coaja, se zdrobesc bine si se amesteca cu unt, branza si galbenusul de ou. Se asaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras si se coc la foc iute.
5. Piure de conopida cu cartofi
Conopida, cartofi , lapte, 10 g unt, 1 praf sare.
Se fierb in apa cu sare conopida si cartofii. Se paseaza fierbinti, se amesteca cu laptele cald si untul si se bat bine cu mixer-ul sau telul. Se netezeste in cratita, se mai pune o lingurita de unt si se da la cuptor 5-10 min.
6. Branza de vaci cu galbenus de ou
150 g branza de vaci proaspata, 1 galbenus de ou, 2 lingurite zahar, 2 lingurite unt, coaja de lamaie sau vanilie.
Se freaca spuma galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat branza de vaci. Se freaca pana se obtine o crema, in care se adauga untul frecat separat, vanilia si coaja de lamaie. Se serveste ca desert sau la masa de la ora 10.
7. Sos de vanilie
1 galbenus, 250 g lapte, 20 g zahar, vanilie.
Se fierbe laptele cu vanilie. Separat se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu laptele clocotit si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase, avand grija sa amesteci mereu. Se serveste rece.
8. Ficat la cuptor in plic
1 ficat de pasare, 1 lingurita de unt, sare
Se spala ficatul, se asaza pe o hartie pergament, se pune o lingurita de unt. Se impacheteaza ficatul in hartie, se asaza intr-un vas mic care se pune in cuptor 20-30 min, controland sa nu se arda hartia. Ficatul astfel fript se toaca si se adauga sare. Se poate servi cu garnitura de piure de legume.
Rosie umpluta (de la 8 luni)
o rosie frumoasa; un galbenus de ou; ½ esalot (hasma) ; un pic de ulei de masline ; 25 g miez de paine inmuiat in lapte; un varf de sare; 1-2 masline negre curatate de sambure.

Preparati amestecul din galbenus de ou, esalot tocat, masline si sare. Goliti rosia de miez si umpleti-o cu acest amestec. Asezati rosia intr-o cratita unde ati pus un strat de ulei de masline si coaceti-o la foc moale.
Rosia poate fi servita cu garnitura de orez alb sau de macaroane.
Mancarica de legume cu mamaliguta (dupa 8 luni)
Mancarica de legume :
o tomata; 1/4 de ardei iute verde ; 1/2 de dovlecel ; 40 g de vanata ; 1/2 de ceapa ; 1 lingurita cu ulei de masline ; 3-4 masline negre fara samburi; 1 frunza mica de dafin si un fir de cimbrisor
Mamaliga:
200 ml de lapte (semismantanit) ; 40 g de gris de porumb ; o bucatica de unt de dimensiunile unei alune
putina nucsoara; putina sare
Se spala si se curata toate legumele (cu exceptia dovlecelului). Se fierb vanata, ceapa, ardeiul iute, dafinul si cimbrisorul in baie de aburi timp de un sfert de ora. Se adauga tomata, dovlecelul si maslinele si se lasa sa fiarba inca 15 minute.
Intre timp, se fierbe laptele pana da in clocot, intr-o craticioara impreuna cu sarea si nucsoara. Se micsoreaza focul si se toarna grisul de porumb in ploaie (treptat). Se lasa sa fiarba 5 minute, amestecand in continuu cu o lingura de lemn. Cand mamaliga se desprinde de peretii cratitei, se opreste focul, se amesteca cu untul si se toarna intr-un tipar micut cu forma amuzanta/nostima, si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce mancarica de legume a fiert, se scot frunza de dafin, firul de cimbrisor si se jupoaie pielita tomatei. Se zdrobesc toate legumele cu o furculita si se aseaza pe farfuria bebelusului. Se scoate mamaliga din tipar si se pune alaturi. Se serveste.
SUPA DE GRIS CU ROSII (de la 8 luni sau fara rosie de la 4 luni)
- 100 gr rosii ; - 180 ml lapte ; - 3 lingurite gris

Rosia se taie in doua si se indeparteaza samburii, apoi se coace 10 minute. Apoi, se amesteca rosia cu laptele pana cand lichidul se omogenizeaza. Apoi, se adauga grisul, turnat in ploaie. Se fierbe timp de 10 minute la foc mic, amestecand continuu cu o spatula de lemn.
NOTA: rosia se poate inlocui cu: dovlecei, spanac, fasole verde, ardei etc.
Colcannon - mancare irlandeza (dupa 8 luni)
1 cartof mare, 1 praz ,1 varza mica , 1/2 ceapa ,unt cat 1 aluna ,1 si 1/2 lingura de smantana proaspata
Spalati, curatati si taiati in cubulete prazul, cartoful si ceapa. Tocati mare varza. Puneti totul intr-o cratita cu putina apa (cat sa acopere legumele) si fierbeti pana acestea se inmoaie. Scurgeti restul de apa si zdrobiti-le. Adaugati untul si smantana si amestecati.
Puteti servi cu peste sau pui.


"Petite Ratatouille" (mancare de legume) si mamaliga (de la 8 luni):
"Ratatouille": o rosie ,un sfert de ardei gras ,½ dovlecel ,40 g vanata ,½ ceapa ,1 lingurita ulei de masline ,3-4 masline negre fara samburi ,o frunza de patrunjel ,un fir de marar
Mamaliga: 200 ml lapte (semi-degresat) ; 40 g malai ; unt cat o nuca ; un praf de nucsoara ; un praf de sare

Spalati si decojiti legumele (mai putin dovlecelul). Inabusiti, la bain-marie, vanata, ceapa, ardeiul gras cu verdeata timp de 15 minute. Adaugati rosia, dovlecelul si maslinele si prelungiti timpul de tinut pe foc cu 15 minute. In acest timp, fierbeti laptele intr-o craticioara mica cu sarea si nucsoara. Reduceti focul si puneti malaiul in ploaie.
Amestecati si lasati pe foc 5 minute, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn. Cand mamaliga se desface de pe peretii cratitei, opriti focul, amestecati cu untul si varsati totul intr-o forma cat mai nostima lasand sa se raceasca. Cand ratatui-ul este copt, indepartati pielea de pe rosie, patrunjelul si mararul. Zdrobiti totul cu furculita si asezati in farfurie. Asezati mamaliga alaturi si serviti.
Crochete de merlan (dupa 8 luni)
1 fileu de merlan; 2 cartofi; 1/2 ou; unt; sare;patrunjel tocat

Se fierb cartofii in apa sarata. Se trece prin masina de tocat fileul de peste crud. Se curata si de zdrobesc cartofii. Se amesteca merlanul cu cartofii, se adauga patrujel, sare si o jumatate de ou. Se fac crochetele. Se pun intr-o forma rezistenta cu unt cat o nuca.
Se lasa sa se rumeneasca cateva minute la cuptor
Morun cu gris (dupa 8 luni)
1 felie de morun ; 20-25 g gris ; 1/2 pahar de lapte; unt; sare
O felie mica de morun se fierbe la bain-marie. Se stropeste cu suc de lamaie. Se desface in lamele. Se fierbe grisul 10 minute in lapte. Se sareaza, se adauga unt si cateva picaturi de ulei de masline. Se prepara un pireu de rosii. Se amesteca totul.
Crochete de peste cu conopida (dupa 8 luni) (preparare: 15 min./coacere: 4 min.)
1 ceasca de pireu de conopida; 80 g de carne de morun proaspat ; 1 felie de paine fara coaja ; 1 lingurita de ulei ; 2 frunze de tarhon(sau de creson) ; suc de lamaie ; sare ; lapte degresat
Spalati, apoi pasati pestele cu mixerul. Puneti pestele pasat intr-un castron si adaugati miezul de paine inmuiat in prealabil in lapte si stors, tarhonul curatat si sucul de lamaie. Amestecati totul astfel incat sa obtineti un amestec omogen. Adaugati un praf de sare. Faceti rulouri. Intr-o tigaie rumeniti crochetele 4 minute. Serviti-le apoi cu pireul de conopida incalzit
File de batog cu sos verde (dupa 8 luni)
1 file micut de merlan (40-50 g.) ; 1 lingura (rasa) cu faina ; 100 ml de lapte ; putina nucsoara praf ; o mana de frunze de spanac (sau de creson) ; o bucatica de unt cat o aluna

1 - Spalati cu grija frunzele de spanac, puneti-le intr-o craticioara, fara apa sau unt, acoperiti craticioara si lasati-o 5 minute pe foc mic. Dupa aceea, scurgeti spanacul si treceti-l prin mixer.
2 - Intre timp, fierbeti laptele pana da in clocot, apoi, puneti-l deoparte. Intr-o craticioara, topiti untul la foc mic pana cand face putina spuma. Adaugati faina, si amestecati bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnati, apoi, laptele cald si nucsoara, si amestecati bine. Lasati sa fiarba la foc foarte mic timp de 5 minute, amestecand in continuu, pana cand sosul alb se ingroasa. Luati craticioara cu sosul de pe foc. Adaugati frunzele de spanac zdrobite in acest sos si amestecati bine.
3 - Fierbeti pestele in baie de aburi (sau in apa cu diferite mirodenii) timp de 5 minute. Dupa ce a fiert, scoateti-i oasele si faramitati-l. Turnati sosul deasupra si serviti. Puteti servi acest fel de mancare cu putin orez sau morcovi fierti in apa
Salata de fructe
2 mere; -1 para; -1 banana; -1 portocala; -zeama de la 1/2 lamaie; -sucul de la un mar; -sucul de la o portocala; -50g frisca de casa (1/2 pahar de smantana batuta cu 2 linguri zahar pudra); -boabe de strugure pentru ornat
Fructele se spala si se curata de coaja.Marul se taie cubulete,iar restul fructelor feliute.Se pun intr-un bol,se adauga sucul de fructe si se amesteca. Se serveste ornata cu frisca si boabe de strugure
Salata de fructe cu avocado
1 /4 avocado; 1/2 banana sau 1/2 papaya; 1-2 linguri lapte (formula sau lapte matern);
Striviti sau mixati un sfert dintr-un avocado mic cu o jumatate de banana mica si 1 sau 2 linguri de lapte. Banana poate fi inlocuita cu o jumatate de papaya (laptele este facultativ)
Piure de gutui cu biscuiti
1 gutuie; -2 linguri zahar; -pesmet din 4-5 biscuiti ;

O gutuie taiata cubulete, 2 lingurite de zahar si apa cat sa treaca peste cu 2-3 degete. Se fierbe pana gutuia devine foarte moale, apoi se paseaza foarte bine, se adauga 4-5 biscuiti pisati si cateva linguri din zeama in care a fiert gutuia. Se serveste piureul ca atare,rece.Puteti oferi copilului si zeama in care a fiert gutuia.
Mere umplute
2 oua; -100ml lapte; -2-3 felii de paine; -2 linguri stafide; -150g zahar; -pesmet si unt pentru tapetat

Merele se spala si li se decupeaza deasupra un capacel.Se scoate cotorul si se scobeste restul de miez,care se amesteca cu ouale,miezul de paine (inmuiat in lapte si stors),stafidele si putin zahar.Cu aceasta compozitie se umplu merele,care apoi se aseaza intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Se dau la cuptor,la foc potrivit,unde se lasa aproximativ 30 minute
Carne de vitel cu legume asortate (dupa 8 luni)
30 g de carne de vitel (escalop sau muschi);1 morcov taiat in bucati; 1 cartof mic; o jumatate de ceasca cu mazare verde; o jumatate de inima de anghinare; o jumatate de bulb de anason; un sfert de ceapa; o bucatica de unt de dimensiunea unei alune; putina sare
Se prajeste usor carnea taiata in bucatele cu ceapa, untul si sarea.
Se adauga putina apa, si toate legumele taiate in bucatele. Se lasa sa fiarba. (Dupa ce copilul a implinit 1 an, se poate lega sosul cu 1 albus de ou, dupa oprirea focului).
Jambon cu paste fainoase (dupa 8 luni)
40 g de paste fainoase alfabet (sau alt tip de paste fainoase) ; jumatate de felie de jambon ; bucatica de unt de dimensiunile unei alune ; putina sare
Se pun pastele fainoase intr-o cratita cu apa sarata, care fierbe si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se taie jambonul marunt (inlaturand grasimea). Dupa ce pastele au fiert, se scurg, se amesteca cu untul, se aseaza pe o farfurie cu jambonul langa ele si se servesc.
Chiftelute de orez umplute
350g orez; 40g unt; 40g cascaval ras; 40g sunca slaba; 3 oua; mozzarella; pesmet; ulei de masline; sare
intr-o tigaie incalziti untul, caliti putin orezul si acoperiti cu apa. Sarati si lasati orezul sa fiarba asa, fara capac, cand e gata orezul trebuie sa fi absorbit toata apa lasati sa se raceasca, timp in care taiati mozzarella si sunca bucatele mici, amestecati orezul racit cu 2 oua si cascavalul ras, din aceasta compozitie formati chiftelute, faceti cu o lingurita sau mai simplu cu degetul o adancitura in fiecare dintre ele (ca sa poata fii umplute), cu mozzarella si sunca, astupati cu orez, si refaceti chifteluta. Bateti oul ramas si treceti chiftelutele prin el, iar apoi prin pesmet, apoi le prajiti in ulei de masline bine incalzit in prealabil, cand sunt gata se scot pe un platou cu hartie de bucatarie se servesc calde, eventual alaturi de carne se pot coace si in cuptor
Piure de pui cu legume (bebelusi de 6-12 luni)
230ml apa;1 piept de pui;60g orez;3 morcovi;120g fasole verde
Apa cu puiul si orezul se fierb la foc mic,intr-o oala cu capac pentru 20 de minute.Se adauga morcovii intregi si fasolea verde si se mai fierb 10 minute.Scurgeti amestecul din oala,pastrand zeama deoparte,apoi faceti un piure,adaugand atata zeama rezultata cat este nevoie pt. a obtine consistenta dorita. Se serveste calda sau se pastreaza in congelator,in portioare mici.
Budinca cu legume
1 lingurita unt; 1 lingurita faina de grau; 4 linguri lapte fierbinte; 1 lingura lapte praf; 1 ou batut; 8 linguri piure de legume
Intr-o tigaie,topiti untul la foc mediu adaugand cate putin laptele fierbinte si cel praf.Amestecati continuu pana se ingroasa. In castronelul cu ou batut adaugati putin din sosul fierbinte obtinut,amestecati,apoi turnati oul in tigaie,peste sos. Adaugati si piureul de legume si amestecati pana se omogenizeaza.Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu grasime si coaceti in bain-marie la cuptor (incalzit in prelabil la 180 de grade). Coaceti 30 de minute. Se serveste cald sau rece
"Flan" cu morcovi (dupa 8 luni) (preparare: 10 min./coacere: 20 + 20 min.)
150 g morcovi; 15 g ceapa; 1 galbenus; 1 bucata de unt de marimea unei alune
Curatati si spalati morcovii. Taiati-i rondele. Taiati carnea in felii subtiri. Fierbeti legumele timp de 20 de minute inabusit. Lasati sa se raceasca si amestecati cu mixerul. Incorporati galbenusul si untul de marimea unei alune. Puneti intr-o cratita. Coaceti in cuptor la foc potrivit (termostat 6) la bain-marie timp de 20 minute.
BUDINCA DE LEGUME CU OU,CARNE SAU PESTE(de la 8 luni)
100g legume (conopina,spanac,gulie,morcov,brocoli); 1 cartof; 20-50g carne (vitel, gaina, ficat de vitel); 1 ou sau peste
Legumele curatate,maruntite se fierb in putina apa pina se inmoaie,si se fac pireu. Carnea la fel se fierbe pina se inmoaie se face pireu si se amesteca cu pireul de legumesi cu oul fiert s-au pestele. Dupa gust putina sare si zahar.
IMPORTANT: Copii trebuie obisnuiti cu tot felul de gusturi. De aceea condimentele joaca un rol important in alimentatia copilului. Gustul dulcelui place oricarui copil,de aceea este recomandat sa se inceapa cu legumele. Cu timpul orisicare copil isi individualizeaza gustul si ceea ce nu-i place ori cum o sa refuze.
Pui cu orez si morcovi (dupa 8 luni)
40 g de carne de pui (a se evita grasimea); 30 g de orez; 1 morcov mare ras; 250 ml de apa; o bucatica de unt; 2 linguri cu suc de portocale;
Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se scurg toate, se pun pe o farfurie adanca si se amesteca cu untul si cu sucul de portocale. Se poate servi.
Ciorba de rosii cu orez
400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.
Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.
Supa-crema de legume
morcov; ardei; dovlecel; telina; conopida; sfecla rosie; cartofi ; 2 linguri smantana (Optional,cand bebelusul e mai mare-1 ou)
Se pun la fiert morcovii. Cand sunt aproape gata se adauga ardei, dovlecel, telina, conopida, sfecla rosie si cartofii. Se fierb toate bine. Se scot din apa, se mixeaza si se mai pun la fiert adaugand verdeturile. La sfarsit se ia oala de pe fac si se adauga oul batut cu smantana. Mod de servire: Pentru copii mai marisori se poate servi cu crutoane.
Supa
1/3 morcov mare, 2cm patrunjel, 1/2 ceapa mica sau praz, telina cat o nuca, pastarnac un pic mai mult, e f. dulce si gustos
se pun la fiert in 700 ml apa.
peste 15 min adaugi: 3cm dovlecel, putin ardei capia, un cartof mic, 1-2 buchetele broccoli, 1-2 buchetele conopida, o rosie mica cat o nuca (am gasit la profi intr-o cutiuta numai rosii mici ,din israel), mai lasi sa fiarba pana scade apa si ramane doar cat sa cuprinda legumele, chiar mai putin.f.imp sa nu arunci apa in care au fiert,arunci din vitamine,mai bine o lasi sa mai scada.dupa ce am stins focul adaug putin patrunjel verde si o lingurita de ulei masline presat la rece.la blender mixez totul,mai putin:coaja de la rosie(si semintele)si ardei, semintele de la dovlecel, telina si patrunjelul radacina. cartoful nu-l pun tot, ci mai adaug daca mi se pare ca nu e asa cremos.iar ceapa da un gust bun
Sufleu de cartofi dulci si de caise (dupa 8 luni)
4 caise frumoase, bine coapte (sau 5 caise uscate; nectar de caise; jumatate de ceasca cu iaurt ; jumatate de cartof dulce, de marime medie, fiert; 1 lingurita cu zahar pudra
Se lasa caisele uscate sa se inmoaie in nectar toata noaptea. Se strivesc caisele, se amesteca cu nectarul si cu iaurtul natural pana se obtine un pireu. Se adauga jumatatea de cartof si zaharul. Se amesteca bine pana se obtine consistenta unei budinci. Pentru ca sufleul sa fie mai moale, mai fluid se pune mai mult nectar de caise. Se serveste.
Mar cu banana la cuptor (dupa 8 luni) (Pentru 2 portii)
1 mar ;1 banana ;lingura si jumatate cu zahar ;jumatate de lamaie ;2 frunze de menta
Din doua foi de aluminiu se confectioneaza doua corabioare mici. Se curata fructele si se taie in cubulete (atentie la samburii de mar). Se stropesc fructele cu sucul de lamaie pentru a-si pastra vitaminele si a nu se innegri. Deasupra fructelor se presara zaharul si bucatele de menta. Se pun fructele in corabioare, care se inchid si se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 220°C (termostat 7), unde se tin 15 minute. Se serveste caldut, avand grija la bucatile de menta.
Budinca de orez pasat cu branza de vaci
1 ceasca de cafea plina cu orez, 100 g branza de vaci, 30 g zahar, 250 g apa+lapte, 30 g unt, 1 ou, sare
Orezul ales si spalat se pune la fiert cu apa amestecata cu lapte si un praf de sare; daca scade mai adaugi apa. Se fierbe orezul pana se zdrobeste si scade apa. Se trece prin sita. Pasta obtinuta se amesteca cu branza de vaci, se adauga galbenusul de ou frecat cu zaharul si la urma albusul spuma. Se unge cu unt o cratita, se imbraca cu pesmet si se toarna compozitia, adaugand un pic de unt si deasupra. Se lasa la cuptor 40 de minute.
Branza de vaci cu galbenus de ou
150 g branza de vaci proaspata, 1 galbenus de ou, 2 lingurite zahar, 2 lingurite unt, coaja de lamaie sau vanilie.
Se freaca spuma galbenusul cu zaharul, apoi se adauga treptat branza de vaci. Se freaca pana se obtine o crema, in care se adauga untul frecat separat, vanilia si coaja de lamaie. Se serveste ca desert sau la masa de la ora 10.
Sos de vanilie
1 galbenus, 250 g lapte, 20 g zahar, vanilie.
Se fierbe laptele cu vanilie. Separat se freaca galbenusul cu zaharul, se amesteca cu laptele clocotit si se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase, avand grija sa amesteci mereu. Se serveste rece



anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

acum ca cintesc vad ca au si zahar si prajeli , deci spunem pas, mi se pareau interesante titlurile, poate se pot adapta.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Legat de zahar am o intrebare pentru cine are idee (mi-am pus problema dar nu am incercat): in loc de zahar nu putem sa incercam sa le facem cu glucoza? Eu stiam ca nu e foarte nociva dar nu sunt sigura care e motivul pentru care nu se da zahar la bebelusi (poate doar ca sa nu se obisnuiasca cu dulce).
Sarea presupun ca nu e buna pentru rinichii bebelusilor dar nici cu moderatie nu o fi ok?
Zubi - Ayan pare sa manance mult pentru un bebe, cel putin asta e impresia mea.
Marryan - Daniel doarme de doua ori peste zi. Cat de mult depinde de cat a dormit peste noapte. Si la el variatiile sunt mari. In general totalul lui din 24 ore e de 11-12 ore. Stiu ca e putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Salut

Mihaela, mc de sfaturi, am incercat si cu pofta... dar nu sa pap mult, doar o lingurita doua.
Azi si ieri a mancat binisor cartof dulce, deci o mai tin cu asta deocamdata si urmatorul o sa fie brocoli ca am gasit 2 buchetele fragede si micute la carefour.

Mihaela, am citit si eu pe forumul de care ziceai... e ciudat ce spune la sfarsit cu teoria conspiratiei, dar posibil sa fie o doza de adevar... better safe than sorry
Zaharul nu e ok pt k -> www.armonianaturii.ro/Zaharul-rafinat-(alb)-cea-mai-dulce-otrava.html*articleID_431-articol
cel brut o fi ok, dar dupa 2 ani zik eu :)

Quinoa este ft buna dpdv nutritiv.

Simmo

Eu de ce nu vad filmuletul cu |Bea? :(



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

http://ph-online.ro/stiri-nationale/item/15013-reclama-mincinoasa-la-aqua-carpatica-interzisa-de-cna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Salut

Mihaela, mc de sfaturi, am incercat si cu pofta... dar nu sa pap mult, doar o lingurita doua.
Azi si ieri a mancat binisor cartof dulce, deci o mai tin cu asta deocamdata si urmatorul o sa fie brocoli ca am gasit 2 buchetele fragede si micute la carefour.

Mihaela, am citit si eu pe forumul de care ziceai... e ciudat ce spune la sfarsit cu teoria conspiratiei, dar posibil sa fie o doza de adevar... better safe than sorry
Zaharul nu e ok pt k -> www.armonianaturii.ro/Zaharul-rafinat-(alb)-cea-mai-dulce-otrava.html*articleID_431-articol
cel brut o fi ok, dar dupa 2 ani zik eu :)

Quinoa este ft buna dpdv nutritiv.

Simmo

Eu de ce nu vad filmuletul cu |Bea? :(




Lena - fericita a Maiei

Bebe Maia - 8 oct 2011



Nu stiam ca e chiar asa nociv zaharul. Recunosc ca mananc dulciuri cu mare placere. O sa le raresc. Si o sa evit sa ii dau lui Daniel pana cat mai tarziu. Sotul meu insista sa ii facem tort de ziua lui de 1 an dar tort dulce nu cred ca o sa ii dau. Oricum nu pare interesat de gustul dulce. Insa in general stiu ca bebelusii prefera la inceput alimente mai dulci. Broccoli nu e foarte dulce, ai putea sa il combini cu cartoful dulce cand incerci. Intai putin, apoi nitel mai mult, si tot asa. Asa va beneficia si de ce e sanatos in amandoua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Mihaela si eu bag dulciuri de sparg. Acum am invatat sa scad cat mai mult cantitatea de zahar din retete si fol doar zahar brut.

ai putea incerca asa tortulet... tb sa verifici dak sunt ok ingredientele pt bebe de un an
http://www.cristelageorgescu.ro/feramisu-prajitura-medicament/01/2012/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Anca-T eu am citit cam un sfert din retete. Cand ajungeam la zahar,sau sare ,saream la urmatoarea reteta . A,si la oul intreg la fel,iar la unele am sarit la urmatoarea direct din titlu. Dar cred ca majoritatea se pot adapta.
La faptul ca nu punem sare in mancare,ma enerveaza la culme ca vine continuarea"vaaaai,dar nu o sa iti manance mancarea mai tarziu!!" Atata bai sa am,sa nu imi manance mancarea cu sare! Ce,nu se poate gati fara sare? Nu este recomandat peste tot sa se consume mai putin din sare ,zahar si grasimi? Ce e rau in faptul ca eu vreau sa ii invat sa manance cat mai sanatos,din ceea ce au la indemana ? Sunt anormala ca Paul daca are in fata barney(prajiturele cica speciale pentru copii) , o prajitura cu crema(tot din comert) si chec facut in casa,alege checul? "Techi" cum ii spune el ... Si ar mai fi multe de insiruit astfel. Dulciurile pentru bebei se pot indulci cu sirop stevie,de ex,mai greu de gasit si scump, sau cu banana daca ne lasa reteta,ori cu miere dupa 2 ani. Oul intreg evit sa i-l dau fetei, desi i-a bagat Paul rapid o bucatica(si probabil si altele pana am vazut eu) in gura,Teodorei. De la chec nu a avut nimic-nimic. In schimb cand a pupat-o pe obraz,plin de omleta ( ou simplu,batut cu o lingurita de ulei, pus in tigaie de aia cu gauri pe mijloc, capac deasupra, coapta mai mult) , s-a iritat toata in bucatica aia de fata.

Eu ieri am facut salata de beuf ,dulceata de trandafiri... ,mai am o tura de dulceata de facut,dar nu am zahar acum. Asa ca am bagat petalele la congelator. Mi-am pus la uscat petale si pentru ceai. Si asa miorlaiam aseara ca daca aveam deshidrator nu mai era nevoie sa imi cos un saculet (mai mare) pe care sa il intind pe dulap in bucatarie, cu petale in el,pe care sa le rascolesc din cand in caaand !

Klau, te inteleg cu plansul . Nu stiu sa iti spun daca te afecteaza sau nu cursurile. Soacra-mea a fost ieri la noi,ca a venit cumnatul acum doua zile.Cumnat care trebuia sa stea cu ei,nu cu noi,si iar s-a schimbat foaia. NA, el nu are decat vina ca nu vrea sa plece, in rest sunt nervii soacra-mii pe noi. A adus si un litru de lapte proaspat de caprita,la care mi-a sticlit privirea ca la desene animate,si pe care am decretat ca il fac iaurt pentru copii. Pe celalalt pe care l-am luat de la tara,il fac branzica cruda (dupa ce am citit pe julnaldenutritie.ro , am incercat ) .Vaaaai,si a explodat nervoasa ca pe ala sa pun mana sa il dau crud la copii,ca asa e bun,si eu niciodata nu vreau sa fac cum e bine! E nu mai spune! Si a mai "racnit" din toti rarunchii cand a auzit ca patura cu care se invelea cumnatul cand era in casa,e in portbagajul masinii care a facut accident,de la munca la sot al meu. Oaaa, ce fel a reactionat! In fine, e problema ei daca nu isi poate stapani nervii.Maine vine si socrul,si discutam matur toata problema,ca e o problema.

Mikka, uelcom bec !

Zubi, mie mi se pare prea mult la pranz 300 gr de mancarica. Nu i-o poti da in doua parti?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Citat:
citat din mesajul lui LenaC

Mihaela si eu bag dulciuri de sparg. Acum am invatat sa scad cat mai mult cantitatea de zahar din retete si fol doar zahar brut.

ai putea incerca asa tortulet... tb sa verifici dak sunt ok ingredientele pt bebe de un an
http://www.cristelageorgescu.ro/feramisu-prajitura-medicament/01/2012/


Lena - fericita a Maiei

Bebe Maia - 8 oct 2011



Ma tem un pic sa ii dau imediat ce face un an caju si miere. Chestiile interzise pana la un an nu i le-as da fix la aniversare. In rest pare interesant tortuletul. Ma mai gandesc si mai caut. Mai e un factor: face un an pe 23 iulie, cand sunt caldurile in toi. Dulciurile vara pica destul de greu si nu prea ma indur nici sa fac focul la cuptor pe caldura. Chiar i-as da altceva, nu tort. Mai e timp de gandire oricum.

Mergi la inceput